BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 3 miesiąc temu #832405 przez kasia7775
Makrelcia ja jak byłam na RTG też nikt i nic nie mówił o espumisanie :unsure:
Oliwier tez spał u siebie, przed 6 sie obudził, dałam mu smoczka, przykryła i spał dalej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #832484 przez karolak25
WITAJCIE PO WEEKENDZIE :kiss:

zazdroszcze Wam Kochane tych calych przespanych nocek... Kacperkowi rzadko sie to zdarza zeby przespal cala noc, budzi sie czasami o 1 i 5 na mleczko, ale przewaznie tylko raz w okolicach 3-4. co Wasze dzieciaczki jedza na noc?

musze Wam powiedziec ze troszeczke mi sie przytylo po tej zimie i po tym urlopie w Polsce, zaczelam cwiczyc skalpel Chodakowskiej, myslalam ze jest nie do przejscia ale powoli zaczyna sie moje cialo przyzwyczajac chociaz lekko nie jest. :( ale jak patrze do szafy i nie moge zalozyc swoich ulubionych ubran to motywacja jest wieksza.
jakos stracilam forme siedzac w domku.

buziaczki :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832495 przez czajusiątko
Karolak a długo już ćwiczysz?? daj znać czy widać efekty :) Oliwia na noc wypija samo mleczko, ok 200 ml i później rano jak wstaje to znowu mleczko.

Makrelcia kupiliśmy coś takiego allegro.pl/stolik-4-krzeselka-drewniane-...sne-i3908919203.html ale prawdę powiedziawszy jakość mnie trochę rozczarowała. Mebelki nawet nie są całe polakierowane,tylko blaty i widać główki gwoździ. No ale właściwie cena mówi sama za siebie,więc nie było co się cudów spodziewać :) Najważniejsze, że się Oliwii podobają :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #832497 przez czajusiątko
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #832572 przez Anulka
Kasia, PADŁAM ze śmiechu po przeczytaniu tych różnic z 1,2 i 3 dzieckiem. :laugh: :laugh: I szczerze mówiąc stwierdziłam, że ja z Juliankiem postępuje generalnie tak jak w opisie z drugim dzieckiem. :lol: :lol: Myślę, że to ze względu na późne macierzyństwo, a może jeszcze charakter mam taki.... :P .

Ummi, nie martw się Kochana, nasz drugu maluszek tak kopie, że ja cała czuje się poobijana. Julek był baaardzo leniwy, a ten prawdziwy piłkarz Mourinho.
A wiesz, że ja identyczne mam myśli, że będę jednego faworyzowała i wydaje mi się, że będzie to Julek, a drugiego traktowała trochę olewając, ale to bzdury, mi się tak wydaje, ponieważ JUulek jest na codzień, widzę go, czuję, znam, kocham, Kajtek to dla mnie nieznana jeszcze osóbka, gdy się urodzi odrazu wszytko się zmieni i miłość zaleje mnie tak samo gdy ujrzałam pierwszy raz Julianka.
Wiesz Ania, ja właśnie nad tym się zastanawiałam, o czym piszesz, że generalnie starsze dziecko dostaje w D. I wiesz, zrobiło mi się strasznie smutno i przykro z powodu Julianka. I stwierdziłam, że postaram się aby tak nie było. Wiesz, w naszej sytuacji będzie to łatwiejsze, bo różnica między chłopcami będzie tylko 1,5 roku, więc szybko się wyrówna i wtedy już będziemy dzielili wszystko po równo, sprawiedliwie, no bo czemu młodszy ma mieć lepiej niż starszy, bo się urodził pierwszy, to nie powód dla mnie, tym bardziej, że to tylko 1,5 roku różnicy ?? Obydwaj są naszymi synkami.

Polal Gabi jest PRZEŚLICZNA !!! :)

Julek 7 stycznie wrzucił smoczka za nasze łóżko, stwierdziłam, że to ZNAK! i od tej pory zaczęło się odzwyczajanie od smoczka. Pierwszych kilka dni było trochę marudzenia, ale byłam nie ugięta. I tak już prawie od miesiąca smoczka nie ma i już nie będzie :).

Karolak Julianke już od dawna niczego w nocy nie jada :ohmy: . No czasem gdy jest bardziej zimno na zewnątrz i mocniej palimy w piecu to budzi się aby się napić, ja zresztą czasem też, ale on to robi sam, ma kompocik obok łóżeczka, wstaje pije i dalej idzie spać. Mleko dostaje tylko rano po obudzeniu 180 ml i wieczorek przed snem też 180 ml. Chcesz, mogę Ci na maila zrzucić dietę 3D Chilli, jest bardzo dobra, bo posiłki smaczne i nie jest się głodnym. Znajoma zrzuciła lekko nadmiar kg i jest zadowolona. Ja niektórym dziewczynom już przesyłałam mailem ją, ale nie wiem czy stosowały ją czy jeszcze nie.

11 lata 3 miesiąc temu #832589 przez karolak25
to moj synus jest straszny glodomorek, na noc wypija 240 mleczka w nocy tak samo, czy budzi sie raz czy dwa razy w nocy to za kazdym razem wypija te 210-240 i o 7 juz jest wyspany. juz sama nie wiem czy gotowac mu jakis grysik na noc czy co...wydaje mi sie ze juz powinien ladnie nocki przesypiac

Anulka nie chcialabym Ci zawracac glowki ale jak znajdziesz chwilke i beziesz mogla mi przeslac ta diete to bede Ci bardzo wdzieczna. :kiss: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

jesli chodzi o chodakowska to dopiero poczatki bo drugi tydzien i cwice co drugi dzien nie codziennie, ale cos trzeba ze soba zrobic :(

11 lata 3 miesiąc temu #832666 przez Ania14.09
To ja też z Filipkiem zaliczamy się do klubu Karolak. Dziś noc była fatalna, już myślałam, że katar,ale to na ząbki, bo nic w ciągu dnia nie ma, tylko w nocy się budzi, nosek jakby zatkany. Cyca mieli non stop
A na noc Filip wypija 240 mleka z kleikiem bebiko, często jeszcze plus 150 drugiej butli,a i tak budzi się i ssie cycka.
Ja już nie mam tak siły wstawać, więc śpię z nim. Czterdzisstka robi swoje. Kiedyś w to nie wierzyłam, jak słuchałam starszych ode mnie,ale teraz czuję w swoich kościach, to juz energia nie ta i lata nie te ;) ;)
czajusiątko Oliwka przesłodka w tym krzesełku :kiss:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 3 miesiąc temu #832904 przez makrelcia
Jurek przed spaniem je normalne "dorosłe" kolacje i od tego czasu przesypia całe noce bez jedzenia.
Dzisiaj też całą noc przespał w swoim łóżeczku :) Dzięki temu mój kręgosłup lepiej się ma :)

Wczoraj zrobiłam rentgena i dzisiaj musze odebrać opis. Ciekawe co mi tam wyjdzie...

czajusiatko fajne te krzesełka i stoliczek. A smerfy chyba na ścianie macie jeszcze ? Najważniejsze, że użytkownik zadowolony :D

Karolak moje dziecko wciśnie w siebie max 150 ml mleka. Nawet jak jest strasznie głodny :)
a co do 3d chili to jakoś nie mam odwagi spróbować. Wygląda zbyt smacznie żeby mogło pomóc schudnąć :D Niektórych dań nie lubię i tu pojawia się problem a nie wiem czy można sobie podmieniać.

11 lata 3 miesiąc temu #832919 przez Ania14.09
Makrelcia to Jurek JE, a Filip głównie pije, on bardzo dużo pije, a że słodkiego pić mu nie dajemy, więc pije głównie wodę,to dajemy mu kaszę manne lub mleko z kaszą ryżową żeby było treściwiej. :)
Bo mój syn je ciągle to samo, zupa, kasza, trochę czasami serka, mięso lubi, kiełbaski, mięso z zupy, słodkie dostaje sporadycznie, owoce nie badzo, jedynie je warzywa z zupy,ale niezbyt dużo, ale pije, pije, non stop, może dlatego w nocy budzi się do picia

Wiecie mam taką ostatnio dygresję, wstawiamy zdjęcia naszych dzieciaczków, a one są teraz takie śliczne i słodkie, ja nie zawsze pochwalę, bo mi sie zapomni,ale teraz gdzieś do 5 roku życia nasze dzieci będą najśliczniejsze, później trochę zbrzydną, żeby w okresie dojrzewania dziweczynki ok, 12 lat, chłopcy 14 jeszcze bardziej zbrzydnąć na początku, ale później, to dziewczynki staną się pięknymi kobietami, a chłopcy zmężnieją i fajnymi facetami :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 3 miesiąc temu #833002 przez makrelcia
Ania Jurek też jest monotonny z jedzeniem. W jego menu jest kaszka i chleb z pasztetem lub samym masłem. Na obiad to mięsko pod każdą postacią i fasolka szparagowa lub brokuły. Ziemniak rzecz zbędna. Jeszcze zupy lubi choć u nas ich dość mało.
Za słodkim wręcz przepada ale też mu ograniczam. A pije tylko słodkie soki, herbatki bo nic innego nie tknie. Ale to chyba ma za mną :) I w ten sposób warzywa i owoce mu przemycam bo robię soczki. Jedynie banana zje. Inne owoce ble :)

Szkoda że nasze dzieciaczki nie będą takie słodkie przez całe życie.

11 lata 3 miesiąc temu #833006 przez PolaL
Anulka to ja też poproszę o tą dietę chili 3D Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Wiecie ja w sumie to nie wiem ile moje dziecko je. Objada się dwoma cycami na noc że aż jej mleko po brodzie kapie :lol: Wcześniej zje albo bułeczkę albo z pół miseczki kaszki.

Normalnie od wczoraj wieczorem jestem podłamana. Ledwo wyszłam z pracy a w biurze wybuchła "bomba" - szefowe się pożarły i stwierdziły że likwidują spółkę i robią podział. A że ja mam dwójkę dzieci (1-no wciąż podchorowuje), wiecznie mnie nie ma w pracy, do tego muszę sie zwalniać żeby zaszczepić dziecko więc liczę że jestem pierwsza na wylocie. Bo po podziale nie będzie potrzeba takiej obsługi księgowej. Pomijając że u mnie w mieście jest straszne bezrobocie to jeszcze kto zatrudni mnie( z małymi dziećmi) :huh: no zobaczę jak to będzie :unsure: wszystko ma się rozstrzygnąć od połowy marca ....

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 3 miesiąc temu #833014 przez PolaL
Makrelciu jak to nie. Ja mam wrażenie ( na razie) że dla mnie dzieci będą jak w tej reklamie co matka widzi swojego syna zawsze malutkiego mimo że on dorasta.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 3 miesiąc temu #833027 przez agnesssa
Dzień dobry :D

PolaL Śliczna Gabrysia, taka całuśna dziewczyna :) Nieciekawie z tą pracą, ale trzymam kciuki za dobre rozwiązanie :kiss:

Ummi W drugiej ciąży ponoć szybciej brzuch widać :) Mam nadzieję, że z Yasinkiem lepiej :huh: Maks też się łapie za szklanki, żeby z nich pić, ale ostatnio dostał bidon i jest tak zachwycony że cały czas z nim chodzi :)

Kasia Dobre podejście, ja też tak staram się reagować, ważne tylko, żeby sobie krzywdy nie zrobił :) Obśmiałam się strasznie z tych różnic między dziećmi :lol: Nawet mężowi czytałam :) Oliś to prawdziwy żywioł :)

Jussstyś
Fajnie, że Julka grzeczniejsza, a zębami sie nie przejmuj w końcu wyjdą :) Maks ma nadal 6, widać że trójki się próbują przebić, ale na razie tylko próbują ;)

Karolak Chłopaki to już chyba mają łobuzerstwo we krwi :silly: Maks się nie budzi w nocy, a przed zaśnięciem pije butlę mleka :) Skalpel jest jedynym zestawem, który byłam w stanie ćwiczyć z Ewą :) I faktycznie widać efekty ćwiczeń, może nie są tak spektakularne jak przy kilerze ale sylwetka się zmienia :) Trzymam kciuki za wytrwałość :lol: Ja się z kumpelą na siłownię zapisałyśmy, dzisiaj idziemy pierwszy raz, ostatnio moja kondycja jest tragiczna więc zobaczymy jak to będzie :blink:

Czajusiątko Super ten zestaw krzesełek, i widać jak Oliwka się cieszy :lol:

Anulka Gratulacje z powodu smoczka :) Maks w ciągu dnia o nim nie pamięta, ale w nocy jak się wierci to musi mieć gdzieś w pobliżu ręki :) Do diety się jeszcze nie stosowałam, bo musze się zebrać ale jak już będę ćwiczyć to może sie uda i z dietą :woohoo:

Ania Straszne podejście do tej dziewczynki, szkoda jej :huh:

Makrelcia Daj znac co z wynikami :huh: Gratki dla Was za przespaną nockę :)

U nas niestety choroby ciąg dalszy, teraz Maksiu jest chory chociaż bez tragedi bo katar ma tylko okropny i zaczął się kaszel, ale na razie bez antybiotyku, robimy inhalacje i nawilżamy nosek jak tylko się da, oby przeszło a się nie rozwijało, całe szczęście moja mama dzisiaj przyjedzie się zaopiekować wnukiem, bo ja już musiałam wrócić do pracy bo zaległości się okropne zrobiły :(

A nie pisałam Wam o wizycie u okulisty :ohmy: Otóż zakrapialiśmy małemu oczy przez te trzy dni, walka była okropna, Maksiu płakał bardzo przy tym, potem tak go słońce raziło, że aż płakał, a badania komputerowego i tak nie zrobili, bo Maks nie chciał przyciskać głowy do maszyny :huh: Okulistka sama muw oczka pozaglądała, stwierdziła że dno oka czyste a dopiero na sam koniec pyta czemu w ogóle przyszliśmy, powiedziałam, że ze względu na podejrzenie zeza, a ona na to, że jej się wydaje, ze nie ma i co ja o tym sądzę :ohmy: :ohmy: Normalnie ręce mi opadły :angry: :angry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 3 miesiąc temu #833028 przez karolak25
witam sie poweekendowo :)

Kacperek zasnal, biore sie zaraz za sprzatanie i gotowanie ale wczesniej chcialam do Was zajrzec...

co do jedzenia w ciagu dnia to moj synek naprawde je wszystko ladnie, zupy wszystkie, jarzynki wszystkie owoce bardzo lubi ( nawet balam sie o pomarancze czy nie dostanie jakiegos uczulenia ale na szczescie nie)i wsuwa tylko sie mu uszka trzesa :) miesko lubi, rybke tez, kromeczki tez wsuwa. ostatnio robie mu smoothie z waryw i owocow (wrzucam co mam do robota, kiedys nawet z buraczkiem wypil i ze szpinakiem) takze wydaje mi sie ze jest pojedzony przed snem. a tu jeszcze czasami w nocy 2 butle po 240 wypije. a co do picia to przez dzien tez troche wypija z tym ze nie daje mu tych slodkich herbatek, tylko te owocowe soki albo kompoty :) widocznie tyle potrzebuje i w nocy mu brakuje...
zazdroszcze tym co przesypiaja cale nocki.

ale widze ze nie jestem z tym sama...Ania Ty jeszcze kochana karmisz piersia? Filipkowi ciezko jest sie z cycusiem rozstac. to i tak ze masz jeszcze pokarm. ja karmilam 11 miesiecy o pokarm mi zanikl

znikam..milego dzionka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #833030 przez Sandra85
Witam :) Znowu nie zdazylam nadrobic... :angry: A wczoraj bylismy na wizycie u uróloga,no i mamy dobra wiadomosc,wodniaczek sie wchlonal i sladu po nim nie ma :ohmy: :lol: A co do piatkowej wizyty to plucka czyste,no i od wczoraj juz sie katar tak nie leje :) To ja tez chyba jestem w klubie Karolak bo Bruno spi fatalnie,od czasu do czasu(raz na 2 miesiace :P )przespi nocke,a tak to sie budzi,kreci i nawet jak z nami spi to wstajemy tak skopani,ze szok :ohmy: A po kolacji(warzywka,omlet,ryba,)czasem zje troche,czasem tylko podziubie,to przed spaniem wypija 240mleka z kaszka,ale ja kupuje takie gotowe w kartonie dla dzieci od 12-stu miesiecy Nestlé.I to pije tak kolo 22.00 i potem to kolo 7.00 tez 240.Aniu zgadzam sie z Toba,ale to sie widzi tylko u obcych,bo swoje dziecko to zawsze jest naj :lol: Pola Gabi sliczna,mala modelka :kiss: Czajusiatko najwazniejsze,ze Oliwcia zadowolona,co widac na zdjeciu :) Sliczna jest :kiss: Ucieka,bo musze isc po Mlodego do przedszkola,buziaki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka