- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Słucham?
- I co już urodziłaś?
- NIE
- To co Ty jesteś słonica że tyle w ciąży chodzisz?
JA pierd....e no masakra. Wściekłam się i opitoliłam i się rozłączyłam. Tak kur... słonica jestem

andzia zawsze to raźniej

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
andzia witaj w fanklubie nierozpakowanych
Ja to przedwczoraj mialam takiego kryzysa, że ryczałam jak głupia, bo skoro mały już się pchał w styczniu na świat i wtedy była walka by go przetrzymać w brzuchu do końca stycznia. Na koniec stycznia okazało sie,że gina powiedziala ze nie dotrzymam wizyty tj co miałam we wtorek... nawet wstawila kogoś na moja godzine bo myslala że juz nie przyjdę... przed samą wizytą zaczęły mi si sączyc wody i co?zonk... wszystko ustało... na wizycie gina nawet zastanawiala sie czy jest sens pobierac mi jeszcze wymaz na GBS bo była przekonana, że nie dotrwam wyniku, bo szyjki juz wcale nie ma, rozwarcie zewnetrze jest a młody jest juz maksymalni wciśnięty w kanał rodny... i co? wynik mam od piątku a porodu brak... w piatek mialam masakryczną załamkę... kolejna wizyta w czwartek... gina niby ja wyznaczyla ale powiedziala ze juz nie przyjde...a to juz dziś niedziela... więc fajna mine gina zrobi jak mnie zobaczy w czwartek wieczorem...
A wczoraj tak mnie wzięło na rozmyślanie i doszłam do wniosku, że nic na siłę. Kiedy młody zechce wyjść to wyjdzie. Najwazniejsze by był zdrowy. Będzie co ma byc... w koncu kiedys to nastąpi... i tak jakos przestawilam sie na date 1 marca... i ajkos zrtobilam sie spokojna
chomiczka ale tekst... normalnie bym jej powiedziałą parę słów...
- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
moj brat wczoraj napisal do mojego narzeczonego :" i co juz?" co z jego smsow odbieram jak zart akurat , bo on smieszny
a moj N. : ze nie, Leon uparty
a on: ile do k..wy nedzy mozna chodzic w ciazy

usmialam sie z nigo i przesly mi wszystkie zlosci ...
ale twoja kolezanka to byla mega perfidna i nie mila ;/
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dominia, ja też dziś po obiedzie usnęłam, na siedząco

Martyna, śliczny dzidziuś

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Banana, Sylwia, aganobla trzymam kciuki

Martyna śliczny synuś

Alina to długo Twoja córcia śpi, a na wadze jak przybiera?
Pati wytrzymaj jeszcze parę dni i brodawki się zagoją. Ja już nie mam żadnych ranek i nic nie boli, tylko pierwszy moment ssania trochę boli a dalej już jest git

Madlen mi się marzyła gromadka dzieci ale po cesarce i teraz małym sajgonie jaki mamy w domu po przyjściu Adasia na świat teraz jestem na NIE

Chomiczka nie ma to jak inteligentne teksty ludzi. Dobrze, że opitoliłaś, po co takie teksty puszczać...

Byliśmy dziś z Adasiem w szpitalu celem powtórzenia tego śmiesznego badania słuchu. Adaś ryczał więc przystawiłam go do piersi i badanie wyszło ok, Adaś słyszy, co wiem już sama od początku. Przy okazji poprosiłam o obejrzenie pępuszka, pani go zdezynfekowała i powiedziała, że już jest na odpadnięciu. Mam tylko suchym gazikiem wycierać wydzielinkę. Opowiedziałam pani pediatrze o problemie z karmieniem i tym, że Adaś wieczorami zjada dwie piersi i woła o jeszcze, nie chce spać, płacze. To pani doktor powiedziała tylko tyle, że ona by mu butli nie dawała tylko go przetrzymała. Też mi rada, mam siedzieć i patrzeć, jak moje dziecko płacze z głodu i opada z sił? Rozmawiałam ze znajomymi i rodziną i wiele kobiet musi albo musiało dokarmiać swoje dzieci, moja ciocia ma bliźnięta i dawała dla każdej z nich po jednej piersi i zawsze dokładała butlę bo się nie najadały. Pytałam pielęgniarki, jakiego mleka używają w szpitalu, bo jak podawali je Adasiowi to kupki po nim miał jak po moim mleku, okazało się, że Bebilon 1 płyn, gotowe mleko w płynie w buteleczkach 90 ml, wystarczy podgrzać, przelać do butelki i gotowe. Dostaliśmy w prezencie 6 flaszeczek

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Bebilon 1 tez mam ale jeszcze nie dawalam

Zle sie czuje :/ tak jakbym miala jakis stan podgoraczkowy :/

Chyba, ze kurcze to przez noce .. Niby spie ale to juz inny sen
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Banana no poniedziałek może przynieść niezły wysyp, jeszcze parę nas zostało. Madlen też już mocno wyczekuje:)
Martyna kolejny przystojniaczek:)
Vini pełen podziw, jak Ty wszystko ogarniasz?
Alina fajnie, że mama tak długo pomagała, ale rzeczywiście jak pojedzie, to będziecie mieli więcej czasu na bycie sami ze sobą

Madlen bardzo Ci współczuję, że tak Cię ta ciąża doświadcza. Całe szczęście już niedługo.
Gabilee na pewno jutro zaczną coś działać!
Chomiczka:D bilecik skontrolować

Dominia mam nadzieje, że nic Cię nie złapie. Może organizm się przestawia, najpierw taki humor niezbyt, teraz osłabienie.
Princess a próbowałaś z Adasiem cały dzień w łóżku spędzić? podobno też dobre na laktację. Leżeć z dzieckiem i przystawiać bardzo często.
- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*
Dołączam do fanklubu nierozpakowanych czop mi też nie odchodzi i kompletnie nic się nie dzieje
Moi znajomi pobili dzisiaj rekord 5 telefonów "czy to już?" i 12 sms "urodziłaś?" Nosz k.... przeciez dopiero wczoraj minął termin!
Martyna Robercik uroczy

Cieszę się że Wasze dzieciaczki zdrowo rosną i wszystkie są zdrowe

Banana trzymam kciuki za jutro

Miłego wieczorku
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

Oglądałam dziś w sklepie Bebilon i są różne rodzaje, nie kumam tego na razie.
Michasia dzieki, gdyby tylko ociężałość była to bym mogła czekać, ale u mnie dziwne nocki ostatnio bardzo..
Ty chyba nie masz aż takich atrakcji?
Mam pytanko do mamuś: oczyszczałyście się przed porodem w WC?
W szpitalu miałyście/proponowali Wam lewatywę?
Dominia może to przemęczenie.. Oby nic się nie rozwinęło, niepotrzebne teraz choróbsko.
Gabilee zjadłaś już "ostatnią wieczerzę"?

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylwia ty chyba juz ...juz...

Vini tez cie podziwiam

Princess my tez dostalismy witamine D3, A i jeszcze jakas ...wszystko w jednym i wkropelkach z dozownikiem wiec nie mamy tego problemu. I z tego co slyszalam to jest tak,ze dzieci karmione albo dokarmiane mm nie dostaja w pierwszych tygodniach witD tylko te karmione piersia.A o pokarm sie nie martw....ruszy na pewno

Kasia sciskam ciebie i Tosie mocno

Martyna Robercik sliczny

Madlen no niestety nie

Ja klade Hubka do takiego kaftanika z zapieciami na rzepy. Jest tak owiniety (jak w kokonie),ze nie jest w stanie ruszyc ani raczka ani nozka. I dopiero jak jest tak owiniety to zasypia bez problemow. Wtedy go klade do lozeczka i nakrywam cienkim kocykiem. I zawsze na boczku tak jak Dominia na wypadek jakby mu sie ulalo...a z tylu za pleckami i z przodu robie waleczki z kocyka,zeby sie nie odwrocil

Dominia jak ja ci zazdroszcze ,ze mozesz sobie pospac sama....jej...ja to chodze jak zombie

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Jadzia no tak .. Moge zostawic Igiego mamie i isc spac ale tez nie chce bo duzo mi pomaga, jednak jeszcze nie jestem do konca sprawna, ciezko mi sie chodzi bo cos ciagnie do dolu, jeszcze szwy czuje czasami .. Mam nadzieje, ze juz w tym tygodniu bedzie lepiej

Bola mnie wszystkie kosci/ stawy

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dominia położna mówiła, że jak jesteśmy przeziębione i karmimy to nie zarazimy dziecka.
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-