- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #117419 przez Pyśkaaaa
Beti mi sie bardziej zolty podoba ale ja B. lubie zolty i wiesz jak jest rzecz gustu
a poza tym ja juz miesiac chodze i telef wybieram i taryfe i koles w salonie jak mnie widzi to sie dziwnie usmiecha hahah
a poza tym sliczne ubranka
gdzie zakupilas te spodenki?
Pati z tym bolem plecow dziewczyny maga miec racje ze trza spac na boku
a co ruchow maluszka to moj przestaje kopac jak moj K. przylozy reke
i sie denerwuje ze nic nie czuje

Pati z tym bolem plecow dziewczyny maga miec racje ze trza spac na boku

a co ruchow maluszka to moj przestaje kopac jak moj K. przylozy reke

Temat został zablokowany.
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 11 miesiąc temu #117421 przez Marta M
beti zolto czarny spokojniejszy, ten niebieski taki troche za niebieski jak dla mnie...
Mnie powiedziala ze ta glukoza nie jest niedobra, po co cytryna, zreszta powiedziala ze nie slyszala o takim sposobie i zeby zapytac w laboratorium czy mozna..a ja wiem ze mozna bo Wy tak powiedzialyscie, po co pytac
Mnie powiedziala ze ta glukoza nie jest niedobra, po co cytryna, zreszta powiedziala ze nie slyszala o takim sposobie i zeby zapytac w laboratorium czy mozna..a ja wiem ze mozna bo Wy tak powiedzialyscie, po co pytac

- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #117439 przez Agusia83
Wlasnie sie obudzilam...musialam chwile pospac, bo znow obudzilam sie z bolem glowy....teraz wybieram sie na zakupy, no i musze wymyslic jakis prezent dla meza...chyba kupie mu whisky...bo lubi, a wiem, ze mu sie skonczyla
...
Odnosnie glukozy, to zdziwilam sie, ze doktor mowila, ze nie na czczo...ale tym lepiej dla mnie...zreszta moze to zalezy czy robicie 50g czy 75g...
a teraz znalazlam cos takiego
parenting.pl/portal/teksty/test-obciazenia-glukoza
oraz
Na samym początku ciąży ginekolog kieruje kobietę na badanie, które pozwala oznaczyć poziom glukozy w surowicy krwi. Jest wykonywane na czczo. Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy.
W czasie tego badania kobieta nie musi być na czczo, nie ma także znaczenia pora dnia ani czas, jaki upłynął od ostatniego posiłku. Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%.
Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowe wyniki oznaczają konieczność wizyty w poradni diabetologicznej. Jeżeli natomiast test obciążenia 50 g glukozy jest nieprawidłowy, ale wynik drugiego testu jest prawidłowy, w 32. tygodniu ciąży należy wykonać jeszcze raz test obciążenia 75 g glukozy.

Odnosnie glukozy, to zdziwilam sie, ze doktor mowila, ze nie na czczo...ale tym lepiej dla mnie...zreszta moze to zalezy czy robicie 50g czy 75g...
a teraz znalazlam cos takiego
parenting.pl/portal/teksty/test-obciazenia-glukoza
oraz
Na samym początku ciąży ginekolog kieruje kobietę na badanie, które pozwala oznaczyć poziom glukozy w surowicy krwi. Jest wykonywane na czczo. Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy.
W czasie tego badania kobieta nie musi być na czczo, nie ma także znaczenia pora dnia ani czas, jaki upłynął od ostatniego posiłku. Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%.
Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowe wyniki oznaczają konieczność wizyty w poradni diabetologicznej. Jeżeli natomiast test obciążenia 50 g glukozy jest nieprawidłowy, ale wynik drugiego testu jest prawidłowy, w 32. tygodniu ciąży należy wykonać jeszcze raz test obciążenia 75 g glukozy.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 11 miesiąc temu przez Agusia83.
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #117442 przez beti
Pyśkaaaa napisał:
W smyku w Wawie na Kruczej, ten zestawik był po 40 zł, ale był tylko rozmiar 62 chociaż jak na 62 to są duże
))
No to coś czuję, ża na żółtym się skończy
))
A glukoza na czczo, bo to jest po to, aby zbadać reakcję organizmu na cukier/węglowodany, czyli jak rano zjesz coś to już będziesz miała zakłamany wynik (np. wędlina jest spalana przez organizm po 6-u godzinach i po 6 godzinach dopiero insulina sobie z nią radzi i tak jakby zeruje). Od ostatniego posiłku powinno minąć 8-10 godzin...
a poza tym sliczne ubranka
gdzie zakupilas te spodenki?
W smyku w Wawie na Kruczej, ten zestawik był po 40 zł, ale był tylko rozmiar 62 chociaż jak na 62 to są duże

No to coś czuję, ża na żółtym się skończy

A glukoza na czczo, bo to jest po to, aby zbadać reakcję organizmu na cukier/węglowodany, czyli jak rano zjesz coś to już będziesz miała zakłamany wynik (np. wędlina jest spalana przez organizm po 6-u godzinach i po 6 godzinach dopiero insulina sobie z nią radzi i tak jakby zeruje). Od ostatniego posiłku powinno minąć 8-10 godzin...
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #117445 przez Pyśkaaaa
oj oj... do wawy mam daleko
a u mnie nie ma takich promo 
ide babeczki odebrac wyniki mam nadzieje ze juz nie bede musiala lykac tego okropnego zelaza
ciekawe czy zleci mi glukoze juz.
a i bewipo zapomnialam powiedziec ze sie ciesze ze z dzidzia wsio ok i ze babeczka sie potwierdzila

ide babeczki odebrac wyniki mam nadzieje ze juz nie bede musiala lykac tego okropnego zelaza
ciekawe czy zleci mi glukoze juz.
a i bewipo zapomnialam powiedziec ze sie ciesze ze z dzidzia wsio ok i ze babeczka sie potwierdzila

- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #117465 przez mYSZA
mi wyniki też anemicznie poszły;/ ale ja już mam dość tych suplementów- wyczytałam, ze z tabletek i tak mało co się wchłania wiec postanowiłam za radą mamy pić sok z buraków i jeść szpinak;/
co do tego GOLENIA na poród... ale tak do zera? w sensie, nie bikini tylko CAŁOŚĆ do zera? ja nigdy tego nie robiłam.. no i używam depilatora a nie maszynki!
my oglądaliśmy sobie ubranka które kupiliśmy i mamy ich już całkiem sporo- chyba przystopujemy. Nawet ja stwierdziłam, ze czas kupować pieluchy ( takie tetrowe ale kolorowe z ładnymi wzorkami i też takie do pieluchowania wielorazowego) a mój mąż stwierdził, że mamy dużo jeszcze na pieluchy czasu. Tak więc w nocy oczywiście wyśniłam, że już Janka urodziłam i go ładnie ubrałam, a on zrobił kupkę, a ja nie miałam pieluchy, żeby go przebrać!!
ja idę dziś na 19.40, ale na samo badania. usg 3d mam za tydzień..
co do tego GOLENIA na poród... ale tak do zera? w sensie, nie bikini tylko CAŁOŚĆ do zera? ja nigdy tego nie robiłam.. no i używam depilatora a nie maszynki!
my oglądaliśmy sobie ubranka które kupiliśmy i mamy ich już całkiem sporo- chyba przystopujemy. Nawet ja stwierdziłam, ze czas kupować pieluchy ( takie tetrowe ale kolorowe z ładnymi wzorkami i też takie do pieluchowania wielorazowego) a mój mąż stwierdził, że mamy dużo jeszcze na pieluchy czasu. Tak więc w nocy oczywiście wyśniłam, że już Janka urodziłam i go ładnie ubrałam, a on zrobił kupkę, a ja nie miałam pieluchy, żeby go przebrać!!
ja idę dziś na 19.40, ale na samo badania. usg 3d mam za tydzień..
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #117505 przez Pyśkaaaa
dziewczyny wrocilam i o zgrozo
mam okropne wyniki badan ciekawe co na to dotorek powie... znow zaserwuje leki ktore tanie nie sa... a powiedzcie mi czy ktoras miala ph 8? kiedy norma jest 6,5 co to moze oznaczac 
a krew nie lepsza

a krew nie lepsza

- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 11 miesiąc temu #117515 przez Mała
Pyśkaaa w różnych laboratoriach norma ph jest różna, u mnie w jednym jest 7,5 a w drugim 7,0. Musisz zakwasić mocz, żeby bakterie się nie namnożyły. Żurawiną w tabletkach, a ja dolewam sobie do mineralnej sok żurawinowy. Można też cytryną. A masz bakterie albo leukocyty w moczu?
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #117518 przez gosia2324
Dziewczyny sprzedam ubranka po Kubusiu, rozmiar 56-62
niestety mieszkanie nie jest z gumy ... i musze robic miejsce dla Jagodki,
6 par spodni, Next, h&m Stan idealny,
dreik welurkowy
rampersik nie uzywany,,
3 pary spodenek dresowych
bluz dresowa z kapturkiem,
4 bluzeczki dl rekaw,
3 kawtaniki,
kawtanik i spioszki - kaplet
czapeczka
6 par body dl rekaw,
3 pary body kr rekaw
sweterek H&m
Ubranka w bardzo dobrym stanie, moze ktOrejs z Was sie spodobaja
niestety mieszkanie nie jest z gumy ... i musze robic miejsce dla Jagodki,
6 par spodni, Next, h&m Stan idealny,
dreik welurkowy
rampersik nie uzywany,,
3 pary spodenek dresowych
bluz dresowa z kapturkiem,
4 bluzeczki dl rekaw,
3 kawtaniki,
kawtanik i spioszki - kaplet
czapeczka
6 par body dl rekaw,
3 pary body kr rekaw
sweterek H&m
Ubranka w bardzo dobrym stanie, moze ktOrejs z Was sie spodobaja

- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #117519 przez kasia79
beti ja zdecydowałabym się na ten z żółtym, sama taki wybrałam ale innej firmy 
Ja mam glukoze razem z morfologią więc i tak muszę iść nacz-czo.
dzięki Bogu nie mam takich bóli, ale od kilku dni moje maleństwo mniej kopie, pewnie dlatego że ja cały czas jestem w ruchu, mam teki zapał że non stop coś robię, w sobotę robimy impreze dla Kacperka ma 6 lat i cała rodzina się zjeżdża to dom musi błyszczeć, a ostatnio trochę leniwa byłam
swietne ciuszki upolowałyście
a dziewczynki to jak księżniczki będą wyglądały.

Ja mam glukoze razem z morfologią więc i tak muszę iść nacz-czo.
dzięki Bogu nie mam takich bóli, ale od kilku dni moje maleństwo mniej kopie, pewnie dlatego że ja cały czas jestem w ruchu, mam teki zapał że non stop coś robię, w sobotę robimy impreze dla Kacperka ma 6 lat i cała rodzina się zjeżdża to dom musi błyszczeć, a ostatnio trochę leniwa byłam

swietne ciuszki upolowałyście

- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #117523 przez Pyśkaaaa
Mala w moim labolatorium norma jest 6,5 wlasnie... mam leukocyty od 2-4 w polu widzenia bakterie dosc liczne erytrocyty 1-2 w polu widzenia naplonki plaskieliczne w polu widzenia..
a co do krwi to HGB mam 10.2 ( norma 12-16) po miesiecznym braniu zelaza spadlo...

- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona