BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #384007 przez Ania14.09
Patys- mój mały już na połówkowym usg, był główką w dół,ale nie ma na to reguły, bo np. mojej sąsiadce córka w dzień porodu obróciła się główką do góry i niestety skończyło się cesarką ;)
Ja też czuję go najwięcej rano i wieczorem. W sumie to już tak standardowo :)
Wczoraj też miałam gorsze ciśnienie, ale to przez pogodę. Taka pogoda nie służy dobremu ciśnieniu. Choć ja problem z ciśnieniem mam od początku ciąży :dry:
Chasiami fajny brzuszek :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #384008 przez Sandra85
Mi polozna mowila w poniedzialek,ze glowke ma na dole,pupke mial w okolcy mojego pepka,a kopal z boku po prawej :silly: Ale mowila,ze w takiej pozycji byl w momencie badania,a ze za 5min. sie moze ona zmienic,bo jeszcze ma duzo miejsca :)

12 lata 10 miesiąc temu #384009 przez chasiami
Dzięki dziewczynki :)
no moja jest odwrócona głowką na dół i mam nadzieje że tak juz zostanie :) kopie mi pożebrach że czasem bardzo boli. A dzidziusie mogą byc leniwe z powodu tego ciepła im też jest ciepło.
Ide się uczyc :) Miłego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #384013 przez patys
no ja miesiąc temu jak miałam usg to też był główka do dołu:)tak właśnie słyszałam że na razie nasze maluchy mają dużo miejsca więc co chwilę mogą być w innej pozycji

12 lata 10 miesiąc temu #384015 przez agnesssa
noo miejsca już po woli robi się coraz mniej :silly: Mój Maksiu kopie w ciągu dnia, ale jak w pracy siedzę no i wieczorkiem jak już się położę to jest najbardziej aktywny, wczoraj przeszedł samego siebie bo non stop przez prawie 4 godziny się wiercił, jak by się nie mógł ułożyć hehe. jak siedzę w pracy to czuję jak kopie przy żebrach, a jak leżę to zazwyczaj kopie w prawy bok, czasami widać jak pupę wypina hehe :woohoo: Na wizycie zawsze jest główką do dołu ułożony, ale tak jak już wspomniała Ania nie jest jeszcze powiedziane, czy nasze szkraby ułożą się prawidłowo, bo wiercą się cały czas, nawet jak już mniej miejsca maja :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #384021 przez andra88
Mnie doktorka nie gadała jak mały jest położony heh
Przedwczoraj byli u nas znajomi. Gadałyśmy o proszkach dla dzieci i znajoma doradziła mi raczej kupienie płynu/proszku dla niemowląt. Gadała mi, że jak jej Maja miała miesiąc to dostała potwornych ropnych bombelków na całym ciele i się okazało że ona prała rzeczy w zwykłym proszku ( persil,ariel itp.) i dodawała jedynie płynu do płukania dla dzieci. Mała dostała zaraz zastrzyki i musiała ją kąpać w rumianku do 6 miesiąca żeby te krosty nie zamieniły się w blizny heh
Więc ja już wczoraj zaopatrzyłam się w mleczko Lovela, 5 l - 36zł, zdziwiłam się że tak tanio bo patrzałam i na necie jest 1.5l za 20-25zł. Jedynie że mojej Loveli pisze po czesku ;/ 'Sprowadzane' i może dlatego taka cena

12 lata 10 miesiąc temu #384023 przez mala2809
Hej dziewczynki :)

Matko jak mnie tu dawno nie było!!! Mam tyle czytania do nadrobienia, że chyba tydzień mi to zajmie :silly:

Niestety mnie dopadła sesja i teraz cały czas nos w książkach miałam. Jeszcze i tak nie wszystkoo zaliczyłam, ale chciałabym żeby mi sie udało bo potem poprawki we wrześniu, a ja wtedy będę miała głowę czym innym zajętą :)

Robiłam w zeszłym tyg tą okropną glukozę, rano miałam wynik 78 a po godzinie po wypiciu 122 ale wydaje mi się, że to też się mieści w normie :) do lekarza idę w przyszłym tyg więc się zobaczy :)

Moje dziecko od 2 tyg kopie mnie tak mocno, że nieraz sie z bólu zwijam i potrafi tak po całym brzuchu, zero wyrozumiałości dla biednej matki :P

Martwi mnie jedna rzecz dziewczyny od początku ciąży przytyłam 13-14 kg też tak macie czy poprostu ja jem za dużo...?

Chasiami świetny masz basen, w taką pogodę chętnie bym do niego skoczyła :)

Agnesssa spóźnione gratulacje z okazji rocznicy :)

Teraz poczytam co tam naskrobałyscie przaz te dni :) :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #384034 przez patys
mala ja przytyłam 9 kg...ale to każdy inaczej przybiera...co do glukozy ja miałam 128 i mieściło się w normie :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #384035 przez andra88
mala2809 ja od początku ciązy przytyłam 13 kg i teraz ważę 78 kg ;/
Norma w glukozie jest 140 a ja miałam 124

12 lata 10 miesiąc temu #384061 przez kasia7775
Hej :lol:

We wtorek martwiłam się lenistwem maluszka, za to wczoraj cały dzień odrabiało straty :)

Piszecie o upałach, a u mnie od niedzieli zimno, szaro i ponuro :( nawet nosa z chałupy nie ma się ochoty wychylić...

Remont mojej kuchni powoli dobiega końca :lol: właśnie się maluje :lol: jutro maja przywieźć meble. Tylko zlewozmywak jeszcze nie dotarł (zamówiony 29 maja) :ohmy: , mam nadzieję, ze dzisiaj przyjedzie i to w całości :unsure:
Mówię wam, przerąbane być 3 tygodnie bez kuchni :P

chasiami besenik super

ja na szczęście przytyłam 5 kilo jak do tej pory...

12 lata 10 miesiąc temu #384101 przez karolak25
witajcie :)

u nas dzis deszczowo,szaroi ponuro ale mozna sie w londynie do tego przyzwyczaic :P
moje malenstwo tez szaleje :) jesli chodzi o wage to przytylam ok 7kg, waze teraz 62kg
6 lipca mam wizyte, beda sprawdzac cukier ale tu nie ma obciazenia ta straszna glukoza poprostu robia pomiar z krwi. ostatnio na wizycie maluszek tak sie wiercil ze serduszko slyszelismy tylko przez 3 sek :) strasznie sie wtedy wiercil

czuje ze przez ta pogode nie bede miala dobrego humoru....

12 lata 10 miesiąc temu #384130 przez andra88
karolak25 to podeślij kochana chmureczkę deszczową :D Bo u nas znów dusznooooo :dry:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #384157 przez aganio87
Ja przesyłam Burze spod Bydgoszyczy :) :) a Wy podeślijcie słońce i ciepełko bo tu zaledwie 17 stopni... brrrrr

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #384165 przez karolak25
mozemy zrobic wymiane jak najbardziej :) chociaz na troche bo juz dosyc mam takiej pogody

zmykam zaraz robic obiadek ale nie mam pomyslu ;)

12 lata 10 miesiąc temu #384250 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka