BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 9 miesiąc temu #165344 przez mYSZA
jeszcze dalej i od rodziców i od teściów;P
to tylko 16 km od Poznania i można dojeżdżać pociągiem w 20 minut, ale miszkania teńsze niż w Poznaniu stąd ten pomysł;)

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #165346 przez gosia2324
No pewnie zaoszczędzisz na czynszu, kasa sie przyda :)
13 lata 9 miesiąc temu #165349 przez mYSZA
heh, zaoszczędzić to raczej nie, ale za niewiele wyższą kasę możemy mieć mieszkanko o wyższym standardzie i pokoju dla Janka;) No i też pensja lepsza wiec raźniej w przyszłość spoglądam;)

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu #165357 przez Mała
Mysza ja też nie zazdroszczę pakowania i rozpakowywania. A kiedy idziesz do swojej ginki, jestem ciekawa, co Ci powie ty razem?

Ja jakoś nie bardzo się dzisiaj czuję, jak wyrzuta i wypluta, a do tego głowa mnie boli. Jak ja bym już chciała 1 sierpnia, żeby się dowiedzieć co tam z moim rozwarciem, tym bardziej że jakoś @ się czuję od 2 dni. A najlepiej to mógłby być już wrzesień, maruda ze mnie. Jeszcze mama wraca do domu w niedzielę i zostaniemy sami, aaaaa boje się, żeby nic się nie stało.

My mamy jedno imię, a Ola też będzie mieć jedno.
Łóżeczko muszę wyprać i już zostawię rozłożone, tym bardziej że Kamilowi musi się znudzić :silly:
13 lata 9 miesiąc temu #165364 przez mYSZA
ech no właśnie nie wiemy czy się przeprowadzać już teraz czy w październiku. Ofert mieszkań nie brakuje, a my w Poznaniu mieszkamy w samym centrum to na pkp mój Sławek ma 5 minutek, a nowa firma jest 5 minut od dworca tam wiec niby dobre rozwiązanie!

o matko tak się cieszę, ale jak pomyślę o tym pakowaniu!

ja do Gin idę 4 sierpnia i też się nie mogę doczekać. Tj nie biorę już tej luteiny ale muszę przyznać, że mam bóle w podrzuszu. A dziś rano mnie taki skurcz złapał, że zaraz na zegarku odmierzałam 15 minut czy się nie powtórzy!

a czemu łóżeczko się musi Kamilowi znudzić?;)

my mamy po 3 imiona ( trzecie z bierzmowania) wiec Janek na chrzcie dostanie też drugie- Andrzej. Poza tym oba imiona mi się podobają i nie wiedziałam które wybrać;P Sławek zadecydował o kolejności poprostu;)

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu #165422 przez megi2501
Nie było mnie od wczoraj i godzinę nadrabiam Wasze posty :laugh:

Kochane- Beti brzusio rewelacja!!! Ale pamiątka świetna!

Widzę, że tu już co niektóre bóle mają. Daje nam 3 tygodnie i któraś pewnie urodzi. Mam nadzieję, że później będziemy dzieliły się doświadczeniami bycia mamami.

Nasza córcia będzie miała jedno imię Julia. Ja i mój M też mamy tylko jedno i tak zostanie :)

Pieluch tetrowych mam 7 białych i 6 kolorowych zwykłych. Więcej nie dokupuje.
13 lata 9 miesiąc temu #165427 przez fanka
Ale się dziś spisałyście dużo, trzeba było chwile nadrabiać :-) ja już po zakupach, z moim mężem to szybko zakupy idą, godzinka i po sprawie, on nie lubi godzinami wybierać, tylko szybka, konkretna decyzja. A może to i dobrze. W każdym razie już wszystko mam, tylko podkłady te poporodowe jeszcze muszę w aptece kupić, bo byłam dziś w 2 aptekach i w obu nie było, babka mówi , że w hurtowni brak bo tak teraz dużo porodów w tym roku ;-)
co do imienia to u nas będzie 2 Dawid Stanisław. Mnie się też bardzo takie tradycyjne polskie imiona podobają więc na drugie synuś będzie miał staś, a przy okazji to imię po 2 pradziadkach. Nie wiem jak jest z tym meldowaniem dziecka z 1 imieniem, nie chce wprowadzać zamętu ale już 2 razy słyszałam o tym, że teraz wymagają już koniecznie 2 imion, bo moja szwagierka (2 lata temu) jak zgłaszała córkę to chciała jedno imię i w urzędzie się nie zgodzili, że musi być 2 i teraz przyjaciółka rejestrowała córkę, 4 tyg temu i ta sama sytuacja. Chyba, że to u nas w urzędzie jakieś dziwne baby i tak mówią.
Co do wózka to my mamy taki allegro.pl/polski-wozek-dzieciecy-wielof...3w1-i1705426308.html kolor zielono grafitowy ten kory jest tu pierwszy pokazany .
Beti -śliczne zdjęcia i brzuszek masz cudowny !!
co do wymiarów chudzinki moje kochane to ja melduje 127 cm w pasie!!!!!!!!
13 lata 9 miesiąc temu #165435 przez pati-m
fanka - wózeczek super :) A mój mąż wyznaje taką samą filozofię zakupową jak Twój - wchodzę, szybko i konkretnie wybieram i wychodzę :silly:

Skoro już chwalimy się swoją "talią" i wcięciem w pasie, to ja melduję, że u mnie 102cm :)
13 lata 9 miesiąc temu #165437 przez ewelinaa
Była moja mama umyła okna i powiesiła firanki i w końcu widać koniec remontu :woohoo: Teraz tak czyściutko i jasno po malowaniu, do wszystkich mówię, żeby ścian nie dotykać ;)

Fanka - pierwszy raz słyszę, żeby w urzędach był nakaz odgórny nadawania dwóch imion :ohmy: :unsure: Dziwne :huh:

Ja na ostatnie zakupy wybiorę się w sierpniu, ale to już takie ostatnie: prześcieradełka, podgrezwacz, sterylizator i może coś jeszcze.
Wczoraj kupiłam emulsję do kąpieli, wybrałam Emolium, pani w aptece mówiła, że jest nawet lepsza niż Oilatum tylko po prostu mniej znane.

Dziewczynki, a kupowałyście takie poduszki allegro.pl/smart-klin-nowosc-memory-foam...wka-i1717262368.html Bo położna mówiła, że się przydaje, ale się jeszcze zastanawiam.

Mysza - to jeszcze przeprowadzka Was czeka, prawdziwa rewolucja :)
13 lata 9 miesiąc temu #165439 przez pati-m
Ja szczerze mówiąc pierwszy raz widzę taką poduszkę. Do tej pory wszyscy mi przypominają i trąbią raczej o tym, żeby małemu dziecku nic pod główkę nie kłaść. No i bądź tu człowieku mądry :silly:
13 lata 9 miesiąc temu #165442 przez ewelinaa
No właśnie ja też już nie wiem :ohmy:
Zwykłej poduszki na pewno nie kupuję, a ta jest taka jakby trójkątna, podobno pomaga żeby dziecku się nie ulewało no i położna mówiła, że główka powinna być wyżej niż pupa w pampersie ;)

Ale na razie się wstrzymam, w czwartek będę w Szkole Rodzenia, więc jeszcze dokładnie wypytam czy to trzeba kupować. Wtedy powiem czego się dokładnie dowiedziałam i czy kupuję czy nie :silly:
13 lata 9 miesiąc temu #165443 przez fanka
Ja też słyszałam o tym, żeby nic nie kłaść więc ciężko powiedzieć w końcu jak to jest. Ja co do tych 2 imion to też naprawdę nie wiem jak to jest, po prostu opisuję Wam sytuację jaka spotkała moich bliskich więc znam to z ich opowiadań. Może lepiej na wszelki wypadek mieć "w zanadrzu" 2 imię , bo mojej szwagierki mąż jak poszedł mała zarejestrować i mu nie przyjęła z 1 imieniem to z urzędu dzwonił do szwagierki i ta na szybko wymyślała żeby mu coś podać.
13 lata 9 miesiąc temu #165444 przez beti
Bo te kliny to nie tyle poduszka co takie podniesienie całego maleństwa i stosuje się to u dzieci, które mają kłopot z bardzo częstym ulewaniem np w nocy, żeby się nie zakrztusiły. U nas mówili, żeby poczekać z zakupem tego, bo nasze dziecko nie musi mieć tego problemu
13 lata 9 miesiąc temu #165447 przez fanka
idę do sklepu po coś słodkiego bo nie wytrzymam!! ;-)
13 lata 9 miesiąc temu #165448 przez slowiczek
Ja przeszlam odwyk slodyczowy i teraz nawet mnie nie ciagnie, hurra :p

Jakby mi ktos w urzedzie nakazal nadac drugie imie,to bym wysmiala taka osobe :p nie ma czegos takiego ze 2 imiona sa wymogiem
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia