BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #400127 przez gabilee
ja w ciąży schudłam 4 kg i gin powiedzial, że to nie przeszkadza bo pewnie od wymiotów i ogólnie małego apetytu, ale ogólnie nadwagi nigdy nie miałam. brzuszka jeszcze aż tak nie widać..

anet ja mam 163 i waże teraz 60 kg a ważyłam 63-64kg zalezy od miesiąca

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #400140 przez justyna84
Ja przy wzroscie 172 waze po schodnieciu ciazowym 70kg a powinnam minimum 60 a satysfakcjonowalo by mnie 55kg :silly:

13 lata 11 miesiąc temu #400144 przez gabilee
justyna przy takim wzroscie 55 to chyba niedowaga

13 lata 11 miesiąc temu #400153 przez justyna84
Mysle ze zalezy jakiej postury jest kobieta sa drobne dziewczyny i takie jak ja grubej kosci :) 60 kg juz kiedys wazylam i mysle ze 55 to nei bylo by tak zle :) wyszlo by w praniu ze tak powiem zawsze mozna przybrac :silly:

Ok ja mykam spac ;)

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #400155 przez kasia123m
ja moja dobra wage to mam tak 50-51 przy wzroscie 168.u nas to rodzinne.teraz tydzien temu wazylam 47,5..widac jak lezalam jedzenie we mnie niewchodzilo.pije duzo bo wiadomo w ciazy pic trzeba a przed ciaza nieraz wypijalam 3 szklanki plynow dziennie.teraz wypijam duzo wiecej wiec waga leci...wyplukuje sie;P w ciazy z synem tez zaczynalam od 51 a przytylam chyba 13-14 kg.wiec standart.po porodzie bylo 54.teraz po smierci Mamy przez chwilke mialam 46..ale co sie dziwic.mi wystarczy odrobina nerwow i waga w dol.a jem.przed ciaza najwieksza ochota na jedzenie to byla 12 w nocy...snikersy,paczka chipsow,tosty.wszystko co niezdrowe.wogole na kolacje jadlam zawsze najwiecej.3 hot dogi itd...szybka przemiana materii.

a widzialyscie...tu jest data 24 luty...ale to chyba zamale dziecko zeby dokladnie okreslac date wedglug wielkosci..?teraz zauwazylam...wielkosc 1,62cm..wedlug usg 8 tyg 4 dni

acha i leki mam zmniejszyc z 4 razy 1 do 4 razy po pol...czyli dwie tabletki na dobe...duzo zmniejszyl nie?myslalam ze zejdzie na 3.

Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #400173 przez michasia
Kasia, mamy podobne dzieci. Moje we wtorek miało 1,61 i wtedy na usg było, że też 8tydz 2 dni, to teraz też bym miała 8 tyg. i 4 dni:)
Fajnie mieć taką szybką przemianę.
Ja mam 160cm i ważę przed ciążą ok.70, a teraz 67.7 (dziś rano, ale wieczór wczoraj spędziłam w WC), ogólnie mam grube kości i koleżanki z pracy się dziwią, że tyle ważę. Chciałabym ważyć 62, by mi wystarczyło, ale jakoś nawet jak przejdę na dietę, to jakoś tak..po tygodniu się nie chce.

a co to są te scrabki?
Ja dziś kupiłam sobie zeszyt (od 2 tyg. zapominałam) i chce sobie pisać wszytko, co kiedy i fotki jakoś dokładać i w ogóle.

Jutro przyjeżdża moja teściowa z bratem i bratową...4 godziny w kuchni spędziłam.
Mam nadzieję, że na wieść o ciąży nie zareaguje, jak u (no i zapomniałam u której) stwierdzeniem, że nareszcie. Choć moja mama mówi, że tak powie:)

13 lata 11 miesiąc temu #400178 przez sylwka727
Kasia super dzidziucha :)
Michasia scrapki to taki wycinanki i aplikacje do scrapbookingu tu daje linka na allegro żedby zobrazować (bo nigdy nie byłam dobra w tłumaczeniu czegoś no chyba że matmy :silly: ) allegro.pl/scrapbooking-scrapki-76709?order=t

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

13 lata 11 miesiąc temu #400193 przez natalka
Ja też nie należę do chudzinek mam 170cm wzrostu i przed ciąża ważyłam 60-62 kg a teraz od początku przytyłam 0,5kg ;) dopiero teraz wraca mi apetyt od wczoraj mam ochotę na barszcz i pierogi z kapustą i grzybami :laugh:

*23.01.2012 ANIOŁEK

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #400199 przez anoda89
Hej. Ja to kurdupel jestem bo mam jakiś 158cm a ważę 53 kg i jak dla mnie jest to waga prawie idealna. Najmniej ważyłam 48 kg i byłam jak kościotrup ale to zależy od budowy. Jak narazie nie przytyłam, pewnie przez brak apetytu.
Wczoraj odwiedzili nas znajomi z córeczką, mała ma 2 miesiące i jest słodka. Już nie mogę się doczekać swojego maleństwa.

kasia śliczne maleństwo :kiss:

13 lata 11 miesiąc temu #400228 przez mrufka
Ja ważę 49 kg przy 162 cm. W poprzedniej ciąży przytyłam 23 kg i wszystko zrzuciłam po 5 miesiącach a wszytko dzięki hula hop i pasie poporodowym. U mnie już brzuszek jako tako widać siostra mi ostatnio powiedziała że urosłam :P co powiem wam nie zauważyłam ale jak powiedziała to od razu widzę że jest. W pierwszej ciąży na brzuszek czekałam do prawie 7 miesiąca, a tu już się zaokrąglił :laugh: Teraz mam w planie najwięcej przytyć do 16 kg już zainwestowałam w piłkę, ćwiczenia na niej są bardzo odprężające i przy tym mięśnie pracują do tego mój syn również ma z niej frajde :)

kasia słodka dzidzia

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #400261 przez sylwka727
Właśnie przyszły do mnie scrapki i "inne pierdołki" do albumu dzidziusiowego :lol:

Moje Aniołki[*]
Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #400271 przez Madlen
mrufka a jaka to piłka, masz może linka?

sylwka przyklejasz te skrapki do zwykłego zeszytu?

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #400274 przez sylwka727
Madlen kupiłam kilka bloków technicznych z kolorowymi kartkami i dziurkacz w kształcie serca na jednym brzegu każdej kartki zrobiłam równo serduszka tym dziurkaczem i zamierzam przeciągnąć wstążeczką i zawiązać na kokardkę żeby się trzymały i tak wklejać wszystko:) Wiem wyczerpująca odpowiedź ale uwielbiam takie rzeczy :lol: Wszystko jest w tonacji różowej bo większość mi mówi że będzie dziewczynka a mi się wydaje że chłopiec a jak w pierwszej ciąży mi się wydawało że dziewczynka to się okazało że nie mam żadnego zmysłu do wyczuwania takich rzeczy bo miałam dwóch chłopców a poza tym lubie taką kolorystykę :laugh:

Moje Aniołki[*]

13 lata 11 miesiąc temu #400282 przez anoda89
sylwka fajna sprawa taki dzienniczek. Ja też zamierzam założyć.

13 lata 11 miesiąc temu #400286 przez mrufka
Madlen

ja kupiłam sobie tą allegro.pl/55-cm-qmed-rehabilitacyjna-pi...pka-i2489462783.html

sylwka ale fajne te scrapki sam by chciała takie cuda zrobić ale ja nie mam niestety cierpliwości do takich drobiazgów ja ide na łatwizne i kupuje gotowe albumy :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka