- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #162689 przez mgielka22
Czesc Dziewczyny w piatkowa obrzydliwa pogode!!!
Gosia ja jeszcze jestem w 7 miesiacu za tydzien wkraczam w 8
Mysza ja mam to samo tez mnei pachwiny bola a odczuwam to jakbym okrakiem pol dnia siedziala i sie rozciagala nie mam pojecia czemu tak jest ale wiem ze jak boli to sie ledwo ruszam...
Moja mala tez jest odwrocona i sie usadowila po prawicy, uwielbia sie rozciagac pod zebra albo na wskros a jak sie przekladam z boku na bok to tupta mi po bokach
Agusia mi wyszlo pare takich ala piegow przy biuscie i na brzuszku ale sie tym nie przejmuje w ogole nawet to ladnei wyglada
Ja chce juz urodzic bynajmniej nie bede sie nudzila
dzis jest okropny dzien przez ta pogode...
Gosia ja jeszcze jestem w 7 miesiacu za tydzien wkraczam w 8

Mysza ja mam to samo tez mnei pachwiny bola a odczuwam to jakbym okrakiem pol dnia siedziala i sie rozciagala nie mam pojecia czemu tak jest ale wiem ze jak boli to sie ledwo ruszam...
Moja mala tez jest odwrocona i sie usadowila po prawicy, uwielbia sie rozciagac pod zebra albo na wskros a jak sie przekladam z boku na bok to tupta mi po bokach

Agusia mi wyszlo pare takich ala piegow przy biuscie i na brzuszku ale sie tym nie przejmuje w ogole nawet to ladnei wyglada

Ja chce juz urodzic bynajmniej nie bede sie nudzila

Temat został zablokowany.
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #162706 przez mYSZA
dokładnie to z tym siedzeniem okrakiem to tak właśnie czuję.
ja też się martwię i porodem ( umie któraś z Was przeć? bo ja się boje próbować, żeby porodu nie wywołać, a jakoś się chyba trzeba nauczyć co? my do SR nie chodzimy)
no i też obawiam się co będzie póxniej- tj. kobiety jakoś dają sobie radę, ale ja się mimo wszytsko troche obawiam;P no i z tą pensją to też- kurcze- 4 miesiace płatnego macierzyńskiego to jest jakiś żart...
ja też się martwię i porodem ( umie któraś z Was przeć? bo ja się boje próbować, żeby porodu nie wywołać, a jakoś się chyba trzeba nauczyć co? my do SR nie chodzimy)
no i też obawiam się co będzie póxniej- tj. kobiety jakoś dają sobie radę, ale ja się mimo wszytsko troche obawiam;P no i z tą pensją to też- kurcze- 4 miesiace płatnego macierzyńskiego to jest jakiś żart...
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 9 miesiąc temu #162720 przez Agusia83
Mnie tez pachwiny bola i to juz od dluzszego czasu...widocznie dzidki na cos uciskaja, a taka jest prawda, ze nasze macice sa zawieszone jakby na bangi 
Ja tez sie martwie, co bedzie po narodzinach, czy dam sobie rade...opiekowac sie malenstwem, posprzatac, gotowac obiad...no i pieniazki...nie bede mogla juz pojsc do 2 pracy, bo przeciez to ja sie mam opiekowac maluchem a nie ktos obcy, czy tez nasze mamy...jesli chodzi o prace, to bede miala fajnie, gdyz pracuje 5h, a do tego przez rok bede mogla wychodzic 0,5h wczesniej(karmienie malucha
)...ale moja pensja jest marniutka...a jakos mi sie nie widzi by w naszym szpitalu cos sie zmienilo...
Ale jestem swiecie przekonana, ze damy rade

Ja tez sie martwie, co bedzie po narodzinach, czy dam sobie rade...opiekowac sie malenstwem, posprzatac, gotowac obiad...no i pieniazki...nie bede mogla juz pojsc do 2 pracy, bo przeciez to ja sie mam opiekowac maluchem a nie ktos obcy, czy tez nasze mamy...jesli chodzi o prace, to bede miala fajnie, gdyz pracuje 5h, a do tego przez rok bede mogla wychodzic 0,5h wczesniej(karmienie malucha

Ale jestem swiecie przekonana, ze damy rade

- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #162725 przez megi2501
Ja nie mam zgagi, nic mi na razie nie puchnie i nie mam pieprzyków itp. Za to cukrzyca i krążek. Każdej musi coś dolegać, bo byśmy nie wiedziały, że w ciąży jesteśmy 
Jeszcze się nie boję. Ale myślę, że za 4-y tygodnie zacznę. Damy wszystkie radę! Nie pierwsze i nie ostatnie.
Skurcze miałam, bo jak Wam pisałam szyjka mi się skracała i rozwierała. To jest jak silny ból brzucha miesiączkowego + napięcie brzucha. Tak w przybliżeniu. Na pewno nie da się tego nie zauważyć!

Jeszcze się nie boję. Ale myślę, że za 4-y tygodnie zacznę. Damy wszystkie radę! Nie pierwsze i nie ostatnie.
Skurcze miałam, bo jak Wam pisałam szyjka mi się skracała i rozwierała. To jest jak silny ból brzucha miesiączkowego + napięcie brzucha. Tak w przybliżeniu. Na pewno nie da się tego nie zauważyć!
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #162733 przez mYSZA
a macie tak, że rano jak wstajecie to macie taką wodę między udami? ja to mam od kilku tygodniu ale między czasie byłam u gina i ona nie mówiła nic, żeby mi coś się tam lało z wód płodowych, ale wsumie nie mówiłam jej, że tak mam, dopiero potem sie zaczęłam nad tym zastanawiać. ale mam tak tylko rano- w dzień nie...a jak Wy?
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #162737 przez bewipo
Mysza ja mam najbliższy szpital w poznaniu. Też chcę w Raszei, a jak by miejsc nie było to na Lutyckiej. To daj znać co się wczoraj dowiedziałaś ciekawego jak dzwoniłaś i gdzie ta IP. Mam nadzieję, że jak będę już musiała jechać do szpitala, to trafię na jakąś przejezdną godzinę, albo noc...
Macierzyński w naszym kraju to jest naprawdę jakaś tragedia. Żeby chociaż tak do roczku można było być z dzieckiem, a tak to trzeba porządnie kombinować.
Macierzyński w naszym kraju to jest naprawdę jakaś tragedia. Żeby chociaż tak do roczku można było być z dzieckiem, a tak to trzeba porządnie kombinować.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #162748 przez pati-m
Co do pieprzyków to u mnie też się pojawiły. Tzn. wcale ich nie widać, bo są w kolorze skóry, ale jak przejadę ręką po szyi, to są wyczuwalne, choć ostatnio zaczęły ginąć.
A z tymi pachwinami to masakra jest u mnie! Nie dość, że ciagnie i boli, to jeszcze rozstępy mi się pojawiły
Jak sobie pomyślę ile będę musiała czasu poświęcić, zeby się po ciąży ogarnąć, to czasami płakać mi się chce.
A co do tego macierzyńskiego, to zgadzam się z Wami - do roczku byłoby idelanie. A tak to mamy 20tyg. + te dodatkowe. Ja się cieszę, że jeszcze mogę zaległy urlop wybrać, zawsze to miesiąc dłużej z maluszkiem
A z tymi pachwinami to masakra jest u mnie! Nie dość, że ciagnie i boli, to jeszcze rozstępy mi się pojawiły

A co do tego macierzyńskiego, to zgadzam się z Wami - do roczku byłoby idelanie. A tak to mamy 20tyg. + te dodatkowe. Ja się cieszę, że jeszcze mogę zaległy urlop wybrać, zawsze to miesiąc dłużej z maluszkiem

- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #162754 przez pati-m
Agusia83 napisał:
Ja mam tak jak Agusia. Ale póki co żadnej wody nie zauważyłam.
Hmm, ja nie zauwazylam wody miedzy nogami rano ani w innej porze dnia...moze w majtkach mam czasem mokro...ale to ta wydzielina...teraz mam jej naprawde duzo....a moze to to?
Ja mam tak jak Agusia. Ale póki co żadnej wody nie zauważyłam.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #162761 przez mYSZA
niee to raczej nie pot, bo to jest takie bezwonne...
Bewipo- wjazd na porodówkę w Raszei jest od ulicy Poznańskiej- tyle, ze tak nie można auta zaparkować bo to zaraz przy skrzyzowaniu wiec mega lipa! w Raszei poród rodzinny wykupujesz za 20 zł i wtedy mąż ma ubranie odpowiednie. Generalnie masz zabrać rzeczy standardowe- tyle że tutaj nie zabierasz ubranek dla Maleństwa tylko same pieluszki. Aha i Pani mówiła, żeby nie zapomnieć o jedzeniu dla męża;P
Bewipo- wjazd na porodówkę w Raszei jest od ulicy Poznańskiej- tyle, ze tak nie można auta zaparkować bo to zaraz przy skrzyzowaniu wiec mega lipa! w Raszei poród rodzinny wykupujesz za 20 zł i wtedy mąż ma ubranie odpowiednie. Generalnie masz zabrać rzeczy standardowe- tyle że tutaj nie zabierasz ubranek dla Maleństwa tylko same pieluszki. Aha i Pani mówiła, żeby nie zapomnieć o jedzeniu dla męża;P
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa