BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 2 miesiąc temu #306921 przez makrelcia
Witam po długim weekendzie :)
Ja to jestem chyba odmieniec bo mi na nogach włosy chyba przestały rosnąć a z głowy zaczęły wypadać :) Jedyne co to te paznokcie szybciej rosną.
A ze smarowaniem brzucha mnie zaskoczyłyście, że nie można w I trymestrze ! A ja zakupiłam w piątek właśnie oliwkę na ale wstrzymam się jeszcze te 2 tyg :)
A z sexem to już mi się po nocach śni :D Kilka razy spróbowaliśmy ale mam jakiś strach :( Z czasem na pewno przejdzie :)
I mam wrażenie, że mi mdłości troche przechodzą :) Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #306970 przez aganio87
makrelcia super że mdlości przechodzą :) :)

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu #306978 przez chłopek
hej aganio jak sie czujesz?
ja ostatnio strasznie ociezale, mówiłam męzowi ze to 5 miesiac a czuje sie jak w 7 a co bedzie później

13 lata 2 miesiąc temu #306981 przez 26joanna
Cześć :)
makrelcia Tobie przechodzą mdłości a mnie dopadły , ale najdziwniejsze ze popołudniowe :( wczoraj jeszcze zjadłam kebaba i masakra , jedyne co mi pomogło to pepsi , ale na chwile :P
dziś kupie wode gazowana i zobaczę czy ma podobne działanie jak pepsi ( przynajmniej na mnie).
aganio87 ja nawet córci nie powiedziałam ze będzie mieć siostrzyczkę ( no bo jeszcze tyle czekania ) ale ona sama miedzy słowami zrozumiała ze będzie mały dzidziuś i 5 razy dziennie przynosi rysunki gdzie jestem narysowana ja , ona i siostrzyczka w wózeczku (!)
Dzisiaj popołudniu idę do lekarza ale pewnie nie będzie słychać serduszka wiec się nie dowiem jak tam mój dzidziuś .....

13 lata 2 miesiąc temu #306984 przez agnesssa
Hej kobietki :woohoo:

Paznokcie też mi szybciej rosną :woohoo:

Makrelcia fajnie, że Ci mdłości przechodzą, bo ja mam wrażenie, że u mnie się coraz bardziej rozkręcają :ohmy: Weekend mi minął rzygająco :X :X :X :X Jestem wykończona i w cale nie mam ochoty siedzieć teraz w pracy :huh: :huh:
Nie mogę się doczekać wizyty, mam w piątek :ohmy: I z jednej strony wiem, ze musi byc dobrze, a z drugiej mam takie coś w głowie co mi mówi, że USG wykaże, że sie dzidzia nie rozwija :ohmy: :ohmy: :ohmy: :huh: :huh: Oszaleć można :dry: :dry: :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 2 miesiąc temu #307023 przez aganio87
chłopek a bardzo dobrze sie czuje wczoraj wieczorem myślałąm żemi głowa pęknie ale mąż pocałował główkę i przestało i zasnęłam.... a tak to wysmienicie sie czuje....

joanna napewo zobaczysz serducho :) :) :)

agnesssa to koniecznie sie pochwal w piątek ci i jak :) :)

ja dopiero 2 marca ide,,,,,

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #307057 przez agnesssa
Joanna wydaje mi się, że już możesz zobaczyć serduszko w końcu to już 9 tydzień u Ciebie :woohoo: Mdłości to dobry objaw, ale strasznie męczący :huh: Mnie tez, bardzie po południu brało, a teraz juz od ok 10 rano mnie męczą, dzisiaj też z samego rana było całkiem nieźle a teraz już znowu wymiotuje :dry:

Ja ostatnio byłam w 7 tygodniu, i jeszcze nie słyszałam serduszka, więc mam nadzieję, że tym razem już usłyszę i zobaczę moją kruszynkę, tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze :huh:

Aganio mam nadzieję, że Ci szybciutko zleci :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 2 miesiąc temu #307061 przez siteczko
joanna na pewno będzie serduszko ja byłam na USG w 6t6d i było :) to był wzruszający widok, bo tak bardzo się denerwowałam, że coś jest nie tak :/

Kolejną wizytę mam dopiero 1 marca... tak więc jeszcze sporo jak dla mnie czekania, a już bym chciała wiedzieć że nadal jest wszystko ok i jak to Pani doktor powiedziała "książkowo" :)

Dzisiaj rano miałam pierwszy raz akcje pt zasłabnięcie :/ męża tylko nastraszyłam... poleżałam 15 min i musiałam zbierać się do pracy... na szczęście już jest ok :)
Trzymajcie się!

13 lata 2 miesiąc temu #307080 przez majsterka
Dzien dobry dziewczyny :)
Widzę, że nasze grono sie ciągle powiększa co mnie bardzo cieszy :)
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom :)

Ja miałam straszny weekend, od piątku właściwie czułam się fatalnie. Straszne bóle głowy, zawroty, ogólne osłabienie, masakra.... już miałam Paracetamol brać... ale wytrzymałam bez tabletki.
Dopiero wczoraj popołudniu poczułam się troche lepiej... i średnio co 2 h muszę coś przekąsić, bo mam straszne mdłości....

Aganio ja też mam ogromną ochotę na wszytsko co w occie, byłam u rodziców i w sobote zpałaszowałam pół słoiczka grzybków :) . Możesz zdradzić przepis na klopsiki w occie?? :D brzmi apetycznie, a nigdy nie jadłam :D :D

Miłego poniedziałku :)

13 lata 2 miesiąc temu #307088 przez 26joanna
dzięki dziewczyny , ale ja nie idę na USG . Moja ciąże prowadzi lekarz rodzinny i jedynie mogę posłuchać serduszka , ale chyba za wcześnie żeby usłyszeć ( zobaczyć można wcześniej , podobno ).
Ja na nic nie mam ochoty , a muszę jeść , zmuszam się bo inaczej mnie mdli strasznie , jeszcze miesiąc i może skończą się mdłości ....

13 lata 2 miesiąc temu #307095 przez aganio87
majsterka ja ,iałam taką ochote na ocet że jak zroiłam te klopsiki w occie to zjadłam pare i cebulke i już sie najadłam .... heheh a cały gar leży... :P:P

A przepis prosze:
Klopsiki:

•mięso mielone,
•jajko,
•cebula,
•bułka rozmoczona,
•majranek,
•sól, pieprz

Zalewa:

•6 szkl. wody
•1 szkl.octu
•3/4 łyżeczki.cukru
•płaska łyżeczka soli
•1 cebula ( ja daje 2 bo lubie cebulke w occie też)
•ziele angielskie
•liść laurowy

Klopsiki robimy tak jak normalne mielone, tylko malutkie.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
Zalewę gotujemy i zalewamy klopsiki. Gdy wystygnie wkładamy do lodówki / lub na balkon i jak tłuszcz się zsiądzie to wybieramy go (najlepiej przelać przez sito-- jak kto lubi).
Klopsiki są bardzo dobre jako zakąska na imprezy lub dla mamusiek do podgryzienia :).

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu #307104 przez majsterka
Dziękuję Aganio , napewno sobie zrobie :)

13 lata 2 miesiąc temu #307109 przez aganio87
:) :) :) szybko sie robi więc nie ma problemu :)

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu #307115 przez makrelcia
Ja jakoś nie mam jakiś sprecyzowanych apetytów. Obojętnie co byle co 2 godz :)
Cola działała na mdłości na 10 min a później było tylko gorzej. A wode min uwielbiałam przez 2 dni. Póxniej powodowała mdłości. Migdały też na 2 dni ok, podobnie jak herbatka imbirowa. Chyba nie ma sposobów na mdłości. Trzeba po prostu przeczekać.
A moja ciąża troszkę starsza od waszych także te 2 tyg różnicy widać dużo zmieniają.
Moja wizyta dopiero 28.02 też strasznie się obawiam czy będzie wszystko ok. Oby !!

13 lata 2 miesiąc temu #307126 przez aganio87
Napewno wszystko bedzie ok i nie myśl inaczej :) :)

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka