- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Akina ja będę chodziła do szkoły rodzenia od 1 lipca, może zdążę skończyć, nie wiem czy coś to da ale na pewno będę się czuła pewniej, poza tym mąż nie będzie mógł ze mną chodzić po to od 11 a wtedy jest w pracy no i poza tym w poniedziałek idzie do nowej i okaże sie czy w ogóle i kiedy będzie w kraju bo przez pierwsze 6-12 miesięcy będzie jeździł do Włoch na jakieś szkolenia miesięczne i będzie przyjeżdżał tylko na weekend i bardzo sie tym martwię, że nie będziemy razem. Jeśli chodzi o Jego udział w zajęciach to wymyśliłam, że pójdziemy jeszcze do prywatnej szkoły tylko na takie zajęcia które odbywają się z partnerem.
No i ja sobie nie wyobrażam, żeby męża nie było przy porodzie, jeśli będzie długo trwał to On będzie ze mną to szybciej minie, bo lekarz i położna maja przecież kilka rodzących pod opieką i kobiet z oddziałów. Poza tym myślę, że inaczej podchodzą do rodzącej jeśli ktoś z nią jest, a tak już na sam koniec to muszę się przyznać, że jestem bardzo przywiązana do Niego i wszystko najchętniej robiłabym z nim

Sądzę, ze dla niego, choć teraz nie zdaje sobie z tego sprawy, będzie bardzo ważne wydarzenie, zbliżające i o wiele mniej przerażające niż sobie wyobraża.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Paula, ale się uśmiałam

Serku cieszę się żę z mężem wszystko ok...tzn w miarę ok
Monia Z ja też wybieram się do przyszpitalnej szkoły rodzenia, zajęcia zaczynam gdzieś na początku lipca. Szkołę prowadzą położne które pracują w szpitalu, więc poznam je jeszcze przed porodem, a myslę że jest to dosyć ważne. Kolejny argument na tak to, to że będzie kurs pierwszej pomocy noworodkowej oraz techniki karmienia piersią.
Natomiast poród z mężem- u mnie nawet nie było rozmowy na ten temat bo D. stwierdził że skoro spłodził, chodzi ze mną w ciąży to i ze mną urodzi

a Piersi przestały mnie boleć gdzieś w 18-19 tyg. teraz jak u reszty mam bardzo ciemne sutki.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Ja również mam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia, zwłaszcza że u mnie w mieście zajęcia są darmowe

A mój mąż nie chce być ze mną przy porodzie, choć ja bym chciała, żeby był

Pewnie woli w tym czasie chlać z kumplami

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Aga,te moje spodnie kupilam jakieś 2 lata temu na giełdzie odziezowej w Poznaniu. Fajne,bo u góry maja taki okolo 15cm pas z marszczonych gumek a na dole sa wiązane. No i kosztowały całe 29,99

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Pisze do was z telefonu i szpitalnego łóżka. Podłączyli mnie juz do kroplowki. Jest moja pani dr wiec jestem spokojna. Wczoraj wieczorem zaliczyłam wizyte u ortopedy. Ze wzgledu na problemy z kręgosłupem i przebyta operacje na staw biodrowy jak miałam 2 latka dostałam wskazanie na cesare. Bardzo sie z tego cieszę przynajmniej tym się i
nie bede martwić. Pozdrawiam was kochane moje i napisze wiecej jutro z laptopa.
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzień dobry Mamusie
Ja również mam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia, zwłaszcza że u mnie w mieście zajęcia są darmowe
Natka nic się nie martw mój D. też na pewno nie odpuści sobie oblewania pierworodnego

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Dzień dobry Mamusie
Mój może i by chciał...ale też pewnie będzie wolał opić dzidziusia niż być ze mną w szpitalu...przy porodzie...
Taki nasz los kochane...
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czesc dziewczynki moje kochane:)
Pisze do was z telefonu i szpitalnego łóżka. Podłączyli mnie juz do kroplowki. Jest moja pani dr wiec jestem spokojna. Wczoraj wieczorem zaliczyłam wizyte u ortopedy. Ze wzgledu na problemy z kręgosłupem i przebyta operacje na staw biodrowy jak miałam 2 latka dostałam wskazanie na cesare. Bardzo sie z tego cieszę przynajmniej tym się i
nie bede martwić. Pozdrawiam was kochane moje i napisze wiecej jutro z laptopa.
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia..i nic się nie martw będzie wszystko dobrze.
jestem z Tobą

pozdrawiam
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczęta powiedzcie mi czy wasze szkrabki też kopią was wszędzie??? Bo mój Antek to się przemieszcza w jakimś szalonym tempie... w ciągu 10 minut potrafi kopnąć w pęcherz, zaraz potem gdzieś nad pępkiem po czym sru i dostaję gdzieś w bok?!
Myślicie że to przez to że księciunio leży w poprzek??? i poprostu dostaję na raz z główki, łapki i nogi
Wszystko możliwe.. może masz bardzo ruchliwe dziecko:)
Moje jest spokojne ...ale czytałam ze dziecko w tym tygodniu ciąży ma jeszcze sporo miejsca i może być bardzo ruchliwe i może się przemieszczać jak rybka;)
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
kocham_cie napisał:
Dziewczęta powiedzcie mi czy wasze szkrabki też kopią was wszędzie??? Bo mój Antek to się przemieszcza w jakimś szalonym tempie... w ciągu 10 minut potrafi kopnąć w pęcherz, zaraz potem gdzieś nad pępkiem po czym sru i dostaję gdzieś w bok?!
Myślicie że to przez to że księciunio leży w poprzek??? i poprostu dostaję na raz z główki, łapki i nogi
Wszystko możliwe.. może masz bardzo ruchliwe dziecko:)
Moje jest spokojne ...ale czytałam ze dziecko w tym tygodniu ciąży ma jeszcze sporo miejsca i może być bardzo ruchliwe i może się przemieszczać jak rybka;)
no własnie to jest kolejna rzecz nad którą się zastanawiam, jak to jest że maluszek fika koziołki, podobno pływa sobie po całej macicy a na każdej wizycie ułożony jest tak samo czyli główka po prawej, nóżki po lewej a pupcia na dole??? o dokładnie jaki literka "V"

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

U mnie zajęcia prowadzi jedna kobita,która jest położną, z tego co słyszałam nie jest to typ "dobrej cioci", tylko zwykłej baby bez emocji. Więc kontaktu z innymi położnymi bym nie miała, poza tym u mnie jest problem z umówieniem położnej do porodu, jest to ogromny szpital, do którego zjeżdżają ludzie z całej Polski i jest to fizycznie niemożliwe