BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 3 miesiąc temu #316995 przez chasiami
Widzę ze nie jestem sama. Też wymiotuję praktycznie juz jest to moj codzienny rytuał, niestety. Zmęczona juz tym jestem, nie gadając o tym ze nic nie można zjeśc. A moja waga stoi w miejscu. nie ruszyła ani grama.
Moim jedynym pokarmem są LODY :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #317047 przez Anulka
Witaj chasiami miło że do Nas dołączyłaś :)

Dziewczyny podsyłam wam kilka wskazówek nt walki z nudnościami, wymiotami. Może coś znajdziecie dla siebie :)

babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciazowe_dole...ci_artykul,1221.html

babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciazowe_dole...ci_artykul,5807.html

Aganio jako przekąska mogą być orzechy włoskie lub migdały, zamiast jogurtu zawsze wybieram maślanki bo są zdrowsze, no ale to sprawa indywidualna.
Ja teraz w ciąży szczególnie staram się nie używać słodkich rzeczy, bo moja znajoma, szczupła osoba będąc w ciąży i jedząc zbyt dużo słodkich rzeczy, tak normalnie kilka razy w tygodniu, gdy zrobiono jej test na cukier, wyszło że ma cukrzycę ciążowa. Gdy zapytała swojego lekarza jak to jest możliwe, przecież nie jadła dużo słodyczy ?- powiedział, że cukry są nie tylko w słodyczach ale również w innych rzeczach które jemy i w ciąży organizm ma obciążenie o wiele większe dlatego lepiej zrezygnować w miarę możliwości ze słodkich i mącznych rzeczy. Powiedział jeszcze, że nie u każdej cukrzyca może cofnąć po ciąży.
Gdy jej posłuchałam, stwierdziłam, że wolę dmuchać na zimne. Po co mi kolejne problemy.

13 lata 3 miesiąc temu #317321 przez emkapl84
dzien dobry spiochy :lol: :lol: :lol: :lol: spijcie sobie spijcie poki mozecie :lol: nam dzis nocka nawet ladnie minela bo pobudka o 22 i 3 wiec luzik....dzis wyplata wiec lecimy pokupowac jakies fajne ciuszki dla malej strojnisi :lol:
milego dnia :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #317332 przez agnesssa
Anulka dzięki kochana za linki, próbowałam wszystkich opcji i niestety nic nie działa, jak już mnie mdłości dopadną to nie ma zmiłuj. No ale 12 tydzień się zaczyna więc jest szansa, że te dolegliwości zaczną odchodzić w dal :woohoo:
A z tą cukrzycą to słyszałam, że to jest bardzo indywidualna sprawa, ale faktycznie nie potrzebnie się narażać :huh: Dobrze, ze ja nie mogę patrzeć na słodycze :silly:

Emkapl to fajno masz :woohoo: Ja tez już się nie mogę doczekać zakupów dla maluszka :woohoo: Ale szczerze nie wiem kiedy zacznę, jak na razie nawet nie oglądam, bo ciągle się jeszcze obawiam :dry: Niech się tylko ten pierwszy trymestr skończy to będę spokojniejsza :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 3 miesiąc temu #317340 przez chłopek
czesc agnessa, to penwie synek bedzie jak na słodkie nie mozesz patrzeć:)

13 lata 3 miesiąc temu #317342 przez patys
hej dziewczynki:)ja też jak zwykle juz od godziny nie spię..no po prostu nie mogę pospać dłużej niż do 7:30 :laugh:
agnesssa ja też już bym chciała żeby ten pierwszy trymestr się skończył...a najbardziej na świecie chce juz usg..a powiedzcie mi czy każda z was już miała chociaz jedno usg?i widziałyscie juz swoją dzidzię? :) bo ja dopiero pierwszy raz będę miała....

13 lata 3 miesiąc temu #317348 przez agnesssa
Patys Ja do tej pory miałam trzy razy USG pierwsze w 5tc i było widać pęcherzyk, drugi w 7tc i był już zarodek i puls i w 11tc było widać dzidziolka i jak mu serduszko puka :lol: A kolejne USG mam za tydzień w piątek bo będę miała robione to badanie przezierności karkowej :woohoo:

Chłopek ja się na razie nie nastawiam, a patrzeć nie mogę z powodu mdłości, na kwaśne i ostre też nie mogę patrzeć :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 3 miesiąc temu #317352 przez chłopek
agnessa to sobie dzidzie z tydzien pooglądasz :) a ja sie katarem od Ksawcia zaraziłam

13 lata 3 miesiąc temu #317353 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
patys ja nie miałam żadnego usg , dopiero będę mieć robione w szpitalu za 3 tygodnie. Śniły mi się takie glupstawa , ze szok :(
Ja na nic patrzeć nie mogę , po prostu mam brak apetytu , wczoraj waga wskazała -1 kg od wagi początkowej .... coraz trudniej mi się zmuszać do jedzenia :(
Dzisiaj Luska obudziła mnie o 6 , jak tatuś wstawał do pracy ( nie widziała go cały tydzień ). Jutro jedziemy na weekend do mojej siory , 3 godziny jazdy , przez pol Irlandii ale mam nadzieje ze pogoda dopisze :D

13 lata 3 miesiąc temu #317354 przez chłopek
joanna mój tez wstał o 6 rano jak mąż szedł do pracy.
ja w pierwszej ciazy schudlam 5 kg ale pod koniec ciazy miałam wage poczatkowa sprzed ciazy

13 lata 3 miesiąc temu #317358 przez Anulka
Witajcie Kochane Mamuśki,
ja miałam USG tylko jeden raz przy pierwszej wizycie w 7 tc.

A powiedzcie mi chodzicie go gina prywatnie czy na fundusz??

13 lata 3 miesiąc temu #317362 przez chłopek
Anulka ja chodze na NFZ i miałam usg w 7, 13,22, i w 30tyg mam miec

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #317364 przez aganio87
witajcie kochane :)

a ja jem i jem i jem... zaczynaj muż od 3.30 rano jak robie kanapki mezowi do pracy, nawet teraz jem chleb z pastą rybną i zagryzam ogóreczkiem korniszonkiem :) mąż sie śmieje że teraz to lepiej mnie ubierać niż żywić hehehehe zgadzam sie z nim.... :) :side: :side: :blush:

ja za równy tydzień dzidzie moje zobacze :) :) :) już nie moge sie doczekać....

Mi sie śnił węże których panicznie sie boje i jak w nocy szłam do toalety to jak głupia sie rozglądałam czy aby na pewno nie ma węża w domu....

Chłopek może podobnie bede miała z tą wagą :) lekko brzuszek mi wysadziło (bo zawsze taki płaściutki miałam) ale kilogramów nie przybywa... :) ja też mam katar non stop :( :( :(

Anulka ja chodze prywatnie i miałam w 8 tyg i teraz w 12 bede mieć ;)

[*] 6.11.2011

13 lata 3 miesiąc temu #317365 przez Anulka
Chłopek więc ja też będę pewnie tak miała robione, ponieważ również chodzę na NFZ :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #317366 przez chłopek
anulka jak chodziłam prywatnie tez tak miałam wydaje mi sie ze to zalezy od lekarza, bo moja szwagierka chodzi na NFZ i ma co wizyte usg

aganio a jak snią się węże to ktoś fałszywy w twoim otoczeniu jest

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka