BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 6 miesiąc temu #781151 przez pati-m
Właśnie gotuję zygzakowaty makaron do pomidorowej i taaaaak mi się zachciało szprotek w pomidorach, że szok! No ale już nie wyłażę, bo widzę że Kacper zaczyna się tulić do pieluchy więc może zaśnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #781154 przez pati-m
slowiczek napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #781155 przez Sylwia26081982
Pati przyjdzie siostrzyczka to Kacperek się zmieni, przynajmniej u nas tak było. Adrian był bardzo rozpuszczony, nic dziwnego wszystko było dla niego i cała uwaga skupiona na nim..ale z czasem po pojawieniu sie Zuzi stał się taki jak można tak nazwać dwuletnie dziecko poważniejszy. Wiadomo czasem ma "swoje" humory ale nie zapominam że to tylko dziecko :)

MAła no to wtedy masz pecha i trzeba sie organizować z zapasem czasu ;)

Wczoraj Adi coś zrobił Zuzi, nie wiem co bo M miał ja na kolanach a Adi sie przytulał, i on z takimi emocjami tak chce ją przytulać itp. i chyba ja za mocno ścisnął za nóżkę, a ta jak sie rozpłakała to aż się zaniosła, aż samem mi się chciało płakać, a pożniej jeszcze przez kilka minut tak z żalem chlipała :( No ale co to my musimy uważać,bo na pewno Adi nie chciał jej zrobic nic złego.. Tak patrzył tkimi smutnymi oczkami później na nią .

11 lata 6 miesiąc temu #781156 przez slowiczek

11 lata 6 miesiąc temu #781158 przez Sylwia26081982
pati-m napisał:

U nas jest etap "ani mi się waż iść za mną do łazienki, bo ja się sam wykąpie" B)
Wieczorem rozbiera się do golasa i tylko grozi palcem żeby za nim nie iść bo on sam.
No więc u nas kąpiele wyglądają tak, że włazi pod prysznic (bo wanna mu się przestała podobać), zamykam kabinę i on tam cuduje uradowany kilka minut, a na sam koniec najczęściej S. idzie go umyć, a właściwie głowę i trochę "poprawia", bo resztę to Kacper sam łapkami myje jak mu się po kolei mówi "umyj brzuszek, nóżkę, drugą nóżkę, itp." :silly:

:) No proszę jaki samodzielny chłopczyk :)

11 lata 6 miesiąc temu #781159 przez pati-m
Hurrraaaaa! Śpi!!!!!!!! :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #781162 przez pati-m
Sylwia - staram się żeby był jak najbardziej samodzielny. Powoli wszystkiego się nauczymy :)
I tak uważam, że daleko mu do innych dzieciaków z gadaniem (bardziej po Emiliańsku by się dogadał :silly: ), nie umie całkiem sam się rozebrać jak Olcia, tylko trzeba mu pomóc :) No ale każdy jest inny i wszystko w swoim czasie. Po prostu chcę mieć w domu w miarę samodzielnego chłopczyka zanim Zuzia się urodzi :) :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #781168 przez Pyśkaaaa
Pati ja sie staram robic tak samo jak sam to sam wiadomo jak ma czas...
Franek to tylko z K ładnie sie myje mama tak nie umie :P wogole ostatnio ma faze żeby K go usypiał tzn u nas jest tak że mycie mleczko zębuszki i książeczka przeczytana przez tatusia ufff

11 lata 6 miesiąc temu #781171 przez Mała
Słowiczku :kiss: coś wymyślisz

Pati za to Kacperek maluje, rysuje, lepi z plasteliny, a mój Diablisiek sekundę porysuje(ostatnio o zgrozo po ścianach), malowanie to jest chlapanie farbą gdzie popadnie, także na razie dałam spokój, może jak trochę zrozumie to do tego wrócimy, plasteliny się brzydzi. Za to uwielbia książki i potrafi chociaz przy nich posiedzieć :) Każdy bąbel ma coś co powoduje, że jest wyjątkowy :lol:

Sylwia no niestety trzeba uważać, a Adi na pewno nie chciał jej nic zrobić. Zuzulka wędrowniczek :)

11 lata 6 miesiąc temu #781172 przez pati-m
U nas też jest totalnie faza na tatę. Tata kąpie, tata musi przytulić ostatni przed pójściem spać. I czasem to naprawdę bardziej się słucha S. niż mnie :P

11 lata 6 miesiąc temu #781180 przez Pyśkaaaa
u nas to samo jak tata powie to raczej nie ma nie ale wiesz my z nimi jesteśmy całymi dniami a tata to "produkt deficytowy" :P

11 lata 6 miesiąc temu #781184 przez pati-m
Pyśkaaaa napisał:

u nas to samo jak tata powie to raczej nie ma nie ale wiesz my z nimi jesteśmy całymi dniami a tata to "produkt deficytowy" :P

No dokładnie :) A jak u nas jeszcze tata co jakiś czas musi wyjechać na 2 dni to już w ogóle.
Ale ja tam się strasznie cieszę, ze są takie super relacje.

11 lata 6 miesiąc temu #781188 przez pati-m
Właśnie oglądam gazetkę świąteczna z akcją zabawki. I ceny mnie zszokowały! Tanio jak nigdy. Chyba się po południu przejdę i oblookam kilka rzeczy bo widzę, że jest dużo taniej niż było ostatnio.

11 lata 6 miesiąc temu #781193 przez Pyśkaaaa
K sie nie wtraca tylko w kupowanie ubrań :P
smutne jak ojciec nie poczuwa sie do roli
Pati ponoć paczka jest już w Kutnie więc wyczekuj pana listonosza z Inpostu

11 lata 6 miesiąc temu #781197 przez pati-m
Aaaa no ubrań S. też nie ogarnia :P To moje zadanie żeby Kacper miał w czym chodzić i też wcale w to nie ingeruje. No może teraz przy Zuźce żartuje tylko, żebym z ilością nie przesadzała :silly:

Oooo, to super! Już nie mogę się doczekać :)
Pokażę w weekend szwagierce i jak się spodoba to dam ci znać czy też zakupi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka