BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #378134 przez magda__kielce
Joanna ale przeciez to nasz przywilej dziewczyny jedyny taki czas w naszym zyciu tymbardziej ze jestesmy w tak zawansowanych ciazach ze widac ewidentnie ze nam ciezko
Ja sie nie cackam mowie co mysle a jak cos sie rzucaja to niejestem dluzna w odpowiedzi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #378159 przez Kasiulka
Madeline Madeline ja to samo przechodziłam przez całą ciążę i zgodzę się ,że te stare baby są najgorsze. Każdego dnia ciąży (prócz nadchodzącego tygodnia) jeździłam komunikacją miejską (co najmniej 4 autobusy) i zawsze te obmierzłe baby mi się wpychały na miejsce. Praktycznie całą ciążę przejeździłam na stojąco. Przez całą ciążę łącznie ustąpiono mi miejsca 6 razy i nigdy nie zrobiła tego kobieta! Stare babki potrafią wręcz bezczelnie ustać nade mną i tupać nogą że mam im ustąpić :ohmy: Toż to parodia. Ale co zrobić, ja przez te wydarzenia stałam się tylko zgorzkniała i nie ustąpię nigdy miejsca żadnej starej babie i Tomkowi też zabroniłam :lol: Koniec tego dobrego. Zawsze się człowiek litował nad nimi, ale nigdy więcej.

Mnie dziś w nocy łapały skurcze, ale nieregularne, także szału nie ma. Nic do przodu się nie rusza :dry:

magda__kielce Mocno Ci kibicuję, Bobas na pewno się zdecyduje wyjść na ten świat bo ile można w tym brzuchu takim zwiniętym siedzieć :D Już musi być tym naszym Maluszkom niewygodnie :)

12 lata 10 miesiąc temu #378162 przez magda__kielce
Kasiulka wlasnie na to licze ze w koncu stwierdzi ze mu juz tam ciasno i wychodzi zrobie dzis chyba wszysko co mozliwe zeby zrobilo mu sie niewygodnie
Chetnie poslucham jakis podpowiedzi :laugh: :P

12 lata 10 miesiąc temu #378164 przez Kasiulka
magda__kielce jejku żebym ja tylko znała jakieś sprawdzone to zaraz bym CI podsunęła i sama bym zaczęła stosować :D To moje pierwsza ciąża także pojęcia nie mam o wielu sprawach :D ale może dziewczyny, które już mają dzieci coś nam podpowiedzą :)

12 lata 10 miesiąc temu #378165 przez Madeline
A one trują o dobrym wychowaniu a same zachowują się jak jakieś prostaczki. Ja też często jeżdżę komunikacją miejską i jeszcze mi nikt miejsca nie ustąpił :ohmy:

Mykam na ktg, pewnie jak zwykle nic, ale co tam, przynajmniej dzień mi szybciej zleci :)

12 lata 10 miesiąc temu #378167 przez Kasiulka
Madeline trzymam kciuki żeby coś się zaczęło! :)

Miłego dnia dziewczyny!

12 lata 10 miesiąc temu #378181 przez magda__kielce
Ja lece na spacerek moze to pomoze ;)
Trzymam za was kciuki dziewczynki mam nadzieje ze te nasze niunie zeczca juz wychodzic

12 lata 10 miesiąc temu #378184 przez chłopek
hej
magda moja teściowa mi wczoraj powiedziała żebym seksiku z mężm użyła to małemu bedzie ciasno i mi brzuch opadnie :)z ksawciem był seksik całą ciąże a on i tak chciał wyjsc w 41 tyg,
mnie w nocy tez brzuch bolał i twardniał, znaczy sie tak mi sie wydaje ale szwagierka mi powiedziała ze mały sie tak wypiął, no nie wiem, kurcze druga ciąża a ja nie wiem jak twardnienie wygląa, no ale z Ksawciem tak nie miałąm

12 lata 10 miesiąc temu #378221 przez iwonka_wwa
magda_kielce to oby do jutra :)

chłopek ja też właśnie nigdy nie wiem kiedy maleństwo się wypina, a kiedy to skurcze. Mam nsdzieję, że tych właściwych to już będę pewna.

Madeline jest takie przysłowie "zapomniał wół jak cielęciem był" i niestety taka jest prawda. Stare baby myślą tylko o swojej wygodzie i uważają, że wszystko im się należy. W tramwaju czy autobusie sapie nad Tobą, ale jak zobaczy wolne miejsce to i siły ma żeby się przepchać i pobiec. A ja niestety biegać już nie dam rady. Ale i tak najbardziej wkurzają mnie młode kobiety z takimi już starszymi dziećmi - na mój widok odwracają głowę i stój sobie. Ehhh, szkoda gadać :/
Powodzenia na KTG!

A noc też dziś miałam okropną. Nie mogłam wogóle usnąć i co chwila toaletę zaliczałam. W końcu jakoś usnęłam i obudziłam się przed 6:00 i znów nie mogłam usnąć. W tv nic nie było, poczytałam gazetę, posnułam się po domu i koło 9:00 w koncu mnie zmogło. Obudziłam się przed 12:00 ale taka jakaś senna, rozbita :/

A z tymi sacerkami to też ostrożnie. Ja chyba troche przesadziłam, bolą mnie strasznie stopy i porobiły mi się żylaki. Teraz już niech się dzieje co chce, poodpoczywam bo nie chce się już do końca oszpecić. A malusze i tak sam zna swój termin.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #378245 przez Koni
Cześć mamusie :)

Ja dzisiaj mam w planach wziąć się za sprzątanie ale to bardziej z powodu jutrzejszych odwiedzin koleżanki niż z przyśpieszenia porodu :) Ogarnął mnie ostatnio taki leń że nic mi się nie chce :angry:

Co do nocy to ja jak zwykle miałam bóle w kroczu i to chyba jeszcze silniejsze niż ostatnio a rano coś mnie bolało od brzucha aż po kręgosłup przez chwilkę puszczało i za chwilę znowu aż nie mogłam się ułożyć na łóżku więc może to w końcu jakieś skurcze?! Niestety przeszło tak szybko jak się pojawiło :S Cóż mamy jeszcze czas :P

Madeline stare baby są najgorsze niestety. Ja nawet na takie rzeczy nie zwracam uwagi bo w Irlandii nie ma zasady przepuszczania kobiet w ciąży czy specjalnych kolejek w sklepach, jest ich tyle że to i tak bez sensu ;)

12 lata 10 miesiąc temu #378262 przez Madeline
Ja już po, udało się, bo byłam jedyna :) Chyba reszta babek dała sobie spokój w poniedziałek :P Hehe Ale za to na samym moim ktg zeszło trochę dłużej niż zwykle, bo na początku mój malutki sobie smacznie spał i się nie ruszał a jak w końcu zaczął się od czasu do czasu ruszać to aparat rejestrował skurcze i spinanie brzucha, także położna kazała mi przewrócić się na drugi bok i chciała zobaczyć czy dalej będą te spinania i skurcze. Okazało się, że były nadal (tak jak wcześniej nie czułam tych skurczy tylko ciągnięcie brzucha tak teraz mnie boli na dole brzucha). Powiedziała, że jak będą częściej niż co 10 min czyli przynajmniej co 5-7 min mam się zgłosić do szpitala lub jak odejdą mi wody to natychmiast. Mówiła, że brzuszek przygotowuje się pełną parą do porodu, ale ja i tak się nie nakręcam ;) Co ma być to będzie :silly: Dobrze, że nie stoimy z boku tylko coś tam się dzieje :blink:

A co do starych babek to szkoda słów, teraz jechałam autobusem którym jeżdżą osoby przeważnie do szpitala, bo zawozi nas pod sam szpital i był cały zatłoczony, nawet nie było gdzie ustać to ja na siłę pchałam się do poręczy, bo mówię jeszcze się przewrócę i będzie. Wszyscy się przyglądali, ale żeby ktoś zaproponował miejsce? Pff... Nikt, nawet młodzież. Polska wcale nie jest takim życzliwym narodem za jaki się uznaje :dry: :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu #378273 przez martynka9996
Cześć dziewczyny a oto zdjęcie mojej pociechy :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #378289 przez chłopek
martynka malutka śliczna.
pomogł ci ten nadmanganian potasu?

12 lata 10 miesiąc temu #378291 przez martynka9996
U mnie jakoś leci powoli znalazłam się jakby w innym świecie :) wszystko ustawione jest w całym domu pod jedną osóbkę już nie pamiętam czy jak Patrysia się urodziła też tak było jakoś dziwnie :).
U nas na wizycie była już raz położna w tamtym tygodniu w sumie dała troche ulotek do poczytania obejrzała mała i mnie. Z mała podpowiedziała jakie kosmetyki stosować i w sumie to do kąpieli Balneum do zmiany pieluszek Bephanten maść i do pępka Octenisept i to by było na tyle, żadnych mydeł ani oliwek nic.
Jak dla mnie zaleciła mi robić na krocze podkłady z Riwanol+spirytus w proporcji 1:1 i maść nagietkowa. Stosowałam ale za bardzo nie pomagało i posłuchałam chłopka i kupiłam nadmanganian potasu i pomogło :)już tak mnie nie szczypie. Czuć czuje cały czas jak mnie ciągnie ale to dopiero 10 dni więc ma prawo.

12 lata 10 miesiąc temu #378312 przez chłopek
bardzo sie ciesze ze ci pomogło i polecam wszystkim dziewczyna po naturalnym porodzie i nacięciu krocza" "nadmanganian potasu"

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka