BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #713991 przez Alivva
Witam popołudniowo.
Nie zaskoczę Was pogodą bo u mnie te zupały...o 8 rano w cieniu za oknem termometr wskazywał 23 stopnie,a teraz jest 10 więcej. Tak więc dzionek przy wiatraczku.
Daga....pięknie w tych szufladkach :) Bez stresa-wystarczy na początek ;)
Ja nie chciałam kupować rożka,to mi kuzynka przywiozła 2 po swojej córce i dodatkowo kocyk taki cieniutki z jednej strony bawełna,z drugiej taki mięciusi. Oczywiście różowe :P Tak więc koniec z kupowaniem kocyków i takich tam. Ciuszków tez mi naprzywoziła takich już większych od 74cm w góre więc muszę chyba kupić dodatkowy karton do dużej szafy bo dwa już zapełnione....
Iwonka....zdjęcie brzusia-krzywusia obłędny hahaha
A co do tych pozytywek koników-planuję kupić jakąś pozytywkę ale musze połazic po sklepach bo nie chcę niczego głośnego :)
Ja nie gotuję od poniedziałku odkąd Filip wyjechał i nie mam zamiaru do niedzieli włącznie :) Nie jestem głodna,chociaz moja mama nie odpuszcza i wiecznie mnie nawołuje na jakieś zarełko. Później pewnie do niej zejdę bo wiem,że ma jakąś zupkę warzywną. Mi teraz wystarcza arbuz z lodówki i gazowana woda :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #713994 przez karolcia1919
paulinka.k22-szkoda ze nie znasz wagi :( a kiedy masz kolejną wizyte/??
Iwonka :)-narobiłaś mi apetytu :) a i zdjęcia śliczne :)

11 lata 9 miesiąc temu #713997 przez paulinka.k22
karolcia1919 napisał:

paulinka.k22-szkoda ze nie znasz wagi :( a kiedy masz kolejną wizyte/??

Karolcia wizytę mam dopiero 20 sierpnia, bo gin ma urlop :(

11 lata 9 miesiąc temu #714001 przez iwonta_kg
Mój synek codziennie robi sobie takie pozy ale nie zawsze mam telefon przy sobie żeby to uchwycić :lol:

Iva ten konik jest cichy i ma bardzo ładne melodyjki.

Nefeli tego słonika planuję przyczepić do wózka do daszku. ale on nie gra tylko uszy mu szeleszczą.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #714013 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!!

Dopiero na forum, a tu tyle do czytania :)

merymam 2 przyjaciółki, które urodziły włąsnie, jedna w Kaliszu w środę, druga wczoraj w Holandii:) zostałam tylko ja:)

papi nie jesteś zacofana, posiadanie konta na portalach ma swoje dobre i złe strony:) ważne że masz skrzynkę mailową :)

Iwonka
ja pytałam gina o maść na obrzęki po ukąszeniach i stłuczeniach to kazał mi zakupić Lioton 1000 i tym smarować:) ale dobrze że opuchlizna już zeszła:)a i też bym chciała żeby mi tak Janek szalał:)

Nubi ja też na swój biust liczę, ale zobaczymy jak długo dam radę karmić:)

AKina
ja tak mam i to często!!! nawet częściej niż zwykłe kopniaki:)

agamo ja na tej piłce już ćwiczę i ćwiczę i bóle kręgosłupa ustepują + masaż tenisowymi piłeczkami:)

ja póki co nastawiam sie na poród jako na zadanie, które muszę wykonać, staram się nie myśleć o tych bólach, raczej skupiam się na tym, że zobaczę Janka z tym pełnym uzębieniem z ostatniego snu :laugh:

kalina myślę, że gdyby był szkodlwie to by je wycofali:) natomiast te 2 mleka mają więcej synttycznych witamin, po prostu gdzieś znalazłam info żeby tych 4 skłądników unikać.

ja myślę o Hippie jeśli już będę musiała butelkować, ale z pracy dostanę sporo mleka NAN, więc kupowac innego nie będę:) te 2 mają żywe kultury bakterii, ale myślę że o dzieciaczki wybiorą same:) znowu na NAN sporo ma uczulenie, a nie wiem czemu skoro skłądem nie odbiega od reszty...no ale cóż, ja tak tylko na boku sie tymi składami bawię. Tak serio to one się za bardzo nie różnią, ciekawe jak to wygląda cenowo...zobaczymy jak się prezentuje jeszcze enfamil i babydream:)

nefeli śliczne te ciuszki:)

dianka
trzymaj się:)

upał niesamowity, ja po rybce i gotowanej marchewie czuję że odpadam:)

Miłego popołudnia!

11 lata 9 miesiąc temu #714023 przez donata
iwonta_kg napisał:

Idę ugotować sobie pierożki z truskawkami :lol: :lol: :lol:

A mój mąż ugotował dzisiaj na obiad pierożki ze świeżymi kurkami, koperkiem i boczusiem :D Mniam, mniam! Wczoraj w lesie nazbierał kurki. Jak był na Kurpiach kiedyś to spróbował pierogów i teraz jak tylko mamy kurki, to robimy :)
A jutro będę robić tartę z owocami i galaretką :)

Ja też nie lubię upałów. Dobrze, że w domu mamy wiatrak! Najlepiej jak jest 20-24 stopnie.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #714027 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Iva ten konik jest cichy i ma bardzo ładne melodyjki.

a z jakiej firmy jest ten konik?? Może poszukam na allegro albo gdzieś :)

Monia no właśnie,jak już sprawdzisz to daj znac co myslisz o składzie mleka Babydream. Ja obstaję przy Bebilonie które mój Filip tak chętnie siorbał (Nan'em pluł dalej niż widział a Bebiko tez jakoś tak bez entuzjazmu) więc w sumie tak jak mówisz-dzieci same zdecydują.
Ale ciekawa jestem opinii Babdream,bo koleżanka podaje swojemu synkowi i taka zadowolona :)

11 lata 9 miesiąc temu #714031 przez iwonta_kg
Iva fisher price :)

11 lata 9 miesiąc temu #714033 przez iwonta_kg

11 lata 9 miesiąc temu #714037 przez papi88
Hej

Ja od rana na nogach najpierw na pobranie pozniej zalatwianie wszystkich spraw tak to nazwe urzedowych a wiec dalej walcxe z bankiem bo byla ugoda a mi upomnienie wysylaja a pozatym oieniadze ktore pobrali mi po ugodzie rozplynely i nie wiadomo gdzie sa komornik wyslal mnie do banku bank kaze dzwonic do windykacji a jak zazadalam wykazu to mi dali a nie bylo tam ostatnich wplat bonto juz dokonalam po wypowiedzeniu umowy i szlo to na jakies inne konto no to ja mowie ze mam to gdzies chce wykaz tego to on do mnie ze szczegolowy kosztuje 150 zl!!!noz kur..oszusci i zlodzieje! Czuje ze nawet jak pojde do prawnika to nie wygram bo oni zaraz sobie wymysla jakies oplaty :( mialam zajac sie tym po porodzie ale oni domtego czasu mnie wykoncza :(

Bylam tez w szpitalu w ktorym planuje rodzic.szpital troche za prl ale polozne wydawaly sie bardao sympatyczne ale znieczulenie w wyjatkowych sytuacjach ze wskazan medycznych czyli wychodzi ns to ze na zawolanie nie ma pytalam tez o wykupienie pokoju dla mamy z dzieckiem i tata to babka takie oczy na mnie zrobila jakbym byla jakas nienormalna ksiezniczka i sie spytala mnie z glupim usmieszkiem ale co tzn pokoj z mezem? No ja mowie ze w innych szpitalach jest taka mozliwosc i nawet tatus dostaje obiad to patrzyla sie na mnie jak na debila i powiedziala ze w wyjatkowej sytuacji za porozumieniem z ordynatorem a pozatym odrazu powiedziala ze nie ma czasu cale szczescie to nie byla polozna tylko jakas babka od papierkow
Takze moj porod w tym szpitalu stoi pod znakiem zapytania bo te przeklete znieczulenie...acha tak pozatym wszystko tam jest darmowe ubranka dla maluszka maja wiec tylko na wyjscie sie przynosi,lewatywy nie robia uwazaja ze nie ma potrzeby jak chce moge sobie sama w domu zrobic a jezeli chodzi o naciecia to tylko jezeli zajdzie taka potrzeba i nigdy nie odsylaja pacjentek to tyle co sie dowiedzialam.to juz drugi szpital w ktorym bylam i jest problem ze znieczuleniem...

Ja myslalam ze te straszne bole glowy to od pogody a dzis goraco i jeszcze bardziej boli to chyba uroki ostatniego trymestru zreszta w pon wizyta to powiem doktorkowi bo cisnienie tez mam wyzsze troche

Jejku ja chce juz urodzic w nocy spac nie moge w zadnej pozycji!a polozna dzis powiedziala ze skoro rodze pod koniec sierpnia to moje dziecko juz nie bedsie wczesniakiem jakbym w najblizszym czasie zaczela rodzic

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty i gratulacje tych juz odbytych

I wszystkim aniom wszystkiego naj lekkich porodow i zdrowych pociech,ja musze zadzwonic domswojej babci ani z zyczonkami

Do pozniej mamuski

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #714061 przez niagara
U nas też tak gorąco, że wytrzymać się nie można :dry:
Przeanalizowałam ceny tego mleka, dane pochodzą z internetowej apteki Dbam o zdrowie www.doz.pl/
oto rezultat

11 lata 9 miesiąc temu #714063 przez kocham_cie
Ja pierdziele od godziny siedzę i próbuję zrobić przelew... zapomniałam loginu do konta internetowego....którego używam od jakiś 5-7 lat :huh: :dry: :ohmy: mam pustkę w głowie, jeszcze raz i zablokuję konto :unsure:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #714071 przez karolcia1919
boze dziewczyny jaki upal...nadodatek moj ma jutro wolne ..a mialobyc tak fajnie i.na spokojnie mialam sobie sprzatac ...a on bedzie mi marudzil bo w sprzataniu to on ostatni jest a do robienia syfu to pierwszy ;/

11 lata 9 miesiąc temu #714073 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Iva fisher price :)

Dzięki Kochana :kiss:
Kupię jak tylko kasa mi wpłynie ;)

11 lata 9 miesiąc temu #714074 przez SerekWaniliowy
Nefeli czy to Ty pisałaś, że czytasz książkę o szczepionkach? Jeśli tak, to mogę prosić o tytuł i autora? a swoją drogą to nie będziesz malutkiej na nic szczepiła? Nie ma u Was obowiązku szczepienia dziecka?

A któraś z Was podjęła decyzję czy szczepić, na co i kiedy?

Izula chyba w końcu nie podpisałaś nowej umowy prawda? Ja na początku kwietnia podpisałam zgodę na przejęcie mnie przez innego pracodawcę no i oczywiście wszystko poszło do ZUZSu ale żadnych konsekwencji nie poniosłam, przecież mogą przysłać poczta albo przywieźć, tak jak mi, poza tym, zwolnienia też ja albo mąż dostarczamy osobiście, ba, nawet po podpisaniu do ZUSu sami wozimy bo inaczej nigdy bym się pieniędzy nie doczekała ;)

Iva Ty chyba robisz listę zakupów co by po wypłacie ostro wystartować co? Konik jest naprawdę śliczny, ale sporo kosztuje, wstyd sie przyznać, ale ja nie pomyślałam, żeby kupić jakąkolwiek zabawkę :/

Nike widzę, że Ty też się zamalinowałaś :) ja wczoraj pochłonęłam 2 pudełeczka sama :/ a to kukurydza już jest? Uwielbiam gotowaną mięciutką i ciepłą mmm rany ja chyba muszę przystopować z tym żarciem, bo jeszcze chwila i w nic się nie zmieszczę :silly:

A właśnie Kocham Cie jak Twoja dieta, wciąż sie ograniczasz? Twój lekarz nie ma nic przeciwko?

Kurde Papi musi być jakieś wyjście z sytuacji, bo to już zakrawa o próby oszustwa i kryminał co Oni wyprawiają!

A wracając do mojej teściowej, to przeszło mi jak zwykle do następnego spotkania ;) a dziś dzwoniła i pytała o kod do domofonu i klucze do mieszkania :/ kodu nie pamiętam, bo dawno tam nie byłam a poza tym w ciąży kiepsko z moją koncentracją, a kluczy zapasowych nie mam ;) Kalinka mówiłam że przy porodzie może być tylko jedna osoba to właśnie spytała po co mi mąż? a do szkoły rodzenia wie że chodzę sama to chce "ze mną oddychać" mam wrażenie że to małe rozkapryszone i nieodpowiedzialne dziecko :/ Izula a jak Ty masz taką teściową to szczerze Ci współczuję, często udawało mi się olać Jej gadanie, tym bardziej, że rzadko się widzimy, ale od dłuższego czasu, może przez ciążę poprostu nie potrafię tego nie przeżywać a odpyskować jakoś sie krępuję no i z asertywnością to u mnie na bakier Nubi :dry:

Donata to jesteś jedną z pierwszych gotowych na wyjazd na syrenie ;) gratuluję i podziwiam :)

Paulinka udało Ci się dostać do lekarza? Mam nadzieję, że przez wzgląd na wysoką ciążę wcisnęli Cię jeszcze na dziś :)

A co do tych dużych noworodków to lekarz mojej kuzynki twierdzi, że to przez witaminy które ciężarnym się zaleca, zobaczymy jak moja malutka urośnie na Femibionie :silly:

Oj Kocham Cię skup się :blink: ja w poniedziałek dzwoniłam do męża by mi podpowiedział jakie mam hasło do allegro bo za chiny ludowe nie mogłam wymyślić prawidłowego a przecież cały poprzedni tydzień grzebałam za zakupami codziennie hehee Mam nadzieję, że Tobie się udało w końcu :)

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka