BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

14 lata 1 miesiąc temu #372621 przez Kasiulka
martynka9996 to straszne co piszesz :ohmy: nie wiedziałam że aż tak długo się zwleka z wywoływaniem porodu... to już chyba lepiej trochę przed czasem urodzić niż przenosić :O

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #372626 przez Madeline
Martynka no to teraz tylko czekać na maluszka :)

Iwonka to twój jest taki jak mój duży, a kilka dni jest między nami różnicy :P

Jutro jadę na swoje pierwsze w życiu ktg, ciekawa jestem co wyniknie :) Mam się stawiać dwa razy w tygodniu, także może jakieś skurcze wychwycą :D Właśnie była u mnie położna iz moim szkrabem wszystko oki, tętno 140, także superancko :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

14 lata 1 miesiąc temu #372628 przez Kasiulka
Madeline fajnie z tym urlopem, teraz zaciśniesz zęby, a później będziecie mieć 2 tygodnie tylko dla Waszej trójeczki :)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #372648 przez Koni
My już po wizycie :)

Malutki ma się dobrze choć lekarka musiała go rozbudzić bo miał za niskie tętno ale później już zaczęło sobie rosnąć jak się rozruszał. Ciśnienie i mocz mamy w normie więc teraz tylko czekać na poród.

Co do bólów w kroczu i pachwinach to powiedziała że mały jest bardzo nisko, gotowy do drogi i do póki nie urodzę bóle nie przejdą ale wszystko jest w normie po prostu synek naciska mi główką.

W ogóle się lekarka zdziwiła że mam dopiero za 2 tygodnie wizytę w szpitalu bo powinnam mieć na tym etapie co tydzień i tak jeden tydzień u niej jeden w szpitalu no ale nic umówiłam mnie na przyszły tydzień u siebie. Zresztą może do wizyty szpitalnej już nie dotrwam :P

Naprawdę zaczynam mieć stracha przed tym bólem porodowym :(

14 lata 1 miesiąc temu #372654 przez Madeline
Koni to super, że jest wszystko dobrze. Teraz tylko czekać na szkraba :D

Kasiulka ja też się cieszę, ale wiesz na razie tylko mówili i oby dotrzymali słowa, bo te pierwsze tygodnie będą najcięższe i liczę na wsparcie męża.

A jeśli chodzi o bóle porodowe, to też się ich boję :( Ale mam nadzieję, że nie będzie tak tragicznie i jakoś sobie poradzę. Chciałabym mieć już synka przy sobie :)

14 lata 1 miesiąc temu #372658 przez Kasiulka
Koni najważniejsze że wszystko prawidłowo :) co do porodu to teraz chyba wszystkie się boimy :( ale z drugiej strony ja nie boję się bólu jako takiego tylko tego że mi krzywdę zrobią albo bez potrzeby okaleczą :(

14 lata 1 miesiąc temu #372665 przez Koni
Dziewczyny ja się wcześniej jakoś tak nie bałam ale teraz mnie jakiś strach obleciał :( Nic to nie mam wyjścia i muszę jakoś urodzić.

14 lata 1 miesiąc temu #372702 przez chłopek
martynka rozumien cie ja jak lezała w weeekend majowy w szpitalu to tez lezałam obo gdzie dziewczyny rodziły masakra, i na porodówce wtedy co byłam to dziewczyna 2 tyg po terminie była i dopiero po tym czasie wywoływali poród, mi lekarz powiedział teraz ze po 41 tyg dostane skierowanie do szpitala

14 lata 1 miesiąc temu #372717 przez iwonka_wwa
Madeline dla nas to tylko kilka dni, a dla maluszka to pewnie całe wieki ;)
Koni dokładnie, najważniejsze że wszystko ok, teraz musimy tylko czekać...wydarzy się czy się nie wydarzy..hehe :)

Mi mimo wszystko wydaje się, że u mnie się opóźni, pomimo tego USG, więc na razie się nie boję :D

14 lata 1 miesiąc temu #372725 przez nataleczka_92

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

14 lata 1 miesiąc temu #372741 przez Koni
iwonka_wwa ja bym chciała żeby mój mały się wykluł tak do 38tc ale to co ja bym chciała jest mało istotne :P to on tutaj rządzi :blink: Nie mniej jednak czym dłużej będę czekać tym więcej będę myśleć :S

14 lata 1 miesiąc temu #372763 przez iwonka_wwa

Ja dziś kupiłam sobie pierwszy bób :D...nie wiem czy lubicie, ale dla mnie to niebo w gębie. Wydałam na niego majątek, ale chodził za mną już od dwóch tygodni. I właśnie zjadłam całe kilo i chyba zaraz pękne. Też co roku tak mam..odchoruję, ale zjeść muszę. A że nie wiadomo kiedy maluszek się urodzi muszę korzystać, bo potem pewnie nie będe mogła go jeść. Ale serio..ruszyć się nie mogę :huh:

14 lata 1 miesiąc temu #372768 przez Koni
iwonka_wwa uwielbiam bób a w szczególności taki świeży! Niestety w Irlandii mogę się zadowolić tylko mrożonym z Polskiego sklepu :(

Ja za to zaszalałam i kupiłam sobie dzisiaj czereśnie :D

14 lata 1 miesiąc temu #372776 przez martynka9996
Właśnie odchodzi mi czop śluzowy zaczeło sie od południa pojawiło się pare kropli krwi a później masa gęstego śluzu i tak cały czas narazie leci. Zobaczymy co z tego będzie dalej ale jak coś długo bym się nie odzywała zostawiam do siebie kontakt

Martyna 793-955-033

14 lata 1 miesiąc temu #372782 przez iwonka_wwa
Martynka 3mam kciuki, żeby to już było to! Patrzę, że u Ciebie już 39tydz, więc spokojnie możesz rodzić :D A jak poza tym czopem się czujesz? Maszjeszcze jakieś dolegliwości?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka