BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 6 miesiąc temu #779280 przez monika1984lodz
dzień dobry

Pysia na zgagę moj ekarz mówił oszkalnce cocacoli- ja miałam zgagę ze 2 razy w ciąży i to mi pomogło.

Sylwia to super,że Adi tak się zaklimatyzowal :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #779281 przez Pyśkaaaa
pati-m napisał:

Pyśka - no niestety tak bywa ;) W pierwszej mogłyśmy odpoczywać kiedy nam się chciało, a teraz przy chłopakach to się nie da powiedzieć "zajmij się sobą bo mama musi odpocząć " :silly: Ale kto da radę jak nie my :)

masz rację najgorsza jest ta bezsilnośc chwilami....

11 lata 6 miesiąc temu #779283 przez iwonaNAVI
Hej ja zaraz mykam do prayv

dziewczyny jaki bedzie koszt wysylki paczki ok 10 kg wymiary 1,00 mx 50 cm bo chce sprzedac krzeslko dziewczyna jest z warszawy ale kompletnie nie wiem jak z tymi gabarytami jest gdzie taniej kurierem czy poczta?

Sylia ten program do DVDvideoSoft

11 lata 6 miesiąc temu #779292 przez pati-m
iwonka - ja polecam kuriera, wyjdzie szybciej i prawie tak samo jak poczta. Za te gabaryty jest zwykle 17zł i dostawa na drugi dzień.

A mnie coś dopadło przed chwilą. Brzuch cały boli, skurcze i czuję się jakbym @ miała dostać, no a przecież to niemożliwe.

11 lata 6 miesiąc temu #779306 przez Sylwia26081982
Pati połóż się i dużo odpoczywaj.

Monia na zgage nieciążową pomaga coca cola i wszytsko inne ale na ciążową nic nie pomaga, maluszek uciska i jedynie zmiany pozycji ulżą , a i to nie zawsze .. znam to z doświadczenia ;)

W ciąży z pierwszą dzidzią jest o wiele lepiej, bo leżysz i robisz co chcesz i kiedy chcesz.. A jak juz jeden taki mały szkrab biega po domu to nie ma tak dobrze.

JA jeszcze narzekam no to że jak sie jest chorym a ma sie w domu niemowlę to juz totalna katastrofa, nie ma się siły na nic a dzieckiem trzeba sie zając, to nie dwulatek który uz potrafi sam sie czyms zając..Przerobiłam to ostatnio i tylko czekałam az M wroci z pracy i przejmie wszystko i wszytskich :)

11 lata 6 miesiąc temu #779309 przez monika1984lodz
PAti weź no-spę i odpocznij trochę. to pewnie skurze przepowiadające- ale jak się powtórzą to idź do lekarza :kiss:

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 6 miesiąc temu #779314 przez pati-m
Oj ciążowa zgaga to dla mnie koszmar. Ile nocy przepłakałam z Kacprem w ciąży to nawet nie zliczę. Z Zuźką jest troszkę łagodniej, choć jak dopadnie to też nie wiem co ze sobą z bólu robić ;) Pamiętam jak Kacper wyszedł w czasie porodu to poczułam jakby mi się wszystkie wnętrzności osunęły i pierwszy raz od dawna zrobiłam wieeeelki wdech, od razu zaczęło mi się lepiej oddychać :)

Wzięłam nospę, bo już nie mogłam wytrzymać. Mam nadzieję, że to chwilowe bo S. wyjeżdża dziś na 2 dni ;)

11 lata 6 miesiąc temu #779319 przez mgielka22
Hallo :)

A ja wlasnie zamowilam lodówke :D ale sie ciesze w koncu bedzie wiecej miejsca :)

Gosia a Kuba z Jagodka na tej sofie co masz nei moga spac narazie razem?? Lilka juz w styczniu obijala sie o lozeczko i sie non toper budzila...

Odpoczywajcie Kochane :kiss: to juz ostatki :)

11 lata 6 miesiąc temu #779321 przez Pyśkaaaa
a ja pamietam jak sie meczyłam 2 noce po porodzie bo zgage miałam po cc jelita "nie chciały wrócic na miejsce" i uciskało dalej wszystko położne jakieś specyfiki przynosiły no tragedia :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #779333 przez monika1984lodz
Mgiełka jaką??

u nas chwilowo czekamy na kaskę i może po nowym roku zakupimy Emi łózko o takie www.agatameble.pl/produkty/produkt/meble...ozkladane/sofa-zuzia fioletowa :)

dla chętnych cioć- Emiliański :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 6 miesiąc temu #779349 przez gosia2324
JEstem.

Dziewczyny, bluzeczek lekarzowych juz nie ma :( przykro mi.

Kuba w przedszkolu,po takiej przerwie nie bardzo chciał isc :dry:
Mala jak będzie ciągle chorował to go wypisze :(
nie bede drżała na samą mysl o pogotowiu jak tylko się przeziębi ... :(

Mgiełka, Kuby fotel jest jednoosobowy.
Zreszta spanie razem by nie przeszlo, Kuba zasypia jeszcze głowy do poduszki nie przyłoży, a jagoda musi jeszcze pogadać, poopowiadc wierszyki, sto razy sie poprzytulać itd ... :blink:

Nuna, hI hi :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #779359 przez Marta M
Ja sformatowałam komp i nie mam jeszcze wszystkich wtyczek więc Nuny nie widzę jeszcze, zrobię to jak tylko dojedziemy i się rozpakujemy...

pobieżnie przeczytałam i dołączam się do pyśki i pati...masakra jakaś, wczoraj na noc dostałam tak bolesnych skurczy, zaraz mi się przypomniał początek porodu, nospa od razu w ruch :dry: :dry: przy Mai ja nie wiedziałam co to skurcz do dnia porodu, a teraz? Jeszcze te żylaki mnie dobijają, wczoraj w kościele się zbeczałam, bo zesłabłam, zostawiłam Maję i wybiegłam z Kościoła, dobrze że S. był dwie ławki za mną i porwał Maję ale ja już sił nie miałam jej złapać, jak wyszłam z kościoła to się popłakałam z bezsilności, przy Mai tak ciężko nie było, a tu jeszcze 8 tygodni...

11 lata 6 miesiąc temu #779363 przez gosia2324
Marta, o kurcze :(

JAk masz S w domu, albo jestes u rodziców to leż !

niestety tak trzeba jak chcesz doczekac do terminu, ja i Mala Ci cos na ten temat mozemy powiedziec :dry:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #779365 przez Marta M
Monia Maja ma tą sofę , ostatnio wklejałam, nie zauważyłaś ;) Maja ma zielono popielatą bez literek ;)

Gosia teraz naprawdę oszczędzam się jak mogę, zreztą nawet głupie spakowanie jednej torby mnie męczy, przy schylaniu od razu zadyszkę łapię, o spacerze to już mowy nie ma bo zipię jak nie wiem...więc nie wiem skąd te skurcze mnie łapią, do tego kłucie w kroczu, które przy Mai miałam pod sam koniec..

no nic, ruszamy w drogę, miłego dnia :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #779371 przez gosia2324
Mmmmmmmmm własnie zrobilam rybe w sosie z ananasa i cebulka matko jak to pachnie i jakie to dobre.
Pati Ty ją kiedyś robiłaś?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka