- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
pierwsze slysze o takich zwyczajach przedslubnych co piszecie. biedna para mloda. jak ona sie wyspi na nastepny dzien?
pyzaura wspolczuje stresu. tez tak sie raz maszynka zacielam i wole sobie nie przypominac co wtedy czulam
zdjecia brzuszkow super macie dziewczyny:)
nefeli nie przejmuj sie az tak tesciowa. najwyzej sie obrazi to bedziesz miala spokoj:) ale mysle ze jak sie dowie jakie problemy macie to jej przejdzie bo wiadomo to o zdrowie i zycie jej wnuka chodzi
co do wizyty w szpitalu to tez sie balam zeby mi wiecej osob nie przyszlo ale jak sie dowiedywalam w moim to babka mowi ze jedna osoba moze byc i nikogo wiecej bo sie tylko kreca i przeszkadzaja wiec z radoscia oznajmilam mezowi ze mamy zakaz sprowadzania kogos przy porodzie:) a co do wizyty pozniej to coz- rozumiem tez ze maz tez chce sie swojej rodzinie pochwalic i jak dla mnie moi tak dla niego jego rodzina jest wazniejsza wiec niech sobie przychodza. u mnie to bedzie pierwsze dziecko a u niego juz dzieci rodzenstwa duze wiec i jedni i drudzy czekaja:)
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Przy okazji okazało się że na skierowaniu miałam jeszcze HBS i TSH- hihihi byłam tak przerażona tą glukozą że nawet nie zauważyłam reszty badań, no i standardowo mocz i morfologia- tak więc znowu pozbyłam się 4 probówek krwi

Rzuciło mi się w oczy że pisałyście o karmieniu piersią po CC... Iwonko ja właśnie jadę do koleżanki do szpitala która jest 2 dobę po CC i karmi piersią

Dobra uciekam do szpitala zobaczyć jak się czuje mały Filipek i jego mama- a i żebym nie wyszła na hipokrytkę która sama nie chce nikogo w szpitalu a do kogoś się pcha to dostałam zaproszenie,a tak właściwie to polecenie że mam przyjechać

Buźka
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kocham_cie, no faktycznie źle trafił. Ale liczy się gest. Kochany mąż, tak czy siak

No pewnie dziewczyny, nie ma obaw o karmienie piersią z powodu cesarki. To może opóźnić start, ale pokarm powinien być. Zresztą, jak się chce, to ponoć nawet adoptowane dzieci można karmić piersią, bo laktację da się rozhulać bez ciąży!
Akina, fiolet b. mi się na wózkach podobał, ale jakoś do chłopca mi nie pasował, nie wiem czemu. W brązie będziesz miała na pewno uniwersalny - dla braciszka Iguni też się nada

Izula, nas tu sporo o tym terminie 14.09. To dzieci poczęte w Dzień Końca Świata!

W ogóle dziewuszki, tak dziś pomyślałam, że już za jakieś 5 tygodni te, które mają terminy na koniec sierpnia, spokojnie mogą być po porodzie!!! Jak to blisko!!!
Kinga, mój Młody zaczął mieć czkawki jakieś 5 dni temu. I od tej pory regularnie - zawsze po obudzeniu, jak jeszcze leżę w łóżku. W ciągu dnia póki co nie miał

Zjadłam godzinę temu pyszny obiadek - stek z łososia z ziemniaczkami i sałatką z ogórków małosolnych własnej produkcji, pomidorków malinowych i młodej cebulki. Ostatnio codziennie mogę jeść łososia, ewentualnie inne tłuste ryby. Na chude w ogóle nie mam ochoty. Mniam, pękałam w szwach, ale już czuję, że robi się miejsce na deser

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Pyzaurka moja ułożona pośladkowo,a gacie z lidla też polecam

Iwonka,Kinia ma rację,zdjęcie pełne miłości!
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

U mnie teraz jest akcja prasowanie

Madzia zrób fotkę małemu Filipkowi i pochwal się nam

Ja też marzę o tym żeby karmić piersią mimo cesarki. Zaczęłam smarować brodawki tym Maltanem.
Słonko śliczny suwaczek

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.

A i porządeczek w szufladkach superaśny. I takie słodkie te ubranka i kolorowe. Cudeńka.
Słonko co do poczęcia to ja jestem przekonana, że nasze Maleństwo zostało poczęte wcześniej bo ja mam bardzo krótkie cykle po 26-27 dni i szybko owulację. A 21 miałam obronę pracy mgr i się śmieję, że już byłam w tzw dwupaku. hahha :)I wiecie na usg zawsze wychodzi mi termin o przynajmniej tydzień do przodu a ostatnio wyszło na 27 sierpnia

Ale masz rację to pewnie z obawy przed końcem świata tak się wszyscy pocieszali hahah
Mnie dziś tak głowa boli, że z chęcią bym ją odkręciła sobie jak by tak można było.
W ogóle odnoszę wrażenie, ze wracają mi dolegliwości z I trymestru.
Nubi co do sytuacji z teściami to ja cię doskonale rozumiem bo moja teściowa dowiedziała się dopiero 2 tyg temu i to dlatego, że sama napisałam esa. Kłótnia rodzinna i upór mojego męża, który powiedział, że nie będzie mówił bo nie chce mnie narażać na stresy.A teraz jest ok.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

u mnie pogoda dzis super...nie za zimno nie za cieplo...
na obiadek zrobil zupke z mlodego groszku mniam pychota

dzis mnie cos na slodkie wzielo...

byla u mnie kumpela termin ma na 30.10;)
bedzie miala corcie

moj teraz pracuje od 6 do 20 nawet jutro ;/ zanudze sie ...no ale zrobil nam niespodzianke

wzial urlop na USG 29

Kornel dzis szaleje

macie pieluchy tatrowe i flanelowe?ja mam tylko tetrowe.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iwonka prześliczne zdjęcie. Ale masz śliczne brzusiątko

Boże za 2 tygodnie i 2 dni mój synek będzie miał 2 latka... jestem w szoku jak ten czas leci... patrzę na jego zdjęcie z dnia kiedy się urodził i trudno mi uwierzyć, że był kiedyś taki malutki!
Co do reakcji na test to my planowaliśmy obie ciąże. Klaudiuszek zawitał w moim brzuszku błyskawicznie w pierwszym cyklu starań, byliśmy oboje z mężem pewni, że to potrwa znacznie dłużej więc jak zrobiłam test to z jednej strony ogromne szczęście a z drugiej strony panika. Teraz było troszkę inaczej. Staraliśmy się już od października, w październiku od razu nie jednoznaczna sytuacja i zawód bo test pozytywny a za 3 dni dostałam spóźniony okres... w listopadzie nic a grudzień był dla nas bardzo nerwowy Klaudiuszek się bardzo rozchorował i bardzo nas zaskoczyło, że mimo to cykl okazał się owocny. No i wychodzi na to, że musiałam zajść w ciążę niedługo po okresie bo później już nie było żadnej sposobności ku temu.

Co do karmienia po cc to nie ma na to reguły mi pojawił się pokarm w 3 dobie po cc ale były mamuśki które od razu karmiły... nie mam pojęcia od czego to zależy. W każdym razie nie ma się co martwić na zapas. Będzie co ma być.

Nubi - przykra ta sytuacja. Nie wiem czy pisałaś, może gdzieś mi to umknęło ale właściwie dlaczego Twój partner nie chce powiedzieć swoim rodzicom? Boi się reakcji?
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja tak tylko na szybciutko nie będzie mnie na tydzień wiec sie nie martwcie bo u mnie i niunka wszystko ok Tyle ze praca i znajomi przyjechali na tydzień i nie mam kompletnie czasu! Bede was podczytywac w miarę na bierzaco bo pózniej bym nie wyrobila z zaleglosciami przy tych Waszych rozpedach!
Iwonka sliczne fotki i nowy avatarek z cycusiem!

Karolcia ja mam i flanelowe i tetrowe! Myśle ze flanelowe mogą sie przydać do owiniecia małego albo przykrycia w ciepłe dni! Bo mam w planach gorący wrzesień i ciepły październik!

Dobra przepraszam dziewuchy ale wiecej nie odpisze bo idę w kimono! Jutro do pracy again!

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja dziś tylko przelotem, żeby zobaczyc o czym sobie tu dziś dyskutujecie.
Iwonka przepiękne zdjęcie

nubi nie fajna sytuacja z twoimi "teściami"

A co do reakcji na wieść o dwóch kreseczkach na teście ciążowym, to u mnie nie było zaskoczenia, mimo że ciąża nie była planowana

Ja chyba zaraz zmykam spać, bo padam na twarz. Od rana na nogach, ciągle w biegu. Ale przynajmniej kupiłam sobie jakieś koszulki bo już wszystkie są na mnie za krótkie i chodzę z gołym brzuchem jak głupek

Miłej nocy

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wyszlam po mojego Sebastiana na dworzec, poszlismy na chwile na plaze i juz musielismy wracac do domu bo tak zaczelam zle sie czuc! Nie dosc ze zachcialo mi sie siku w drodze do domu to jeszcze blizna zaczela mnie bolec i caly brzuch mi sie napiął! Ledwo szlam! Zaszlam do kolezanki na siku 100 metrow od domu bo nie moglam wytrzymac. I stwierdzilam ze jutro na zadna impreze nie ide bo nie bede ryzykowac przedwczesnym porodem! Tak napietego brzucha to jeszcze nie mialam. Teraz jak sie Polozylam to lepiej ale jeszcze pol godziny temu to Myslalam ze urodze na srodku ulicy! Bede jutro ogladac transmisje w telewizji tej imprezy. Nie ma co!
Ja mam pieluchy tetrowe i flanelowe. Tych drugich mam trzy albo cztery. Tetrowych mam od groma.
Villemo nie jest juz za późno na remont? W koncu Zostalo półtora miesiąca...
Kładę się spać. Śpijcie dobrze. Dobranoc