BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707071 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Elusia u Was upały a u nas pogoda w kratkę, jednego dnia wręcz zimno o pada a drugiego cieplutko.

Edzia dobrze, że z malutką wszystko w porządku i prawidłowo się rozwija :)
Gratuluję studniówki :)

Paula kochana bardzo mi przykro ale ta biała karuzelka jest połamana :( Od razu odłożyłam ją do wywalenia. Tak to jest jak się czegoś porządnie nie schowa tylko wrzuci gdzieś byle jak :(
Uchwyt jest dobry ale połamana jest ta część na której wiesza się zabawki. Wybacz, że narobiłam Ci nadziei :(

Anecia zdjęcia muszą być odpowiedniej wielkości, ja zmniejszam w paincie a jak mi się nie chce to wrzucam tu i potem daję linka do zdjęć na forum :)
pokazywarka.pl/

A do mnie zadzwonili dziś z przychodni, że jutro nie ma mojej ginki i wizyta przesunie się o tydzień. Szkoda bo bardzo na nią czekałam ale co zrobić, siła wyższa. Czyli teraz byle do 24 lipca ;)

Spokojnego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #707075 przez Anecia225
Elusia wlasnie masz racje z tymi rodzicami liczy sie nasz gesy a nie prezenty za nie wiem Ile u mnie bywa tak ze mowi co mam kupic dla jego dziecka ludzie swojemu nie kupue bo musze tamtemu chore ale coz. Moja Ma chrzestnych i nie wie ze oni sa jej chrzestnymi bo o wszystkim Zapominaja chocby o Lizaku. Ale co tam wazne ze doprowadzona do wiary jak Powinna.
A co do krzywej serio u nas nie ma ze boli siedzi sie ja szydelko i kordonek wzielam ale na poczatku mialam poty jak cholera bleeeee :P Edzia to prawidolow Niunia przybiera wszystko OK super :D co prawda ja jestem w 27 tygodniu i 936 wazy :P

Poza tym jako dodac Fotke pomozecie :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #707077 przez Agusiak
Anecia odpisałam Ci już w poście wyżej, może coś pomoże :)

11 lata 9 miesiąc temu #707212 przez oleczka86
Cześć kochane :)

Dzisiaj miałam wczesną pobudkę bo już o 4.30 pół nocy się męczyłam bo nie mogłam spać eh dzisiaj będę trochę nieżywa :(
Odebrałam wczoraj wyniki znów nienajlepsze :( mimo zażywania witamin i diety bogatej w żelazo dalej spadek hemoglobiny,erytrocytów i innych, ponad to krzywa cukrowa też nienajlepsza bo mam zbyt niski poziom cukru na czczo...nie wiem już co się dzieję staram sie dbać o siebie a tu ciągle coś, chyba po prostu mój organizm nie daje rady zbyt szybko zaszłam w tą ciążę :( wizyta w przyszłym tygodniu zobaczymy co lekarz powie.
Mąż przywiózł mi wczoraj maszynę także wcale nie musiałam sie z teściową widzieć :) zakupiłam parę fajnych ścinek materiału i dzisiaj może coś poeksperymentuje :) Dzisiaj mąż wyrusza już w drogę znowu zostaniemy sami ale w sumie już środa to szybko zleci :)

Edzia to teraz wielkie odmierzanie się zaczęło :) gratuluje wyników super waga dzidzi oby tak dalej :)

Anecia tak to jest teraz świat schodzi na psy jak ja to mówie. Kiedyś bycie chrzestnym to był swego rodzaju prestiż zaszczyt każdy sie czuł dowartościowany, a teraz dla każdego to kłopot bo każdy bycie chrzestnym wiąże od razu z wydawaniem kupy pieniędzy. A dla mnie ważne jest aby przynajmniej pamiętał o urodzinach i świętach i wcale nie muszą to być prezenty za miliony wystarczy czekolada soczek i dziecko tak samo sie cieszy bynajmniej moje. Ale takie mamy teraz czasy że kiedyś na komunie to sie dostało rower na który cała rodzina sie składała a teraz jedna osoba quada kupuje za 5 tysi i później tym dzieciom coś sie w głowach robi i rodzicom...

11 lata 9 miesiąc temu #707228 przez nuśka09
Dzień dobry ;)

ja już od 6 nie śpię bo trawy koszą ;/ a to nawet i lepiej bo na spokojnie się do podróży przygotuję i jeszcze tu zdążyłam zaglądnąć :)
Co do chrzestnych mam inną osobę która bardzo by chciała ale wolę żeby D. zadecydował bo ja wybrałam chrzestną. ehh dla mnie to osoba która może mi zastąpić rodziców w razie ich braku a nie kasa i prezenty, no ale cóż taki świat ,tacy ludzie ;/

Fajne te wasze sówki;)
oleczkaty to masz talent ;) kurcze jakbym miała maszynę to bym się zmobilizowała do stworzenia takich cudów ;) bo ochraniacze drogie;/ a jeszcze nie ma nigdzie takich jak chce;/
a tak w ogóle to nie przemęczaj się za bardzo, dbaj teraz o siebie ;)będzie dobrze ;)
Agusiakszkoda że przełożyli Ci tą wizytę no ale dobrze że tylko tydzień ;)
Edziasuper że z malutką w porządku ;) no i teraz to dwucyfrowe odliczanie ;)

Miłego dnia kochane, odezwę się wieczorem jak dojadę do domku ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707261 przez Agusiak
dzień dobry mamusie :)

Ja podobnie jak Wy miałam wczesną pobudkę a na dodatek pół nocy nie spałam, bo córcia miała jakieś jazdy, nie wiem czy jej się coś śniło czy piątki dawały w kość, ale fakt taki że jestem ledwo żywa ;)
A jeszcze rano przyszła i mówi, że chce mleko, a ja że za chwilkę bo się grzeje woda w podgrzewaczu (oczywiście już była dawno zagrzana bo wstaję wcześniej i włączam, ale chciałam wywalczyć jeszcze parę minut w łóżku :P ), a ta mała żaba powiedziała: hopsi hopsi NIE, i ściągnęła ze mnie koc, a po tym fakcie dodała odkrywczo: o pupa... :) heheh, no musiałam już dać jej to mleko, małej terrorystce :P

Co do chrzestnych to całkowicie podzielam Waszą opinię.

oleczka kurcze niefajnie z tymi wynikami, ale to pewnie tak jak sama piszesz, przez to że zbyt szybko będzie kolejna dzidzia. Organizm podobno potrzebuje roku po porodzie żeby dojść do siebie, a każdy jest inny. Może jeszcze nie wróciło wszystko do normy a tu już kolejne obciążenie. Ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a wyniki się poprawiły i oby lekarz coś na to zaradził :)

nusia ochraniacze możesz kupić całkiem niedrogo w takich najzwyklejszych sklepach, całe białe, kremowe, możesz kupić jakieś ciekawe łatki czy naszywki w pasmanterii i ponaszywać nawet ręcznie i już będzie ozdoba :) Hehehe ale się wymądrzam a pewnie sama bym się nie podjęła, no ale może Ty złapiesz wenę :blink:

A i tak patrzę na suwaczek Edzi i mnie olśniło, że u mnie też już po 100dniówce :lol:

Miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #707275 przez Groszek
Cześć :)
Nocka na szczęście spokojna... Michaś wstał po 8 więc i ja w miarę wyspana. Zaraz musimy skoczyć do miasta a ja lenia mam :P
Co do sówek to fakt są super, nawet próbowałam je szyć, ale wyszły koślawe i trafiły do śmieci, bo jak mi coś nie wyjdzie to fruuu do kosza :)
Z chrzesnymi też mamy problem, no ale kogoś wybrać musimy :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 9 miesiąc temu #707316 przez Anecia225
Co do chrzestnych tak wlasnie teraz qady tablety komorki Bog wie co jeszcze kiedys zegarek rower cieszyl najbardziej a teraz MOja Corka mi powiedziala juz ze ONa KOmputer chce gdzie w sumie 3 w domu wiec napewno tak nie bedzie dostanie MOj ja bede miala zajecie przy Maluszku :D
A co do tych ochraniaczy tez juz patrzylam sa drogie to fakt zaastanawiam sie jak bym chciala zrobic czym je wypchac zeby byly takie grubsze by sie dziecko nie obijalo.

Agusiak huahuhaua o PUPA skad MY to znamy MY to mowimy ze goraco bylo hahahah :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Kurcze oleczko nie fajnie z tymi wynikami ale treba byc dobrej Mysli czy Maluszek rosnie jak Powinien ??? a ja swojej Coreczce poprawialm morfologie zasypywalam buraki cukrem i sok ten codziennie dawalam tym jej poprawilam wyniki.Kurcze nie wiem ale bedzie dobrze MUSI :blink:

Groszku tez mam tak samo jak mi sie nie podoba wyrzucam hahah :D zreszto wogole jak popatrze na swoje pierwsze dziela ulalala hihi smieje sie czasami :lol:

Ja wstalam wczesnie mialam w planie zrobic nalesniki corci a tu jajka ani jednego wrrrr a bylam w sklepie... i zmienilam plan na kolacje beda nalesniki

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707371 przez Agusiak
laski bawię się w te sowy, na razie ćwiczę bo nigdy nie robiłam i powiem Wam ,że mnie ciężko jest nawet kółko z papieru dobrze wyciąć :ohmy:
Ale będę miała ozdoby na kartki jak już to opanuję :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

oczywiście jeszcze brakuje im czarnych źrenic ;)

a te mi się podobają z materiału, zdjęcia z neta:

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #707500 przez Elusia
Hej kochane, u nas znowu upał. Też średnio spałam...
Do mnie dzwonili z gabinetu tego poleconego ginekologa i mam przełożoną wizytę i okazuje się że to już za tydzień!:)25.07, także podobnie jak ty Agusiak (w sensie terminu, bo Tobie niestety do tyłu przesunęli:/). W weekend może uda mi się kupić jakieś farby i będę malowała pokój malucha:) mam nadzieję, że się uda i będę mogła się pochwalić rezultatami:) po za tym już chyba z 5 raz mam chęć przemeblować w pokoiku bo ciągle coś mi nie pasuje:P
Idę jeść, czytać i odpoczywać:) bo jak młody wstanie z drzemki to już koniec leniuchowania.

11 lata 9 miesiąc temu #707570 przez Agusiak
Elusia to dobrze, że przyśpieszyli Ci wizytę, mam nadzieję że Pan dr Cię uspokoi :)

Ja działam z obiadkiem :)

Pięknie na dworze, oby już tak zostało :)

11 lata 9 miesiąc temu #707592 przez P@ul@
Witajcie dziewczyny.

Ja się jakoś kiepsko czuję, wczoraj miałam trochę podwyższoną temperaturę. pół nocy męczyła mnie zgaga, więc mega nie wyspana jestem. Wstałam dość późno, byłam na działce po cukinie, zerwałam 3 dla siebie, jedną dałam cioci, a już następne rosną w mega szybkim tempie. A jeszcze pół w lodówce leży. Dziś nic nie będę z nimi robić, bo na obiad barszcz i puree ziemniaczane z prażoną cebulką. Ziemniaczki już obrane, ale,że K. wraca dopiero o 16 to się jeszcze nie gotują.
Za chwilkę idę do wanny, bo taki ukrop u nas, że spacer na działkę mnie wykończył i cała mokra jestem.

Dostałam dziś fotki 2 sówek do karuzelki z filcu. Są super, później zgram je na kompa i wam pokaże jaką mam zdolną szwagierkę :)

Ja zdolności nie mam, ale pomysł jak złożyć w całość moje sówki mam, więc będę dalej kombinować :)

Agusiak nic się nie przejmuj, coś wymyślę :)
Ta pierwsza sowa w kwiatki jest rewelacyjna :) Może dałabym radę coś takiego wykombinować, a jak nie to mamę poproszę. Ona to mi szyła wszystkie ubranka jak się urodziłam, a mojemu bratu pościel i całe wyposażenie do łóżeczka, to mi też coś tam może uszyć :)

Jeśli chodzi o ochraniacz to ja wybrałam beżowy w białe kropeczki, wolałabym w duże grochy, ale nie ma nigdzie w takich kolorach i rozsądnej cenie. allegro.pl/ochraniacz-cale-lozeczko-60x1...bay-i3364879467.html wzór 17

Trochę się rozpisałam, ale jeszcze wam powiem, że dzwoniła do mnie kobietka u której zamawiałam paczkę na allegro i mów, że nie ma tego kremu co ja chciałam, że będzie dopiero za 3 dni i czy może dać mi inny. Mówi jaki i się okazało, że chce dać mi lepszy i nawet droższy i to beż dopłaty :) tej samej firmy tylko dodatkowo z jeszcze jednym składnikiem. Oczywiście się zgodziłam i powiedziała, że jutro paczka będzie u mnie. Nie mogę się doczekać.

Na razie się żegnam i idę się czegoś napić i wymoczyć się trochę. Trzymajcie się ciepło. Pa, pa :*

11 lata 9 miesiąc temu #707628 przez Agusiak
Paula koniecznie wstaw nam te sówki, fajnie że ma Ci kto zrobić takie cudeńka :)

Kurcze oleczka chyba ostro działa z tymi sówkami bo coś nie zagląda ;)

My już po obiadku, na dworze upał, super :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #707648 przez Anecia225
ja nie mam jeszcze do lozeczka nic ale ogladam narazie wzory napewno chcialabym w kolorze ecru z jakimis misiami lub owieczkami ale z duzymi wzorami u nas dziewna pogoda cieplo zimno cisn skacze chyba bo rano jakos ciezko mi sie oddychalo wystraszylam sie :*(

11 lata 9 miesiąc temu #707651 przez Agusiak
no u nas teraz tak się zachmurzyło, że nie wiem czy nie lunie :(
zwariuję z tą pogodą, jak nic zwariuję :ohmy: :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka