- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
Patys- nie wiem jak ta Biogaja ale wydaje mi sie ze Esputicon jest troche pomocny

ale to nie zmienia faktu ze mamy wciaz problemy z kupa . mala sie robi taka pocieszna juz sie usmiecha podnosi glowke i ojej:) slodziaczek maly:)
Madzia7-ostatnio czytalam ze jak dieta zawiera za duzo cukru to jest problem z kupa. Ja ostatnio objadlam sie ptasim mleczkiem(ktore obskubiwalam z czekolady i mam wrazenie ze mala srednio to zniosla) a co do pizamy to zmieniam ja kilka razy w nocy:) nieraz wkladam pieluche tetrowa i mi przeleci:(
chasiami dzieki za info zamowilysmy probki johnsona (podobno uczula ale zobaczymy jak mala po ukonczeniu mieisaca zareaguje bo mi sie wydaje ze te balneum itp to kicz troche)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jak również dopisać dane (patys, baby_55) lub poprawić (czasami miałam problem z odczytem w tabelce...)
Poniżej link, jak będzie skończone to powysyłam wszystkim na maila w zdecydowanie lepszej jakości

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

u mnie do uzupełnienia:
godzina 6:08 a wzrost 51cm
wpadłam jeszcze na inny pomysł, żeby zrobić to bardziej na szerokość to sierpień na dwie kolumny wrzesień na 4, potem pażdziernik a pod spodem taki ładny, ozdobny napis Nasze Wrześniowe Maluchy, co myślicie o czymś takim?
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a mój mały ma biegunke przez ta alergie pokarmowa:(na szczescie tylko 3 kupki dzis były ale wodniste bardzo:(i to nie przez karmienie piersia bo takie jeszcze nie były wodniste:(
a Mati urodził się o 9:30
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
I wiecie co? ja tak patrze na te zdjęcia to aż łezka w oku sie zakręciła

Bo tyle czekałyśmy na dzieciaczki a teraz już mają ponad miesiąc

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziś byłam sama z małym calutki dzień i nadal jestem... a on był dziś nie do zniesienia, jak był przy cycu albo jak przysypiał to był spokój a tak to ciągły wrzask, nic nie pomagało :| nie mam pojęcia co mu było... zwłaszcza że od 5:20 do 21 taki młyn, uszy mi spuchły i ledwo żyje

Jak tylko będę miała chwilkę to skończę te zdjęcia

chasiami czas szybko leci, mój synek w niedziele będzie miał miesiąc! a wydawało mi się że co tylko go urodziłam

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Trzyma już główkę wysoko i długo jak leży na brzuszku

Właśnie jaki rozmiar ubranek już zakładacie dzieciaczkom? Alusia już zakłada 68 a czasem 74 tylko 74 ma jeszcze za duże (zresztą zależy od firmy, bo rozmiar rozmiarowi nie równy).
Jutro jedziemy z rana odwiedzic koleżankę od Alusie - Karolinkę

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

chasiami Oliwier za tydzień skończy 2 miesiące, w tej chwili zakładam mu 62-68, czasami tylko w kaptur mu głowa nie wchodzi

U nas po zmianie mleka dużo lepiej. Krosty powoli znikają no i co najważniejsze nie ma kolek

Za mną pierwszy weekend bez synka, byłam na studiach. Nie było tak źle, za to nadspodziewanie spokojnie przespałam nockę - 13 godzin snu

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
bardzo fajnie wyszły te zdjęcia naszych maluszków - w poziomie lepiej widoczne

ie zaglądałam ostatnio do Was bo wykańczam się przy urodzinach Szymka. Już jedna imprezka za nami (dla dzieci z przedszkola) a dziś muszę upiec torta na jutrzejszą imprezkę już domową. Na razie jestem w polu

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
duże

- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
my bylismy u pediatry i sie okazało ze zapalenie uszu u obu

dostalismy kropelki i imufen na ból i w nocy pomogło bo spali 6 godzin za to teraz znów atak bólu

moi chłopacy maja 54 i 56 cm już i zakładam 62 i 68
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
My od wczoraj powróciłyśmy do karmienia piersią i jestem w szoku, że Oliwcia tak ładnie złapała cyca po tygodniu karmienia butelką. Pokarmu nie mam aż tyle co przed chorobą ale jak na razie wystarcza.
Kasia7775 ja też w ten weekend byłam na zjeździe. Co prawda w sobotę nie było mnie 7 godz, a w niedziele 3, ale i tak bardzo mi się tęskniło za moją kruszyneczką.
Wasze dzidziusie już takie duże, a moja córeczka dopiero pojutrze skończy 3 tygodnie, ale już widać jak się zmienia... coraz więcej się rozgląda i czasami do mnie uśmiecha. Od wczoraj też już jestem sama w domu. Wczoraj Oliwka była cały dzień na rękach bo marudziła, a dzisiaj zanosi się, że będzie lepiej ale na razie nie będę zapeszać

Siteczko bardzo fajny ten projekt

- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)

meldujemy się po spacerku, Filip jeszcze dosypia wiec korzystam z okazji

siteczko wysłałam Ci wczoraj na maila fotke synka, nie wiem czy doszla... jak na razie bardzo fajnie to wyglada, gratuluje pomyslu i wykonania

dziewczyny, tak mnie nakrecilyscie na ta chuste do noszenia malucha, ze wczoraj bylam zakupilam takowom, teraz czekam na jej przyjscie i wyprobowanie, nie wiem jeszcze jak ja bede wiazac, bo na kursie nie bylam, ale w necie mozna znalezc miliony podpowiedzi, wiec chyba sobie damy rade

czekamy dzisiaj na polozna, zobaczymy co powie, a w czwartek ide do gina na kontrole i po zaswiadczenie do becikowego... ciagle jeszcze jakies papierki do zalatwienia :/
my juz ladnie przesypiamy nocki, wspieramy sie butla, bo ciagle mam wrazenie, ze Filip nie dojada, ciagle by siedzial na cycu, a ile mozna

dobra, uciekam troche odpoczac, moze mi sie jeszcze uda, bo sie zasapalam na spacerku
pozdrowienia dla forumowych cioc, kuzynek i kuzynow

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Teraz czas na modyfikacje ułożenia w poziomie i będzie gotowe

Oczywiście nadal mogę dołączyć zdjęcia jak również dopisać brakujące dane czy też poprawić

Co do brakujących danych to u Majka_166 i Karolak25 jest brak wzrostu maluszków

A ja mam pytanie, może któraś z mam się z czymś takim spotkała lub jej maluszek też tak ma.. chodzi o to że Tymek od urodzenia jak śpi to praktycznie za każdym razem z otwartą buzią... czy też tak macie? Wiecie co to może oznaczać? Słyszałam coś o krzywej przegrodzie nosowej, zatkanym nosku, katarku, migdałkach... wiem że ja jak byłam mała czy też może i teraz spałam z otwartą buzią, ale to właśnie przez migdały... więc może ona ma to po mnie?