BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761028 przez agnesssa
Dzień dobry z rana.

W nocy nie miałam głowy do czytania i odpisania :dry: Mam nadzieję, że teraz nadrobię :)

Bardzo dziękuję za miłe słowa :blush: :blush: Trochę mnie zaskoczyłyście, o tak jak Wy byście źle ubierały swoje pociech ;) Wszystkie nasze maluchy są śliczne, a ciuszki to tylko ubranie :) Chociaż faktycznie lubię szperać na allegro i wyhaczyć jakieś fajne ubranka za małe pieniądze, najbardziej lubię Zary ubranka, bo mają super gatunek i fajne kroje :woohoo: Na ich stronie jak widziałam ceny to mnie wygięło, ale używane na prawdę można za grosze znaleźć :)

Aniu
Mój mąż też często zajmuje się małym, ale pierwszy raz został z nim na cały dzień jak ja wyszłam do pracy :blink: Filipek jest przesłodki, taki buziaczek do wycałowania :kiss: :kiss: Ojjj chusteczki to też jedna z wielu rzeczy które można porozrzucać :huh: Mnie nie zanudzasz, uwielbiam oglądać nasze maluchy :) Zwłaszcza takie urocze jak Filipek :kiss:

Sandra Ale super, że Bruno nie płakał w żłobku, oby tak dalej :woohoo: Noo kazania dla takich maluchów faktycznie może za szybko, ale lepsze to niż krzyk :)

PoaL My też już kopiemy piłę z małym :lol:

Czajusiatko
Podsunęłaś mi pomysł z tym misiem, bo Maks też nie chce siadać na nocnik, woli wrzucać do niego wszystko co akurat trzyma w rączce :) Mój tez leniuch, nie umie sobi przechylić tak żeby się napić, tylko mleko na półleżąco :blush: Ale też umie pić ze wszystkiego co bym mu nie podała, ostatnio najlepiej mu się podoba picie z tych butelek od wody smakowej niekapiących :woohoo:

Makrelcia Zdrowe podejście najważniejsze :)

Anulka To Julek jest spryciarz a nie leniuszek ;) :) Co do butelki, to ja również jeszcze daję tak jak Ania Tomee tepee, i smoczuś do zasypiania :)

Madzia Lada moment wyrosną wszytskie i będzie po bolączkach :kiss: :kiss: Ślicznie przystrojony stół, no i Natalka, ale mam niedosyt więc proszę więcej zdjęć Natalki :kiss: :kiss:

Siteczko Wielkie gratulacje :kiss: :kiss: Teraz tylko trzymam kciuki żeby się super rozkręciło :kiss: Co do szczepień, ja jestem akurat nie jestem przekonana do nich, znam bardzooooo dużo dziecki, które mimo że szczepione na wszystko to wiecznie są chore :huh: Szczepię tylko na podstawowe, wymagane rzeczy, i pewnie z dodatkowych to na ospę zaszczepię, ale skutki uboczne mają każde szczepionki i nigdy nie powiedziane, że u naszych pociech wystąpią, nie ma co się zamartwiać już teraz, tylko obserwowac w razie W, ale mam nadzieję, że będzie wszytsko dobrze :kiss:

Nie wiem czy wszystkim odpisałam, ale muszę wracać do pracy :dry:

Zapisałam małego do lekarza, cały czas ma podwyższoną temperaturę, teraz to jest 37,5 więc nie będę zbijać, ale nie podoba mi się ta choroba :angry: :angry: A mój maż ma zapalenie zatok i też dostał antybiotyk :dry: Wiec mam wylęgarnię wirusów w domu :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761039 przez czajusiątko

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #761047 przez agnesssa
Ależ Oliwka jest słodka z tym wózeczkiem :kiss: :kiss: :kiss: A jak ciepło u Was :huh: :ohmy: My już w kurtkach ocieplanych chodzimy :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #761064 przez czajusiątko
Ja też zakładałam już Oliwce ocieplaną kurteczkę, ale wczoraj było u nas 18 stopni :laugh: aż normalnie żyć się chciało :)

11 lata 6 miesiąc temu #761114 przez Anulka
Jak Oliwcia jest słooooodziutka :laugh: i jaki fajny wózeczek ma :lol: . Przypomniało mi się jak ja marzyłam w dzieciństwie o takim wóżeczku dla lalek i gdy w końcu go dostałam, był cały biały to skakałam z radości aż do sufitu :lol: .

Od kiedy jestem żoną swojego męża dowiedziałam się, że można kupić od kogoś świnkę i dać ją przerobienie rzeźnikowi na wyroby i czyste męsko. Wcześniej nie miałam o tym pojęcia, bo wszystko kupowałam w sklepie, ja wszyscy :laugh: .
Teraz właśnie mam w kuchni świnkę już "przerobioną" i muszę posegregować i zapakować do zamrażarki. Więc zapraszam na degustację :blink: .

11 lata 6 miesiąc temu #761148 przez Ania14.09
czajusiątko Oliwka przesłodka
Anulka przypominasz mi trochę moją babcię, która była jak twierdziła z rodu szlacheckiego i wychodząc za dziadka popełniła mezalians, bo dziadek ją wziął na wieś. Zawsze opowiadała nam o tym "strasznym" życiu na wsi z dziadkiem, czasami jej współczułam :laugh: Ja nie raz kupowałam świnkę, na ogrodzie mąż zrobił wędzarnię, ale to nowość, bo jeszcze nie wędziliśmy.
Agnessa Niech Maksiu wraca do zdrowia szybko,
Siteczko zapomniałam pogratulować. Trochę ci zazdroszczę,ale mocno trzymam kciuki żeby się udało

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 6 miesiąc temu #761190 przez Anulka
:lol: :lol: :lol: Ja Aniu tez popełniłam mezalians i otwarcie o tym mówię, bo nie ma czego się wstydzić :laugh: . Ale z drugiej strony :laugh: :laugh: :laugh: , mój mąż ma 6 herbów ja tylko jeden ,ale wychodząc za niego i zatrzymując swoje nazwisko oraz przyjmując jego stałam się posiadaczką 7 herbów :lol: :lol: :lol: . PIszę to i się śmieje z tego wszystkiego :laugh: :laugh: :laugh: . Kurcze, a jednak gdybym mieszkała w czasach gdy te herby liczyły to mogłabym być baardzo majętną osobą, tak myślę :lol: :lol: . A tak to tylko kredyty i ziemia męża, ale teraz też niby moja :lol: :lol: .
No to ja też swoim wnukom będę opowiadała o TYM OKROPNYM ŻYCIU NA WSI Z ICH DZIDKIEM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Żartuję :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:. Jak narazie mieszkamy w miasteczku, co prawda nie jest to małe miasteczko, ale już się powoli zaaklimatyzuje tu :woohoo: . A może kiedyś wyjedziemy gdzieś :lol: , któż to wie co nas czeka :laugh: .

11 lata 6 miesiąc temu #761211 przez Sandra85
Witam :) Dzis Bruno tez bez placzu poszedl do zlobka :laugh: Jedyne co to nie chce chodzic w zlobku,nawet z pania za raczke :huh: Ale bawi sie ladnie na podlodze i chodzi na czterech :silly: Anulka oj zjadlabym sobie cos :) Brakuje mi tu naszych polskich wyrobow...Czajusiatko Oliwka jaka slodziutka z tym wozeczkiem :kiss: Mala mamusia :woohoo: Agnessa zdrowka dla Twoich mezczyzn :kiss: Napisz co powiedzial lekarz.A co do ciuszkow,to widzisz tu nie ma sklepow z uzywanymi rzeczami,a z allegro nie oplaca mi sie wysylac tutaj,wiec wszystko kupuje nowe.A ciuchy sa dosyc drogie :angry: Dobrze,ze mam blisko Primark to do zlobka dresy nawet w rozsadnej cenie kupuje.Sporo kupuje tez w H&M,C&A,w Zarze teraz juz nie bo zamkneli w tym centrum gdzie jezdze :angry: Siteczko GRATULACJE :ohmy: :kiss: Madzia Natalka slodziutka rozowa Ksiezniczka :kiss: A masz talent do nakrywania stolu,sliczny jest :) Makrelcia widzisz,jak jestem sama z Malym to mowie po polsku,ale jak ktos jest w domu to juz po hiszpansku,bo mi jest tez tak trudno sie przestawiac co chwile i jakos tak samo mi wychodzi.Chcialabym,zeby Bruno rozumial po polsku,bo plynnie mowic napewno nie bedzie :( Niestety ja tu jestem sama i nasz jezyk to tylko jak ja mowie,piosenki mu puszczam,albo jak rozmawiam na skypie.Ale to chyba za malo :huh: No i juz zapomnialam co mialam wiecej napisac :huh: Ide sprzatac,buziaki,milego dnia :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #761219 przez Sandra85
Ania zapomnialam Ci napisac,Filipek slodki,a filmiki uwielbiam :laugh: Slicznie juz chodzi :kiss: Bruno tez uwielbia chusteczki drzec na drobno i roznosic po pokoju :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #761221 przez PolaL
Agnessa jak Maksiowi objawiało się że nie może oddychać :unsure: oddychał płytko, nie może zaczerpnąć tchu jak je, trochę "rzęzi" jak oddycha ... Bo jak ma coś podobnego do tych objawów to może mieć skurcz oskrzeli i trzeba wtedy podać dziecku zastrzyk ale to może świadczyć o zapaleniu oskrzeli. I na pewno byś nie czekała do rana. Ale z tego co widzę nockę miałaś nieprzespaną bo cały czas gorączkuje :dry: Nie wymądrzam się czekam na wieści od lekarza.

U nas też koszmarna nocka. Tata w szpitalu a małą wzięło o północy an wymioty :huh: :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 6 miesiąc temu #761242 przez agnesssa
PolaL słychać, że jest problem z noskiem i zatokami, są tak zapchane i musi oddychać przez buźkę, a nie jest do tego przyzwyczajony i się męczy, tym bardziej, że jak tylko się budzi to od razu smoczka wkłada do buźki, dlatego ma prpblemy z oddychaniem, świstów nie słychać, mam nadzieję, że bym to rozpoznała to o czym mówisz :huh: sama jestem astmatyczką i często mam problemy z oddychaniem, ale na czym innym to polega niż u Maksia :dry:

Sandra Ale Bruno jest dzielny :woohoo: Super, że tak ładnie już zostaje w żłobku :) Maks na nowo będzie się musiał przyzwyczaić, a że przez tą chorobę się z nim "cakam" i nawet zasypia przytulając się do mnie to pewnie ciężko będzie znowu go zostawić :dry: H&M i C&A też bardzo lubię :lol: Szkoda, że nie macie żadnych sklepików z używaną odzieżą :huh: Faktycznie koszt wysyłki jest dość spory do Was :huh: chociaż czasami może i by było warto :) Przedwczoraj wygrałam kilka aukcji np bluza, sweterek, koszula, koszulka i spodnie m&S, zara itp i w sumie wydałam z przesyłką 23zł :woohoo: I takie zakupy lubię :woohoo:

11 lata 6 miesiąc temu #761346 przez czajusiątko
No z moją pamięcią to muszę po kilka razy wchodzić na forum bo zawsze zapominam co miałam komuś napisać :P

Sandra jestem pełna podziwu dla Bruna :kiss: fajnie, że rozumie w dwóch językach. Będzie mały poliglota :)

Siteczko gratuluję i trzymam kciuki z biznes

Madzia super, że Natalka już taka mądra. Fajnie Wam idzie z nocnikiem, może już niedługo pieluchy pójdą w odstawkę :) ja też bym chciała zobaczyć Natalkę trochę dokładniej na większym zdjęciu :)

Polal a cóż to dolega Gabrysi??

Oliwka też poszerza swój zakres słów. Wczoraj chowała się i mówiła "kuku" a jak byłyśmy na spaceru, wołałam ją i mówiłam "chodź, idziemy tu" to szła i mówiła "oć" i "tu" :)

11 lata 6 miesiąc temu #761544 przez PolaL
Czajusiątko właśnie sama nie wiem co jej było czy też jest. W sumie tylko w nocy wymiotowała i do tej pory spokój. Najgorzej że jutro mamy i tak już odkładane szczepienia. Idzie tatuś :silly: ale wydaje mi sie że jakby coś nie było nie tak to powiedzą mu ze się nie nadaje do szczepienia :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 6 miesiąc temu #761729 przez MADZIA7
Ależ choróbska się przyplątały... Pola może to ta jelitówka, o której pisałaś?

Agnessa jak się Maksiu czuje? byliście u lekarza?

Czajusiatko rewelacyjne te zdjęcia z wózeczkiem!:) Taka mała-dorosła Oliwka:) Wyślij na jakiś konkurs:)

Anulka odpisałam Ci na temat smoczków i butelek i kubków, ale wyszedł mi taki elaborat, że stwierdziłam, że nie będę na forum zanudzać i wrzuciłam to na mojego bloga, kto ma ochotę przeczytać, to zapraszam:

w-krainie-logopedii.blogspot.com/

Aniu Filipek jest bardzo kreatywny i świetne sobie zabawy - ćwiczenia wymyśla! Darcie chusteczek/gazet super na rączki, a jak precyzyjnie pokrywki nakłada na garnki!:)

Sandra no właśnie jak Bruno reaguje na dwa języki? Który bardziej rozumie?

Faktycznie maleńkie wysżły nam zdjęcia, może to będzie lepsze, NAtalka z Mamusią, tylko jakaś wystraszona jest na tym zdj, ale tak na co dzień to ona wesoła jest i taka ciekawa swiata:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #761761 przez agnesssa
Madzia Śliczna mama i córeczka :woohoo: Cudne zdjęcie :kiss: :kiss: Bardzo podoba mi się Twój blog :)

PolaL
Ojjj to zdrówka również dla Gabrysi :kiss: :kiss: :kiss: Ja musiałam odwołać szczepienie, bo na piątek byliśmy umówieni :dry:

Czajusiątko Oliwka to bystra dziewczynka :)

No a u lekarz, dowiedziałam się, że osłuchowo jest ok, to znaczy że płucka są czyste, ale wirus zaatakował nosek i nie chce nas opuścić :( Dostaliśmy inny antybiotyk, i od jutra o ile nie będzie poprawy mamy zacząć podawać :dry: Gorączkę miał praktycznie cały dzień z przerwami po iuprofenie, bo nie chciał za nic sobie dać zaaplikować czopka, a ibuma nie można podawać tak często. Tak mocno płakał jak mu chciałam podać przed snem, że sama się popłakałam :( A przecież nie będę na siłę podawać :huh: Mąż pojechał po paracetamol w kroplach, ale tego nie chciał wypić... :dry: Podam mu na śpiąco za chwilę to może wypije

Padam na pyszczek więc idę spróbować się położyć, dobranoc :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka