BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #383244 przez chasiami
Witajcie dziewczyny
JA dopiero co godzine temu przyjechałam z egzaminu, mam nadzieję ze zdany, Jeszcze jutro i w piątek (ten najgorszy :() Dzięki dziewczynki że chociaż wy mnie wspieracie :)

makrelcia Tak mam na imię Michalina :)
No to witaj w klubie brania garści tabletek :)
To dobrze że z małym wszystko ok :) a wagą się nie przejmuj, moja znajoma przytyła w ciąży 25 kg :)

agnessa No to wszystkiego najlepszego kochana! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #383334 przez madeleine
Spokojnie z tymi kilogramami :)) Zrzucimy wszystko jak sie patrzy :) Moja kuzynka z pierwszą córka przytyła 28 kg a z druga 21.

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 10 miesiąc temu #383354 przez kasia7775
Hej :)
Burza wczoraj była piękna, staliśmy na tarasie i podziwialiśmy. W jednym momencie jak huknęło, aż podskoczyłam i wrzasnęłam :lol:

Moje maleństwo też miało dzisiaj strefę ciszy, już się martwic zaczęłam. nawet słodkie nie pomogło. Ale wieczorem nadrabia straty :lol:

Co do proszku mam zamiar robić tak jak przy poprzednich dzieciach. Najpierw będę prała osobno w proszku dla dzieci (mam już lovele), przez jakiś miesiąc, a potem wrzucę jedna rzecz do ogólnego prania i zobaczę, co się będzie działo ze skora maluszka.
Tez wole prac w płynach, przynajmniej ciemne rzeczy.
Co do proszków wolę kupić tańszy niemiecki, niz u nas ariel czy persil, bo to i tak u nas podróba.

chasiami na pewno zaliczone :kiss:

agnesssa wszystkiego najlepszego :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #383366 przez Ania14.09
Agnessa gratuluję rocznicy. :)

Kasiato już nie masz cukrzycy ciążowej? Możesz jeść słodkie?

Pisałam kiedyś o pasach poporodowych i stanikach do karmienia. Znalazłam coś fajnego i prześlę wam link. Musicie też myśleć, o sobie, bo po porodzie często zapominamy o sobie, gdy maleństwo przysłoni nam cały świat :)

www.justbaby.pl/category/bielizna-ciazowa-i-poporodowa

Lepiej kupić wcześniej razem z wyprawką :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #383375 przez moniab26
U nas nawet nie zagrzmiało, duszno było do samego wieczora
Znalazłam dzisiaj taki przewijak i zastanawiam się czy jest on praktyczny - jak myślicie?

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #383378 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #383391 przez agnesssa
Dziewczyny ślicznie dziękuję za życzenia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Makrelcia super, ze twój maluszek tak ładnie się rozwija :lol: No i 3 kg to fajna waga :lol:

Andra szkoda, że zakupy się nie udały :huh:

Magdalena powodzenia na wizycie :kiss: No i jak by co udanego wypoczynku :woohoo:

Karolak Gratuluję minionej studniówki :woohoo: i udanych zakupów :lol:

Chasiami na pewno kolejna piąteczka wpadnie :kiss:

Ania Masz rację z tą bielizna, a tu fajne ceny są :woohoo: Dziękówka :kiss:

Monia jak masz dużo miejsca to pewnie praktyczny :) Ja bym nie miała gdzie tego wstawić i dlatego przewijak taki na łóżeczko kupuję :)

Kolacja się wczoraj udała, chociaż prawie nie pojechalismy bo jakoś się dziwnie czułam :huh: Zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 140/82 a puls 104 nigdy w życiu nie miałam tak wysokiego ciśnienia, niby jeszcze nie ma co panikować ale ja się przestraszyłam, po za tym właśnie czułam się dziwnie, no ale pojechaliśmy na pyszne jedzonko pozwiedzaliśmy starówkę w Gdańsku, wróciliśmy do domku i ciśnienie już spadło całe szczęście :) W ogóle bardzo miły wieczór, bo później oglądaliśmy film z wesela hehe i zryczałam się straszliwie tzn wzruszyłam, ale to na pewno hormony :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #383397 przez andra88
Hej kochane! :)
Witam się w piękny środowy dzionek :) U nas miało padać ale nic, cały czas duchota straszna. Wczoraj stopy i dłonie mi strasznie spuchły ;/ Wyglądało to troszkę śmieszne bo nie miałam jeszcze 'takich wymiarów' nóżek :P
Od samiuśkiego rana boli mnie cały czas brzuch :( Mały leniwie co jakiś czas kopnie, upały chyba też na niego leniwie działają :silly: Zaraz moja mama przyjedzie, więc poklachamy sobie :D
agnesssa to super że wieczór się udał!
Uciekam :silly:
Buziaki! Miłego dnia!

12 lata 10 miesiąc temu #383400 przez chasiami
Dzień dobry :)
U nas gorąco strasznie wczoraj i przedwczoraj było, na szczęście mamy basen rozłożony :) i siedzę sobie na spokojnie w baseniku :)

agnessa to jednym słowem rocznica się udała :)
A apropo hormonów to mam już ich serdecznie dosyc :) Codziennie wstaje rano uradowana po pachy, a kończe dzień, że najchętniej bym cały czas płakała.

andra88 mi nogi nie tyle spuchły co żylaki dały o sobie znac i dostałam od gin tabletki na żylaki i jeszcze mam smarowac lioton1000 (kupiłam ale taka mała tubka kosztuje 36 zł normalnie drożyzna) jeszcze tyle kasy na leki w życiu nie wydałam.

A apropo dzidziusia :) to też leniwie kopie, ale mi gin tłumaczyła że ma coraz mniej miejsca i już nie będzie tak bardzo fikał jak w 25 tyg.
W niedziele rozpoczynam 30 tydzień, ale to zleciało a niedawno pokazywałam test ciążowy mężusiowi :)

moniab26 Taki przewijak to super sprawa, sama bym go kupiła, tylko że ja nie mam go gdzie dac bo mam tylko 2 pokoje do dyspozycji (pokój i sypialnie i na dodatek połączoną - czyli bez drzwi) a resztę pokoi zajmuje reszta rodziny :P

Ania14.09 ja mam tą kuzynkę farmaceutkę i ona mi mówiła, że takie rzeczy jak pas ściągający to po porodzie się kupuje, bo mierzy się obwód brzuszka i ten obwód podaje się w aptece i oni dopasowują to do ciebie (żeby nie kupic za małego, albo za dużego)

Przepraszam dziewczynki, że się tak rozpisałam :)
Jakoś tak wyszło :)

12 lata 10 miesiąc temu #383401 przez patys
agnesssa super że wieczór tak fajnie się udał:) my z mężem będziemy obchodzić pierwszą rocznicę pół miesiąca po tym jak się maluszek urodzi:)

ja wczoraj zwiedzałam porodówkę w szpitalu w którym bedę rodzić...robi wrażenie jak się pomyśli że już niedługo będziemy tam na serio:)

a dzisiaj odwiedzę moje przedszkole w którym pracuję... pomogę koleżankom w dekoracji trochę, bo jutro zakonczenie roku i moje 6 latki opuszczają przedszkole...a zaczęłam z nimi pracować jak miały 3 latka więc pewnie juro sie wzruszę że już odchodzą, zwłaszcza że to była moja pierwsza grupa więc sentyment zostanie....

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #383408 przez chasiami
Dziewczyny słyszałam ze nie w każdym szpitalu chcą, żeby po porodzie matki zakładały majtki poporodowe, ale u nas pozwalają, i poleciłabym wam tak zwane:
majtki siateczkowe allegro.pl/hartmann-wielorazowe-majtki-p...0cm-i2401856634.html
(przez to że one mają taką siateczkę, to powietrze dochodzi a są prawie jak spodenki, przez co ładnie się trzymają - opinia koleżanki)

Poleciła mi je koleżanka, która urodziła niecały miesiąc temu, ona miała także takie inne, ale powiedziała, że jak jej cos troszke wyleciało na ten materiał to od razu się potargał i na ten pierwszy dzień zużyła całą paczkę.
allegro.pl/majteczki-jednorazowe-higieni...-44-i2363832133.html
Powiedziała jeszcze ze jest to słaby materiał.

Co o tym sądzicie? kupowac to czy jest to rzecz zbędna?

12 lata 10 miesiąc temu #383414 przez agnesssa
Chasiami ja mam zamiar te siateczkowe kupić, już nie raz słyszałam, że są fajne, po za tym nawet jak je ubrudzisz to przepierzesz i w parę minut są suche :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #383420 przez makrelcia
chasiami To witaj w gronie Michalinek :)
Co do majtek to u nas w szpitalu zbraniają w ogóle noszenia :D Położna powieddziała, że właśnie przymknie oko na takie z siateczki.

A u nas burza od rana.Grzmi i leje już chyba od 7 :) Przynajmniej chłodne powietrze :)

12 lata 10 miesiąc temu #383422 przez MADZIA7
Patys, też pracowałam w przedszkolu (jako logopeda) i w szkole SP jako wychowawca n.z., teraz moi 3-klasiści pójdą do 4 klasy, a moja pierwsza klasa do gimnazjum, a jeszcze niedawno takie malutkie były...

moniab26 ten przewijak musi być bardzo praktyczny, tylko faktycznie sporo miejsca zajmuje, ja będę przewijać maleństwo na takim zwykłym i go na ławie postawię.

Chasiami też się zastanawiałam nad tym majtkami, ponoć po cesarce fajne, bo wysokie i nie zawadzają o szwy, ale słyszałam również opinię, że zwykłe bawełniane są ok.

Aniu14.09, czy stosowałaś ten pas poporodowy, rozumiem że chodzi w nim o to, żeby brzuszek wrócił do swoich rozmiarów? ciekawe czy to skuteczne, na wszelki wypadek zapiszę tę stronę. Ale powiem Wam, że wydaje mi się, że cięzko będzie wrócić, przynajmniej mnie, do wagi sprzed ciązy i jakoś tak instynktownie pozbywam się tyvh małych ubranek, które kiedyś nosiłam. Choć mojej szwagierce to się udało, schudła po 3 miesiącach nawet więcej, ale ona jest młodsza i wysportowana i pewnie wpływ ma też karmienie piersią.

Andra88 też mi puchną nogi i ręce. Na wszelki wypadek nie noszę obrączki i pierścionka, żeby nie musieć ich przecinać.

Dobrego dnia, biorę się za małe porządki w mieszkanku:)

12 lata 10 miesiąc temu #383424 przez chasiami
makrelcia No Michalinki są fajne :) (ach ta moja skromnośc :))
A tak na serio to ta moja sąsiadka położna powiedziała, że teraz bardzo często jak pyta jak dają na imię to dawają Michalina :)

Zazdrosze że u ciebie leje, u mnie tak gorąco że masakra, a jeszcze uczyc się powinnam :(

MADZIA7 Ten pas poporodowy to można go kupic praktycznie w każdej aptece.

Nie chcę robic smaka :) Mam dzisiaj gołąbki na obiad :)
Wiem, że okropna jestem ale przez to że moja mama miała ten palec przecięty ma L-4 i robi codziennie dobre obiadki :P że aż przytyło mi się do 8 kg teraz waże 75 kg ciekawe jaka będzie waga końcowa.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka