BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #538563 przez anoda89
Dzięki Domi :) Pytam bo w marcu będę miała USG blizny i chce jak najwięcej wiedzieć na ten temat :) Mam nadzieje że będzie gruda że hejjj!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #538578 przez sylwia1986
Monia co za miejsce :ohmy: ta izba przyjęć jak i cała placówka to jakiś skandal. Prawdziwy Bajziel :P Daj znać co z Kinią. Skoro niedługo wybierasz się na rozpakowanie może podrzuć którejś z nas numer kom. i będziesz mogła wysłać chociaż smska z informacją jak tam ;)

Dominia nie denerwuj się, wszystko na pewno będzie ok po wizycie.

Satine dobrze że już jesteś. A ta dziewczyna to faktycznie jakaś patologia :ohmy: :angry: aż by się chciało coś takiej powiedzieć, ale czasem szkoda słów, najbardziej szkoda tego dziecka.. Masz rację, nie ma to jak własne łóżeczko, do szpitala pewnie zaopatrzę się choć we własnego jasia, dobre i co.

Dzwoniła moja mama, grypa rozłożyła ją całkowicie na łopatki. Miała iść dziś na zebranie do mojego brata, ale w tej sytuacji pójdzie mój tata. Brat zachwycony tą perspektywą nie jest ;)
Dzwoniła też moja koleżanka, wczoraj wracając do domu poślizgnęła się na kafelkach i rozwaliła łuk brwiowy i nos, mówi ze wygląda jak Gołota po walce. Była na pogotowiu sprawdzić czy nie ma wstrząśnienia mózgu, ale jest ok, ma tylko założonych kilka szwów.. Same nieszczęścia :huh:

12 lata 3 miesiąc temu #538596 przez Madlen
Jadzia Hubercik zadomowił się, musi być mu u Ciebie fantastycznie :)
Jak każe przestać brać leki, to przestań, komuś trzeba zaaufać..
Lista porodów wypaśna, dodaj mi jedną wiosenkę :)

Kasiu nie wymyślaj szaleństw ;) I koniec marudzenia, wypoczywaj :P Czekamy do marca jakby co :)Ja za to jestem słonica, i mam piękną chorobę o egzotycznej nazwie Hashimoto :lol:

Monia współczuję Wam bardzo. Tak, Szpital Biziela to najgorszy szpital, trafiłam tam karetką rok temu z masakrycznym bólem głowy (niewiadomego pochodzenia), leżałam na IP, badania, tomografia, zabieg punkcja lędźwiowa (po którym trzeba leżeć ok 10h). Badania nic nie wykazały i po kilku godzinach leżenia nadal mnie bolała głowa, wymiotowałam, czułam, że "odpływam"..... pani neurolog chciała mnie wypisać do domu!!! :ohmy: , sugerując by podróż była na leżąco...
Siostra zrobiła awanturę to zostawili mnie na neurologii tydzień.
Nie wrócę tam za nic, wolę do innego miasta.

Ale masz fajnei już 40t. Miesiąc do przodu ode mnie.

Też dziś b. słaba jestem, aż pani w mięsnym mnie przepuściła w kolejce..

Puściłam 2 pralki prania, a mama pomaga mi od wczoraj w czyszczeniu chałupy.

Domi oj to nie zazdroszczę odczucia po badaniu..

Satine :) :) :) dobrze, że jest już dobrze :)

Spanie w szpitalu brr, jak leżałam to ok 5 czy 6 rano chodził ksiądz :ohmy: Udawałam wtedy, że spię. :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #538637 przez andzia_zg
Satine dobrze, że już jestes i ze wszystko ok :-) Wszystkie mamusie pytały o Was :-) Wyspij sie teraz póki jeszcze możesz. Nie ma to jak własne lozko.
A ta dziewczyna w szpitalu to rzeczywiscie jakas patologia... jak mozna tyle palic... :ohmy: zero troski o dziecko :ohmy: :unsure:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #538673 przez Monia_T
Kinia ma założony do kolana gips z szyną, na razie jest unieruchomiona na 10 dni, zobaczymy co dalej...złamania nie ma, ale mocno nadwyrężyła staw i niestety będzie to przez jakiś czas odczuwała. A co do szpitala...ehh szkoda gadać. Super końcówka ferii jej się trafiła :huh: i w przyszłym tygodniu nie ma szans na powrót do szkoły :dry:

Jadzia tabelka wygląda super!!! Może wkrótce zacznie się wykreślanie i dodamy rubrykę z datą narodzin, wagą i wzrostem maluszka...już nie mogę się doczekać :laugh:
Cieszę się, że na wizycie wszystko wyszło oki. Hubcio wygodnie się ułożył i wyjdzie jak sam zdecyduje :laugh:

Alina doczytałam o Twoim piesku, współczuję bardzo. Ja naszego traktuję trochę jak synusia, nie wyobrażam sobie, że kiedyś go nie będzie...a wczoraj miał urodziny, skończył 4 lata :)

Satine dobrze, że już w domku jesteście. Właśnie jedyne co mnie przeraża w tym, że muszę przed porodem położyć się na oddział to te koszmarne nocki, pobudki itd...a teraz na końcówce jak co chwilę trzeba do WC wstawać, nie wiadomo jaką pozycję znaleźć :silly: masakra.
Wcześniej na patologii też leżałam z taką "patologią" . Miała rozwarcie w 34 tc, co chwila wychodziła na papierosa, piła mocną kawę, a jak powiedziała mężowi (co to był za element!) że z sexu nici to tak się wściekł, że prawie na ordynatora się rzucił. No i bzykali się w łazience...

Dzolka jeszcze chwilkę wytrzymasz :) A brzuchy rzeczywiście mamy podobne ;)

Pati słodkie te Twoje dzieciaczki :woohoo: Fajnie, że masz je blisko siebie...przynajmniej odpędzają myśli o tym gówniarzu, którego wspominac nie warto....Trzymaj się kochana, ja wiem, że dasz radę :laugh:

Michasia śliczny pokoik :laugh: Taki optymistyczny, bardzo ładne kolorki.

Aniajulia uważaj z takimi przejażdżkami, teraz drogi fatalne, a jeszcze tyle godzin w drodze pewnie porządnie Cię wymęczyło. A kiedy córcia wraca?

Domi z tego co słyszałam często akcja zaczyna się zaraz po zdjęciu szwu, czyli pewnie już wkrótce będziesz tulić maleństwo :)

Kasia 800 schodów w 9 miesiącu ciąży :ohmy: Szalona, odpuść sobie :blink: A jak Twoje cukry? Ja mam ostatnio tak niskie, że znowu mam zmniejszone dawki insuliny i podobno będą już tylko spadać :)

Andzia współczuję takiej nocki, bo u Ciebie to jeszcze trochę do terminu...jak możesz to odpoczywaj jak najwięcej, należy Ci się :laugh:

Dominia powodzenia na wizycie. Będzie dobrze, nie denerwuj się :)

Sylwia dzięki za pomysł z telefonem. Może do Ciebie wyślę na priva, czy któraś jeszcze zbiera...i jak dostanę zwrotkę z numerem dam znać ze szpitala.
A koleżanka musiała bardzo niefortunnie upaść...jak trafiła na taką urazówke jak my wczoraj to współczuję jej podwójnie.

Natalka biedna jesteś z tym ciśnieniem. Odpoczywaj jak najwięcej.

Madlen czyli remoncik na finiszu, tylko te porządki :dry: A w Twoim stanie, to niestety wszystko 2xwięcej wysiłku wymaga. Dobrze, że masz pomoc.
Ja też po remoncie najbardziej wkurzałam się na wszechobecny pył i kurz, który jakby się mnożył pomiędzy przedmiotami :huh: Ale cieszę się, że to już końcówka :laugh:

Zapomniałabym, bardzo dziękuję Wam za troskę o nóżkę mojej córci :woohoo:
Ahh ta moja kózka... :lol:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #538688 przez dominia
Monia gips to chyba najgorsze co może być ale miejmy nadzieję, że Kini szybko przejdzie i niedługo pójdzie do szkoły :)
Super, że cukry Ci się tak normują, aż zazdroszczę :) :blush:

Ta patologia to jakaś masakra :ohmy: mnożą się jak koty :dry: i jeszcze tak zatruwają swoje nienarodzone jeszcze dzieci .. a jest tyle małżeństw, które marzą o takiej kruszynce i starają się po kilka lat .. szkoda słów :(

Madlen do mnie też ksiądz przychodził codziennie koło 6 rano .. akurat sobie usypiałam po tych wszystkich 'pielęgnacjach' pielęgniarek .. ;)

Fajną tabelkę z porodami mają styczniówki, można by było ją brzydko odgapić :silly: myślę, że dziewczyny nie miałyby nic przeciwko temu :)

Biorę się za torbę do szpitala :lol: w końcu trzeba coś ogarnąć bo mój Tomuś będzie tak przejęty, że ja będę musiała myśleć za nas dwójkę :lol: :lol:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #538699 przez Dzolka
Hej brzuchalki :laugh:
Ja po wizycie wszystko oki zamkniete i mały nie chce wychodzic troche mnie pobolewało z nocy troszkę może własnie skurcze lekkie to były :laugh:
Przez te moje ręcę nie spałam oczywiscie lekarz kazał brać mg+b6 dojelitowe może pomoże.. ;)
Usg ok mały jeszcze sie nie przekrecił ma głowe na dole ale patrzy w górę a powinien w doł :dry:
Za tydz znowu wizyta kontrolna...

12 lata 3 miesiąc temu #538718 przez Pliszka
Cześć Brzuszki,

Wpadam teraz tylko na chwilkę bo mam nagły przypływ energii, więc troszkę ogarnę Olciowy pokoik, a potem odpoczywając Was nadrobię :)

Satine - widzę , ze już jesteś :) Bardzo się cieszę, odpoczywaj, całe szczęście, że wszystko jest ok :)
Mam do Ciebie pytanie: wstawiałaś jakiś czas temu zdjecie koszulki, którą zamówiłaś dla swojego M - taką śmieszną z Papą Smerfem i napisem Daddy Cool :laugh: Gdzie ją zamawiałaś?Jest fajna? Jak z rozmiarówką? Pomyślałam, że kupiłabym mojemu Miśkowi :) Wczoraj już wydzwaniał do kolegów żeby byli gotowi na wezwanie, bo termin tuż tuż i ekipa gotowa żeby świętować narodziny Olka :lol: Pomyślałam, ze byłoby śmiesznie gdyby wystąpił w takiej koszulce :lol: Z góry dziękuję :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #538743 przez DOMI
Monia to się córa urządziła. Ale dobrze, że nie złamała. Z tym szwem to różnie bywa. W poprzedniej ciąży zdjęli mi w 35tc bo mega skurcze na ktg wychodziły. I co ? Wszystko się uspokoiło, chodziłam dwa tygodnie z długą miękką szyjką bez rozwarcia i pewnie bym do terminu dotrwała tylko afi było bardzo niskie i zrobili cc.
Dominia ja też już od poniedziałku się biorę za torbę i ... do tej pory nawet jej z szafy nie wyjęłam :laugh:
Dzolka podwozie i mały ok to dobrze. Współczuję tego bólu :( obawiam się że ten magnez nie pomoże :(

12 lata 3 miesiąc temu #538745 przez Marlena1888
hej Brzuszki :)
a mnie niestety jakieś przeziębienie dopadło i leże w łóżku, kuruje się.. głowa mnie boli, katar.. masakra.
dopiero internet właczyli bo dalej jakieś zakłócenia i awaria na linii neostrady. zaraz was będę nadrabiać ;)
Dzolka, fajnie że po wizycie oki, oby zaczął patrzeć już w stronę furtki :)

Monia faktycznie, córcia ma kiepski koniec ferii.. :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #538762 przez dominia
Mam dzisiaj takie minimalne kłucia w szyjce, czasem też coś bólem jakiś zaleci ;) .. ciekawe co tam się dzieje, może już to tak ma być ...

Domi ja jeszcze nie wiem jaką torbę wezmę, narazie mam tylko na kupce parę rzeczy :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #538768 przez andzia_zg
Monia to niezły Kinia na koniec ferii :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #538783 przez Martyna
Hej Dziewczynki!!

powoli Was nadrabiam :)

ostatnio mam dużo energii i cały czas coś robię w domu :) może to syndrom wicia gniazda? :)

Marlena zdrowia!!!

Satine cieszę się, że wszystko u Was w porządku i jesteś już w domku

Monia przykro mi z powodu Kingi

Madlen współczuję ale na szczęście to już końcówka i za chwilę będziesz się cieszyć mieszkankiem i czystością :)

Dziewczyny cieszę się, że po wizytach ok. Trzymam kciuki za kolejne :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #538789 przez Madlen
Remont trwa, zostało pomalowanie pokoju, panele do poożenia, przeniesienie mebli, wniesienie, złożenie nowych.
Ale to juz M. się zajmie. Między służbami.
Trzeba było odśnieżyć w domu....

Monia Kinia chyba chce dużo czasu spędzić z siostrzyczką ;)

12 lata 3 miesiąc temu #538795 przez Alina2408
pliszka on juz od jakiegos czasu niestety odupadal na zdrowiu wiec wiedzielismy do czego to zmierza tylko ta dziwna cisza bo dziewczyny sa bardziej ciche niz on byl...

dominia to nie regula bo moja mama tez miala maly brzusio :)

dzolka ja mam podobnie :):) tez chcialabym juz urodzic

no ja mam wizyte 29 chociaz juz praktycznie jej nie planowali bo lekarz byl pewien ze do tego czasu urodze ale wyglada na to ze nie wiadomo... moze zrobi mi usg ale chyba nie zwazy bo na tamtym nie machyba jak bo to takie przenosne...

pati donoszony to skonczony 37 tydzien...

aniajulia nie martw sie bo tydzien szybko minie...

jadzia chyba odstaw i obserwuj organizm bo cisnienie po odstawieniu moze ci nagle skoczyc...

kasia z tymi schodami to chyba jak chcesz tam urodzic :P

natalka u nas tez srednio plecy mnie bola no i ze jedna z naszych psin mialakatar to pan je na noc wzial do lozka i przylepily sie do mnie bo on ciagle sie ruszal i nie mogly spac wiec ja mialam problem zeby sie obrocic...

andzia lez i zrob sobie ciepla herbate z miodem...

monia napisz skarge moja kolezanka tak zrobila i powiedziala ze przez to musiala isc prywatnie na wizyte to zwrocili jej koszt wizyty i teraz panie pamietaja ze maja ja szybko obslugiwac a ma piatke dzieci wiec czesto tam bywa bo tak to juz z dzieciakami jest :)
wlasnie monia jakie wczesniej skoro ty juz jestes w terminie hahaha

domi moze musisz powiedziec o tym lekarzowi bo po co tam wszystko ma sie rozdrazniac...

andzia na tym etapie ciazy tez miala takie bole...

dominia no nie mam tego problemu bo ciagle cos miele w buzi hehe a po co sie denerwujesz???

satine tez mnie sciskalo jak dziewczyny staly na zewnatrz palac przed wizyta u gina naprawde jakby sie godzinki nawet dla przyzwoitosci nie dalo poczekac :unsure:

sylwia bo one chodza parami... ale kolezanka musi z pewnoscia swietnie w nowym makijazu wygladac

monia nasz byl z nami 4 latka od adopcji najbardziej zwiazana jestem z beza bo miala niespelna 2 miesiace jak ja wzielam do domku a bylo to 7 lat temu... ale kazde z trojki bylo i jest wyjatkowe wiec strasznie nam brakuje naszego chrapola...

a co do corki pomyslcie o opasce na noge zeby po zdjeciu gipsu jej odciazyc ten staw zeby krocej sie regenerowal...

marlena kuruj sie bo to juz niedlugo i musisz uwazac...

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka