BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #685467 przez iwonta_kg
Znowu musze odwrócić fotki na kompie i dopiero wrzucić na forum bo dac facetowi telefon to wszystko mi poprzestawia w aparacie...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #685489 przez Nubi
To byla moja druga i ostatnia wizyta u niego a jeszcze mi cisnienie nie zeszlo...przynioslam mu moja grupe krwi a on ze zrobimy na konflikt, na co mowie ze ojciec dziecka ma tez jak ja 0 tylko rh - i z tego co wiem to nie ma konfliktu?a on powiedzial swoja kwestie... Niby mowil to w oparciu o jakies badania w uk ze iles procent ojcow wychowuje nie swoje dzieci ale po chu mi takie rzeczy mowi. Powiedzialam mu grzecznie ze skoro jest biologiczna mozliwosc ze plemnik bylego partnera sie obudzil po pieciu latach i mnie zaplodnil to nie bede podwazac jego kompetencji. :dry:

Jestem mamAsią

11 lata 10 miesiąc temu #685515 przez MyMelange
Iwonka moze odpusc sobie spacer w te upaly. Przegrzanie to nic dobrego dla malucha. Ja siedzee w zamknietym domu, rolety opuszczone, okna pozamykane i jest znosnie :) konia to chyba o 20 odwiedze hihi

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #685521 przez iwonta_kg
Nubi co za pajac z tego doktorka!!!! On ma zająć Tobą i Twoim dzieckiem a nie ojcem!!! Hu* go obchodzi kto jest ojcem!!! Tacy ludzie podnoszą mi ciśnienie... masakra...

Kinia masz rację. Odpuszczę sobie spacery. Wiadomo że szkoda w taką pogodę siedzieć w domu ale to dla dobra Kacperka przecież.

Nefeli ten drugi link poszedł! Instrukcja też :lol:

Odwróciłam foty i wrzucam :lol:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #685533 przez iwonta_kg

ale mi się podoba to moje dzieło :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #685536 przez nefeli
Iwonka nie wiem gdzie to wkleic,mam wejsc w swoj profil? probowalam i d......pa :(

11 lata 10 miesiąc temu #685539 przez agamo
Dziewuchy juz wam tłumaczę o co chodzi bo właśnie w uk tak robią! Ale dotyczy to wyłącznie kobiet z grupa krwi Rh ujemna! Dodatniej grupy nie ma co sprawdzać! A wiec kobiety które maja Rh- maja w uk podawane przeciwciala w 28 tygodniu bez znaczenia jaka krew ma ojciec! W Polsce sprawdzają grupę krwi ojca bo jeśli ma ujemna to konfliktu nie ma ale w uk dmuchaja na zimne! I właśnie tak jak twoj lekarz powiedział ze ojcec Moze być ktoś inny niż ty myślisz! I lekarz pewnie ci tak powiedział zeby ci wyjaśnić ze mogłas mieć np skok w bok albo innego partnera i być przekonana ze to dziecko jest twojego męża a nie jest i dlatego tutaj jeśli matka ma Rh- to cie szczepia antycialami bo one nie szkodzą a mogą wiele pomoc! Czasami tez kobiety kłamią bo nie chcą zeby ktoś sie dowiedział! A wiadomo dziecku krwi nie mogą sprawdzić teraz wiec uważam ze jeśli lekarz smuga na zimne i chce robic badania krwi kobiecie i ojcu to świadczy dobrze o lekarzu ze dba o ciążę! Nie rozumialabym kompletnie gdyby lekarz chciał badać przeciwciala gdy kobieta ma grupę krwi RH dodatnia bo to akurat niemożliwe!
A tak wogole info dla mam które maja konflikt krwi tzn ze maja Rh- a ojcowie Rh+ fakt ze w pierwszej ciazy praktycznie nie ma ryzyka! Ale jeśli mocno uderzyłyscie sie w brzuch to jedzcie do szpitala i zgloscie to ze macie konflikt krwi i mocno sie uderzyłyscie bo w takiej sytuacji Moze dojść do krwawien a jak krew matki zmiesza sie z krwią dziecka to wtedy zaczyna sie produkcja przeciwcial!wiec powinni wam dać zastrzyk! W Polsce o tym nie napominaja a w uk na to uczulaja! ale nie ma sie co przejmować bo wiadomo teraz są badania na ilośc przeciwcial i są zastrzyki i jeśli malenstwo ma twoja krew to nawet w przypadku krwawien czy połączenia krwi nic sie nie dzieje! Także bez stresów!

No i mamuski które macie Rh dodatni spokojna wasza rozczochrana was to nie dotyczy! Wiec nie musicie sie przejmować i niepotrzebnie stresowac!

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #685547 przez nefeli
no brawo sobie bije bo blondynce sie udalo i jeszcze raz dziekiuje Iwonka za podpisik,slodziutki jest :)
Dzisiaj urodzila cesarka moja znajoma,dziecko nie przybieralo na wadze wiec w 36 do szpitala polozyli i dobili do 38 dzis mala dokladnie tyle co usgie pokazalo urodzila sie 2150 :)
Iwonka sliczne te wasze fotki z nad morza jak brzuszek obejmujesz :) ja mam tez morze ale czy wyjde czy fotke zrobie??? czy sie uda???

11 lata 10 miesiąc temu #685558 przez iwonta_kg
cieszę się że się udało nefeli :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #685561 przez Nubi
Nefeli jak masz oczywiscie sile to zrob ;) i Ciebie i morza ja osobiscie jestem ciekawa ;) btw gratuluje sukcesu z podpisem, wygląda super :)

Agamo no wlasnie mimo ze moj byly lekarz dostal wynik ze szpitala gr krwi 0 rh + powiedzial mi cos takiego, bylo by mu wybaczone gdyby wytlumaczyl na poziomie, a nie strzelal podtekstami. Nie ma co sie rozczulac, bylo minelo. :)

Jestem mamAsią

11 lata 10 miesiąc temu #685583 przez iwonta_kg
Nefeli migiem na plażę robić fotencje!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #685614 przez mery75
Iwonta ale Ty masz super takie spacerki nad morzem hmmm ja tylko mogę pomarzyć z centrum Polski to wszędzie za daleko ;)

11 lata 10 miesiąc temu #685617 przez mery75
MyMelange pokoik to masz wypasiony dla dzidziusia :lol:
No strasznie ciężko mi to powietrze złapać :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #685620 przez agamo
Patrzcie dziewczyny co wyczytalam

"Sztywne krocze ma większą tendencję do pękania lub wręcz blokowania wytaczania główki, dlatego częściej jest nacinane. Tymczasem istnieje tendencja do coraz rzadszego nacinania krocza. Aby je przygotować, warto od trzeciego trymestru codziennie masować okolicę tylnego sklepienia pochwy oliwką kosmetyczną. Takie działanie nie stymuluje czynności skurczowej, jest nieszkodliwe dla przebiegu ciąży. Jeżeli jesteś pozytywnie nastawiona do porodu fizjologicznego, czas regularnie ćwiczyć mięśnie dna miednicy sposobem Kegla oraz codziennie masować krocze. Takie proste zabiegi mogą ci pomóc łatwiej przejść poród i okres połogu."

Co o tym myslicie? i czy robicie te cwiczenia miednicy?
No coz taki etap ze zaczynam pomalu myslec o porodzie! no i fajnie by bylo przejsc go latwo :P hehe wiec zastanawiam sie czy jest cos w czym moglabym sobie juz pomoc teraz?!

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #685622 przez MyMelange
Ja miesnie Kegla cwicze od jakiegos czasu :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka