BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 3 miesiąc temu #829521 przez makrelcia
agnessa wylecz się porządnie bo co chwile choroba wraca do Ciebie. Zdrówka !!

ach jak ja bym chętnie poćwiczyła. Ja nadal walcze z kręgosłupem. Nadal boli. Muszę zrobić rentgena ale czekam z nim bo żyję w niepewności :D
Może basen coś mi pomoże na te moje plecy ale jak tu dojechać jak wszystko skute lodem.

Pozbyłam się dzisiaj moich 200 pitów więc będę miała więcej czasu dla Was :)
Póki co szukam inspiracji na pokój dla Młodego. Przy okazji planuję jeszcze wyremontować salon i korytarz :d także szukam, patrzę i planuję.
Nowy sposób praktykuję... zrobiłam listę i muszę wszystko kupić, zrobić dodatki, firanki itd. zanim zacznę malować. Bo zazwyczaj jest pomalowane a tych dodatków do dzisiaj nie ma i wiecznie nie jest skończone.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #829552 przez Sandra85
Witam :) Agnessa zdrowka :kiss: :kiss: A Maksiu jak tam :unsure: Anulka10 tygodni :ohmy: Wow jak to zlecilo...A jak sie czujesz :unsure: A Julianek jak tam,daje Ci popalic :unsure: :unsure: :kiss: Kasia,Makrelcia widze,ze remonty pelna para :lol: Powodzenia :) Ja bym chciala w tym roku nasza sypialnie pomalowac,jakies soczyste kolorki,ale to na wiosne...Aj tez bym chciala sie tak z domku wyrwac,mogly by byc i cwiczenia,chociaz teraz waze mniej niz jako licealistka :P Ale to ze stresu :dry: U nas nocka podobna do poprzedniej,tylko nie nosilam na rekach,bo kregoslup mnie boli.Krzyczal od 2.30 do 5.00,a 7.15 pobudka i wolal jesc :ohmy: Jakby zapomnial,ze o 4.00 wszamal cala butle mleka,bo tatus wyszedl do lazienki i wrocil bez mleka,to Bruno zaczal tak wrzeszczec,ze musial spowrotem wyjsc i zrobic mleko :silly: Przyzwyczajony,ze tata rano mu mleko przynosi to szalu dostal,ze tatus z pustymi rekami smial do pokoju wejsc :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #829728 przez Anulka
Czajusiątko ooooo :silly: coś sie zaczyna czaić i u Was też hihihi, jak mąż mówi, żona musi podporządkować się hihihi, względnie oczywiście. :woohoo: :woohoo: :woohoo:
W kazdym razie do dzieła !!!!! :lol:

Ja widzę, że teraz u wszystkich nas taki okres nastał, że nasze maluchy nad ranem lądują u was w łóżku. U nas też przez noc się wychładza i czasem przez te mrozy i wiatry temp. spadnie nawet ostatnio tak raz było do 14 C. Ale my Julusia ciepło ubieramy na cebulkę i do worka-śpiworka, bo on zawsze w nocy zrzuca z siebie kołderkę i musiałabym co godzinę wstawać i go przykrywać.
Co do Julka, to daje w kość :laugh: dośc często, A JAK!!?? :lol: Ale ja też nie daje się mu i wychowuję, więc jakoś radę daję z naszym uparciuszkiem :woohoo: .
My postanowiliśmy, że zamiast pojedynczego łóżka dla Julianka, w marcu kupimy łóżeczko piętrowe. Juluś będzie spał narazie na dole, drabinkę wymontujemy, na górę powrzucam rożne klamoty ( zawsze znajdzie się co powrzucać ;) ) a gdy Kajtuś podrośnie i za małe mu będzie dziecięce łóżeczko, Julianek tez już będzie wystarczająco dorosły i przeniesie się na górę a Kajtuś na dolne łóżeczko.

Takie byłoby idealne ;)
allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-dla-dzie...hit-i3887034454.html

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #829730 przez Anulka
Trochę Julianka, bo dawno nie było :)

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #829973 przez karolak25
witajcie Kochane! nadrabiam czytanie po tak dlugiej nieobecnosci...

wrocilismy niedawno z Polski, nie byl bardzo urlop udany, zaraz po przylocie Kacperek dostal zapalenie krtani ktore po tygodniu przeszlo w zapalenie oskrzeli... wybral 2 antybiotyki, bylo 3 dni spokoju i dostal zapalenia gardla....morfologia wyszla nawet ok troche zelazo nizsze, wiec znowu dostaje leki, poprostu masakra. biedactwo sie wycierpialo. ta zmiana klimatu i wszystko dalo sie na we znaki.
teraz dochodzimy do siebie, na szczescie wszytsko juz dobrze, coraz wiecej rozrabia, coraz wiecej slowek i roznych pomyslow.

Przepraszam ze nie odpisze kazdej z osobna, ale uwierzcie mi na slowo mysle o Was :kiss:
Wasze dzieciaczki Kochane, zdjecia cudne... pozdrawiam Was serdecznie :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830028 przez kasia7775
Anulka 10 tygodni moment zleci :) ja nie wyobrażam sobie biegać teraz w ciąży za Oliwierem :) Faktycznie Julianka dawno nie było, fajnie go zobaczyć :kiss: Mały przystojniak :kiss:
Ja też Oliwiera grubo ubierałam w mrozy do spania, bo na wierzchu śpi, a w pokoju jak w piecu wygaśnie moment się wychładza. W śpiworku nie lubi spać.
Łóżko piętrowe super :) ja też miałam dla moich starszych, jak w bloku mieszkaliśmy. Potem je rozłożyłam na dwa niezależne, w sumie prawie 10 lat było używane. To, które pokazałaś też wygląda na takie, które można by na dwa osobne rozłożyć.

Karolak oj długo cię nie było :( Kacperek biedny, paskudne choróbska go dopadły. Dobrze, że już mu przechodzi :kiss:

Czajusiątko tu się nie ma co zastanawiać :lol:

Oliwier wczoraj skończył 17 miesięcy. Ach jak ten czas leci, ani się obejrzymy a 2 latka miną :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Makrelcia mi ortopeda zalecił basen, ale tylko pływanie na plecach i aerobik wodny. Żabką zakaz pływania mam, bo może jeszcze pogłębić wadę (skolioza i dyskopatia). Ale na basen mam teraz 40 km, więc szybko się nie wybiorę :silly:
Co do remontu to staram się najpierw wszystko kupić, a potem robić. Bo jak nie mam od razu to potem albo kasy zabraknie, albo nie ma pomysłu co dalej. I jak tak zostanie to się człowiek przyzwyczai i już potem nie przeszkadza.

Sandra ja tylko dokańczam to, czego nie zdążyłam zrobić. :lol: Materiały już w listopadzie kupione były, ale przy Olim nie bardzo można coś robić, bo zaraz chce pomagać :lol: Teraz są ferie i córka przyjechała na kilka dni, to mogła coś podgonić :lol:
A Bruno nieźle dał ci popalić, współczuję

A ja mam nowy problem, Oliwier ma wędrujące jąderko i zawsze przy kąpieli mu sprawdzam, czy jest na swoim miejscu. No i dzisiaj nie było :( Mam nadzieję, ze nie utknęło w środku na dobre, bo wtedy czekałby go zabieg :( W piątek do rodzinnej idziemy.
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #830055 przez czajusiątko
Agnessa no i jak zdrówko??

Kasia ja to Cię podziwiam, że Ty dajesz radę z tymi remontami przy Oliwierku. U nas nie raz ugotowanie obiadu graniczy z cudem bo Oliwia musi koniecznie być u mnie na rękach,że by widzieć dokładnie co ja robię ;) Twój mały mężczyzna uroczy :kiss:

Anulka Julianek to śliczny blondasek i pomyśleć,że już niedługo będzie starszym bratem :)

Karolak fajnie,że się odezwałaś. Zaglądaj częściej i ucałuj Kacperka :)

Sandra a jak dziś u Was nocka??

Makrelcia współczuję bólu pleców bidulko :dry:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830069 przez makrelcia
daję rade jakoś z plecami. Tragedii nie ma :)

Mi osobiście podobają się takie łóżeczka : allegro.pl/lozko-z-lagodna-zjezdzalnia-m...-cm-i3913535465.html

Ale nie realne jeszcze. Po pierwsze - młody może spaść, po drugie - w nocy jak się obudzi to sam nie zejdzie, po trzecie - ja się nawet z nim tam nie położę... i wiele innych czynników :D Ale i tak mi się podoba :)

Kasia wrzuć jakieś nowe fotki domku :) Wiele pozmieniałaś i chętnie bym zobaczyła :)

Byliśmy wczoraj na sankach. Młodemu się bardzo podobało bo cały czas się śmiał :)

11 lata 3 miesiąc temu #830299 przez PolaL
Makrelcia łóżeczko fajen sama o takim myślałam jak Szymek był mały ale takie najwcześniej jak dziecko ma 3 latka. Wtedy powinno sobie radzić, takie maluchy jeszcze nie za bardzo.

Mam nadzieję że za bardzo nie tęskniłyście. Dziś jestem pierwszy raz wolniejsza i mogę trochę popisać. Jutro Was podczytam. Ogólnie to Gabi spędziła cały tydzień od 20 w domu z babcią bo miała niepokojący katar efekt wizyty kontrolnej (piątkowej)- antybiotyk. Wczoraj byłyśmy na kontroli i już ok. Dziś jest z dziadkiem ale już w poniedziałek idzie do żłobka. Mam nadzieję że do czwartku wytrzyma bo mamy wtedy szczepienie - już raz odkładane.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830321 przez Ania14.09
ja nie mam czasu pisać, bo okrojony skład mamy przez chorobę,w pracy
dzieciaczki śliczne. Dobrze, ze anulka w końcu się pochwaliłaś fotkami, i dobrze karolak, że się odezwałaś. :)
dużo zdrówka.
Macie fajnie, że możecie pobawić sie na śniegu i sankach z dziećmi, my nie możemy, bo Filip nie lubi wychodzić w taką pogodę :P płacze na dworzu, nie wiem czy mu za zimno, czy za ciasno w tych ciuchach? Bo normalnie, to może nie wracać do domu tak lubi być na dworzu.
Mamy też już 11 ząb, bo u nas te zęby idą seryjnie, później przerwa.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 3 miesiąc temu #830327 przez Ummi
Mysmy wrocili z dwugodzinnych zabaw w przedszkolu i zaraz po powrocie do domu mi dziecko wymeczone padlo ;) najfajniejsze bylo jak uciekal przed jednym chlopczykiem, ktory koniecznie chcial go pocalowac ;)
Kasia energii to Ci moze niejedna nastolatka pozazdroscic ;) . Nie dziwie sie, ze Oli ma tez taki temperament – wiadomo po kim B) . Oby obylo sie bez zabiegu!
Anulka fajny pomysl z lozkiem :) a myslalas juz jaki wozek bedzie najlepszy dla dwojki ? A Julianek przystojny :)
Agnesssa jak zdrowko ?
Ania moze Filipek cieplolubny albo jeszcze sie ze sniegiem nie oswoil;) nas ostatnio w domu caly dzien nie bylo (choc fakt - sniegu nie mamy jeszcze) i moje dziecko widzac drzwi wejsciowe uciekalo z krzykiem… U nas zebow juz prawie 16 ;)
U nas mrozno, ale niestety sniegu brak… sanki dotra do nas za miesiac, wiec moze snieg czeka ze spadnieciem, az do nas dotra :P

11 lata 3 miesiąc temu #830334 przez makrelcia
Ummi a dlaczego ja nic nie wiedziałam, że Ty w ciąży jesteś ??????????? Ogromne gratulacje :):)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830347 przez kasia7775
Ummi gratulacje kochana :kiss:

Makrelcia bo Ummi się nam chyba nie pochwaliła :silly:
Zrobiłam na szybko zdjęcia, więc wybaczcie bałagan ;)

sypialnia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kuchnia przed

kuchnia w trakcie remontu

kuchnia po

przedpokój przed

i po

i jeszcze salon po wywaleniu aneksu kuchennego

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #830386 przez czajusiątko
Hahaha a ja już jakiś czas temu wiedziałam o ciąży Ummi. Weszłam przypadkiem na wątek sierpniówek 2014, a tu niespodzianka :laugh: no ale nie chciałam nic mówić póki sama się nie pochwali :)

Kasia super wszystko urządziłaś, bardzo mi się podoba :) mam nadzieję, że z tymi jąderkami będzie wszystko w porządku

11 lata 3 miesiąc temu #830418 przez Ania14.09
Ummi kurcze, ja to samo :laugh: :ohmy: Wielkie gratulacje!!!!!!
:kiss:

czekam na kolejne mamusie z niecierpliwością :kiss:

kasia faktycznie ja też podziwiam twoją energię. Mieszkanie niczego sobie, a poradziliście sobie z kredytem?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka