BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #531839 przez moniab26
Ja też co roku wspieram WOŚP - od 2010roku trochę po szpitalach dziecięcych się rozejżałam i serio na co bym nie spojżała to z serduszkiem WOŚP, myślę,że oni jednak bardzo duuużo robią dla zdrowia dzieciaków.
Lui takie " mamusie " niestety to nie pojedyńczy przypadek, w końcu dość często się słyszy o kolejnym pobitym, czy zabitym dziecku, niepowinno tego być ale...
Ania14.09 z jednej strony powinnyście zgłosić problem ale z drugiej strony sobie możecie tym przysporzyć problemów, bo ona będzie do was miała pretensje, wiem coś na ten temat bo sama kiedyś zareagowałam i do dzisiaj mam problemy, ale chociaż dzieci są w rodzinie zastępczej i jest im tam o wiele lepiej niż w domu

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #531849 przez Nan
Dzień dobry,
Własnie zaliczyłyśmy z córcią 2 godzinna drzemkę- od razu człowiekowi lepiej, wprawdzie wyrzuty sumienia "czego w tym czasie nie zrobiłam" są ale ogólnie super;)
Ja orkiestrę wspieram- miedzy innymi dlatego że nie pomagaja poszczególnym osobom tylko kupują sprzet do ogólnodostępnych szpitali- miałam kiedyś w takim praktyki- i cóż był w tak badziewnej sytuacji finansowej że na dziecięcym mebelki odnawiały pielegniarki, a sprzet albo był orkiestrowy albo go nie było. Teraz jak rodziłam- to też- gdyby nie orkiestra to słuchu by nasze dzieciaki badanego nie miały, a w salce wczesniaków- cóż nie wiem czy był tam jakiś sprzęt "bez serduszka". Wiem że to powinno Państwo robić , ale my tego pewnie nie doczekamy,a i dzieciaki pewnie nie.

12 lata 3 miesiąc temu #531861 przez MADZIA7
Hej dziewczyny,

my dzis po ostatnim szczepieniu na rotawirusy, jestem troche spokojniejsza, bo wypytałam lekarke o pare rzecz które mnir gnebiły, np. o to spanie, martwiłam sie, ze Natalka za mało spi w dzien, okazało sie, ze niepotrzebnie, tylko w novy powinnam ja budzic na karmienie po 6 godz, bo ostatnimi dniami pospała 7-8, i chyba ma rację, bo po tych 8 godzinach Natalka się dławiła i jej się ulewało, w dzień je co 2-2,5 godz, czasem co 3. Diety mam na razie nie poszerzać i wazy 6800.

Lui co do WOSP, to zdaję sobie jakie są przewały w fundacjach, nawet mi koleżanka opowiadała co ma z tym styczność, ale jak w zesżłym roku byłam w szpitalu u chrześniaka i widziałam, że co drugi sprzęt specjalistyczny ma serduszko WOSP, to stwierdziłam, że mimo wszystko więcej z tego dobrego niż złego i zawsze coś im wrzucę do puszki.

Ania to mnie uspokoiłaś, ja dlatego miałam wyrzuty sumienia, bo nie siedzę tak ciurkiem 2 godz, tylko z przerwami, stale latam, a to ziemniaki nastawić, a to naycznia umyć, a to pranie powiesić i tak pojawiam się i znikam. Jak wrócisz do pracy, to Filipek na pewno sie przestawi. Moja siostra wróciła do pracy i jej roczny synek został z teściową, na początku popłakiwał, a teraz nie chce wyjść od niej:) To chyba my się bardziej boimy i tęskinimy niż dzieci;)

Agnessa podziwiam zapał i samozaparcie w przygotowywaniu prezentów, ja jakoś nie mogę się zmobilizoać i coś zwykłego wymyślę, zdjęcia i może jakieś ciasteczka upiekę...

miłego dzionka

12 lata 3 miesiąc temu #532050 przez hanias
oJ JAK JA ZAZDROSZCZE TYCH NOCEK PRZESPANYCH. mY ŚREDNIO CO 3 GODZINKI A CZASEM WRACAMY DO OKRESU NOWORODKOWEGO I CO GODZINKĘ

12 lata 3 miesiąc temu #532058 przez patys
hanias my dzisiaj budziliśmy się o 22 30 o 1, 3 5...no ale spał od 20 do 7 rano...4 razy w nocy karmiłam:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #532065 przez hanias
no to podobnie. ja się zastanawiam czy moja Hania to się nie budzi z przyzwyczajenia i chce się po prostu poprzytulać do cycusia. Bo ostatnio dałam jej mleko (moje) z butelki i wypiła 150 z kleikiem a po 2,5 godz już się budziła na cycusia. Co do koleżanki o rzeczywiście ona nie ma dzieci i dlatego tak gada. Jak ja nie miałam to czasem też siostrze się mądrzyłam ale na pewno tak bezpośrednio nie mówiłam. A ja jej odpowiedziałam: dlaczego mówisz płacząca? Jednego dnia popłacze a drugiego się śmieje. takie są dzieci.
Dziś byliśmy na szczepieniu i Hania waży 6400 i ma 65 cm. A ztym uczuleniem to obserwować, kąpać w Oilatum i kremować Oilatum. Zobaczeymy czy pomoże, bo na buźce ma tak suchą skórkę że mi żal jej jest.
Madziu ja też czasem zostawiam ją samą na macie albo w kołysce i puszcze karuzelę, potem też się zastanawiam czy ni przesadzam z tym zostawianiem, ale my też musimy czasem coś dla siebie zrobić bo inaczej zwariować można. Przynajmniej tak sobie tłumaczę. :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #532085 przez Jussstyś

12 lata 3 miesiąc temu #532086 przez Jussstyś
hanias ale Ona sliczna! :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #532223 przez MADZIA7
Hania a z tymi nockami to nie zawsze tak jest, dwie ostatnie takie były, za to moja niunia w dzień prawie wogóle nie śpi. Gdzie Ty robisz takie piękne zdjęcia? U fotografa jakiegoś?

12 lata 3 miesiąc temu #532227 przez makrelcia
hanias na modelke się już nadaje !!! Zresztą zdjęcie samo mówi za siebie. Też profesjonalne :D Piękna :)

A wiecie co... pierwszy raz w życiu pomyślałam sobie, że nie chcę być w ciąży. Od dzisiaj znowu. Za rok dopiero nie jeszcze teraz. Głupie to było i mam wyrzuty sumienia, że w ogóle tak pomyślałam. Ale z drugiej strony to byłabym mega szczęśliwa gdyby okazało się, że znowu miałabym rodzić.
Podsumowując i tak jest to naiwne myślenie. O Małego walczyliśmy 3 lata z pomocą wszystkiego co się dało, więc teraz raczej moźliwości nie ma żeby od jednego przypadku było kolejne dziecko...
Ciekawe jak to będzie z kolejnym. Ile czasu nam zajmie..

ach jakaś deprecha mnie ostatnio dopadła :( Wszytsko jest nie tak jak powinno być, ciągle coś minie pasuje :(

12 lata 3 miesiąc temu #532274 przez MADZIA7
Hania a z tymi nockami to nie zawsze tak jest, dwie ostatnie takie były, za to moja niunia w dzień prawie wogóle nie śpi. Gdzie Ty robisz takie piękne zdjęcia? U fotografa jakiegoś?

12 lata 3 miesiąc temu #532332 przez chasiami
A ja jakoś nie popieram WOŚP, owszem nasza malutka miała badanie słuchu ledwie co się urodziła, ale musiałam podpisac zgode na to i że niby to idzie gdzieś tam do Owsiaka, ale on co te pieniążki nazbiera to daje tylko 54% a reszta to gdzie?!
A pozatym rozwikłała się dyskusja na temat tego jak on to ujął "na pomoc osobom starszym" a gdzieś tam w tle coś mówili o eutanazji, jakoś mnie to przeraża.

hanias ja podziwiam zdjęcia twojej małej, ja też takie chcę!!!! :) Przecudne!!! :)

A co do nocek to szczerze nie pamiętam co to znaczy noc nieprzespana.
Bo Alusia wieczorem dostaje butelkę (z kaszką) potem chwile bawi się (żeby w brzuszku się poukladało) potem kąpiel i do łóżeczka od razu (nie możemy zamienic kolejności bo mała wtedy ryczy niemożliwie, bo po kąpieli musi iśc spac! :) )
Zasypia i śpi różnie ale do 6-7 rano.
Dzisiaj wstała o 7 i musiałam ją zanieśc tacie (bo mąż odsypiał po nocce) i tata ją karmił :)

12 lata 3 miesiąc temu #532454 przez czajusiątko
Chasiami Dwa lata temu pisałam pracę lic. na temat działalności charytatywnej i zagłębiając się w różne materiały dotyczące kilku fundacji odniosłam wrażenie, że jednak to WOŚp nalepiej spełnia swoje zadania i to efekty ich pracy widać najbardziej. A skąd masz te dane na temat tych 54%?? Troszkę mnie to zaciekawiło. A z drugiej strony to skoro WOŚp na swoje właściwe cele daje tylko te 54% to ciekawe jak w takiej klasyfikacji wypadają inne tego typu organizacje...

My jutro na 9.30 idziemy do lekarza. Od soboty Oliwka nie bierze już antybiotyku ale dalej pokasłuje, do tego robi takie brzydkie kupki. Lepiej jechać żeby lekarka ją obejrzała...

12 lata 3 miesiąc temu #532530 przez toska
hanias Hania śliczna,zdjęcie super
My mieliśmy wczoraj ciężkawy dzień tzn.dzień marudy a popołudnie to już było super marudy, nie wiem możne to jeszcze po szczepionce.A jak usnął ok.20 to 30 min obudził się z takim strasznym płaczem, ze płacz przy szczepieniu to było nic i ciężko go było uspokoić.A dzisiaj już była pobudka na jedzonko o 5 a teraz śpi moje słoneczko, mam nadzieje, ze dzisiaj będzie lepiej. :)
Milego dnia

12 lata 3 miesiąc temu #532558 przez hanias
zdjęcia robi moja koleżanka, która "bawi się" w fotografa i potrzebuje małej modelki żeby ćwiczyć. Ma różne tła, koraliki, czapeczki, opaski itd. a mi to pasuje bo mam super zdjęcia. Szkoda że nie mieszkacie bliżej to bym wam taką sesję podłatwiła :)
Jeśli chodzi o Owsiaka i WOŚP to mało mnie interesuje za ile % kupuje sprzęt. Ważne że ten sprzęt widać i nasze maluszki mogą z nich korzystać. A reszta to ich sumienie co robią z kasą.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka