BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 8 miesiąc temu #177469 przez gagusia84
Jakie te brzuszki sa fajne :) . Jaka ja dzis mieszanke zrobiłam. Najpierw zjadłam frytki potem sledzia w sosie smietankowym a na koniec kromke chleba z paszczetem :P szok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #177484 przez KasiaT
Tygrysica Brzunio uroczy, kotek też (uwielbiam rude kociaki :lol: )
Ja co do wózka się nie wypowiadam, bo będę miała pożyczony, tak więc się wiele nie interesowałam. Generalnie to wielofunkcyjna inglesina ale jaki model :unsure: plus, że jest w niej nosidełko 0-13kg
A mnie ostatnio wzięło na pranie i prasowanie wszystkiego co tego wymaga i co jest dla dzidzi :silly: czyli ciuszki, pościel, kocyki... eh... w ogóle mam w sobie tyle energii jeśli chodzi o wszelkie sprawy związane z maleństwem, że aż mój mąż łapie się za głowę słysząc kolejny nowy pomysł :laugh:
No cóż.... chyba mnie dopadła faza "wicia gniazda" :woohoo:

Ach no i dziś byłam na morfologii... zawsze pobierała mi krew jedna kobitka... dziś jej nie było... ta druga, chyba mało doświadczona zaczęła mi macać te żyły. Zawsze miałam pobieraną krew z jednej (fajnej, grubej, niepękającej, każda się zachwycała) ale Pani uznała ją za tętnicę.... ja mówię, że to żyła, że zawsze była nakłuwana ale nie... ona mi pobrała krew z bocznej cienkiej żyłki, która prawie natychmiast pękła :pinch: I tym sposobem mam "pięknego" krwiaka :angry:
Plus jest taki, że wyniki są oki... hemoglobina się poprawiła, na razie anemia się cofnęła :laugh: i szczoszki elegancko, więc mimo wszystko badanie w tym miesiącu uznaję za bdb :blink:
uf.... się rozpisałam...

13 lata 8 miesiąc temu #177527 przez tygrysica
Ja tez dostałam skierowanie na dodatkowe badania, bo mnie skóra wszędzie czasem swędzi i musza sprawdzic czy to nie cholestaza. Co prawda troche wcześnie jak na objawy, ale jakieś tam podstawowe badania mi zrobią.
Twardniejący brzuch to podobno przez niedobór magnezu- brałam 1 tabletkę asmagu zwykłego, a mam brać 4 dziennie teraz.

A tak z innej beczki to czy planujecie i w którym miesiącu sesje zdjęciowe ciążowe? Tak w ogóle to jestem fotografem i grafikiem z zawodu, ale nie pytam bo np. szukam klientek (teraz to nawet często nie biorę zleceń, żeby się nie przemęczać ;)), tylko bo nie robiłam takich zdjęć do tej pory nikomu ani sobie i nie wiem kiedy jest najlepszy moment. Kiedy brzuszek optymalnie wygląda i jeszcze się ma siłę ;)

13 lata 8 miesiąc temu #177531 przez tygrysica
KasiaT- obejrzałam Ingelsiny- ta balestrino cudna :)

13 lata 8 miesiąc temu #177536 przez tygrysica
o- znalazłam od razu w okazyjnej cenie, ale i tak dla mnie ciut za drogo allegro.pl/okazja-inglesina-classica-bal...2w1-i1759494396.html

13 lata 8 miesiąc temu #177554 przez rojku
nooo piekne wózki te Inglesiny, tyko troszkę ceną odstraszają...
zawsze takie retro mi się podobały, ale, że wózek dostanę od siostry, to nie rozglądam się nawet za bardzo za wózkami

13 lata 8 miesiąc temu #177577 przez KasiaT
oj akurat te retro nie dla mnie :P
Ta inglesina, którą będę miała to zwykły model bez udziwnień na pompowanych kołach. jakoś pewnie w połowie października już będzie u mnie to wtedy wrzucę fotę.

A propos sesji brzuszkowej to nie wiem czy ją zrobimy. W razie co fotografia jest zamiłowaniem mojego męża więc jak nas najdzie ochota to tylko wyjąć aparat i jazda :blink:

13 lata 8 miesiąc temu #177579 przez luska
Tygrisica wlasnie nie dawno czytalam a rtykol o laskach z warszawy ktore sie zajeły sesjami dla przyszłych mamusiek ;) Idzie im niezle a pisalo ,że najlepszy moment na sesje to 7-8 miesiac.Ja to juz do sesij sie nie nadaje :( No ale domowe focie tez mi starcza.Mam nadziej , że jak maluchy troche podrosna to zrobimy rodzinna sesje

Kasia to podziwiam , ża chęci ja nadal w proszku.Jedynie co to zakupy niewielkie i przesortowanie ciuszków po Olu i na tym jak na razie koniec.Ale wicie gniazdka zacznę pod koniec października początek z listopada z nadziej na przyspieszenia ;) Ale wtedy i dom na błysk będzie i wszytko przygotuje.Mlody jedzie na wakacje wtedy do babci wiec na luzaka bede mogla przygotować.

A za badan to ja juz dostalam na glukoze .W przyszłym tygodniu trzeba by bylo zrobic.No i mocz bo mam nie za ciekawy a morfologia standard srednia z nieciekawa hemoglobina

A wozko fajny taki stylowy.Ale ja wole bardzeiej praktyczne pojazdy.My mam po Olku ale totalny jak dla mnie nie wypał.Dostalismy od tesciowej ale cholernie ciezki, duzy, hukowo sie sklada.Wiec teraz mojemu zapowiedziałam , że nie mam mowy ,żebym sie meczyla z nim chce nowy lekki ktory sie bedzie bez problemu skladał no i bedzie bardziej zwrotny

13 lata 8 miesiąc temu #177612 przez tygrysica
luska: ja skierowanie na glukoze tez juz mam, ale może na początku września zrobię, bo to trzeba chyba do 27 tygodnia, a ja od 5 września mam urlop. Zobaczymy.
Ja teraz męża zmuszam i co tydzień kontunuujemy duuże porządki. A jak bedziemy mieli orlop to bym chciała tez ściany malować itp.
Co do wózka to czekam na zdjęcie gondoli, bo nie bardzo była widoczna w ogłoszeniu i jeszcze nie mam info czy ten graco ma koła pompowane czy piankowe. Jak piankowe to nie wiem czy się skuszę. Wolałabym dmuchane, bo w końcu to zima będzie. No i w zestawie nie ma bazy do samochodu dla fotelika, a my będziemy często jeździć samochodem i trzeba by dokupić- nowa kosztuje koło 250zł, do tego parasolka, kurier i koszt wózka rośnie ;(

13 lata 8 miesiąc temu #177772 przez gagusia84
Ja wózek kupie w komisie a łózeczko mnie zato troche wyniesie bo znalazłam u nas łózeczko z kubusia puchatka albo z my to you. Łózeczko kosztuje koło250 funtów. Ale mąz powiedział ze kupimy :) Jak bede miała to wstawie zdjecie. :) A jak u was z łózeczkiem dla bobasa???

13 lata 8 miesiąc temu #177998 przez tygrysica
Ja wiem, że chcę białe i kupie na allegro na początku września, żeby w trakcie urlopu ustawiać.
Natomiast znowu mam zonka z wózkiem, bo teraz to mnie kuszą używane bugaboo - tyle samo wychodzą co graco, a maja lepsze opinie i są jeszcze lżejsze niż delti emu... i nie wiem teraz sama. Nie ogarniam ;)

13 lata 8 miesiąc temu #178019 przez KasiaT
Jeśli chodzi o łóżeczko to my już swoje mamy :)
Czeka sobie grzecznie w opakowaniu. Łóżeczko jest Klupsia Radek II z szufladą kolor teak (coś pod calwados). Daliśmy za nie 360 zł. W cenę był wliczony materacyk gryka-kokos.

13 lata 8 miesiąc temu #178065 przez NaMAgapas
Witam :)
Jesteśmy po USG. Dzidzia prawidłowo się rozwija. Pępowina trójnaczyniowa, łożysko wysoko, wody płodowe w normie :) Będzie CÓRECZKA :) :) A wszyscy wróżyli chłopca... ani jedna osoba nie powiedziała, że będę miała dziewczynkę. Teraz wszyscy zaskoczeni (łącznie ze mną) Ale się cieszę :) Tylko zero imion dla córci :)

A to mój Skarbuś :kiss:

Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #178073 przez luska
hej laseczka
Ja wszystko mam dokupimy tylko łozeczko turystyczne, wozio nowy no wiadomo kosmetyki pampki pizamke jakies laczuch do szpitala i higieniczne przybory.Łozeczko mam zwykłe w sumie sosnowe ale mam 2w1 bo to jest łóżeczko kołyska a płaciliśmy za nie około 450zł co mi się wydaje nie dużo.Z wózkiem to już gorzej bo jest tego masa to raz a dwa na dobra sprawę opinii jest tyle co wózków.Wiec ciężka decyzja.Mysle o espiro i Xladerach a graco tez ale mi się znowu nie podoba spacerówka.Wiec pewnie zdam sie na pomoc ekspedientki w sklepie ewentualnie na alegro moze xlander uzywany :unsure: Sama nie wiem

13 lata 8 miesiąc temu #178078 przez luska
Gratuluje córeczki.Super , że wszystko oki:)To najwazniejsze ,że zdrowa :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka