BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #285129 przez iwonaNAVI
Witam sie :)

nadrobilam was wczoraj gaduly przeokrutne ale nie dalam rady nic odp tyle naskrobalyscie:P

powiem tylko to co pamietam :

Basia duzo zdrowka dla Damianka ja wiem ze i tak bedziesz nas podczytywac :P wiec mamy nadzieje ze od czasu do czasu dasz znac co tam u Cibie i Damianka :)

dla chorowitych duzo zdrowka :)

Maja po cichu sie ciesze ze Lolek lepiej zasypia :) teraz nbedzie juz tylko lepiej :)

my wczoraj zaplacilismy ubezpieczenie 2 samochodow i splukani jestesmy juz prawie calkiem:P na szczescie juz niedlugo koniec miesiaca :P

no i oczywiscie jak pisalam zrobilam napad na biedronke i tak jak katy kupilam chodzik drewniany za 20 zl i tego kraba co miala beti tez za 20 zl a tego hipcia mialam juz wczesniej za 30 zl :P i tez u mnie nie dziala straznik snu :P

mam pytanie do doswiadczonych mamusiek ktorych skarby maja uczulenie na cokolwiek czy to mozliwe zeby moje dziecie ktorwe nie ma i nie mialo nigdy uczulenia na nic mialo je po dyni? z tego co wiem dynia jest malo alergizujaca ale u nas wlasnie po niej tak po ok 3 dniach wychodzila kilka kropeczek pojedynczych na poliku ale tylko jednym...nie wiem czy to to czy moze od kapieli w duzej wannie cos bo tak reszte wszystko jest tak samo jak bylo zawsze proszki, plyny , kremy itp.
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #285132 przez monika1984lodz
Iwonka nie sadze zeby to po dyni bylo, tym bardziej , ze piszesz , ze to kilka krosteczek na jednym policzku.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #285145 przez iwonaNAVI
tylko mam wrazenie ze sie nasila jak podaje dynie...wczoraj co prawda ryz z marchewka a dzisiaj rano juz wiecej miala niz wczoraj (a poprzednio przez 3 dni jadla dynie bo chcialam to sprawdzic)
a jak sie objawia alergia pokarmowa?
bo to sa pojedyncze krosteczki lekko czerwone bardziej jak taka kaszka wyglada
13 lata 3 miesiąc temu #285150 przez kasia79
Witam, całą noc Amelka miała gorączkę prawie 40 stopni, czopki nie pomagały, rbiliśmy okłady na całe ciałko, rano do lekarza, ale nic p. doktor nie znalazła, prawdopodobnie to takie powikłania po szczepieniu, teraz mała jest tak zmęczona po nieprzespanej nocy że ciężko z nią wytrzymać.
Tyle u nas, sorki , ale nie mogę was dzisiaj poczytać, zrobię to jak jej przejdzie. Całuski
13 lata 3 miesiąc temu #285154 przez ewelinaa
Dzień Dobry piątkowo :)

No Agusia nie załapałam się na Wasze zdjęcie :( Ale wierze,że mąż przystojniak ;)

Jagoda na nocniku Super i nawet ma body w zebrę pasujące do nocnika ;) :P :kiss:

U Kingi wczoraj kupa po 4 dniach się pojawiła, po niej niestety nie widać kiedy kupę robi i nie czuć za bardzo :blush: :S Ale jak tylko zdjęłam jej spodenki to kupa była wszędzie - na nogach i plecach :ohmy: B) B) B) Więc znowu musiałam ją pod kran w łazience wsadzić, śmieszenie wyglądała w tej umywalce :P

Monia - zdrówka :kiss: :kiss: :kiss:

Pati - to może Kacper szefem kuchni zostanie skoro tak dyrygował?? :lol: :lol:

Iwona - spróbuj może na razie odstawić tę dynię i poobserwuj.

U nas żadnych objawów alergii na razie nie było, ale ja podaję 5-6 dni jedną rzecz i dopiero jak nic się nie dzieje to daję drugą. Na razie była marchewka, marchewka z ziemniakiem, a dziś pierwszy raz dynia z ziemniakiem Hipp - jak spróbowałam to :X :X ale małej smakowało, a to najważniejsze :blink:
13 lata 3 miesiąc temu #285155 przez ewelinaa
kasia79 napisał:

Witam, całą noc Amelka miała gorączkę prawie 40 stopni, czopki nie pomagały, rbiliśmy okłady na całe ciałko, rano do lekarza, ale nic p. doktor nie znalazła, prawdopodobnie to takie powikłania po szczepieniu, teraz mała jest tak zmęczona po nieprzespanej nocy że ciężko z nią wytrzymać.
Tyle u nas, sorki , ale nie mogę was dzisiaj poczytać, zrobię to jak jej przejdzie. Całuski

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dla Amelki i mamusi :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #285167 przez iwonaNAVI
Ewelina wlasnie tak robilam jak odstawilam to bylo ok a jak znowu podalam to sie pojawilo...tylko ze to w malych ilosciach wiec nie wiem...

Kasia zdrowka zyczymy a podawalas moze jakis ibum albo paracetamol w syropku albo nurofen?
13 lata 3 miesiąc temu #285170 przez bewipo
Witam :)
Kasia dla Amelki zdrówka.
Ja też się nie zalapałam na Agusi męża ;)
Mała i Gosia to już brokuła można dawać?? Nie jest za bardzo wzdymający??
U mnie dzisiaj śnieg pada, ale temp +2 więc będzie syf na chodnikach...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285174 przez Agusia83
Hej dziewczynki, podczytuje was od rana...ale zywcem nie mialam kiedy napisac...a to obiad, to pranie trzeba powiesic, nowe zapodac do pralki itd, itd...do tego non stop jeszcze kicham i smarkam...mama chwile byla, no, ale jak poszla musialam sie zajac Emi....teraz lezy sobie na macie i gaworzy do zabki :silly: a jaka byla z siebie zadowolona, bo przec chwila urznela wiegachna kupiche :silly:

Klatina, sto lat, dla Wiki...juz jest z nami jako starszaczek :laugh:

Iwonka, kurcze ja tez sie borykam z uczuleniem emi, wsio juz wykluczylam i nadal nie wiem dokladnie co jej jest...na szczescie to znika...ale jesli uczulenie zniklo gdy odstawilas dynie a gdy znow ja podalas o sie pojawilo, to moze faktycznie ona uczula...

Pati, zloz zyczonka ode mnie i od Emilki dla meza :laugh:

Kasiu, buziaczki dla Amelki..oby juz bylo dobrze

Juz sie nie moge doczekac jak kurier przyniesie kalendarze.....jak mnie zobaczy, to sie przestraszy i nawet zapomni o podpisaniu odbioru :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #285178 przez mgielka22
Kasiu zdrowka dla Amelki :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #285181 przez iwonaNAVI
No agusia na to wyglada ale za bardzo nie chce mi sie wierzyc bo dynia jest jednym z najmniej uczulajacych a ona na nic nie miala do tej pory uczulenia wiec nie wiem... chyba jeszcze tak kilka dni poprubuje jej raz dawac i odstawic i zobacze jej reakcje

a jak sie u was objawiaja alergie pokarmowe?
13 lata 3 miesiąc temu #285183 przez Agusia83
Iwonka, Emi dostala takiej dziwnej wysypki na raczkach...rozowe, chropowate placki...gdy znikaja, robia sie bezowe...miala tez kilka na plackach...ale zanikaja...juz je samo mleczko...a teraz z racjo mej choroby odciagam mleko i wylewam, bo najadlam sie troche ibuprofenu...
13 lata 3 miesiąc temu #285190 przez iwonaNAVI
aha no to u nas jest tylko naprawde kilka krosteczke na jednym policzku byc moze wtedy to nie od tej dyni ...no zobaczymy dzis tez dostala dynie zobacze jak sie bardziej nasili bedzie jasne jak zostanie takie samo albo sie zmniejszy to nie to

moja T mowi ze od czasu do czasu jak sie kilka kropek pojawi to raczej nic takiego

no zobaczymy
13 lata 3 miesiąc temu #285194 przez iwonaNAVI
Pati kiedy masz chrzciny? Pytam bo mowilas ze dostaniesz to krzesleko ktore ja tez chce zamowic i interesuje mnie jak bedzie wygladac czy faktycznie fajnie itp :)
13 lata 3 miesiąc temu #285219 przez ewelinaa
Ja brokuły podam po 5-ym miesiącu. Teraz to chyba za wcześnie :huh:

Tutaj jest fajnie rozpisane, co kiedy można podawać:
www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,2321730.html

A ja właśnie placki ziemniaczane smażę, robię zakupy na allegro i do Was zaglądam :blink: :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia