BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #117831 przez Agusia83
Dziewczynki, u Was pogoda tez sie psuje? Jeszcze godzinke temu widzialam sloneczko, a teraz zrobilo sie ciemno i wiatr sie zerwal... :(

Pyskaa, Franus jest juz przystojnym maluszkiem :) zazdroszcze takiego zdjecia..u nas dzidzia sie wiercila i chyba sprzet nie mial dobrego 3d...moze w 30tc uda sie pojsc gdzie indziej...

Gosia, piekne ciuszki....strasznie mi sie podobaja polspiochy, niesawmoite slodziaki...

Mysza, nie martw sie...musisz przystopowac...wiecej odpoczywac, a jesli bedziesz musiala posprzatac to popros kogos zyczliwego by Ci pomogl...a na pewno szyjka sie wydluzy...glowka do gory, jestesmy z Toba...wiem, ze dobrze sie wyplakac, tylko, ze teraz dzidzia czuc bedzie to, co Ty...

dziewczynki, ja juz przytylam 5,5kg....jeju, ile bedzie pod koniec ciazy?

Gosia, odnosnie bolu brzucha, to moze mialas skurcze przepowiadajace? Ponoc moga nam sie juz zdarzac...ale trwaja krotko i na pewno nie rozpoczna akcji porodowej...a bus na wieczor zawsze jest wiekszy, wiec tym sie nie denerwuj...

Katy, super, ze podalas linki, bo mozna podpatrzec i kupic podobne ciuszki...a te spiochy z lwem....cudasne:)
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #117850 przez katy25
dzien dobry dziewczynki:)

marta m dopiszesz obok mnie chłopczyk - Sami

Co do imienia to wczoraj siedzieliśmy i myśleliśmy, na razie jest SAMI ale bierzemy pod uwagę RAYAN i ANUAR (CZYTAMY ANUŁAR)
Z tej egzotyki mnie najbardziej podoba sie Sami:)
Ja to mam przekichane, ale na drugie dam mu polskie imie:)
13 lata 11 miesiąc temu #117852 przez Marta M
Mysza skoro lekarz powiedzial ze musisz lezec, to lez, to nie koniec swiata, wiem ze jestes aktywna kobieta, ale w lozku tez mozna sobie czas zorganizowac: czytac ksiazke, rozwiazywac krzyzowke, pisac sobie z nami na forum ;) A szyjka za dwa tygodnie na wizycie bedzie juz na swoim miejscu ;)

Katy, z tych imion ktore wymienilas mnie tez to ktore wybralas najbardziej sie podoba :)

DZIEWCZYNKI:
1. Marta M: MAJA IZABELA,
2. ewelinaa: KINGA,
3. gosia2324: JAGÓDKA,
4. słowiczek: NATALIA,
5. martysia0110: LENA,
6. bewipo,
7. monika1984lodz,
8. klatina

CHŁOPCY:
1. mYSZA: JAN ANDRZEJ,
2. pati-m: KACPER,
3. Pyska: FRANEK,
4. fanka: DAWID,
5. kasia79: SZYMON PIOTR,
6. beti: FILIP,
7. SYLWIA: LEON,
8. magdamagda1982: KEVIN,
9. smerfetka: LEONARD,
10. katy25 SAMI,

11. Mała (?),
12. Edyta1986 (?),
13. Agusia83 (?)
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #117853 przez Marta M
A to te rzeczy z Tesco:

Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #117857 przez Agusia83
Katy, bardzo ladne imie i ono najbardziej mi sie podoba sposrod tych 3....

Marta, sliczny komplecik...dla dziewczynek sa chyba ladniejsze rzeczy :silly: Maja bedzie mala ksiezniczka :lol:

Dziewczyny, jesli chcecie, zajrzyjcie na lipcowki na strone 206, jest tam filmik odnosnie karmienienia a raczej jak dzieci lapia cyca po porodzie...po prostu cudo....ja chce juz dzidzie przy sobie...
13 lata 11 miesiąc temu #117860 przez katy25
marta sliczne te ubranka! ja tez dzis bede w tesco to podpatrze!
co do imienia to wiecie ja mam dylemat, bo imie musi byc arabskie i wogole nie mam co gadac z mezem, bo zasada to zasada. Co do innych rzeczy to zawsze go przekonam, ale imie to imie phi... :( Bedzie Sami:)
13 lata 11 miesiąc temu #117877 przez Marta M
Agusia dziekuje za info, ja sie az poplakalam na tym filmiku :)
13 lata 11 miesiąc temu #117890 przez Agusia83
Mnie tez sie lezka krecila w oku :)

Ja chyba dzis zaczynam 6 miesiac, prawda?

Zmykam na zakupy, bo wczoraj maz mial imieniny, a dzis przychodza goscie...jakas salatke musze zrobic...
13 lata 11 miesiąc temu #117930 przez Mała
Mysza ja z szyjką mam jazdę od 10 tc, jest troszeczkę krótsza, ale co groźniejsze nie aż taka twarda jak być powinna. Ja mogę tylko pozmywać, ugotować obiad i iść po 1 chleb i bardzo dużo leżeć, ale szyjka się nie pogarsza także warto dać na luz, bo ja siebie w szpitalu do końca ciąży nie wyobrażam. Dobrze będzie.
Kurcze chyba tylko ja nie wiem co mam w brzucholuku, ale mam nadzieję że w poniedziałek na prenatalnych się dowiem.
13 lata 11 miesiąc temu #117936 przez Pyśkaaaa
Katy popieram dziewczyny Sami najladniejsze :D i nawet fajnie brzmi :)

Marta rzeczywiscie sliczne te ubranka :P

Mala miejmy nadzieje ze sie ujawni :)

moj doktor wczoraj pokazuje nam siusiaka i mowi ze we 3 go widzimy i zeby potem nie bylo na niego jak sie dziewczynka rodzi i druknol nam fote siusiaka :P a ja 1 ide na genetyczne :)
13 lata 11 miesiąc temu #117960 przez pati-m
Witam dziewczyny!
U mnie może nie jest aż tak słonecznie jak wczoraj, ale nie narzekam. Zgodnie z Waszymi wczorajszymi zaleceniami i radami całą noc się kontrolowałam - skupiałam się na tym, żeby spać tylko na lewym lub prawym boku, wzięłam sobie dwie poduchy pod głowę i póki co pełen sukces :) Plecy w nocy mnie nie bolały i rano też się dobrze czuję :) Dzięki dziewczynki! :kiss: Właśnie zaraz wychodzę kupić sobie tego rogalika do spania, bo nawet mąż zauważył, że kołdrę zabieram, zwijam i opatulam brzuchal :silly:

mYSZA - trzymaj się kochana! Wiem, że to tak tylko łatwo powiedzieć, ale masz dla kogo :) Już niedługo będziemy trzymać swoje Skarby na rękach i zapomnimy o wszystkich zmartwieniach i dolegliwościach jakie miałyśmy w ciąży :)

katy - popieram dziewczyny - Sami to śliczne imię i mi też się najbardziej podoba ze wszystkich Twoich propozycji :)

MartaM - sliczne te ubranka dla Twojej księżniczki :)
13 lata 11 miesiąc temu #118037 przez monika1984lodz
dzien dobry dziewczynki :)

Pyska ale masz przystojniaka :) super :)

Mysza trzeba sluchac sie lekarza i odpuscic, a napewno wszystko bedzie dobrze.

Marta sliczne te ciuszki :)

Katy Sami ladne imie :) mi sie jeszcze to ostatnie podoba.

Ja dzisiaj bylam na badaniach jutro ide po wyniki. Musialam zmienic laboratorium wiec od rana mialam wycieczke tramwajem zapakowanym ludzmi eh...
jak tylko wrocilam zjadlam sniadanko i zasnelam.Wstalam pare minut temu.To chyba przez ta pogode.Znowu zimno i ciemno i wogole strasznie wieje.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #118039 przez mYSZA
dzięki dziewczyny za otuchę! wczoraj się wypłakałam i dziś lepiej. wziełam pierwszą luteinę i zamierzam być dzielna dla mojego dzielnego Janka;)

co prawda odpadła mi noc w muzeum i bal absolutoryjny, ale mam to gdzieś;P

teraz zanim kupimy łóżeczko Jankowi musimy kupic sobie- bo ja nie mogę łazić po drabinie, a mamy antresolę, wiec czeka nam przemeblowanie. Na to się nawet ciesze- trochę zmiany w mieszkaniu nie zaszkodzi;)

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #118059 przez bewipo
Mysza i prawidłowo, główka do góry i do przodu :) Już jesteśmy za połową, wiec bliżej niż dalej :) Przemeblowanko to też super rozrywka, zwłaszcza, że będziesz leżeć i nadzorować :)

Ja dzisiaj też muszę ponarzekać. Zdycham, zdycham i jeszcze raz zdycham. Kaszel mam znowu okropny, ledwo gadam, ledwo żyję. Dostałam opr-kę od mamy, że nie chce brać antybiotyków no i kurka będę musiała brać, bo się nie wyleczę. Trzeci tydzień coś mnie nęka.
13 lata 11 miesiąc temu #118066 przez Pyśkaaaa
Bewipo kochana ja mialam najpierw gardlo potem okropny katar a do tego doszedl kaszel ktory trwal 2 tyg :( potem zatkaly mi sie tak uszy ze nic nie slyszalam dostalam antybiotyk i przeszlo. gin mi powiedzial ze lepiej wziac czasem antybiotyk bezpieczny dla dzidzi bo Ty sie meczysz i dzidzia tez :)

Mysza no takie lazenie po drabinie to musi byc meczace jak brZus rosnie... teraz glowka do gory i odpoczywaj czego sie nie robi dla malucha :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia