BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #528905 przez aganio87
Kasiu do 6 miesiąca brakuje nam 2 tygodni wiec nie widze nic złego zawsze szybciej im wszystko daje :) no i zamiezrzam po 6 miesiacu juz dawac mleko krowie :) bo my tzn chłopaki pija tylko 3 razy dziennie mleko a tak posiłki prawie stałe :)

oby byli za mna to beda wszystko jedli :)

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #529029 przez Nan
Ale te Wasze dzieciaki śliczne - Hanias- zdradź tajemnice skąd taka piękna "Mysia" czapeczka?
Aganio- wow- niezłe tempo- w zasadzie to juz dajesz krowie- danonki czy monte to przeciez nie modyfikowane. Uważaj jednak na te danonki- one tak naprawde są po trzecim roku życia.
My jeśli chodzi o rozszerzanie diety jestesmy sto lat za murzynami- chwilowo danonków nawet ja jeść nie mogę;) a próbowałam- pycha:P
Ząbki nam za to dają do wiwatu-błogosławiony kto wynalazł bobodent...

12 lata 3 miesiąc temu #529100 przez czajusiątko
Aganio to faktycznie niezłe tempo. Kajtuś i Ksawcio to już dorosłe chłopy jak zajadają się takimi pysznościami :) Moja Oliwka nieprędko zazna smaku serka ze względu na skazę...

Ja już na dziś mam obiadek z głowy bo ugotowałam szybciutko zupkę, jak Oliwcia zdrzemnęła się przy karuzelce. Teraz już się obudziła więc lecę się z nią bawić :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #529196 przez Ania14.09
Witajcie!
Madzia ja kupiłam laktator mini elektric używany n allegro za 130, wygotowałam i jakoś jest

aganio podziwiam cie za odwagę, że tyle dajesz jeść swoim dzieciom. Z tego co pamiętam, to mimo, że starsze od naszych przynajmniej miesiąc,ale to wcześniaki i takie dzieci traktuje się tak jakby urodziły się później np z wprowadzaniem posiłków.
Ja znałam taką co cieszyła się, że jej trzy miesięczna niunia zajada się bigosikiem, aż niunia wylądowała z biegunką i odwodnieniem w szpitalu.
Poza tym dzieci takie mają jeszcze słabe układy trawienne i z wiekiem mogą wyjść pewne choroby. Znam dużo takich przypadków

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #529216 przez aganio87
Aniu wiadomo ze z umiarem daje... nie kilogramami ale po pół porcji i z czasem zwiekszam...

[*] 6.11.2011

12 lata 3 miesiąc temu #529257 przez Mandygraf
Hej dziewczyny:) z tej strony wiki714. musiałam zalozyc nowe konto , bo nie moglam sie zalogowac do tamtego ,nawet nie moglam zmienic hasla;/ nie wiem co jest?? moze ktos mi sie wlamal czy cos:) czytam was na biezaco:) super rozwijaja sie wasze dzieciaczki:)
Mój Igorek przed sietami wazyl 6300:) biedaczek juz 2 razy goraczkowal ... raz mial 3 dniowke a raz mial goraczke psikal kaszlal mial katarek az dostal antybiotyk chyba grypa go dopadla bo wszyscy po kolei chorowalismy w domu ... ;/ ale juz naszczescie jest dobrze od niedawna zajadamy kaszke manna z nestle i probujemy sloiczkow.. mecza nas tylko zaparcia..;/:( ponoc jest jakis syropik dla nimowlat na zaparcia moze wiecie jaki??
spimy razem w lozku wiec jest to troche meczace we 3 w jdnym, lozku no ale dajemy rade. cycusiem zajadamy sie juz niestety tylko w nocy. co do laktatorow to z czystym sumieniem moge polecic reczny z aventu i na allegro (w porownaniu dio tego co w sklepach u mnie np okolo 150 zl) jest o polowe tanszy bo kupilam go za okolo 70 zl + przesylka. zdjec nie bede dodawac bo chyba wiekszosc z was ma facebooka a tam dodaje cos regularnie:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #529329 przez Ania14.09
nie zdążyłam napisać, że jesteśmy dziś po szczepieniu Filip waży 6200. Przybiera 900 gram miesięcznie, więc ok, ale cały czas ma en kilogram do tyłu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #529351 przez makrelcia
Aganio podziwiam z tym jedzeniem. Ja to jakoś nie mam koncepcji co ugotować małemu. Narazie zajada się owocami ze słoiczka.

Myślicie, że mogę mu podawać normalne owoce ? jabłko gruszka banan ? Jak wy to przygotowujecie ?
madzia co do laktatora to też miałam ręczny z Aventu i bardzo go sobie chwaliłam. Własnie wystawilam na sprzedaż bo mi już zbędny :)

Mandygraf spróbuj owoców. Są śliwki albo jabłko z jagodami. Na mojego super działa na zaparcia :)

A własnie... jak podajecie już jakieś inne jedzonka to jak wyglądają kupy? Bo my raz mamy czekoladowe a raz musztardowe z drobinkami. Zastanawia mnie to...

12 lata 3 miesiąc temu #529365 przez Mandygraf
makrelcia u nas kupka jak juz jest to jest taka" plastelinowata" tez czesto z drobinkami tzn takimi jakby grudkami. no i kolor tez roznie zielonkawy zoltawy pomaranczowy czasami brazowy bywa ze nawet w jednej kupce jest kilkanascie kolorow:)

12 lata 3 miesiąc temu #529367 przez andra88
Mandygraf śliwka jest dobra na zaparcia :)
Makrelcia jak podawałam Adasiowi deserki to zdarzało mu się zrobić kupkę podchodzącą pod kolor czarny a innym razem ciemno zielony ( zgniła zieleń) z żółtymi drobinkami...
Musiałam przestać podawać Małemu deserki bo dostał uczulenia :dry: Całe policzki i brodę ma zaczerwienioną :dry:
A jutro idziemy na szczepienie :huh:

12 lata 3 miesiąc temu #529374 przez Mandygraf
probowalismy sloiczka z hippu sliweczki ale zbytnio nic to nie dalo. maly puszczal tylko barrdzo smierdzace baki i byl marudny... dopiero niestety termometr pomogl... zrobil kupke zjadl (bo po zrobieniu kupki od razu jest glodny)i zasnal..

12 lata 3 miesiąc temu #529377 przez andra88
a czopek glicerynowy probowałaś??

12 lata 3 miesiąc temu #529386 przez andra88
Jak przeszłam z mleka mojego na mleko modyfikowane to Adaś też miał zaparcia, choć wprowadzałam mm stopniowo. Nic nie pomagało i zaczęłam mu podawać czopki glicerynowe. Po czopku pomagało ale później było 3-4 dni przerwy bo znów kupki nie mógł zrobić. Kilka razy zdarzyło mi się podać ten czopek codziennie bo nie mogłam patrzeć jak Adaś cierpi. Problem z kupką trwał może z 2tygodnie, naszczęscie wszystko się unormowało i teraz dziennie robi kupkę. Aaaa i podaję wodę Małemu albo herbatkę ułatwiającą trawienie bo koperkowa mu nie podchodziła.

12 lata 3 miesiąc temu #529415 przez Nan
Mandygraf- może probiotyki (oczywiście po konsultacji z lekarzem)- Aganio wczesniej pisała że u jej chłopaków zadziałały przeczysczająco- u nas po dicoflorze może nie przeczysczenie, ale wzdęcia minęły a kupka wyskakuje po 2 stęknięciach 3 razy dziennie

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529424 przez Mandygraf
po czopku normalnie robi kupke(troche postekuje) no ale robi. boje sie ze od tych czopkow rozleniwie mu brzuszek i bede musiala mu je dawac caly czas...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka