- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwia Magdalena 03.09.2011
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #333713 przez iwonaNAVI
Bewipo a myslisz ze pomidorowa zupke mozna by bylo zrobic ?
A wlasnie moje dziecko dzis po raz pierwszy jadlo buraczkowa...i wyobrazcie sobie ze to byl 1 obiad jakiego nie chciala jesc...zjadla kilka lyzeczek...krzywila sie to jej wiecej nie dawalam...pozniej po dworku bylo 2 podejscie i zaczelo sie nieciekawie ale jak zaskoczyla to zaczela sie az cala trzasc
i ja nienadazalam z lyzeczka zeby jej wkladac a ta juz buzia otwarta i krzyczy ammmmmmm hehe
A wlasnie moje dziecko dzis po raz pierwszy jadlo buraczkowa...i wyobrazcie sobie ze to byl 1 obiad jakiego nie chciala jesc...zjadla kilka lyzeczek...krzywila sie to jej wiecej nie dawalam...pozniej po dworku bylo 2 podejscie i zaczelo sie nieciekawie ale jak zaskoczyla to zaczela sie az cala trzasc

Temat został zablokowany.
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #333717 przez pati-m
Ja kupiłam tą pufkę. Nie jest jakaś gigant. Taka akurat do siadania tyłeczkiem dla 3-4 latka
No i w środku też sporo szpargałów się zmieści 
Wymiary z opakowania to 27x27x25
Robię porządki w swojej szafie (o matko ile ja mam rzeczy!
)
A co do malin to szczerze nie mam pojęcia? Ja chyba jednak bym przepusciła tą papkę przez gazę i wtedy te pesteczki by zostały.

Wymiary z opakowania to 27x27x25

Robię porządki w swojej szafie (o matko ile ja mam rzeczy!

A co do malin to szczerze nie mam pojęcia? Ja chyba jednak bym przepusciła tą papkę przez gazę i wtedy te pesteczki by zostały.
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #333720 przez bewipo
Ja zrobiłam taką jakby pomidorówkę, marchewka, ziemniaczek, pietruszka, a pod koniec gotowania pomidorka i potem do miksera. Taką pomidorówkę chcesz czy coś innego??
Ja myślę, że można maliny z tymi pestkami, bo pomidorka też z pestkami dałam.
Ja myślę, że można maliny z tymi pestkami, bo pomidorka też z pestkami dałam.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #333726 przez Pyśkaaaa
Iwonkazostało mi wszyć dwa pasy i gotowe :)ale muszę najpierw do brata do szpitala zajrzeć
i jest naprawde fajne miekkie kurcze ale jestem z siebie dumna (i skromna)pierwszy raz maszyne w reku miałam i wyszło 
co do zupek to ja wczoraj zrobiłam pierwszy raz swoje kilka słoiczkow... na próbe i dziś młodemu smakowało cieszę się bo to odciązy nasz budżet
tylko powiedzcie mi czy wy to mrozicie w słoikach czy pasteryzujecie czy jak? i w jakich sloiczkach?

co do zupek to ja wczoraj zrobiłam pierwszy raz swoje kilka słoiczkow... na próbe i dziś młodemu smakowało cieszę się bo to odciązy nasz budżet

- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #333741 przez iwonaNAVI
Pati a jakie byly wzorki kolorki tych puf takie jak na stronie? ksiezniczka, swinka i cos zielonego?
Pyska to koniecznie poprosimy zdjecia
Pyska ja i mroze i pasteryzuje...chociaz lepiej zapasteryzoac nie musisz wtedy sie martwic zeby wyciagnac zeby sie rozmrozilo no i jak gdzies jedziesz to mozesz wziac ...jak mrozilam to bralam zawsze kupcze na wyjazd
Bewipo u mnie z tym goracym zakrecaniem i odwracaniem do gory dnem 2 na 6 bylo dobrych
chyba mam za malo sily zeby zakrecic 
ja mam porobione rozne co jakis czas jak mi sie chce robie jakas nowa i w wiekszej ilosci i robie zapasy
mam juz cala szafke 
jarzynowa, z cukinia, buraczkowa, kalafiorowa, brokulowa, marchewkowa z ryzem...i wyciagam codziennie inna
teraz plan na pomidorowa musze zrobic i cos z kasza jaglana bo kupilam
Pyska to koniecznie poprosimy zdjecia

Pyska ja i mroze i pasteryzuje...chociaz lepiej zapasteryzoac nie musisz wtedy sie martwic zeby wyciagnac zeby sie rozmrozilo no i jak gdzies jedziesz to mozesz wziac ...jak mrozilam to bralam zawsze kupcze na wyjazd
Bewipo u mnie z tym goracym zakrecaniem i odwracaniem do gory dnem 2 na 6 bylo dobrych

ja mam porobione rozne co jakis czas jak mi sie chce robie jakas nowa i w wiekszej ilosci i robie zapasy

jarzynowa, z cukinia, buraczkowa, kalafiorowa, brokulowa, marchewkowa z ryzem...i wyciagam codziennie inna
teraz plan na pomidorowa musze zrobic i cos z kasza jaglana bo kupilam
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #333767 przez mgielka22
Jeszcze jestem w soli jutro wracam bo rano jeszcze na szpital ide zaniesc dokumenty i moze zalatwic bhpowca i badania jak sie uda (oby) to wtedy dopiero w czwartek przyjade do lekarza po zaswiadczenie. Qrcze masakra jezdzic w ta i spowrotem.
Pati fajne te pufki, fajne kolorki.
Moja Lili jadla prawdziwa pomidorowke z kasza manna bardzo jej smakowala:)
Kto chetny za mnie do chanczy????? W domku z Betii:)
Pati fajne te pufki, fajne kolorki.
Moja Lili jadla prawdziwa pomidorowke z kasza manna bardzo jej smakowala:)
Kto chetny za mnie do chanczy????? W domku z Betii:)
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #333842 przez magda79
bewipo napisał:
dokładnie bewipo zgadzam się ja też gotuję zawsze na dwa dni...zawsze świeże...czytałam gdzieś i mama mi też mówiła, że nie powinno mrozić się dwa razy mięsa...bo to są małe brzuszki
Ja i mroziłam i zamykałam na gorąco, a teraz stwierdziłam, że najlepiej robić co dwa dni świeżą. Szybko się robi i co dwa dni coś nowego jest
dokładnie bewipo zgadzam się ja też gotuję zawsze na dwa dni...zawsze świeże...czytałam gdzieś i mama mi też mówiła, że nie powinno mrozić się dwa razy mięsa...bo to są małe brzuszki

Moderatorzy: ilona