- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- darkdream89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość"
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
- Otrzymane podziękowania: 0

Kasia, to ja chciałam zdjęcie...ale masz piękną córę i bardzo jest do Ciebie podobna

Darkdream, u nas jest zawsze miło i przyjemnie, więc weź do ręki kubek ciepłej herbaty, na nogi narzuć koc i rozgość się

A u nas znajomi byli...ale tacy trochę z innego świata

EDYTUJE
Darkdream, u Was na październikówkach to chyba w ogóle wrzało...wieść gminna niesie

- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
Wreszcie w domu

Staram się nadrabiać i metodą sierpniówek odpisywać i tak:
Pyśkaaa sukienka boska, będziesz pięknie wyglądać.
Beti gratuluję fifikowego ząbka

www.kamilnowakowski.pl/index.php?en=0&page=1
Nunka

darkdream89 witam i zdrowiej mamuśko.
Kasia śliczną masz córę.
Gosia Ola ok po ospie, strupki już odpadły jeszcze tylko miejsca po krostkach są bardziej czerwone, ale lada chwila znikną.
Zaległe najlepsze życzenia dla wszystkich miesięczniaków i solenizantów

A wiecie, że nie widzę co jest na ostatniej stronie 1045

Już widzę, mój post pierwszy.
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
- maja1982
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nie mogłam dostać się na forum od piątku pewnie jak większość z was!!miałam już takiego nerwa ze mi się nawet kompa nie chciało włączać!bo co próbowałam to g.... ale na szczęście już działa

My od wczoraj mieliśmy gości i dopiero teraz mogłam was poczytać

Dzieciaczki śliczne wszystkie!!A KAsia to ma już niezłą panienkę w domu!!
całuski dla starszaczków

przeczytałam wszystko ale już nie pamiętam co miałam której napisać

gosia, pati - jesli chodzi o
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A ja w czwartek po neurologu była z
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja jestem ostatnio bardzo zmęczona - mały nam tak kiepsko śpi w nocy, o spaniu ciągiem 4 godzin mogę pomażyc!!budzi sie co 2 max3 h !!a już miał taki fajny okres że po kąpieli spał nawet 5h

teraz też sie męczy , nie moze zasnąć tzn zasnął po kąpieli i sie obudził po 0,5h!!zaznaczam ze w ciągu dnia śpi max 3 h a najczęściej ok2!! a m do mnie
aha beti - ja pisałam o unoszeniu dziecka pod paszki do pozycji siedzącej!!ale kurcze beti to może ja go źle podnoszę i przeze mnie ma to napięcie wzmożone w ramionkach

pyśka - sukienka świetna

darkdream89 - witamy

gosia - poproszę przepis na zasypianie dziecka o 19!!lolek czasami zasypia czasami nie, i nie wiem w czym jest problem!!
bede jeszcze później ale idę to moje dziecię uśpić bo jojczy

- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A żeby było śmiesznie, jutro kolęda w domu

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Dziecko szybko sie przyzwyczai do stałych por w ciągu dnia.
Uczyli nas w szkole ze dziecko czuje sie bezpieczniesze jak wie co po czym wystepuje, np po smiadaniu zawsze sie przebieramy z pizamy, czy po drugim sniadaniu jest drzemka itd
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jagódka głodomorkuWiecie co dalam dzis malej pol sloiczka marchewki z ryzem, zjadla wytarlam jej buzie, a ta zacisnęła piesci i w ryk, az bordowa sie zrobial ,
musialam dac jej druga polowe zjadla i spala po tym 3 godz
![]()

Ale Ola też płacze, jak ja stwierdzam, że dosyć jedzenia. Moja mama mówi, żebym jej dawała ile chce i chyba tak zrobię.
Ja też myślałam o marchewce z ryżem, ale czy taki zestaw mojej lali całkiem dupska nie zaklei, jak myślisz Gosia?
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Moja przyjaciolka dala swojej 4,5 mies Tosi marczewke z ryzem i mala plakala pol nocy bo sie nie zalatwial a wczesniej robila 3 kupy na dzien, daj Oli moze szpinakowa z ziemniakiem! Kupa na 100% bedzie

- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosia a jak robisz ten szpinak z ziemniakami? A szpinak mrożony?
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Fifi też baaardzo kiepsko ostatnio sypia a ja padam

Gosia, ale Jagódka maleńka w tym foteliku...
Fifi dziś zjadł brokułki....aż w szoku jestem bo ja nienawidzę brokół

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Te jej kupy to mnie się normalnie po nocach śnią, masakra
Wczoraj trochę zrobiła to znów na ok 4 dni z głowy. A dzisiaj znów siedziała na nocniku i jej się bardzo podobało, stwierdziłam że codziennie będę ją sadzać. Od razu robi siusiu na nocnik
Gosia a jak robisz ten szpinak z ziemniakami? A szpinak mrożony?
Dawalam jej ze sloiczka
- maja1982
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nunka - niezły wymiatacz
Gosiu ale u nas właśnie jest rytm wprowadzony kąpiemy 18.30 -19 potem jedzonko i już mały jest w pokoju w którym śpi, nie bawimy sie !!jest bajka albo masaż!rano też po przebudzeniu je, przebieramy sie a potem jeszcze troszkę leżymy i się bawimy. Drzemki w ciągu dnia też ma o stałych porach, naprawdę tego pilnuje i podporządkowuje wszystko do jego rytmy dnia!!Tak sie zastanawiam czy to ze często zasypia przy cycku nie jest powodem tych problemów z zasypianiem??bo męczy sie okrutnie w tym łóżeczku, wsadza łapki do buzi, kołderkę podciąga - a smoka nie chece - juz naprawde nie mam siły walczyć z tym jego zasypianiem
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
aha no właśnie Filipek gratuluje ząbka
Nunka - niezły wymiatacz
Gosiu ale u nas właśnie jest rytm wprowadzony kąpiemy 18.30 -19 potem jedzonko i już mały jest w pokoju w którym śpi, nie bawimy sie !!jest bajka albo masaż!rano też po przebudzeniu je, przebieramy sie a potem jeszcze troszkę leżymy i się bawimy. Drzemki w ciągu dnia też ma o stałych porach, naprawdę tego pilnuje i podporządkowuje wszystko do jego rytmy dnia!!Tak sie zastanawiam czy to ze często zasypia przy cycku nie jest powodem tych problemów z zasypianiem??bo męczy sie okrutnie w tym łóżeczku, wsadza łapki do buzi, kołderkę podciąga - a smoka nie chece - juz naprawde nie mam siły walczyć z tym jego zasypianiem
MAsz z tym racje!!!!
Jagoda zasypia w lozeczku, a Kuba zasypial ZAWSZE przy piersi, a jak odstawialam go jak mial 9 mies to on odstawial nam takie koncetry przed spaniem ze HEJ!!!
Nie umial sam zasyppiac tylko przy mnie przy piersi i dla pocieszenia Ci powiem ze ma 2,5 roku , tata go kapie ,ubiera daje mu jesc i czeta z nim bajke a i tak mama musi przyjsc poprzytulac i dopiero zasypia