BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 9 miesiąc temu #162689 przez mgielka22
Czesc Dziewczyny w piatkowa obrzydliwa pogode!!!

Gosia ja jeszcze jestem w 7 miesiacu za tydzien wkraczam w 8 :)

Mysza ja mam to samo tez mnei pachwiny bola a odczuwam to jakbym okrakiem pol dnia siedziala i sie rozciagala nie mam pojecia czemu tak jest ale wiem ze jak boli to sie ledwo ruszam...

Moja mala tez jest odwrocona i sie usadowila po prawicy, uwielbia sie rozciagac pod zebra albo na wskros a jak sie przekladam z boku na bok to tupta mi po bokach :P

Agusia mi wyszlo pare takich ala piegow przy biuscie i na brzuszku ale sie tym nie przejmuje w ogole nawet to ladnei wyglada :)

Ja chce juz urodzic bynajmniej nie bede sie nudzila :P dzis jest okropny dzien przez ta pogode...
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #162706 przez mYSZA
dokładnie to z tym siedzeniem okrakiem to tak właśnie czuję.

ja też się martwię i porodem ( umie któraś z Was przeć? bo ja się boje próbować, żeby porodu nie wywołać, a jakoś się chyba trzeba nauczyć co? my do SR nie chodzimy)

no i też obawiam się co będzie póxniej- tj. kobiety jakoś dają sobie radę, ale ja się mimo wszytsko troche obawiam;P no i z tą pensją to też- kurcze- 4 miesiace płatnego macierzyńskiego to jest jakiś żart...

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu #162720 przez Agusia83
Mnie tez pachwiny bola i to juz od dluzszego czasu...widocznie dzidki na cos uciskaja, a taka jest prawda, ze nasze macice sa zawieszone jakby na bangi :silly:

Ja tez sie martwie, co bedzie po narodzinach, czy dam sobie rade...opiekowac sie malenstwem, posprzatac, gotowac obiad...no i pieniazki...nie bede mogla juz pojsc do 2 pracy, bo przeciez to ja sie mam opiekowac maluchem a nie ktos obcy, czy tez nasze mamy...jesli chodzi o prace, to bede miala fajnie, gdyz pracuje 5h, a do tego przez rok bede mogla wychodzic 0,5h wczesniej(karmienie malucha :laugh: )...ale moja pensja jest marniutka...a jakos mi sie nie widzi by w naszym szpitalu cos sie zmienilo...
Ale jestem swiecie przekonana, ze damy rade :laugh:
13 lata 9 miesiąc temu #162725 przez megi2501
Ja nie mam zgagi, nic mi na razie nie puchnie i nie mam pieprzyków itp. Za to cukrzyca i krążek. Każdej musi coś dolegać, bo byśmy nie wiedziały, że w ciąży jesteśmy :laugh:

Jeszcze się nie boję. Ale myślę, że za 4-y tygodnie zacznę. Damy wszystkie radę! Nie pierwsze i nie ostatnie.

Skurcze miałam, bo jak Wam pisałam szyjka mi się skracała i rozwierała. To jest jak silny ból brzucha miesiączkowego + napięcie brzucha. Tak w przybliżeniu. Na pewno nie da się tego nie zauważyć!
13 lata 9 miesiąc temu #162733 przez mYSZA
a macie tak, że rano jak wstajecie to macie taką wodę między udami? ja to mam od kilku tygodniu ale między czasie byłam u gina i ona nie mówiła nic, żeby mi coś się tam lało z wód płodowych, ale wsumie nie mówiłam jej, że tak mam, dopiero potem sie zaczęłam nad tym zastanawiać. ale mam tak tylko rano- w dzień nie...a jak Wy?

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu #162737 przez bewipo
Mysza ja mam najbliższy szpital w poznaniu. Też chcę w Raszei, a jak by miejsc nie było to na Lutyckiej. To daj znać co się wczoraj dowiedziałaś ciekawego jak dzwoniłaś i gdzie ta IP. Mam nadzieję, że jak będę już musiała jechać do szpitala, to trafię na jakąś przejezdną godzinę, albo noc...
Macierzyński w naszym kraju to jest naprawdę jakaś tragedia. Żeby chociaż tak do roczku można było być z dzieckiem, a tak to trzeba porządnie kombinować.
13 lata 9 miesiąc temu #162746 przez Agusia83
Hmm, ja nie zauwazylam wody miedzy nogami rano ani w innej porze dnia...moze w majtkach mam czasem mokro...ale to ta wydzielina...teraz mam jej naprawde duzo....a moze to to?
13 lata 9 miesiąc temu #162748 przez pati-m
Co do pieprzyków to u mnie też się pojawiły. Tzn. wcale ich nie widać, bo są w kolorze skóry, ale jak przejadę ręką po szyi, to są wyczuwalne, choć ostatnio zaczęły ginąć.

A z tymi pachwinami to masakra jest u mnie! Nie dość, że ciagnie i boli, to jeszcze rozstępy mi się pojawiły :angry: Jak sobie pomyślę ile będę musiała czasu poświęcić, zeby się po ciąży ogarnąć, to czasami płakać mi się chce.

A co do tego macierzyńskiego, to zgadzam się z Wami - do roczku byłoby idelanie. A tak to mamy 20tyg. + te dodatkowe. Ja się cieszę, że jeszcze mogę zaległy urlop wybrać, zawsze to miesiąc dłużej z maluszkiem :)
13 lata 9 miesiąc temu #162751 przez mYSZA
a ktos jeszcze tak ma? bo możemy stwierdzic "normalność" sytuacji statystycznie...
ale podobno wody płodowe maja jakiś taki specyficzny zapach, a u mnie to taka bezwonna woda jest...

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu #162754 przez pati-m
Agusia83 napisał:

Hmm, ja nie zauwazylam wody miedzy nogami rano ani w innej porze dnia...moze w majtkach mam czasem mokro...ale to ta wydzielina...teraz mam jej naprawde duzo....a moze to to?

Ja mam tak jak Agusia. Ale póki co żadnej wody nie zauważyłam.
13 lata 9 miesiąc temu #162755 przez Agusia83
Mysza, a moze w nocy pocisz sie miedzy nogami i to pot?
13 lata 9 miesiąc temu #162761 przez mYSZA
niee to raczej nie pot, bo to jest takie bezwonne...

Bewipo- wjazd na porodówkę w Raszei jest od ulicy Poznańskiej- tyle, ze tak nie można auta zaparkować bo to zaraz przy skrzyzowaniu wiec mega lipa! w Raszei poród rodzinny wykupujesz za 20 zł i wtedy mąż ma ubranie odpowiednie. Generalnie masz zabrać rzeczy standardowe- tyle że tutaj nie zabierasz ubranek dla Maleństwa tylko same pieluszki. Aha i Pani mówiła, żeby nie zapomnieć o jedzeniu dla męża;P

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #162763 przez bewipo
Ja też nie mam żadnej wody.

Dzięki Mysza za informacje :)
13 lata 9 miesiąc temu #162773 przez monika1984lodz
Oj dziewuszki strasznego dola zlapalam buuuu :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]