- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

sandra Julka tez próbuje wstawać w lozeczku ale cos jej to slabo wychodzi i síe denerwuje

Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

u nas lepiej ucho czyste więc powinno być dobrze.
Ale te wasze dzieciaki wygimnastykowane. Mój to tylko siedzi i chałas jak się przewróci. Nie próbuje sam siadać. A o paczkowaniu to nie ma mowy

zdrówka dla Hani

i dzięki za zdrówko dla Jerzola

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
wracam za 2 tyg do pracy i powiem wam ze osttanio poczułam ze juz moge odtswic małego od piersi czego nie wyobrażałam sobie jeszcze miesiac temu...i nie uwierzycie...mój Mati od 3 miesiaca co jakis czas pił z butelki bez oporów a od wczoraj nie chce patrzec na butelke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!masakra jakas teraz odzwyczajanie od piersi bedzie tysiac razy trudniejsze a chciałam to zrobic stopniowo jak moja znajoma napjpierw w dzien ograniczyła do minium a potem noc....a jak mam go karmic mlekiem w dzien skoro nie chce butelki!!!!raz juz wypił troche modyfikowanego i było ok odczekałam 3 dni zeby zobaczyc czy nie ma alergii a on nagle nie chce nawet patrzec na butelke!!!!!!chyba wyjarzył co się święci....
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Ania, Chasiami fajnie, że Wasze dzieciątka już zaczynają radzić sobie z nocniczkiem. My szczerze powiedziawszy nawet jeszcze takowego nie nabyliśmy, ale mimo wszystko zaczekamy chyba z tym mniej więcej do roczku. A Oliwa też regularnie robi kupę zaraz po przebudzeniu

Hanias, Makrelcia dzieciaczki już lepiej??
Sandra ale spryciarz z Bruna

Agnessa chyba Ty pytałaś o to które dzieci nie mają jeszcze zębów. My też dołączamy się do grona bezzębnych

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Od wczoraj siada sam z pozycji na czterech

Do zakupu nocnika się przymieram, nie wiem tylko czy kupić zwykły czy taki fajniejszy z bajerami. Jak myślicie?
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Patys wiem, że jestem monotematyczna, ale może mu ząbki rosną i dlatego nie chce butelki, a smoka chce?
MAkrelcia dobrze, że JErzyk wraca do zdrówka!
Hania a jak czuje się Twój Skarb?
My dziś u znajomych byliśmy, było fajnie, a le wszystko w biegu na szybko, dobrze, że mąż się córcią zajął, to chwilę pogadałam i oddychłam, a jutro do rodziców, tata kończy 60-tke, ale to będzie takie małe spotkanko w gronie najbliższych. Zastanawiam się, czy mająć dziecko jeszcze można kiedyś tak chwile spokjnie usiąść ze znajomymi i pogadać bez patrzenia na zegarek. Dziś byliśmy 2 godz, pierwszą Natalka się bała, bo po spaniu była i nagle znalazła się w obcym miejscu wśród obcych ludzi, więc ją uspokajaliśmy na przemian, a drugą się bawiła z mężem i już trzeba było lecieć bo była pora kąpania i spania. Żal mi ją tak ciągnąć wszędzie, ale bez piersi nadal ani rusz, a nie chcę urywać wszystkich znajomości.
Z siedzeniem u nas podobnie, Natalka siedzi w wózku nawet bez oparcia, podnosi się na foteliku, ale z leżącej pozycji nie potrafi i ona chyba nie lubi siedzieć, bo jak ją sadzam na kocyku to daje takiego nura na brzuszek, najchętniej to by stale na brzuszku była lub na rękach.
dobrej nocki
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier

- magda1988
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
dziś byliśmy u rodziców na wsi, sadziliśmy warzywka na działce:)
Małgośka ma jakiś skok rozwojowy chyba, bo wszystko co robiła do tej pory, spanie, jedzenia, zabawa jest o innych porach;/ staraliśmy się wprowadzić Jej rytm dnia i do środy było naprawdę rewelacyjnie...a teraz chodzi nam spać ok 22.00 budzi się o 5.00 przy czym przed spaniem na łóżku zrobi 100 obrotów z pleców na brzuch i odwrotnie teraz zaczęła jeszcze czołgać się więc jest wesoło:)

z siadaniem coś nie coś rusza , ale sama nie siedzi.
zębów też brak...

Dziś wieczorem moja mamuśka została z Siopuszka a my mogliśmy wyjść, ech czasami to naprawdę potrzebne:)

podziwiam mamy które mają prawko,ja jakoś nie mogę Go zacząć robić

Czy Wasze Maluszki mają profilaktycznie robione badania morfologii i moczu?
Wszystkim życzę spokojnej nocy i radosnej niedzieli:)

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

Ale mamy piękną pogodę

Nocki mamy piękne, zasypia ok 21 budzi sie ok. 6 na jedzonko i spi tak do 8 czasem dłużej

Jemy obiadki, deserki, wczoraj jadla jogurcik z hippa

magda ja mam prawo jazdy od pięciu lat i powiem Ci ze nie żałuję ze zrobiłam bo przynajmniej nie jestem teraz zależna od męża i nie muszę síe go prosić żeby ze mną gdziekolwiek pojechal ;-)A morfologie i mocz mielismy robione tylko w szpitalu zaraz po porodzie...
hanias jak tam Hanusia lepiej juz?

Spokojnej niedzieli

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Mi to tam zwisa, przynajmniej mam spokój

A co do nowości

A co do nocniczka to polecam ten bez bajerów bo jak jest tam np. muzyczka to dzieci się boją tego. A Ja kupiłam najtańszy nocniczek jaki był

Miłej niedzieli

- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dopiero dziś zaglądam bo ta gorączka nas wykańczała! Nasza trzydniówka zamieniła się w pięciodniówkę no ale już gorączka spadła i wyskoczyła wysypka więc mam nadzieję że już po chorobie. Niestety mimo ładnej pogody nigdzie nie wychodzimy

A jeśli chodzi o zęby to widziałam białą plamkę i myślałam że to już, a teraz to ja już nic nie widzę!

Patys - Mateusz na pewno się przekona do butli, trzeba być dobrej myśli. Może spróbuj mu oprócz mleka podać jakiś soczek, dzieci lubią słodkie i może będzie mu się dobrze kojarzyć.
O matko! wy już sadzacie swoje pociechy na nocnik, a ja ostatnio czytałam że dzieci są gotowe na nocnik ok. 2 roku życia

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
Magda ja zrobiłam prawko po 30-stce i do tej pory się zastanawiam, jak mogłam tyle czasy żyć bez niego

chasiami i jak sytuacja na rodzinnym froncie?
A Oliwier właśnie ugryzł moje L4, tak byłam pisaniem zajęta

- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/dz...iecko-na-nocnik.aspx
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Czytam Was na bieżąco , nic nie piszę bo u nas nic nowego. Jasiek dalej zębów nie ma , karmię dalej piersią , młody nie raczkuje , ale siedzi ładnie

Co do nocnika to ja mam zupełnie inne zdanie niż większość Was. Nie mam nocnika i w najbliższym czasie nie kupie. Podobnie jak Kasia znam przypadek że dziecko w wieku 5 lat ale sika do pampersa w nocy ( co jest niedbalstwem i lenistwem tylko i wyłącznie rodziców