BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #372783 przez nati.olsztyn
Kobietki, jak myślicie, czy takie silne twardnięcie/napięcie całego brzucha jakby miał pęknąć (dosłownie) z rozpieraniem w dole, uczuciem nacisku na kość ogonową i czasem odbyt, do tego ból jak na @ ( czasem boli jak puszcza te twardniecie a czasem od poczatku i trzyma nawet po) - czy tak moga się zaczynać "te" skurcze czy to tylko takie mocne przepowiadające??

Chyba się powoli sama nakręcam...hehe:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #372787 przez chłopek
nati ja tez tak mam dzisiaj jak szła do siostry to nie wzielo takie twardniecie myślalam ze kamienie niose

12 lata 11 miesiąc temu #372812 przez Kasiulka
Martynka jesteśmy z Tobą! Dzidzia donoszona także nic się nie martw, wszystko będzie dobrze :)

12 lata 11 miesiąc temu #372815 przez nataleczka_92
nati.olsztyn skurcze do porodu powinny byc regularne, jesli zrobia sie np co 5minut sa dosc bolesne ze ledwo wysiedziec mozna. ja jak mialam vco 5minut to z ledwoscia pod prysznic weszlam.
ale u Ciebie moze sie cos rozpoczynac,z tego co piszesz to tak jakby objawy zblizajacego sie porodu.

a mnie od po poludnia strasznie mdli...malo co nie zwymiotowalam i wlasnie czuje takie parcie na odbyt,jakby na kupe ale zrobic nie moge :huh: jak sie mylam i podtarlam recznikiem to taki bialy pasek sluzu zostal. przepraszam za szczegoly :silly:

12 lata 11 miesiąc temu #372832 przez nati.olsztyn
nataleczka to moze u Ciebie się coś zaczyna, co?
u mnie te twardniecia w ciagu dnia byly sporadycznie a od 18 co 20-30 minut... ale zauważyłam,że ruch czy zmiana pozycji na poczatku tego twardniecia jakby je aktywuje, nasila...

12 lata 11 miesiąc temu #372834 przez iwonka_wwa
Łeeeee...a u mnie nic się nie dzieje. Dzidzia się jedynie zdrowo wierci :D
I brzuszek dochodzi do siebie po obżarstwie.

nati.olsztyn ciężko powiedzieć, ale ja te bóle porodowe wyobrażam sobie że to będzie takie twardnienie brzucha, z bólem tam na dole, coraz mocniejszym. Ale czy to faktycznie tak wygląda, to ciężko powiedzieć.

12 lata 11 miesiąc temu #372835 przez nati.olsztyn
No własnie ja też nie wiem jak to ma wyglądać...dlatego sie nie nakręcam że to juz "to" a tylko sie obserwuję...:)

12 lata 11 miesiąc temu #372842 przez nataleczka_92
nati.olsztyn u mnie watpie zeby to juz bylo to,moze organizm sie przygotowuje,bo ja przeczuwam ze w ciagu paru dni urodze.
co do tych boli to ciezko stwierdzic. ale ja skurczy przepowiadajacych dostalam dzien przed porodem i myslalam ze to juz bo bolalo,a byly czeste ale nie nie regularne i nawet zmiana pozycju nie pomagala. ale gdy nastepnego dnia zaczely sie TE prawdziwe to gdy byly np co 10minut to dalo rade wytrzymac,gorzej bylo wtedy jak nasilily sie tez z krzyza wtedy ledwo wytrzymac moglam... a najgorzej jak byly coraz czestsze i dluzsze.

12 lata 11 miesiąc temu #372860 przez nati.olsztyn
Oki, zmykam do łóżeczka, spróbuję zasnąć...:) spokojnej nocki, Mamusie!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #372882 przez magda__kielce
Hej kobietki ja niestety w domku nie w szpitalu :) skurcze na ktg jakies wyszly ale za malutkie nastepne ktg w poniedzialek wiec mam nadzieje ze w poniedzialek zacznie sie cos dziac ;)
Pozdrawiam i trzymam kciuki za rozpoczete dzis porody

12 lata 11 miesiąc temu #372924 przez Koni
No już prawie czerwiec więc jak któraś urodzi to w końcu w terminowym miesiącu :)

A tak poważnie ja też na razie nie mam skurczy, jedynie pojedyncze. Gorzej się czułam jak wylądowałam w szpitalu niż teraz.

Ja też się zastanawiam jak te skurcze mają wyglądać :S

Martynka oby to było już to! Życzę powodzenia ;)

Ja w końcu poprasowałam ubranka niuńka a jutro mam zamiar ubrać łóżeczko :P

12 lata 11 miesiąc temu #372951 przez sister.anna
Koni Slonce skurczy porodowych nie pomylisz z niczym innym, te wczesniejsze tez moga byc malo fajne ale mi sie tez wydawalo ze juz dobrze jest z tu ciagle "not in labour" :)

A ja wracam jutro do szpitala na badania po raz 3ci bo ciagle mnie leb boli troche i kark a do tego widze jakbym byla pijana.. niezle mnie zalatwili z tym epiduralem....dobrze ze Ala zdrowiutka

trzymajcie sie kochane czerwcoweczki, wybila dla Was godzina ! :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #372973 przez martynka9996
Czesc dziewczyny skurcze mam co 7 minut i trwają tak koło 40 nsekud czekam jeszcze troche i na szpital jade

12 lata 11 miesiąc temu #372975 przez chłopek
martynka jedz jedz

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #372979 przez Madeline
Hej kochane :)

Ale się dzieje :)

Martynka trzymam kciuki, jak co to pisaj do nas :) Jeszcze chwila i będziesz tulić swój skarb :)

U nas dziś leje niemiłosiernie, a ja muszę jechać na ktg do szpitala i trochę mnie to przeraża bo muszę jechać Mzk :angry: A w taka pogodę będę się podwójnie męczyć :pinch: No, ale co zrobić. Ogólnie to jestem ciekawa jak to wszystko wygląda :D Jak wrócę, to poprasuję wszystko do łóżeczka małego i wieczorem z mężem mamy zamiar go ubrać :)

W nocy znów drętwiały mi ręce (tym razem obie) i tak myślę, że to chyba od tego, że śpię czasem na prawym boku, bo niestety nie wyleżę całej nocy na lewym. Chyba żadna z nas tego nie potrafi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka