BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #455943 przez siteczko
patys oby Mati szybko wrócił do domku! W ogóle dzięki za info, bo od razu spojrzałam na małego czy też nie ma sine wokół warg :| na szczęście nie, ale nigdy nie wiadomo, a nie wiedziałam że taki objaw to coś z płucami :| Trzymajcie się dzielnie! :)

makrelcia ja nie jadłam kapusty, zresztą ogólnie za nią nie przepadam, więc mogę jej w ogóle nie jeść :) ale szczerze jeszcze chyba bym sobie ją darowała :) lepiej chyba odczekać jeszcze troszkę niż żeby dzieciaczek się męczył :)

MADZIA7 mi mały w ciągu dnia wisi non stop na cycach, nie raz tak wydoi że ani kropelki nie wycisnę, więc próbuję go czymś zająć choć na 15-30 min przy okazji ma przerwę od jedzenia, a mi się coś tam naprodukuje ;) a z kolei w nocy budzi się rzadziej to mam aż nabrzmiałe, ale nie bolące, przynajmniej czuć że jest pokarm :) ale też uważam że go nie mam tyle ile powinnam :| wprowadzaj pomału te produkty które odstawiłaś, przystawiaj małą ile się da, a jak nie to laktatorem i powinno być ok :) ja jak miałam problem z prawym cycem to jak mały jadł z lewego to odciągałam równocześnie, by pobudzić bardziej laktacje, bo przez zranioną brodawkę nie przystawiałam go za wiele do niej :|

A moja żabcia ma dziś 4 tygodnie :) Ale ten czas szybko leci! :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A jeszcze Tymuś jak spał sobie dzisiaj w chuście :) Mały przytulasek :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #456127 przez chasiami
Mój mały śmieszek :)

patys Mamy nadzieje ze wszystko dobrze się skończy. Trzymamy kciuki.
siteczko Sliczna ta twoja kruszynka! :)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #456183 przez kasia7775
Majka nie miałam jeszcze nigdy spirali, zastanawiam się jak na razie. Chyba najmniej kłopotliwa jest, tylko trzeba od razu sporą kasę wybulić. Tabletki brałam i nie przytyłam, te nowej generacji są już zupełnie inne niż kiedyś, a nawet schudnąć można :)

Chasiami super masz córeczkę :) Mój Oli nie chce się jeszcze tak śmiać :(

Siteczko słodko w tej chuście Tymuś wygląda :kiss: :kiss: :kiss:

Ja jutro znów muszę na weekend wyjechać :( No ale studia skończyć muszę, nie ma innej opcji. :P

Miłego weekendu :)

12 lata 6 miesiąc temu #456279 przez czajusiątko
Siteczko faktycznie słodki ten Twój przytulasek
Chasiami śliczny ten uśmieszek. Nie mogę się doczekać kiedy moja Oliwka będzie się tak śmiała
Majka u nas jak Oliwce robiły się plamki i krostki najlepiej sprawdziła się maść z witaminą A, którą zalecili mi w szpitalu, tylko nie wiadomo czy na problemy skórne Twojej córeczki też by się nadawała
U mnie powtórka z rozrywki. Wczoraj rano obudziłam się a pierś znowu cała obolała i gorączka. Byłam u lekarza i znowu mam antybiotyk a boli jak cholera. lekarz powiedział, że prawdopodobnie mam wąskie kanaliki i dlatego się zatykają. Już normalnie nie mam sił :(

12 lata 6 miesiąc temu #456318 przez baby_55
Siteczko słodziutko :kiss:

Kasia współczuję wyjazdu, no ale jak mus to mus

Czajusiątko bidulko, namęczysz się, zdrówka życzę :kiss:

Chasiami słodka śmieszka :kiss:

jak przygotowania do halloween? my mamy juz okna poubierane :) zrobiłam z Adim z papieru kolorowego dynie małe i duże, duszki małe i duze, i nietoperze :) jeszcze pajączek z pajęczyną czeka na przyklejenie ;)
za to moje dziecko postanowiło samo dodatkowo przystoić okna i podłogi i rysuje gdzie popadnie kredkami woskowymi :silly: :laugh: na niego zawsze mozna liczyć :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #456564 przez Anulka
Siteczko, Chasiami dzieciaki słodziuuutkie :)
Siteczko wiedziałam, komu zaproponować zrobienie zbiorowego zdjęcia naszych maluszków !!!! :laugh: Jesteś dziewczyno mega zdolna i pomysłowa !!!! SUPER!!!

.
Ja wpadłam na pomysł zrobienia kalendarza na następny rok, jako pamiątki dla dziadków z obu stron. Tylko chcę jeszcze do świąt porobić Juliankowi trochę zdjęć :).

Coś takiego : www.twojkalendarz.pl/produkty/fotokalend...pion-klasyczny1.html

Koszt nie duży a radości mnóstwo !!! :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #456589 przez siteczko
Anulka dzięki ;) ja po prostu lubię takie twórcze rzeczy robić ;) Dlatego też sama zrobiłam zawiadomienie o narodzinach synka, które wrzuciłam na FB, czy też mam kilka projektów zaproszeń na chrzciny własnego projektu :) na ślub też wszystkie papierowe rzeczy, a zarazem graficzne projektowałam sama jak i wykonywałam, teraz czeka mnie przygotowanie na wesele brata :)
Co do kalendarza, fajna sprawa, w zeszłym roku kuzyn coś takiego zrobił i sprawiło wielką frajdę dziadkom :) my jako aby nie powtarzać jego pomysłu, musimy pomyśleć o czymś innym :)

A propo tego zestawienia maluszków, jako że tydzień się skończył i nie dostałam żadnych nowych zdjęć maluszków, uważam za zestawienie zakończone dlatego też pozwoliłam sobie do wszystkich Was które wysłały fotki przesłać to zestawienie w przyzwoitej rozdzielczości :) Jeśli przypadkiem by się zdarzyło że któraś nie dostała to proszę pisać, a na pewno prześlę :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #456620 przez baby_55
Anulka pomysł fajny :) myślałam o tym w tamtym roku ale jakoś mi zeszło :silly:

Siteczko znalazłam mały błąd, zamiast Czaj usiątko jest Czar usiątko
ja aż takich zdolności nie mam ale zaproszenia na chrzest Adiego robiłam sama :) fajna sprawa no i na pewno nikt takich mieć nie będzie :)

12 lata 6 miesiąc temu #456625 przez Ania14.09
co do kalendarza, to my co roku robimy taki prezent dziadkom i są zachwyceni. W tym roku dojdą foty nowego wnuka :laugh: Ależ będzie radości. :laugh:

Jeśli chodzi o smoczki, to ja jestem za, bo bez Filipa niedługo do toalety nie wejdę ;) Niestety testujemy kolejny, a on ma ciągle odruch wymiotny na smoka, tylko cyc, bo z cyca robi smoczek. Może jestem starej daty,ale uważam to za niepoważne.Zresztą przerobiłam to z Magdą, dlatego dwa lata karmienia i odzwyczajania od piersi na siłę. Obecnie jak jej przypominam, to się irytuje, ale mama też musi mieć oddech od maluszka dla siebie i to nie znaczy, że jest złą mamą. Niestety pępowina odcięta.... :huh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 6 miesiąc temu #456639 przez MADZIA7
Hej Dziewczyny:)

Dziękuję Wam za rady laktacyjne, dziś rano moja mleczarnia ruszyła pełną parą, teraz jest troche gorzej, zastanawiam się, czy jedna dłuższa przerwa w karmieniu możesz już powodować zanik pokarmu, bo w nocy Mała spi 5 godzi cięzko wstać na odciąganie, ale jak trzeba to trzeba.

Siteczko świetne te zdjecia naszych dzieciaczków, ale masz ciekawe pomysły! Ale Tymuś uroczy!

Chasiami śliczna Twoja Alusia:)

Baby kiedy Ty masz czas na te hellowinowe różnosci i zabawy z Adim przy Nikusi, ja tylko nadrabiam zaległości w ogarnianiu domu między spaniem a karmieniem i tak w kółko. Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie o chustę, bo licytuję 2 - czy lniana też jest ok? Firmy nati.

Dziś Natka skończyła m-c i chyba pierwszy raz świadomie się uśmiechnęła (nie wiem czy to już możliwe), ale zrobiła to parę razy jak pokazywałam jej tą samą minę :)

12 lata 6 miesiąc temu #457136 przez czajusiątko
Ależ tu niedzielna cisza. U nas niestety problemy z karmieniem doprowadziły nas do butli i mała póki co zajada Bebiko :(

12 lata 6 miesiąc temu #457430 przez MADZIA7
Witajcie:)

Ale faktycznie tu cisza, my wczoracj mieliśmy gorszy dzień, bo Natalka miała z brzuszkiem jakieś problemy i marudziła pół dnia. Ale przynajmniej z karmieniem już jest trochę lepiej. I czekam jak chusta do mnie przyjdzie, mam nadzieję, ze trochę pomoże i będę mogła więcej zrobić przy Małej, oby się jej spodobała:)

Czajusiątko ach te problemy z karmieniem... tzn. całkiem musiałaś zrezygnować, czy tylko dokarmiasz tym bebiko, może jeszcze uda się wrócić do piersi?

Anulka super pomysł z tym klandarzem, moze też taki prezent zrobimy dziadkom na BN...

dobrego dnia:)

12 lata 6 miesiąc temu #457470 przez PolaL
Witam mamuśki

u nas kwarantanna ... tzn. mały ma zapalenie krtani i zakaz zbliżania się przez 5 dni do małej. Trudno tego szakala odgonić ;) no i serce się kraje jak on idzie żeby dać małej całuska a tu ciągle słyszy nie podchodź :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 6 miesiąc temu #457472 przez Ania14.09
A ja się chwalę moim syneczkiem. :laugh: Potrafi już dłuższą chwilę tak trzymać głowkę na brzuszku i przekręcać się z brzuszka na plecki. Uczymy go też żeby sam chwilę potrafił być sam i się zabawił, bo śpi coraz mniej. Czasami trochę marudzi... Widać co nieco na fotach.
U nas zaczął się "sezon odwiedzin", tzn wszyscy przychodzą i oglądają Filipa. Jest sympatycznie,ale Filipowi nie zawsze się to podoba. ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #457476 przez czajusiątko
Madzia7 przez ta chorobę mam mniej pokarmu i mała coś nie chce ciągnąć piersi i każda próba kończy się płaczem :(
Polal biedny ten Twój synek... no ale cóż teraz taka pora, że co rusz jakieś wstrętne choróbska :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka