- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mój maluszek dziś niespokojny dopiero niedawno usnął ale już słyszę że się budzi:( w nocy standardowo karmiłam go co 3 godzinki...dzis odwiedza nas babcia a potem moze pójdziemy na spacerek:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Gorla ja jestem gotowa od kilku tygodni tylko moja córcia jakoś nie ma zamiaru wychodzić, martwi mnie to, że przez najbliższy tydzień nic nie ruszy i wezmąmnie na wywołanie, a to oznacza, że mąż musi wziąć urlop, żeby siedzieć z Adim w domu, zamiast potem po porodzie pomóc mi to będzie musiał wracać do pracy.... ech lipa straszna... juz sama nie wiem co jeszcze zrobić, żeby to moje dziecko popędzić do działania

wiecie mnie nawet nie chodzi o to, żeby mieć juz poród za sobą tylko, żeby po prostu sie zaczęło, mogę przecierpieć te moje 16 godzin jeszcze raz, tylko żeby już ruszyło

Gorla herbatkę z lisci malin poszukaj w sklepach zielarskich, w aptekach nie zawsze jest, tekst męża niezły, trzeba było powiedzieć, że skoro okrągła to tak jak piłkę

Majka na ból polecam tantum rosa rozpuszczone do pryskania, mozna tez przykładać sobie lód na krocze i spokojnie nawet przy karmieniu mozna brać apap albo panadol, na raz mozna wziąć 2 tabletki po 500mg paracetamolu, tak mi dawały położne w szpitalu i mówiły, zeby w razie bólu w domu brać, bo szkoda sie męczyc skoro to dziecku nie szkodzi, bo paracetamol nie przenika do pokarmu

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agnesssa to masakra co Ty przechodzisz Kochana !!!!

My dziś mamy chrzciny Julianka o 18. Teraz uwijamy się jak w ukropie. Zrobiłam już ciasto marchewkowe, tartę z nita śmietaną i owocami i ptysie. Resztę, dania główne i przystawki robią moi rodzice. Nie robimy chrzcin w lokalu, bo chcieliśmy mieć tylko kolację w rodzinnym wąskim gronie: dziadkowie z obu stron, my rodzice i rodzice chrzestni - mój kuzyn i najmłodsza siostra Piotrka.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Majka nie... ja jeszcze nie urodziłam i już pogodziłam się z myślą, że moja dziewuszka będzie październikowa. Szykuję się do szpitala na czwartek bo wtedy mam się zgłosić jeśli nic się nie będzie działo
Siteczko gratulacje! Nareszcie się doczekaliście

Agnessa wszystkie jesteśmy z Tobą i przesyłamy Ci porcje pozytywnej energii. Musisz się jakoś trzymać, na pewno już niedługo Maksiu wynagrodzi Ci te Twoje cierpienia

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

SITECZKO GRATULACJE DLA WAS

Mojej córci już schodzi ta wysypka, rzeczywiście miała uczulenie na płyn do plukania

A ja mam gorączkę ponad 38 stopni i nie mam siły na nic, po obiedzie mąż zabierze małą na spacerek a ja w tym czasie sobie trochę odpocznę, bo nie mam siły na nic

W nocy się co chwilę budziłam, raz mi było gorąco raz zimno, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić : jeszcze jak Julka zaczęła płakać, bo głodna była i trzeba było pieluszkę zmienić to już w ogóle

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Agnessa śniłaś mi się ostatnio, rozmawiałyśmy sobie w realu

Oliwier skończył dzisiaj pierwszy miesiąc

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- iwa234
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- :):):):)
SITECZKO moje gratulacje!!!!

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

My dziś kończymy pierwszą tygodnicę

A na ból gardła można brać tantum verde.
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Teście przyjechali posiedzieli 2h i pojechali sobie nad morze a mąż ze mna został i dopiero wyszed. Bo jestem tak zmęczona
ze na siedziaco zasypiam. W szpitalu nie da się spać

Skoro ją dzisiaj nie rodze to która dziś sie rozpakowuje

Kasia trochę mnie nastraszylas blizniakami

A no i buziaki dla solenizantow z okazji misiaczka tygodnia i chrzcin

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a co do spania w szpitalu to cos o tym wiem...przed cesarskim cięciem nie spałam od 1 w nocy, dzień po cesarskim cięciu nie zasnęłam nawet na 10 min a następne 3 dni to może spałam po 3 godziny w nocy...no i teraz w domku też nie ma jak się do końca wyspać, no ale nie narzekam bo synek budzi się co trzy godziny w nocy więc zawsze coś się pośpi...
dobrze że teście już pojechali i mąż mógł dłużej posiedzieć, mój był ze mną od rana do wieczora przez te wszystkie dni po cesarce i to była nieoceniona pomoc i wsparcie...
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

a torcik jak zobaczyłam to miałam ochotę oblizać lapka

Patys ja jadłam czekoladę przy Adim i nic mu nie było, nie katuj się kobieto, bo się wykończysz

dla wszystkich solenizantów buziaczki od cioteczki i Adiego

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
anulkafajnie że macie już chrzciny...ja czekam aż siostra z Anglii przyjedzie więc chyba dopiero ok lutego marca będę mogła ochrzcić...no ale nie wyobrażam sobie innej chrzestnej więc muszę poczekać....
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

baby_55 co mówili Ci ostatnio na wizycie? Masz jeszcze jakieś objawy przepowiadające poród czy wszystkie minęły? Zauważyłam ze większość dziewczyn miała objawy ok. 35 do 37 tc i później cisza ( tzn . jakieś kłucia ale nic nie znaczące

patys ja tez nie mam żadnej diety , nie jem kapusty , grochu , nie jem smażonego ( ale to dobrze tez na moja figurę wpłynie

Dziewczyny które urodziły jak tam wasza waga? Rusza się coś , czy nie macie czasu na ważenie się? Bo mi zostały 3 kg do wagi Przed ale nic się nie rusza w dol , nawet gram

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula