- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- magda__kielce
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja sie nie cackam mowie co mysle a jak cos sie rzucaja to niejestem dluzna w odpowiedzi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mnie dziś w nocy łapały skurcze, ale nieregularne, także szału nie ma. Nic do przodu się nie rusza

magda__kielce Mocno Ci kibicuję, Bobas na pewno się zdecyduje wyjść na ten świat bo ile można w tym brzuchu takim zwiniętym siedzieć

- magda__kielce
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Chetnie poslucham jakis podpowiedzi

- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13

Mykam na ktg, pewnie jak zwykle nic, ale co tam, przynajmniej dzień mi szybciej zleci

- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Miłego dnia dziewczyny!
- magda__kielce
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Trzymam za was kciuki dziewczynki mam nadzieje ze te nasze niunie zeczca juz wychodzic
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
magda moja teściowa mi wczoraj powiedziała żebym seksiku z mężm użyła to małemu bedzie ciasno i mi brzuch opadnie :)z ksawciem był seksik całą ciąże a on i tak chciał wyjsc w 41 tyg,
mnie w nocy tez brzuch bolał i twardniał, znaczy sie tak mi sie wydaje ale szwagierka mi powiedziała ze mały sie tak wypiął, no nie wiem, kurcze druga ciąża a ja nie wiem jak twardnienie wygląa, no ale z Ksawciem tak nie miałąm
- iwonka_wwa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

chłopek ja też właśnie nigdy nie wiem kiedy maleństwo się wypina, a kiedy to skurcze. Mam nsdzieję, że tych właściwych to już będę pewna.
Madeline jest takie przysłowie "zapomniał wół jak cielęciem był" i niestety taka jest prawda. Stare baby myślą tylko o swojej wygodzie i uważają, że wszystko im się należy. W tramwaju czy autobusie sapie nad Tobą, ale jak zobaczy wolne miejsce to i siły ma żeby się przepchać i pobiec. A ja niestety biegać już nie dam rady. Ale i tak najbardziej wkurzają mnie młode kobiety z takimi już starszymi dziećmi - na mój widok odwracają głowę i stój sobie. Ehhh, szkoda gadać :/
Powodzenia na KTG!
A noc też dziś miałam okropną. Nie mogłam wogóle usnąć i co chwila toaletę zaliczałam. W końcu jakoś usnęłam i obudziłam się przed 6:00 i znów nie mogłam usnąć. W tv nic nie było, poczytałam gazetę, posnułam się po domu i koło 9:00 w koncu mnie zmogło. Obudziłam się przed 12:00 ale taka jakaś senna, rozbita :/
A z tymi sacerkami to też ostrożnie. Ja chyba troche przesadziłam, bolą mnie strasznie stopy i porobiły mi się żylaki. Teraz już niech się dzieje co chce, poodpoczywam bo nie chce się już do końca oszpecić. A malusze i tak sam zna swój termin.
- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"

Ja dzisiaj mam w planach wziąć się za sprzątanie ale to bardziej z powodu jutrzejszych odwiedzin koleżanki niż z przyśpieszenia porodu

Co do nocy to ja jak zwykle miałam bóle w kroczu i to chyba jeszcze silniejsze niż ostatnio a rano coś mnie bolało od brzucha aż po kręgosłup przez chwilkę puszczało i za chwilę znowu aż nie mogłam się ułożyć na łóżku więc może to w końcu jakieś skurcze?! Niestety przeszło tak szybko jak się pojawiło

Madeline stare baby są najgorsze niestety. Ja nawet na takie rzeczy nie zwracam uwagi bo w Irlandii nie ma zasady przepuszczania kobiet w ciąży czy specjalnych kolejek w sklepach, jest ich tyle że to i tak bez sensu

- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13

A co do starych babek to szkoda słów, teraz jechałam autobusem którym jeżdżą osoby przeważnie do szpitala, bo zawozi nas pod sam szpital i był cały zatłoczony, nawet nie było gdzie ustać to ja na siłę pchałam się do poręczy, bo mówię jeszcze się przewrócę i będzie. Wszyscy się przyglądali, ale żeby ktoś zaproponował miejsce? Pff... Nikt, nawet młodzież. Polska wcale nie jest takim życzliwym narodem za jaki się uznaje

- martynka9996
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- martynka9996
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

U nas na wizycie była już raz położna w tamtym tygodniu w sumie dała troche ulotek do poczytania obejrzała mała i mnie. Z mała podpowiedziała jakie kosmetyki stosować i w sumie to do kąpieli Balneum do zmiany pieluszek Bephanten maść i do pępka Octenisept i to by było na tyle, żadnych mydeł ani oliwek nic.
Jak dla mnie zaleciła mi robić na krocze podkłady z Riwanol+spirytus w proporcji 1:1 i maść nagietkowa. Stosowałam ale za bardzo nie pomagało i posłuchałam chłopka i kupiłam nadmanganian potasu i pomogło :)już tak mnie nie szczypie. Czuć czuje cały czas jak mnie ciągnie ale to dopiero 10 dni więc ma prawo.
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-