BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #401798 przez Sandra85
Andra ja tez mam takie bole jakby w biodrach,nie wiem dokladnie i bardzo mnie pachwiny bola :huh: To chyba sie juz szykuja nasze cialka do porodu...MADZIA ten blog to bardzo fajny pomysl,ja na pewno skorzystam,bo jestem poczatkujaca kucharka :) Juz go dalam do ulubionych :) Ja dopiero jutro popoludniu sie dowiem ile moj Synek wazy,bo mam ostatnie USG :) Ostatnio jak Go widzialam to wazyl 350gram :silly: Juz sie nie moge doczekac,aby Go zobaczyc :laugh: Joanna myslisz,ze do zimy nasze dzieciaczki juz w spacerowkach beda sie wozic???Bo ja sie wczoraj tak zastanawialam,ale,ze doswiadczenia nie mam to nie wiem :dry: To ja nie wiem jaki spiworek kupic :unsure: Do spacerowki,czy do gondolki???Wspolczuje Wam tych nudnosci,ja jak do tej pory to sie ze zgaga mecze :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #401800 przez andra88
26joanna fajny wózek!
Ja znów myślę że gondola jest najważniejsza w wózku- bo w zimowe pory bardziej 'ochroni' niż fotelik włożony w stelaż. I chyba maluszek z gondoli szybciutko nie wyrośnie :unsure:
MADZIA7 będę zaglądać do Ciebie na bloga :D Ledwo weszłam na Twoją stronkę i zobaczyłam te cukinie nadziewane ahhhhh ale bym takie zjadła! Pychotka!

Mój mąż w stosunku do drobnych rzeczy np. ciuszki, akcesoria- to zostawiał mi wolną rękę, ale np. wózek, łóżeczko drewniane i turystyczne to razem uzgadniamy. Do wózka zawsze miał jakieś 'ale'- np. że nie ten kolor, nie te kółka, że za drogi itp. Ale od paru dni kilka razy dziennie łapią mnie te skurcze i się chyba 'wystraszył' że mogę się szybciej rozpakować, i dziś już mi nad wózkiem nie marudził bo wie że czas już szybciutko leci!
Więc mam ogromną nadzieję że ten wózeczek będzie mój :lol: :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #401807 przez Anulka
Dziewczyny, mnie też codziennie bolą pachwiny i spojenie łonowe, a od czasu do czasu to czuję kłucie w szyjce macicy, pewnie to maluszek napiera na nią wtedy. Ja wczoraj tak myślą na głos powiedziałam, że wydaje mi się, że jednak urodzę wcześniej niż 3 września, a mój mąż powiedział, że jemu się też tak wydaje, że maluszek przyjdzie w sierpniu. No zobaczymy, wizytę mam 9 sierpnia, pewnie wtedy będę miała USG i dowiem się jak i co.

12 lata 9 miesiąc temu #401812 przez 26joanna
andra88 no właśnie dla mnie tez ważna jest gondolka ale do zimy raczej dziecko wyrośnie. Dziecko ok 3/4 miesięcy już chce coś widzieć a nie leżeć na płasko , wiec właśnie cały czas się zastanawiam .... Kupiłam na zimę ciepły śpiworek z barankiem w środku i myślę ze będę tego używać. Ja trochę mam inna sytuacje bo tutaj jest maks. 5 stopni mrozu w zimie ale pada deszcz i wieje , wiec za bardzo zima się nie przejmuje :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #401818 przez Ania14.09
Madziu super pomysł z tym blogiem. Jesteś bardzo sympatyczną dziewczyną, co potwierdza Twoje zdjęcie na blogu :) :) Też dodałam do ulubionych.
Co do puchnięcia w ciąży, to potwierdzę, za Madzią, że odkąd jestem na diecie cukrzycowej, a to już dwa miesiące przestałam puchnąć i tyć, co w moim przypadku jest wskazane, bo miałam i nadwagę i za dużo w ciąży przybierałam do tego 25 tygodnia. Więc jak na początku byłam załamana tą dietą, tak obecnie bardzo się z niej cieszę, bo inaczej nic by mnie nie zmobilizowało, bo kocham jeść :laugh:

Co do bóli w pachwinach, to na pewno rozciągają się wiązadła. To nic strasznego, pozostałe, to nie wiem....no trzeci trymestr ciąży jest najczęściej najgorszy. Dla mnie chyba w tej ciąży na pewno, bo w pierwszym trochę mnie mdliło i spać mi się chciało, ale nic poza tym.

Wczoraj mój mąż się śmiał, że wstaję z łóżka jak żuczek gnojny :laugh: Ruchy kobiece zatraciłam totalnie :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #401827 przez Anulka
Ahhh Madzia narobiłaś Ty Kochana smaku Nam swoim blogiem :D. Na pewno będę zaglądać do Ciebie często, bo uwielbiam pichcić i piec :)

12 lata 9 miesiąc temu #401829 przez madeleine
Ania nie przejmuj się :p ja jak wstaje z łóżka to też się kulam :P
a jak chodzę, to wyglądam mniej więcej tak : kwejk.pl/obrazek/1326153/ups-fail.html pomijając upadek :P
Ja tam wole gondolę, moja mama wykrakała, że lata nie będzie wcale, tylko zimno i deszcz i się sprawdziło. Zobaczymy. Ale powiem wam, moja mam jest fryzjerką i jak przyjdą takie starsze osoby, dziadki które wojnę pamiętają albo młodsi to zawsze po obserwacji poprzedniej pory roku wydedukują jaka będzie następna-sprawdza się zawsze w 100 % Ciekawe jak będzie teraz :P A gondola zawsze się przyda :0 chociażby żeby w domu ululać do spania w wózku :P

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #401833 przez Anulka
Madeleine ja chodzę identycznie :D

12 lata 9 miesiąc temu #401835 przez siteczko
Witam :)
Ja dziś trochę pospałam, bo aż do 10 ! ale w sumie późno poszłam spać i długo nie mogłam zasnąć, mały taki dawał popis, że na żadnym boku mu nie pasowało tylko szalał :) po za tym zauważyłam, jak miałam męczący dzień to później jak się kładę to strasznie jakby mi wszystko z żołądka wracało i chce mi się wymiotować :( nie wiem skąd się to bierze... na szczęście nic innego mi nie dolega ;) Ania14.09 mi też co raz ciężej wstaje się z łóżka, muszę się trochę o stękać hehe :) a w sumie brzuch nie mam wielki, to nie wiem jak Wy dajecie radę z takimi większymi brzuszkami :)

MADZIA7 na blogu również się zameldowałam :) widzę że jest nawet moja ulubiona zupa meksykańska :) chociaż składnikami troszkę się różni od mojej :) to jest moje popisowe danie, jak mamy mieć jakąś imprezkę :D narobiłam sobie tylko smaka :) bo chyba ostatni raz w marcu jadłam :/

andra88 oby się udało z tym wózeczkiem :) ja też kupuje w zielonym kolorze :) w sumie większość dla małego rzeczy - ręczniczek, kocyk, pościel jest z zielonym :) więc taki będzie zielony ufoludek ;)

Sandra85 też fajny wózeczek, nie widziałam takiego :) chociaż my od początku jakoś jesteśmy za X-landerem, też zastanawialiśmy się nad maxi cosi, ale ostatecznie z tej firmy będzie tylko fotelik :)

agnesssa powiem Ci że ja mam też problem z jedzeniem, ale nie dlatego że po tym mi coś dolega, tylko od paru dni kompletnie nie mam apetytu :/ wczoraj zjadłam tylko mleko z płatkami, rosół i na kolacje już na siłę 1 bułkę i wcale nie byłam głodna :( wiem że powinnam jeść, ale normalnie muszę się zmuszać, a to bardziej dlatego żebym mogła zażyć leki...

chasiami trzymam kciuki i czekam na relacje :) na pewno wszystko będzie dobrze :) no i obiecane zdjęcie brzuszka :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #401836 przez andra88
26joanna hmmm to mnie zaciekawiłaś z tą gondolą. Fakt że im dziecko starsze tym bardziej ciekawe. Ale zobaczymy jak to będzie :blink:

siteczko to dobrze że się wyspałaś, teraz jeszcze możemy poleniuchować w wyrku bo za niedługo się skończy nam błogie leniuchowanie :lol:
ja zaś mam ciuszki dla Małego większości niebieskie, może z 2 rzeczy zielone, 3 żółte i 3 białe :D Uwielbiam kolor beżowy u dzieciaczków, może maluszkowi jeszcze coś zakupię w jaśniejszych kolorkach :blink:
X-lander bardzo dobry wózek, znajoma bardzo sobie chwaliła- ale niestety nie na moją kieszeń, planujemy wydać do 600zł na wózek. Ona za używany dała w zeszłym roku coś koło tysiąca- więc cena powala :huh:

Ja też się ruszam jak połączenie pingwina z kaczką hihi :lol: Zmiana pozycji w łóżku to dla mnie koszmar, nie to że wszystko boli to jeszcze wydaję dziwne dźwięki :D

12 lata 9 miesiąc temu #401842 przez siteczko
andra88 jeżeli chodzi o ubranka to już nie same zielone, ale coś tam się trafiło na pewno :) ale raczej w jasnych kolorkach :) zresztą 1. pranie to oddaje :D

Co do wózka, pewnie byśmy szukali innego - tańszego, ale że się dziadkowie zaoferowali że kupią i nie może być byle jaki ;) tak więc mogliśmy sobie pozwolić, bo niestety stelaż + gondola + spacerówka to co najmniej 2000 zł...
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #401847 przez andra88
siteczko to dopiero pierwsze pranie? ja mam ogólnie tyle rzeczy dla małego co Ty masz na fotce :silly: Każdy mi gada żebym nie kupowała bo po pierwsze mały szybko wyrośnie a po drugie może od kogoś dostanę jeszcze ciuszki , więc sama już nie wiem- wg mnie mam mało rzeczy dla Adasia :dry: A na jaki masz rozmiar najwięcej ubranek?
To fajnie że dziadki się złożą, trzeba korzystać jak proponują :D

12 lata 9 miesiąc temu #401849 przez Lui
Ja wczoraj na maxa zaganiania, to urząd to weterynarz, to reklamacja na podłogę w innym mieście.. wieczorem padłam. Dziś od 8 rano podobnie, ale już mam nadzieję - że koniec. Zostało odebrać wynik moczu w szpitalu ok 15.

Strasznie się rozpisałyście :) przeczytałam, ja się cieszę, że odpadł mi zakup wózka (dostałam od siostry 3 w 1 plus 2 foteliki samochodowe) uuf bo długo bym wybierala :)

Przykro mi jak czytam o Mężach, ja o moim złego słowa nie powiem (odpukać abym nigdy nie musiała powiedzieć cokolwiek złego), ponieważ już od czwartego miesiąca w ciąży pomagał mi w zakupach (od pościeli - sam wybierał przez pieluchy, choć jak kiedyś pisałam to najbardziej kręcą go zabawki :) ostatnio rozpracował z 3letnią siostrzenicą ogromny zestaw klocków Lego - pierwszy raz w życiu widziałam go w klockach z dzieckiem przez godzinę z uśmiechem, potem na placu zabaw pilnował jakby była jego córeczką). Nie wiem co będzie po porodzie - ale zawsze stawiamy na rozmowę (nie oglądamy prawie w ogolę tv wolimy pograć w scrable czy monopol) do tego przez dwa lata w dzień dzień pracujemy razem (po 12 godzin na zmianie a potem w domu). Muszę się zbierać do szpitala.. bo zastanawia mnie wynik białka (czy nadal jest czy może jednak znikło) :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #401855 przez andra88
Lui to daj znać jak tam Twoje wyniki, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze!
Ja na mojego męża też nie mogę narzekać.
Ostatnio byliśmy odwiedzić siostrę męża, mają roczną Natalusię i miło było popatrzeć jak mój mąż bawi się z Małą- jak sprawia mu to radochę bawiąc się z małym brzdącem- ale zauważyłam że boi się wziąć ją na ręce, może dlatego że to nie nasze dziecko i boi się że jej coś zrobi :unsure: hmmm... Nie wiem. Zobaczymy jak będzie jak Adaś się urodzi, choć gada że będzie mi pomagał :)

Sandra85 to dobrze że nie jestem sama z tymi bólami bo już myślałam że coś powoli zaczyna się dziać :huh: jakaś paranoja mnie dopada że urodzę wcześnie i że Małemu coś będzie przez to że będzie wcześniakiem :( Ale widocznie nasze ciała tak się powoli przygotowują do porodu

12 lata 9 miesiąc temu #401864 przez siteczko
andra88 te ubranka na tym zdjęciu to są z 1. prania i są to głównie body, śpiochy, czapeczki, skarpeteczki itp więc drobne małe rzeczy ;) takie od porodu, a rozmiary parę rzeczy 56, a tak to 62, lub pisze 0-3 miesiąca i 3-6 miesięcy... nie wiem jaki synek duży będzie, ale może do 3 miesiąca w tym pochodzi :) później robiłam jeszcze 2 takie prania, ale tam były ciemniejsze rzeczy i raczej większe rozmiarowo, w tym też moje 2 koszule i szlafrok, więc trochę miejsca na suszarce zajęły ;) ogólnie wszystkich ubranek, razem z tą drobnicą to mam około 100 szt :) ale są tam rzeczy od 0 do niby 6 miesiąca ;) kiedyś wylicytowałam paczkę na allegro z 52 ubrankami, gdzie było bardzo dużo spodni, bluz itp, ale to raczej od 3 miesiąca :) ufff ale się wytłumaczyłam hehe ;) ja niestety nie mogłam liczyć że od kogoś dostanę, tak więc wszystkie kupiłam sama, z czego większość jest z drugiej ręki - allegro i SH, ale jak nowe :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka