BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #580712 przez Martazytka
Każda śmierć dziecka jest straszna czy z winy lekarzy, matki, czy bez niczyjej winy jest tragedią. Teraz panuje infecja grypowa- masa dzieci i dorosłych ma temperatury 40-41stC- wszystkich nie dałoby się wsadzić do szpitala- najczęśniej i tak jest to grypa, która u zdrowej osoby w 99procentach jest bez powikłań, no ale zawesze jest ten 1%, którego można nie wyłapać.
Gdyby moje dziecko było chore nie odpuściłabym- gdyby pogotowie odmówiło wyjazdu pojechałabym taksówką, na piechotę do szpitala- najwyżej wywaliliby mnie z policją.
Moja mama pracowała na Oddziale Pediatrycznym 3 lata temu- wtedy dzieci bardzo często umierały- od tego czasu medycyna dużo bardziej się rowinęła, jest masa nowych antybiotyów i śmierć dziecka nie ma mieć miejsca.
Trochę mnie tylko przeraża takie rzucanie się mediów na te sensacje i wałkowanie jednego tematu, pastwienie się nad ludźmi nad którymi nie zapadł żaden wyrok i nie wiadomo czy są wogóle winnni - mała Madzia, , teraz kolejne dziecko i otwiera się łańcuszek. Tak jakby tylko złe rzeczy działy się dookoło. I jak tu rodzić dziecko?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #580775 przez cukierecek27
Witam serdecznie ... po paru dniach nieobecnosci jest co nadrabiać więc wracam do lektury :D

12 lata 2 miesiąc temu #580816 przez klauduska89
Witam w ten piękny poranek :) Czy u was też wymarzona pogoda na spacer :)?

12 lata 2 miesiąc temu #580822 przez agataxii
Oj pogoda jest :laugh: Dzisiaj to już nie popuszczę i pójdę na jakiś spacerek :)

12 lata 2 miesiąc temu #580847 przez cukierecek27
oo tak pogoda od samego ranka idealna :)) ja musialam pospacerować do pracy :) ale nawet w pracy humorek lepszy jak pogoda dopisuje i ładnie słoneczko za oknem zagląda

12 lata 2 miesiąc temu #580866 przez klauduska89
A mam takie pytanie - rozmawiacie ze swoimi dzieciaczkami w brzuszku :)? Mi często się zdarza że coś się maluszka pytam, coś tam opowiadam :)

12 lata 2 miesiąc temu #580874 przez EwelinaB87
Ja sobie nie wyobrazam ze mam dziecko chore 40st. pogotowie nie przyjezdza a ja siedze w domu jak koza... chyba objezdzilabym wszystkie szpitale jakie znam i bez kitu, na szczescie mam jakas pediatrke w rodzinie, wiec licze na jej pomoc.

Dzisiaj piekna pogoda, szkoda tylko ze u mnie ciezko z takim konkretnym miejsce do spacerowania ostatnio bylam z mezem na bylych torach kolejowych bo tam dzicz jak na wsi, ale samej strach.
Ale wybieram sie na zakupy wiec troszke sie przewietrzę, chociaz ciezko powiedziec zeby bylo swieze powietrze...

12 lata 2 miesiąc temu #580880 przez agniesia1604
Witajcie,
piękna pogada:)

Zupełnie nie mam planu na dzisiejszy dzień.

Muszę coś wykombinować na obiad a potem zająć sie czymś.

12 lata 2 miesiąc temu #580891 przez cukierecek27
Ja szczegolnie gadam jak mnie cos zestresuje - odpręża :) no i wieczorem mi się zdarza coś tam ... ostatnio zaczynam podśpiewywać wieczorem kołysanki z dzieciństwa by sobie przypomnieć:)co nie co

12 lata 2 miesiąc temu #580896 przez MamaBąbelka
Witam nową mamę :).

U mnie też cudowna pogoda, wczoraj polatałam po mieście, to mi nawet ból brzucha przeszedł, tak podejrzewam, że mi się dziecko na jakimś organie ułożyło i jak się tyle ruszałam, to się przemieściło.

Ja do brzuszka dotąd odezwałam się kilka razy spontanicznie, ale jakoś nie wyobrażam sobie jeszcze tak normalnie z nim rozmawiać, może jak się uda teraz poznać płeć na usg, to będzie inaczej.

12 lata 2 miesiąc temu #580905 przez EwelinaB87
Wg kalendarza ciąży maluszek już nas słyszy wiec chyba powinnysmy zaczac, ja czasem go gladze i mowie mu co tam dzidzius, cos taki wielki :D

Dzisiaj spalam lepiej, mniej mnie brzuch bolal, chociaz mialam raz taki bol sciagajacy jak porzadna kolka, zastanawiam sie czy zmniejszenie dawki luteiny moze miec na to wplyw, wczesniej mi tak to nie dokuczalo, a odkad lekarka wystawila mi zla recepte biore te doustne, a za cholere nie potrafie sie przemoc 2razy dziennie.

12 lata 2 miesiąc temu #580912 przez agniesia1604
Ewelino,
a lekarka zezwoliła na branie tych leków? Nie wolałaś pojechać do niej by poprawiła?

Ja jak odstawiałam Duphaston nie miałam żadnych skutków ubocznych ... ale za to... minęły mi wszelkie dolegliwości czyli: wymioty, kręcenie w głowie, niesmak w ustach, ociężałość, płaczliwość...:) wiele by o tym pisać:)

12 lata 2 miesiąc temu #580924 przez EwelinaB87
Ja luteine biore od 11tc poniewaz mialam bole brzucha niemaciczne nie na podtrzymanie ciazy, i kupilam dwie paczki doustnych paskudztw, pozalilam sie swojej ginekolozce (wczesniej bylam w szpitalu bo bylam mocno zmartwiona) wiec przepisala mi wersje dopochwowe.

Natomiast mam jeszcze jedno ciekawe spostrzezenie, w ciagu dnia moj brzuch jest naprawde pokazny, jednak jak wstaje rano jest hm taki jakbym byla lekko wzdeta a nie w ciazy, potem po sniadaniu juz znowu wraca do swoich rozmiarow, czy to mozliwe ze tresc jelitowa tak wypycha mi brzuch?
jesli tak to sie odbywa to co bedzie jak dzidzius bedzie zajmowal wiekszosc brzucha? chyba pekne.

12 lata 2 miesiąc temu #580932 przez Monix
Witam z rana :)
To prawda piękna pogoda, własnie wróciłam z psami teraz idę smażyć naleśniki, bo tak mnie jakoś naszło :laugh: Mam nadzieję, że mojemu dziecku zasmakuje, bo problematyczna jest jeśli chodzi o jedzenie. Nie ma nic gorszego niż niejadek :S

To do potem. Miłego poranka dla Was i brzuszków

12 lata 2 miesiąc temu #580974 przez agniesia1604
pokazują na POLSAT CAFE
Termometr owulacyjny CT915 cena około 150zł ...
Termometr pokazuje wykres temperatury z 3 miesięcy. Używany jest pod język.:)

W sumie jak będziemy planowali kolejne:P a pewnie będziemy to zaplanuję kupno jego:)

hehehehe

Co do brzuszka z rana... ja mam rano mniejszy brzuszek aż o 4 cm :) Więc nie pomogę Ewelino.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka