BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #436933 przez Sandra85
Witam po tak dlugiej przerwie :)
Najpierw GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANYCH MAMUS:kiss: :kiss: :kiss:
Ja nie bardzo mam czas na forum,bo karmienie,pozniej sprzatanie i takie tam,a jak w miedzyczasie wejde na chwilke to poczytam troszke i uciekam,a na piusanie juz czasu nie ma :dry: Ale nie narzekam,bo Bruno jest dosyc grzeczny,tylko ma bole brzuszka-gazy...Budzi mi sie przewaznie w nocy o 5i sie prezy i prostuje i tak jakby nie mogl kupki zrobic i w dzien tez tak czasami,ale robi normalnie :huh: W piatek jedziemy do pediatry na druga kontrol to sie wypytam dokladnie co i jak mam robic,na razie to tylko masaze,noszenie i kladzenie na brzuszku mu pomaga.Dobrze,ze duzo nie placze :) Agnessa mam nadzieje,ze sie cos ruszylo,bo narmalnie to juz tyle czasu sie meczysz Kochana,ze nic tylko wspolczuc :kiss: :kiss: Napewno jestes padnieta,biedactwo,ale trzymaj silki w zanadrzu,coby jak sie juz porzadnia zacznie to szybciutko urodzic i do domku :blink: :kiss: Baby ja tez jem czekolade,ale nie jakiesduze ilosci,ale np. jedno ptasie mleczko,albo loda w czekoladzie,albo jedna kostke,takie ilosci nie szkodza-tak mysle :) Kasia buziaczki dla Oliwierka z okazji pierwszego miesiaca :kiss: :kiss: :kiss: My za tydzien ;) Buziakuje wszystkie mamusie te rozpakowane i te co maja jeszcze malenstwa w brzuszkach(oby jak najkrocej) :kiss: :kiss: :kiss: Milego weekendu :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #436947 przez baby_55
Sandra tak naprawdę nic w małych ilościach nie szkodzi :) wiadomo, ze należy sie zdrowo odżywiać, ale troche smazonego czy jakaś czekoladka czy mała kawa nie zaszkodzą, a sfrustrowana mama która zrezygnowała z wszystkich przyjemności i żywi sie przysłowiowym kurczakiem z ryżem i marchewką jest tylko powodem stresów u malucha, który przecież przejmuje wszystkie emocje Mamy

Agnessa właśnie sobie pomyślałam, że może się oflagujemy, protestujemy i do świąt nie rodzimy :lol: niech się teraz Nasze maluchy proszą o pozwolenie na wyjście :silly: :lol: co Ty na to?

wracając do wizyty w szpitalu w poniedziałek to jak dostałam wczoraj sms z przypomnieniem o wizycie to się wkurzyłam trochę B) oczywiście fajnie, że przysyłają ale sam fakt, że jeszcze na wizytę musze iść mnie irytuje :S
wiem, ze Wam marudzę, ale liczę na to, że jakoś to przeżyjecie :silly: jakby co to wszystko na Nikolę, bo to przez jej upartość :silly: :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #436965 przez Jussstyś
Hej :)
A ja się już o niebo lepiej czuję, po południu pospałam trochę z malutką, mąż nas obudził przed siódmą, bo trzeba było Julkę wykąpać :)
Wysypka juz jej całkowicie zeszła i teraz kąpiemy ją na przemian w krochmalu i w nadmanganianie potasu :) ale za to oczka jej strasznie ropieją, sól fizjologiczna nie pomaga, bo niunia dotyka rączkami oczek i przenosi na drugie :( połozna kazała przemywać zielem świetlika i jakby poprawa jest, no ale zobaczymy :) w poniedziałek rejestrujemy Julkę na pierwszą wizytę do pediatry, zobaczymy ile przybrała na wadzei czy wszystko jest w porządku :)
agnesssa co u Ciebie :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #436973 przez baby_55
Jussstyś dobrze, że u Ciebie już lepiej :)
na ropiejące oczka spróbuj wycisnąć na wacik trochę swojego mleka i tym przecieraj oczka, powinno pomóc :)

12 lata 7 miesiąc temu #436974 przez PolaL
Jusstyś mojej małej też ropieją i doczytałam ze jak przez 3 dni nie mija to lepiej sie wybrać do okulisty i się zastanawiam . Jak jutro nie przejdzie to chyba w poniedziałek zajdę do okulisty. A to ziele świetlika to w aptece kupowałaś i jak to się stosuje?

Zapomniałam napisać że małej wczoraj odpadł kikutek z pępka więc w końcu klamerka powędrowała do pudełka na pamiątki. Zrobiłam sobie takie pudełeczka z pamiątkami "porodowymi". U Szymka mam ubranko męża, te opaski z rączek, wacik z pierwszego szpitalnego szczepienia. A u Gabi dodatkowo mam moją porodową koszulę - ale drugą po przebraniu ( taką jednorazową szpitalną). Takiego mam fioła :silly: i sobie zachowałam takie rzeczy.

Baby a ja wierzę że Nikola wyjdzie we wrześniu :silly:

Czy was też po porodzie jeszcze boli krocze - mówię do mamuś po naturalnym porodzie :unsure: Ja do tej pory nie narzekałam ale od dwóch dni to normalnie wieczorami tak mnie narywają szwy i krocze że nie idzie wysiedzieć. Lepiej jak leżę ale i tak boli.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #436975 przez PolaL
Baby kurcze całkowicie zapomniałam o własnym mleku. A przecież to najbardziej naturalne lekarstwo na oczka maluszka. Dobrze Cię podczytać :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #436978 przez Jussstyś
PolaL tak w aptece, to jest jak herbatka w torebkach, zaparzasz w szklance namaczasz wacik i tym przemywasz dziecku oczka, u mnie jest poprawa i to duża :) przez pierwsze dwa dni przemywania może być gorzej, ale nie warto sie przejmować, bo własnie to ziele powoduje, że to wszystko wyłazi, potem jest już coraz lepiej :)
baby a o tym to nie słyszałam, ale spróbuję, jeżeli nie będzie poprawy :)

12 lata 7 miesiąc temu #436979 przez Jussstyś
PolaL to jeszcze nie ściągałaś szwów :unsure: mnie bolało dopóki nie byłam na zdjęciu, ale to tak, że usiąść nie mogłam :silly: a teraz to już nawet nie czuję że dwa tygodnie temu rodziłam :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #436991 przez baby_55
PolaL napisał:

Baby a ja wierzę że Nikola wyjdzie we wrześniu :silly:

Czy was też po porodzie jeszcze boli krocze - mówię do mamuś po naturalnym porodzie :unsure: Ja do tej pory nie narzekałam ale od dwóch dni to normalnie wieczorami tak mnie narywają szwy i krocze że nie idzie wysiedzieć. Lepiej jak leżę ale i tak boli.[/quote]

oby posłuchała :)

co do krocza to zobacz sobie do lusterka czy nie masz lekko obrzmiałe i zaczerwienione w miejscu szwów (taki jakby stan zapalny od siadaania sie robi), jak tak to 2-3 razy dziennie przykładaj sobie na 20 minut rivanol na waciku, pomoże i szybko Ci wszystko zejdzie :) poradziła mi to położna przy Adim, szybko mi pomogło :)

Jussstyś a nie miałaś rozpuszczalnych? ja miałąm rozpuszczalne, wszystko sie rozpuściło poza jednym kawałkiem który wyszedł przy okazji jakiś małych skrzepów, które ze mnie wyłaziły czasami

12 lata 7 miesiąc temu #437006 przez Jussstyś
baby podczas gdy lekarz mnie szyl pytałam czy to szwy rozpuszczalne powiedzial ze niby tak ale tego rozpuszczenia síe
moge nie doczekać i za osiem dni mam przyjsc ściągnąć...
A jak to bolalo jak jeszcze mi tam gleboko paluchy polozna pchala zeby szwa złapać :huh: myslalam ze jej kudly z głowy powyrywam :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #437059 przez kasia7775
Jussstyś mi szwy odpadły po 2 tygodniach. :)

Dziewczyny, jak często przychodzi do was położną? U mnie przez miesiąc była 2 razy. W dodatku umówiła się na ta drugą wizytę z tydzień, a przyszła sobie po 2, do tego bez zapowiedzi. W dodatku w domu mnie nie było.

12 lata 7 miesiąc temu #437063 przez Jussstyś
kasia do mnie polozna przychodzi raz w tygodniu ale będzie przychodziła rzadziej bo przez dwa miesiące ma miec 6wizyt
I za każdym razem dzwoni do mnie ze będzie i o ktorej także dobrze trafiłam:-)

12 lata 7 miesiąc temu #437069 przez agnesssa
Hej kochane moje. Dzisiaj nastawienie już lepsze bo wieczorem znowu się skurcze pojawiły a teraz z rana polecialo ze mnie jak z kranika. Po nogach się nie lało ale wkładką nie dała rady i całe majty i spodenki mokre. Czekam teraz na info ze na porodowce jest miejsce i mnie wezma na indukcje :) Wieczorem miałam jeszcze usg i przynajmniej wiem ze z maluszkiem wszystko dobrze. No zobaczymy czy zrobię prezent mężowi na dzień chłopaka, czy Maks tak bardzo chce być pazdziernikowy ;)

Ciekawe gdzie się Mazia podziała :unsure:

A w ogóle to ją sama rodzic nie chce :P Więc ciężaróweczki bierzemy się do roboty i dzisiaj zamykamy wrzesień :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #437071 przez Jussstyś
agnessa no to w koncu síe doczekasz kochana :kiss: Maksiu będzie jednak wrześniowy :kiss:
Niedlugo bedziecie síe z mężem śmiać z tego czekania :-)
Powodzenia :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #437096 przez 26joanna
agnesssa czekamy na wieści ze Maks już z Toba :kiss: Dobrze ze w końcu porządnie się ruszyło :)
A reszta dziewczyn tez pojechała rodzic swoje wrześniowe dzieci ze taka cisza ? :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka