BezpiecznaCiaza112023

Karmienie butelką

15 lata 3 miesiąc temu #2863 przez Scholastyka21
właśnie kilka dni temu zmieniłam na 2 bo przez 1 mu bardzo mało leciało, szczególnie soczków i nie chciał pić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 3 miesiąc temu #2935 przez tysia178
to może zmniejsz smoczek do herbatki na jeden:)

14 lata 4 miesiąc temu #47832 przez makaja
Dziewczyny czy pierwsza butelka dla noworodka może mieć pojemność 260 ml, stwierdziłam, że lepiej od razu kupić większą na dłużej starczy ... co o tym sądzicie ??

14 lata 4 miesiąc temu #47858 przez jedynaczka
makaja, tą małą też będziesz długo uzywać, a jest mniejsza, więc wygodniej ją trzymać, a maleństwo na początku będzie często jadło.
Ale jak sie uprzesz to na pewno duża wystarczy.

13 lata 7 miesiąc temu #196368 przez eash
stary wątek, odgrzewam, bo akurat zastanawiam się nad kupnem butelki dla naszej drugiej dzidzi, na którą dopiero czekamy.

u mnie było tak, że miałam butelki lovi - wydawalo mi sie, ze to w miare dobra firma, butle nie za 5 ale za 20zl kupilam, wiec powinno byc ok. ale nie bylo - mala wypijala strasznie szybko, dlawiac sie i krztusząc. mama i siostra doradzily mi butelki dr brown's z rurka odpowietrzajaca. to byl u nas strzal w dziesiatke, dziurka w smoczku byla duzo mniejsza, mala musiala sie skupic na ssaniu i niezle nameczyc, zeby wypic wszystko z butli. nie dlawila sie, nie krztusila. mamy te butle do dzisiaj. moge te butelki polecic z czystym sumieniem! kosztuja cos kolo 35zl za sztuke (ta wieksza, z szeroka szyjka, bo takie mam), zestaw 2 lub 3 smoczkow kosztuje w granicach 15-20zl (smoczek 0+ jest w komplecie, potem trzeba dokupowac). po 6-9 miesiacach uzytkowania butle zrobily sie troche brzydkie (podobno wszystkie bez BPA tak brzydna), w tych najstarszych troszke przecieka gumka od rurki, ale generalnie jest ok.

teraz zastanawiam sie nad wyprobowaniem tommee tippee, ale to juz z mysla o drugim dzidziusiu. sa w podobnej cenie, maja podobny system odpowietrzajacy, ale ksztalt butli i smoczka bardziej przypomina kobieca piers i moze sa przez to lepsze od dr brownsa?

doradzcie.

13 lata 7 miesiąc temu #196379 przez sylwus136
nie miałam doktora browsa ale z czystym sercem polecam Ci tommee tippee.Kupiłam małą na spróbowanie ale okazała się lepsza od Avent-u i teraz mamy już drugą dużą.Butelki są świetne.

13 lata 7 miesiąc temu #196390 przez bombel779
eash napisał:

teraz zastanawiam sie nad wyprobowaniem tommee tippee, ale to juz z mysla o drugim dzidziusiu. sa w podobnej cenie, maja podobny system odpowietrzajacy, ale ksztalt butli i smoczka bardziej przypomina kobieca piers i moze sa przez to lepsze od dr brownsa?

Dr Brownsa nie używałam ale za to Tommee Tippee owszem i jestem z nich zadowolona :) Mały lubi z nich pić(od samego początku),nigdy nie mieliśmy problemów z brzuszkiem,żadnych kolek.. :0

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 7 miesiąc temu #196395 przez sylka
My posiadamy na stanie dr brownsa i avent. W obiegu był avent i kilka razy dr browns. Nie mieliśmy kolek i innych historii. Co prawda butelka służyła tylko do dopicia MM czasami i do podania herbatki.

13 lata 7 miesiąc temu #196640 przez Gosia_Krupa
My mamy TT i Avent i obie są rewelacyjne :)

13 lata 7 miesiąc temu #196650 przez Asiersa
My od początku używaliśmy butelki Avent i mogę polecić z czystym sumieniem :)
TT też mamy, ale używaliśmy sporadycznie :)

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 7 miesiąc temu #196693 przez chłopek
my także używamy avent

13 lata 7 miesiąc temu #196887 przez Emme
a u nas FP wygrywa- wg mnie są najlepsze, bo są tak wyprofilowane, że dziecko potrafi je utrzymać w rączce. Z aventu niby też są profilowane, ale nie są tak poręczne, Tola jej nie lubi. Kilka znajomych mi mam zmieniło na FP i też je polecają.

13 lata 7 miesiąc temu #197618 przez Gosia_Krupa
Emme,co to za FP? Przychodzi mi do głowy tylko Fisher Price,ale nie mam zielonego pojęcia tak na prawdę.

13 lata 7 miesiąc temu #197780 przez Emme
tak, Fisher Price :D

10 lata 3 miesiąc temu #956148 przez Adlenne
Odświeżam temat.
Właśnie czekam na moje drugie maleństwo. Przy pierwszym nastawialam sue na karmienie piersią ale mała ciągle zbyt wolno przybierała wiec musialm zacząć dokarmiac. Miałam butelki avent, które nie bardzo się sprawdzily, mała się denerwowala do tego miała spore kolki. Pomogla zmiana na butelkę dr brown's.
Teraz chce zakupić butelki zeby w razie problemów z karmieniem nie ganiac po sklepach i nie decydować na szybko. Jakie macie doświadczenia?
Teraz na rynku sa Avent natural które maja smoczek o kształcie zbliżonym to tommee tippee, zastanawiał się nad tymi dwoma firmami. Czy któraś z Was korzystała? Czy maja miękkie smoczki? Tradycyjne aventy miały jak dla mnie zbyt twarde te smoczki i mało gietkie?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka