BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #522874 przez dominia
Nie mogę się doczekać piątku aż mi sprawdzi to podwozie .. może na tym etapie tak już będzie .. i to normalne ? :(
Jeszcze mi Igor się tak rozpycha, że mam wrażenie jakby urósł z kilogram, wali po żebrach, z jednej strony bardzo mnie to cieszy ale z drugiej .. boliiiii :blink:

co tutaj jest tak cicho ? gdzie się wszystkie mamy podziały ? :)

Właśnie powiedzcie mi co kupujecie do kąpieli ? żeby wlać do wanienki ? bo mniej więcej patrzyłam i wiem co i jak ale nie wiem, który wybrać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #522899 przez jadziatopol
Dominia,Patii jak mi twardnieje to tez mnie cholernie boli...az chodzic sie nie da...wydaje mi sie ze zaraz mi skora strzeli i pekne ;) A do kapieli bede uzywac albo jakiegos plynu Aveeno albo oliwki bede dodawac do wody Pantene albo Johnsona...albo to Emolium jak bedzie Hubus mial problemy ze skora. Bartek moj mial problemy ze skora i musialam dodawac oliwki do wody wtedy bylo ok...zawsze mial jak papier scierny....chociaz alergikiem nie jest.
No wlasnie ...gdzie wszystkie brzuchatki?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #522909 przez dominia
Jadzia ja właśnie myślałam o emolium albo oillatum i powiedz mi jak emolium to jaki rodzaj ? bo tego jest pełno a ja się na tym kompletnie nie znam :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #522915 przez sylwia1986
Zrobiłam sobie relaksująco-odprężającą kąpiel w wannie, postanowiłam się wydepilować, wypilingować, namaseczkować i chyba za dużo tych wygibasów w wannie było, bo ledwo doszłam z łazienki do pokoju, taki mi się twardy brzuch zrobił i takie kłucie na dole że szok :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #522923 przez andzia_zg
Dziewczyny uważajcie na siebie... dużo odpoczywajcie...

dominia ja tez się zastanawiam nad Emolium - emulsją do kapieli lub Oilatum...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522924 przez [email protected]
Hej dziewczynki :)

dominia ja mam oillatum,moja siostra i bratowa używały i było ok

Coś brzuch mi spina od wczoraj,do tego ból na dole kręgosłupa,mam nadzieje że przejdzie

sylwia może za ciepła woda,uważaj na siebie

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522935 przez jadziatopol
Dominia ja kupilam w Polsce emulsje do kapieli Emolium bo kolezanka mi doradzila...a tu kompletnie nie wiem co kupic....musze sie porozgladac i poczytac na internecie...ale na arzie Emolium bedzie ok...bo do wszystkiego jest i nie trzeba nic innego uzywac na poczatku. No chyba ze kupie na poczatek jakies kosmetyki z serii Penaten albo Johno=son i dopiero jak beda jakies problemy ze skria to uzyje Emolium. :)
Sylwia no to pieknie przedobrzylas :blink: teraz poloz sie i dopoczywaj :)
Oilatum tez jest dobre slyszalam :)
Widze,ze wszystkie nas spina ;) dziwne...w poprzedniej ciazy nic mi nie twardnialo i nawet nie wiedzialam co to skurcz przed porodoem :ohmy:
Ide zjesc jakies owocki :P na sama mysl mi slinka cieknie :P

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #522943 przez xpatiiix3
Sylwia no to patrzę chciałaś się zrelaksować a tu spięłaś się aż od tych swoich wygibasów to trochę teraz odpocznij, poleż ;)

No ja to głodna jakaś idę coś zjeść :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #522958 przez dominia
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi :kiss: ojj nie wiem co ja bym bez Was zrobiła :) chyba by było bardzo ciężko :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #522961 przez Alina2408
justyna no to tez pieknie...

satine na tym etapie ciazy to normalne ze chce ci sie spac wiecej...

buziaczek wspolczuje tego zylaka nie wiem co zrobic moze lkarz ci powie co i jak...

marlena mnie to najbardziej wkurza ze upuszczam rzeczy i dodatkowo jeszcze brzuchem rozlewam wszystko w kubkach... bo je ciagle stukam i popycham brzucholem...

paulla u nas w szpitalu nie ubiera sie dzidzi bo polozna ubiera ale widzialam ze zakladaja im pajacyki...

a ja naszykowalam bodziaka zestaw kaftanik i spiochy pajacyka cieplego i spiworek i kocyk zobacze co zaloze czapeczke tez mam i polarkowe papucie i skarpetki pomysle pozniej co dokladnie zalozyc...

jadzia jam mysle ze wie z doswiadczenia :) wybadal napiecie macicy i pozniej od dolu wiec chyba czuje ze sie zbliza omowilismy tez co sie ostatnio dzialo i stad takie wnioski zobaczymy co wyjdzie :P a ja plamie dalej nie wiem czy jutro nie pojde zeby mnie ktos obejrzal... z tym plamieniem...

pati idz sprobowac warto bo szkoda kurcze no...

u mnie na fotelu zawsze i 5 usg mialam...
buziaczek to mam nadzije ze juz spokojniejsza jestes...

sylwia a kapiel nie za ciepla byla????

my juz w lozeczku bedziemy rodzinnie film ogladac... dzis sie duzo brzuchol napinal no i sa te plamienia no zobaczymy jak bedzie buziaki dziewczyny ide sie poprzytulasiac do m...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #522962 przez jadziatopol
wiecie,ze ja nadal mam krzywy brzuch i to jeszcze bardziej niz wczesniej...caly mi sie skrzywia na prawa strone...pepek mam bardziej po prawej stronie a nie w lini prostej ...tez tak macie?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #522963 przez sylwia1986
Może faktycznie taki etap ciąży że nasze macice ćwiczą intensywnie przed tym wielkim dniem i się spinają.
Jest już lepiej, leżę i oglądam tvnplayer.pl/programy-online/mamo-to-ja-odcinki,17/sezon-1/ nawet fajne to,
Co do kąpieli, to tak jak Jadzia nie chciałabym na początku emolientów, spróbuję czegoś do skóry normalnej a w razie czego zawsze można po nie sięgnąć

12 lata 3 miesiąc temu #522972 przez Pliszka
Sylwia, mi zarówno pani doktor jak i położna mówiły, ze w tym momencie ciąży kąpiele są stanowczo niewskazane :( Dopiero jak ciąża jest donoszona i mamy w miarę regularne skurcze, to wtedy można wejść do wanny bo to dobry test czy już rodzimy czy nie. Jeśli po kąpieli skurcze sie uspokajają, to odpoczywamy w domu i czekamy. Weź sobie może nospę i magnez. Trzymaj sie :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #522985 przez xpatiiix3
Alina no postaram się jeszcze jutro dowiem się jak reszta ocen jeżeli jeszcze jakaś 3 wyjdzie to już trudno, no ale jak nie to będę walczyła :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #522991 przez dominia
Jadzia ja tak mam co chwilę :( po lewej stronie górka jest zazwyczaj .. jak się spina, chociaż czasem mimo tego, że cały brzuch nie jest spięty to też tak mam .. od 23 tygodnia mi się tak dzieje, zaczęło się w szpitalu jak miałam wychodzić i się wystraszyłam wtedy okropnie

Patii walcz z tą trójczyną !! trzymamy kciuki :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka