BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #553799 przez sloneczko33
bis przyjelam zaproszenie i jeszcze od kogos haha

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #553800 przez sloneczko33

12 lata 3 miesiąc temu #553801 przez Jamajka
Mój właśnie dzisiaj i jutro też w Kielcach.. a sobotę też ma pracującą i w Mielcu będzie :) Może lody z Zielonej Budki przywiezie, bo tam jest fabryka i już mi obiecuje, że ho ho :D Ale obiecał, że przyszły tydzień 0 wyjazdów i o 16 w domku :D

12 lata 3 miesiąc temu #553803 przez gold_butterfly
Ja zjadłam dwa pączki i nnie mogę patrzeć na jedzenie. A na myśl o plackach mam mdłości :-P

Idę wypić kawkę i za dwie godzinki jadę na zebranie z dzieciaczkami :-)

12 lata 3 miesiąc temu #553805 przez dorkiszon
Mój czasami sie dowiaduje wieczorem przez sms o delegacji :) ja juz jem placuszki :P

12 lata 3 miesiąc temu #553809 przez dorkiszon
Śniegiem sypie u mnie niemiłosiernie

12 lata 3 miesiąc temu #553810 przez Qltoorka
dorkiszon, ale Ty szybka jesteś :) Tak szybko ziemniaki utarłaś? Mnie się nigdy trzeć nie chce.... :P

12 lata 3 miesiąc temu #553813 przez Jamajka
Smacznego Dziewczynki :) W moim brzuszku rozpychają się już 3 połknięte pączki + jeden we własnej osobie :) Idę grzać zupkę dla Mojej Maleńkiej, bo właśnie wstała i znowu samotnie okupuje swój pokój, zajmując się swoimi zabawkami :D A już myślałam, ze ten etap nigdy nie nastąpi, że będę miała chwilę dla siebie, kiedy moje dziecko zajmuje się sobą :D Zaglądnę później :*

12 lata 3 miesiąc temu #553815 przez Jamajka
Qltoorka kto by w XXI wieku tarł ziemniaki na placki :D U mnie zawsze malakser albo blender idzie w ruch i masę na placki mam w 5 minut :D To najszybszy obiad :D

12 lata 3 miesiąc temu #553817 przez Qltoorka
Niby tak, ale słyszałam, że i tak najlepiej smakują te tarte tradycyjną metodą, na tarce ;)

12 lata 3 miesiąc temu #553819 przez dorkiszon
Qltoorka co ty ziemniaki trze u mnie robot właściwie nawet nie tzre tylko nóż rozbija na gładką masę jak bym miała 1,5 kg ziemniaków trzec to bym ocipiała :)

12 lata 3 miesiąc temu #553821 przez dorkiszon
Kiedy ja bedę grzała zupkę dla swojego maluszka nie mogę się doczekać.

12 lata 3 miesiąc temu #553831 przez dorkiszon
Idę się przespać znowu mnie spanie bierze, a 4 godziny temu wstałam nieporozumienie, ale czasami mam taki atak i nie moge ujechać dobranoc :)

12 lata 3 miesiąc temu #553843 przez agniesia
Dziewczyny z Poznania:)

Troszkę opinii o szpitalach w Poznaniu z własnego doświadczenia, była tam widziałam, koleżanki rodziły, ja byłam przy trzech porodach w różnych szpitalach:)

Otóż szpital na POLNEJ- nazywają go potocznie "hurtownia dzieci", strasznie dużo tam porodów. Mają bardzo dobry i specjalistyczny sprzęt w celu ratowania dziecka lub w innej sytuacji. Sale porodowe są bardzo, znajduje się tam nawet prysznic, łóżko do leżenia profesjonalne, opieka...hmm...różnie to bywa...jak masz swojego lekarza stamtąd to super, a jak nie to różnie bywa na kogo trafisz, w dodatku patrzą na "koperty". Dzieci po porodach są przy matkach. Rodzice, rodzina może wejść na salę do mamy z dzieckiem.

Szpital Św. Rodzina - dosyć stary szpital, sale porodowe nie są tak duże jak na Polnej, Panie położne i pielęgniarki bardzo miłe i pomocne, dzieci po porodach są przy matkach. Niestety rodzice, rodzina nie może wejść na salę, w której leży matka z dzieckiem,, tylko może być widzenie na takim korytarzu.

Szpital Raszei - bardzo mały oddział ginekologiczny, także sale porodowe. Sale poporodowe, gdzie leżą matki z dzieckiem strasznie ciasne.

Szpital Lutycka - oddział ginekologiczny wyremontowany, bardzo ładny, sale do rodzenia małe, może mają ze 12m2, ale przytulne...Dziecko po porodzie jest z Matką, jednak dają troszkę odpocząć po wszystkim. Obsługa bardzo miła, lekarze również:)

I na razie tyle, mam nadzieję że pomogłam:)

12 lata 3 miesiąc temu #553844 przez Qltoorka
To pewnie też ta pogoda dodatkowo robi swoje. Tak ciemno, ponuro... :( Kiedy ta wiosna??? Nie mogę się wprost doczekać ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka