BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

13 lata 1 miesiąc temu #680467 przez agniesia1604
asiulek_dolls napisał:

no no Agniesia widze że sie ostro za pakowanie wzięłaś :) moja walizka stoi w kącie i wrzuciłam do niej tylko podkłady na łóżko i te poporodowe, żeby miejsca w szafie nie zajmowały... myślę że pod koniec czerwca/początek lipca spakuje walizke bo w sumie mam w domu wszystko co potrzebne

Tak powoli pakuję bo przez ta przeprowadzkę obawiam się ze wiele rzeczy pogubię ... wolę mieć naszykowane - wezmę listę włozę do torby i będę odhaczała to co już w niej mam :) .... później mogę nie mieć głowy do pakowania ....tym bardziej że pakuję już kartony do wyprowadzki:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #680478 przez klauduska89
musiałam sobie wygooglować co to są te meble fornirowane :) Łazienka z zasadzie jest spora bo ma 9,15m2 to chyba nie tak mało, już sobie obmyśliłam że wezmę wannę narożną i umieszczę ją pod skosem. Pod skosem będzie stała też pralka, a resztę dupereli się jakoś rozplanuje. Co do koloru płytek to mi zawsze podobało się połączenie krem-pomarańcz, albo krem-zieleń i do tego jakieś akcenty w innym kolorze, chociaż jak oglądam zdjęcia to i fiolet coraz bardziej przypada mi do gustu, ale myślę że na ten kolor to mąż mi się nie zgodzi :)
Co do kuchni to mam większy dylemat...wymiary ścian na których będzie zabudowa to 3,2m i 4,9m tylko pod koniec tej dłuższej ściany jest już skos więc mebli tam już na końcu nie będę wstawiała tylko coś się tam wymyśli, ale tak czy siak to i tak sporo szafek tam będzie. Wiem tylko tyle gdzie będzie stała lodówka a nie wiem jak rozplanować zlew i kuchnię gazową, czy stawiać je na tej samej ścianie czy trochę dalej od siebie...

13 lata 1 miesiąc temu #680484 przez mami_nka
Mam wiesci od Moniki:

"Hej ja właśnie wróciłam z ktg. Oczywiście wczoraj zostawili mnie na obserwacji, bo pojawiły się maleńskie skurcze i zrobiło się rozwarcie na 2,5cm. Podaja mi tez steryd na rozwoj płuc u maluchow w razie porodu. Nie wiem kiedy wyjde nikt nic nie wie:/ strasznie tu nudno w pokoju jestem sama nawet nie mam do kogo geby otworzyć :( pozdrawiam was mocno:D monika

cały sms

13 lata 1 miesiąc temu #680488 przez asiulek_dolls
Klauduśka zlew i kuchenka powinny być koło siebie - tak jest wygodniej... weź pod uwagę np. odcedzanie ziemniaków czy makaronu :P

Agniesia no tak, przy przeprowadzce taka spakowana torba się sprawdzi :)

13 lata 1 miesiąc temu #680494 przez asiulek_dolls
ojej dobrze chociaż że nasz jedyny trójpaczek jeszcze w komplecie... oby tylko chłopaki sie nie pospieszyły... trzymamy kciuki!!
moja kuzynka miała podobną sytuacje i już do porodu ja trzymali, leżała w szpitalu ponad 1,5 miesiąca i urodziła prawie trzy tyg przed terminem

13 lata 1 miesiąc temu #680504 przez Gro-szek
Maminka.. dziękujemy za info od Moni... mam nadzieje ze wszytsko dobrze się skończy...
jak będziesz miała okazję lub jak Monia czytasz to: to trzymamy za Waszą trójkę kciuki :)
Trzymajcie się cieplutko :)

13 lata 1 miesiąc temu #680515 przez MamaBąbelka
Ja też miałam badanie w kierunku HIV na początku, jakoś w 11 tygodniu i miałam bezpłatne, jak moja lekarka je wystawiła.

W Tesco są wieloraki body i pajacyków, moja koleżanka z Poznania mówiła, że u niej już wszystko było 30%, ale ja sprawdzałam u siebie w małym, lokalnym, to tylko trochę rzeczy było na wyprzedaży, ale warto sprawdzić.

Klauduśka, po drabinie weszłaś, no nieźle :). Fajne takie urządzanie.
Mąż z kolegami w ten weekend maluje łazienkę, sypialnię i pokój małej, szkoda, że w pełni go nie urządzimy, bo nie mamy teraz kasy, żeby przebierać w lampkach, rameczkach i zasłonkach.

Groszek, dziwny jakiś ten lekarz znajomej :/.

Dobrze, że Monika się odezwała, mam nadzieję, że uda im się potrzymać maluchy w brzuszku jeszcze trochę, ale domyślam się, że leżenie w szpitalu nie jest fajne, do tego rozstanie z małą.

13 lata 1 miesiąc temu #680522 przez MamaBąbelka
Możliwe, że skoro pogoda sprzyja, to w niedziele umówimy się na sesję, choć już znów straszą burzami, więc to się pewnie okaże. A że mąż ma dużo pracy i ciągle brak mu czasu, żeby podjechać po klocki z literkami, które chciałam wykorzystać do sesji, to wczoraj jak byłam w lumpku, to spytałam o buciki dla maluszków, żeby mieć cokolwiek do sesji.
Dziś miała być dostawa, więc poleciałam i udało się kupić za 5 zł nowiutkie śliczności i przy okazji czapeczkę - drobiazg na dzień ojca. Uwielbiam ten sklep, mają sporo nowych rzeczy na wycenie, ale w naprawdę przyzwoitych cenach.
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #680523 przez Kataleja
Witam cieplutko.Przepraszam bardzo ale nie jestem w stanie nadrobic postow z 4 tyg .
Jestem na podtrzymaniu,wczoraj wyszlam ze szpitala,udalo sie zatrzymac porod.Rowniez dostalam Dexaven na przyspieszenie rozwoju pluc u dzidziusia ,do tego jestem na fentoerolu 3x1 i isoptin 3x1 juz do 36 tygodnia ciazy .Skutek brania tych lekow-totalny odlot ,mam straszna dilerke rak i nog,kolatanie serduszka ... Mam nadzieje,ze organizm oswoi sie z nimi bo nie pozwalaja mi funkcjonowac w pelni -ani doniesc kubka,zupe wylewam z lyzki ,po kartce pisze jak kura pazurem ,pomidora mi nawet trudno pokroic,na mowe tez mi pada troszke bo czuje ze niewyraznie sie wypowiadam , nie gotuje ,nie dzwigam nic bo mam kategoryczny zakaz obciazania macicy .Klucac tez nie moge bo w taki sposob wywoluje sie parcie na macicie (nawet nie wiedzialam o tym-dobrze,ze kucnelam przy lekarzu a wtedy mi zwrocil uwage )Przepraszam,ze nie zagladalam tak dlugo tutaj :( z trzecim teraz dzieckiem nie moge powiedziec ,ze ciaza to piekny stan :dry: jeszcze hemoroidow sie nabawilam jak w zyciu nie mialam :angry:

13 lata 1 miesiąc temu #680540 przez asiulek_dolls
MamoBąbelka śliczności!!

13 lata 1 miesiąc temu #680541 przez agniesia1604
Kataleja napisał:

Witam cieplutko.Przepraszam bardzo ale nie jestem w stanie nadrobic postow z 4 tyg .
Jestem na podtrzymaniu,wczoraj wyszlam ze szpitala,udalo sie zatrzymac porod.Rowniez dostalam Dexaven na przyspieszenie rozwoju pluc u dzidziusia ,do tego jestem na fentoerolu 3x1 i isoptin 3x1 juz do 36 tygodnia ciazy .Skutek brania tych lekow-totalny odlot ,mam straszna dilerke rak i nog,kolatanie serduszka ... Mam nadzieje,ze organizm oswoi sie z nimi bo nie pozwalaja mi funkcjonowac w pelni -ani doniesc kubka,zupe wylewam z lyzki ,po kartce pisze jak kura pazurem ,pomidora mi nawet trudno pokroic,na mowe tez mi pada troszke bo czuje ze niewyraznie sie wypowiadam , nie gotuje ,nie dzwigam nic bo mam kategoryczny zakaz obciazania macicy .Klucac tez nie moge bo w taki sposob wywoluje sie parcie na macicie (nawet nie wiedzialam o tym-dobrze,ze kucnelam przy lekarzu a wtedy mi zwrocil uwage )Przepraszam,ze nie zagladalam tak dlugo tutaj :( z trzecim teraz dzieckiem nie moge powiedziec ,ze ciaza to piekny stan :dry: jeszcze hemoroidow sie nabawilam jak w zyciu nie mialam :angry:

Strasznie to wszystko wyglada ale trzymam kciuki.

Zapytaj lekarza czy po tych lekach tak masz się czuć - bo moze coś wymienią :(
Boshe no współczuję
Dobrze ze dali już ten lek na rozwój płucek ...
Odpoczywaj ile się da
Współczuję hemoroidów , nie wiem co to tak naprawde ale to straszliwie boli ponoć i wiele kobiet dostaje je w trakcie ciązy lub po porodzie:(

wracaj do zdrówka!

13 lata 1 miesiąc temu #680545 przez agniesia1604
W co ubieracie męża do porodu?

U mnei w spzitalu napisali że : spodnie, koszulka i buty...
a ja się zastanawiam nad ich nowością i jakością i czy przypadkiem nie wziać z domu rzeczy a kupić po prostu FARTUCH - wrrr
Myślałyście nad tym?

13 lata 1 miesiąc temu #680547 przez asiulek_dolls
Kataleja dobrze że już jesteście w domku, odpoczywaj dużo i uważaj na siebie

13 lata 1 miesiąc temu #680549 przez agniesia1604
Pozdrówcie MONIX ... niech się tam trzyma w tym 3 paku jak najdłuzej :)

Zdróweczka :))))))))

I trzymam kciuki

13 lata 1 miesiąc temu #680552 przez asiulek_dolls
Agniesia nie myślałam nad tym jeszcze ale wydaje mi się że zwykły T-shirt i ulubione dresy najlepiej się sprawdzą

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka