BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 11 miesiąc temu #409896 przez agnesssa
Anulka no właśnie ja też się zastanaiałam po co mam uierać pościele skoro nie będę na nie kładła małego :huh: Więc na razie mam poprasowane w szafie i ubiorę w razie potrzeby :) A czuję się podobnie jak Ty :huh: I jestem przy tym marudna :dry:

Andra pieluchy są na pierwszym miejscu na liście szpitalnej :P Przypomniałaś mi że jeszcze chciałam te podkłady jednorazowe kupić :huh: I spakuję tamtum rosa tak jak ty :) A po za tym mam to samo spakowane tzn nie mam lewatywy... ale nie będę kupować :blush: Maks jest bardzo ruchliwy, prawie cały dzień i wieczór się wierci i wypina, a czasami to wariuje za dwoje :woohoo:

Anette Wielkie gratulacje dla siostry, i dla cioci :) Te skurcze na KTG to nic fajnego, mam nadzieję, ze jednak jeszcze trochę zaczeka Twój synuś :kiss: Ja właśnie mam 4 pary tych siateczkowych, bo słyszałam że są lepsze od jednorazowych :)

Jussstyś Ja również materacyk trzymam w foli na razie :woohoo: Ja chcę od początku kłaść Maksa w łóżeczku, ale zobaczymy jak to będzie :silly:

Lui
dobrze, że się zameldowałaś, bo stracha nam napędziłaś :huh: Wiedziałam, że taka podróż nie będzie dobra, ale dobrze, że już jesteś w domku i odpoczywaj dzisiaj jak najwięcej :kiss:

Patys
no to ładnie, ze torby spakowane :woohoo: Odpoczywaj na wsi :) Baw się dobrze :)

Skończyłam prasowanie :laugh: Muszę w końcu wyprać wszytsko od wózka, a właściwie najbardziej mi zależy na obszyciu nosidełka, bo to powinnam mieć gotowe a wózek może jeszcze poczekać ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #409898 przez Sandra85
Andra no niezla ta lista,a jak torba juz spakowana musi wygladac :huh: To chyba waliza :silly: U nas tylko rzeczy na wyjscie,dla mnie kapcie,szlafrok i kosmetyki i nic wiecej :) A i majteczki jednorazowe i polozna powiedziala ze dobrze wziac podklady na wrazie czego,bo daja,ale czasem zanim przyjdzie pielegniarka,dobrze miec swoj :)A moj synus to ma takie odbicia,raz sie rusza,ze chce bokiem brzuszka wyjsc,a czasem to czuje tylko takie przeciaganie :blink: Anulka wspolczuje,ale ja tez obracac sie nie moge,a jak juz sie obroce to zasnac nie moge i tak w ciagu nocy przynajmniej ze trzy pobudki na siku i na zmiane pozycji,za kazdym razem prawie godzina,zeby znowu zasnac :angry: I upaly caly czas kolo 38ºC :dry: Agnessa ja mam zamiar dzis lozeczko zlozyc,ale poscieliki to sobie naszykuje i ubiore jak juz ze szpitala wyjde,albo jak donosze to cos kolo daty porodu naszykuje,zeby sie nie kurzylo :) I tez zaloze baldachim,ochraniacze i przescieradelko,bo mysle,ze na poczatku to bede go w rozku kladla spac :) Patys udanego wypoczynku na wsi :) Anette24 gratulacje dla cioci :kiss: Joanna u mnie jak sa takie upaly to ja czasem i wiecej niz trzy litry pije samej wody,oprocz tego owoce,soki....I nic sie nie dzieje :) Tylko ja nie zwracam uwagi ile wypilam jak mi sie chce to pije i juz :) Czasem tylko po butelkach po wodzie widze :blink: Lui fajnie,ze masz ta wycieczke juz za soba,teraz bedziesz spokojniejsza.Ale podziwiam Cie,tyle km. zrobic :ohmy: To teraz odpoczywaj i nabieraj sil :) Kasia odezwij sie jak juz bedziesz po :) No teraz to juz troszke nadrobilam :side: Buziaczki dla Brzuszkow :kiss:

13 lata 11 miesiąc temu #409903 przez 26joanna
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi , pije dużo bo jest mi wiecznie gorąco i mi się chce :P
Anulka ja słyszałam ze właśnie lepiej dziecka nie układać do spania na pleckach i płasko bo jak się mu uleje to może się udusić od tego. Dziecko najlepiej z początku usypiać w rożku , ewentualnie przykrywać kocykiem ale takim z dziurkami , bo kocyk z polaru lub inne cieplejsze działają jak kołderka , ta sama zasada czyli przykryje sobie buzie i może się udusić. Ja Lusie z początku usypiałam w rożku , a od ok 3 miesiąca spala na podusi i pod kołderka ( dziecku wyciąga się raczki na kołderkę) i tak do niej wstawałam co i rusz z cycusiem :kiss:
andra88 ja tez muszę to wszystko wziasc co ty plus 2 ręczniki dla mnie i jeden dla synka ( tylko nie wiem czy zdążą wykąpać bo tutaj kąpiel dzieci jest chyba w 2 lub 3 dobie)

13 lata 11 miesiąc temu #409910 przez Anulka
26joanna No właśnie, masz rację pisali, że najlepsza pozycja dla dziecka na pleckach, ale jak piszesz, jak się uleje to może być tragedia, no i bądź tu mądrym :dry: . Kurcze, ja kiedyś myślałam, że nad takimi rzeczami nie będę się zastanawiała, bo będzie się samo wiedziało co i jak intuicyjnie, ale teraz coraz częściej czyje się jak jakiś głąb, mątwią mnie najmniejsze rzeczy , zastawiam się prawie nad wszystkim. Aż samej głupio :huh:.

13 lata 11 miesiąc temu #409912 przez andra88
agnesssa ja też mam te siateczkowe majtki :blink: to się narobisz dziś kochana, ale dobrze że już masz prasowanie z głowy :silly: a mnie sprzedająca wózek 'wyręczyła' i pięknie go wyprała :lol:
Sandra85 mąż się śmieje że tyle mam rzeczy choćbym na tydzień się wybierałam do szpitala- ale lepiej niech nie kracze!
38°C- współczuję!!!
26joanna tzn dla siebie też biorę ręczniki, ale dla małego nie biorę bo nie wspominali :dry:
Jak byłam w UK to koleżanka miała małą córusię i ona właśnie miała ten kocyk z dziurkami. Super rzecz- żałuję że sobie nie przywiozłam :dry:

13 lata 11 miesiąc temu #409913 przez madeleine

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiktorek już jest z nami!

13 lata 11 miesiąc temu #409915 przez andra88
madeleine hej kochana :kiss: :kiss: Jak się czujesz? Jak synuś? Jesteście już w domciu? Wrzucaj fotki jak masz chwilkę :)

Ciekawe co u Aganio i jej chłopaków, czy już lepiej się czuje bo coś ja chorubsko brało :dry:

13 lata 11 miesiąc temu #409923 przez chasiami
No madeleine czekamy na wieści :)
Przez to że wczoraj gin postraszyła nas na wizycie, że lada moment moge urodzic to dzisiaj mój mężus już poskładał mi łóżeczko, założyłam pościel, ale bardziej z ciekawości jak będzie wyglądac, jeszcze nie jest wyprasowana. A wyprasuje i założy ją moja mama jak będę w szpitalu, żeby wszystko było ładne i świeżutkie :)

Wybrałam kolor żółty, z tego względu że wcześniej urodziły 3 moje kuzynki i wszysktie mają pościel brązowo-kremową, a ja lubie się wyróżniac ;P
Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #409926 przez kasia7775
Ale się rozpisałyście przez ta chwilę co mnie nie było :silly:
Na KTG masakra, przeleżałam na płasko ól godziny i okazało się, że głowica się zacięła i zapisu nie było :ohmy: no i przeleżałam następne 40 minut, dalej na płasko, bo na boku nie było sygnału. Plecy chciały mi pęknąć, zaczął brzuch bolec i łzy mi ciurkiem leciały z bólu. Nawet nie było jak pielęgniarki zawołać, bo sama leżałam w osobnym pomieszczeniu.
Potem wizyta u lekarza, szyjka gładka i rozwarcie na 1,5 palca - czyli dokładnie to samo, co było jak szłam do szpitala :silly: USG też ok, przepływy idealne, mały niziutko, był problem ze zmierzeniem, bo już bardzo ciasno ma, ale minimum 3800 już waży :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Generalnie lekarz powiedział, że za 2 dni mogę już spokojnie rodzić, mam iść na spacer i poprzytulać się z moim (dzisiaj w nocy wróci po tygodniu w delegacji, więc akurat :silly: :lol: )

andra88 praktycznie to samo mam w torbie, oprócz lewatywy i ubranek dla małego. Dla niego tylko pampersy i chusteczki nawilżane. A dla siebie mam jeszcze kółko dmuchane, gdybym miała problem z siedzeniem po porodzie :silly: Szlafroka nie biorę, bo ostatnio w szpitalu nie przydał mi się.

Jussstyś co do łóżeczka to nie zapominaj, ze maleństwo śpi nie tylko w nocy. :silly: Chyba nie będziesz 24 h w łóżku leżeć? :woohoo: :woohoo:

Lui podziwiam, mnie już nie wyciągniesz na dłższe wycieczki :silly:

anette24 gratulacje dla cioci :kiss: :kiss: :kiss:

Anulka najbezpieczniej na boku dziecko układać bez poduszki, na początek w rożku najwygodniej

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #409927 przez Anulka
Dzwoniłam przed chwilą do swojej przychodni i zapytałam o wynik badania na paciorkowca, jest ujemny, czyli nie mam tego paskudztwa ufff, czyli nie będę musiała brać antybiotyku przed porodem. Ale teraz mam problem, bo wynik jest w przychodni, a ja ma 30 km tam i prawka teraz nie mam bo wymieniam ( dopiero teraz :angry: ) na nowe nazwisko i będę miała pod koniec miesiąca. A położna z przychodni powiedziała, że bardzo ważne aby mieć oryginał wyniku u siebie w badaniach jak się pójdzie rodzić, bo jak się nie będzie miało, to podadzą mi ten antybiotyk, nawet jak im powiem, że znam wynik i że jest ujemny :huh: . Muszą mieć oryginał i koniec. Jedyną nadzieją jest moja szwagierka, która też jest w ciąży i u tego samego gina co ja. Muszę ją zapytać kiedy ma najbliższą wizytę, jak by miała jakoś teraz to by odebrała i przywiozła mi ten wynik. :dry:

Ja też mam opakowanie 5szt. majteczek jednorazowych siateczkowych i jedno opakowanie 2 szt. majteczek siateczkowych wielorazowych - można prać. Dwie koszule nocne do karmienia, dwa biustonosze - biały i czarny do karmienia, opakowanie wkładek laktacyjnych, szlafrok, skarpetki ( biorę na wszelki wypadek, jak mi zimno będzie to założę), dwa ręczniki ( większy i mniejszy, opakowanie podpasek poporodowych 10szt, opakowanie podkładów poporodowych 60x90 5 szt., no i opakowanie Tantum Rosa i przybory toaletowe - szampon, odżywka do włosów, żel pod prysznic, balsam do ciała, paska do zębów, szczoteczka do zębów. Kosmetyki kupiłam Rossmannie te małe miniaturki na 1-2 razy, aby nie brać z domu tych w normalnych opakowaniach.

13 lata 11 miesiąc temu #409928 przez kasia7775
chasiami śliczne łóżeczko :) Ja też mam żółte, stoi gotowe nakryte prześcieradłem białym i folią owinięte, żeby się nie zakurzyło :)

Anulka, zadzwoń, może ci pocztą wyślą

13 lata 11 miesiąc temu #409930 przez chasiami
Kasia7775 To furtkę mamy otwartą i możemy iśc rodzic :) Teraz czakac aż zacznie się dziac :)

Anulkato na prawo jazdy się czeka miesiąc na wyrobienie? a stary zabierają międzyczasie? my z meżem jestesmy juz rok po ślubie i też musimy wymienic on ze względu na zmiane adresu, a ja ze względu na zmiane nazwiska.
No lepiej miej wynik przy sobie, bo nigdy nic nie wiadomo.

13 lata 11 miesiąc temu #409931 przez Jussstyś
Kasia7775 no wiadomo, że nie będę leżeć cały dzien :laugh: , ale w nocy córcia bedzie spała ze mna, mam duże łóżko 200x200cm więc sie pomieścimy :silly:
Anulka ja jestem już ponad rok po ślubie i tez nie wymieniłam jeszcze prawka i nie mam zamiaru tego robic w najblizszym czasie :silly: :silly:
chasiami ładniutka ta pościel, ja bede miała kremową :silly:
madeleine no co tam u Ciebie? jak maluszek się czuje? :)

13 lata 11 miesiąc temu #409940 przez Anulka
Kasia7775 , niestety nie wyślą, dzwoniłam i pytałam. Trzeba odebrać :dry: .

Chasiami, nie, normalnie prawko wymieniają w ciągu 10 dni, ale ja gdy wyrabiałam to pierwsze to byłam zameldowana gdzie indziej, a potem jeszcze gdzie indziej, dlatego muszą najpierw przyjść dokumenty z pierwszego miejsca zameldowania i wtedy mi wyrobią nowe z nowym nazwiskiem. :)

13 lata 11 miesiąc temu #409943 przez kasienka83
Witajcie dziewczyny :)
Może późno ale zawsze warto dołączyć :)
Mój termin to 3 września więc już na wylocie. Chętnie pomarudzę razem z wami na wiekie brzuchy i niedosypianie w nocy. :))))
:laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka