BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu #1003696 przez paalinkaa
MagdaM a mleko z czosnkiem?

Pokazalam dzis mezowi polecany aspirator do nosa to biedny wyszedl i powiedzial "zapomnij" :D chyba zostaniemy przy tym do odkurzacza.. zapytal czy to sa jednorazowe artykuly:D juz go widze w tej roli.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1003816 przez Mastynka
Dzięki dziewczyny,łóżeczko mam wypatrzone z szufladą bo bardziej mi się podobają,bardzo dużo jest teraz białych jednak znajoma mi mówiła,ze odpryskuje z nich farba więc z białego rezygnuje .... Jutro wstawię zdjęcia wózka bo dziś ma przyjść już nie mogę się doczekać :) Nie martw się ja też mało kiedy czuję ruchy dopiero,gdy leżę to mały kopie jak szalony :) a czytałam ze takie dziecko przesypia 20h na dobę więc spokojnie ... :)

9 lata 7 miesiąc temu #1003835 przez paalinkaa
Dziewczynki powiedzcie mi o ktorej godzinie zaczelyscie badanie krzywej cukrowej? Chodzi mi o to o ktorej pobrano Wam pierwszy raz krew. Ja dotarlam do punktu na godz 9:00, czekalam w kolejce z 30 minut i opierdziel dostalam ze takie badanie powinnam wykonac rano... Ze ja sie wtedy mecze i dziecko tez. Nie lapie o co babce chodzilo skoro wstalam o 8:00, wyjechalam 8:40 i reszte opisalam.. moglam byc wczesniej ale co by to zmienilo?

9 lata 7 miesiąc temu #1003850 przez MagdaM
Paalinkaa mleka nie powinnam ale wypilam dziś z miodem
Ja o 7 miałam badanie, ponoć najlepiej bo się nie przeglodzisz a jednak 2 godziny czekasz.

Mastynka koniecznie chwal się wozkiem :)

Ledwo żyję. Zarazilam się od cory ale najgorszy jest ból gardła. Jakbym miała ranę otwarta

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1003861 przez Mastynka
MagdaM mnie tez boli gardło kupiłam wczoraj tabletki do ssania prenalen je mozna stosować w ciązy,nie szkodzą dzidziusiowi

9 lata 7 miesiąc temu #1003876 przez Nefri
Widocznie taki sezon chorobowy, ja też zasmarkana ale gardło już nie boli. Pije syrop prenalen a synek sambucol w saszetkach, super na niego dziala.
MASTYNKA Tymek ma białe łóżeczko i nic nie odpryskuje a mamy je już 20 miesięcy ponad, jest śliczne. Chyba to zależy jakie łóżeczko się kupi.
PALINKA tak jak Magda pisze, pewnie chodziło jej o to, że będziesz jednak długo bez jedzenia, bo wychodzi na to, że do 11:30, a to całkiem długo i nie zdrowo trochę dla ciebie i dziecka

9 lata 7 miesiąc temu #1003915 przez Mastynka
może faktycznie zależy od firmy.Ja sie wybieram jutro na tą glukoze a ile kosztuje to badanie?

9 lata 7 miesiąc temu #1003956 przez balbina
Mi też kazali być o 7. Mało tego, jak w pierwszej ciąży byłam punktualnie o 7 na miejscu i dowiedziałam się że trzeba samemu kupić glukozę w aptece, to mi powiedziały panie w recepcji, że w takim razie dziś już będzie za późno i nie zdążę i mam przyjść następnego dnia. Chyba chodzi też o to że te laboratoria zamykają się około jakiejś 10:30 i oni chcę się wyrobić.
Też jestem chora i też z gardłem najgorzej. I też od synka się zaraziłam, który też bierze Sambucol. Jakże podobne są nasze losy:)
Trzymajcie się dzielnie:)

9 lata 7 miesiąc temu #1004032 przez paalinkaa
Zrobili mi badanie ale kazali szybko biec potem zjesc sniadanie. Tam gdzie robilam pobieraja od 8-17 wiec to raczej nie kwestia ich pracy. Niestety nie powiem Ci ile takie badanie kosztuje bo mialam je z ubezpieczenia prywatnego. Jakies dwa lata temu robilam samodzielnie ale razem z insulina i placilam 110 zl ale sama glukoza powinna mniej kosztowac.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1004092 przez Mastynka
aha temu pytam bo nie wiem ile mam ze sobą zabrać kasy żeby mi starczyło. Wóżek RIko Nano dotarł jesteśmy z męzem bardzo zadowoleni ,gondola lekka-duża.Wózek jest solidny a zarazem lekki. Na razie nie zdążyłam zrobić zdjęc bo mąż wyniósł wózek na strych.Ale naprawdę polecam jest bardzo podobny do wózka Adamex Pajero.

9 lata 7 miesiąc temu #1004100 przez MagdaM
Zdrówka dziewczyny!!

Ja po konsultacji u innego diabetologa i ponoć szkoda, że mnie tamta nastraszyla, aczkolwiek cukry skakać będą i trzeba się kloc...
Ciekawe ile waży Tosia, bo kopie mało, ale głównie zaczęła się wypychac ;) zobaczymy za tydzień :)

Kurczaki! Zostało nam mniej niż 100 dni do porodu! :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1004243 przez paalinkaa
Juz sie doczekac nie moge:)

Nasz Mikolaj wazy okolo 830 gram i posladkowo sobie siedzi:) ale wiadomo ze ma jeszcze czas. Krzywa cukrowa mi pieknie wyszla:) jedynie jakies pieczenie odczuwam przy siusianiu i mam na to jakis krem:) oby sie nie rozkrecilo. Szyjka trzyma:)

A wlasnie szkole rodzenia dzisiaj zaczelismy:)

A jak sie czuja zasmarkane mamuski? Przechodzi Wam cos?:)

9 lata 7 miesiąc temu #1004324 przez paalinkaa
Dla zainteresowanych od poniedzialku na tvp2 godz 17:15 bedzie lecial serial dokumentalny o wczesniaczkach pt "moje 600 gram szczescia" :) o tym jak to tak naprawde jest.

9 lata 7 miesiąc temu #1004428 przez Mastynka
Ja byłam dziś na badaniu krzywej cukrowej i odkąd wróciłam do domu czuje się fatalnie jestem słaba i serce mi dziwnie przeskakuje momentami juz nie wiem czy to moze od tego,że dużo krwii pobrali czy może mnie zbiera jakieś przeziębienie bo teraz taki sezon na choroby.Nic piję meliskę żeby uspokoić serducho i chyba dziś wcześniej się położe bo już się zaczynam denerwować...

9 lata 7 miesiąc temu #1004472 przez Nefri
Paalinkaa to duży chłopak z Mikołaja :) Ja czuje się już lepiej, trochę mam jeszcze smarki, ale nie jest źle. Ja takich programów nie oglądam, dla mnie to dodatkowy stres, który mi nie potrzebny.
Mastynka niczym się nie denerwuj, na pewno nic się nie dzieje. Może jesteś zmęczona tym badaniem i całym dniem. A nawet jak Cię bierze jakieś przeziębienie, to w ciąży często się zdarza i to nic strasznego, mleko z czosnkiem i miodem, herbata z miodem i cytryną, dużo wody, syrop prenalen i szybko przejdzie.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia