BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #584827 przez Pliszka
Michasia, super, że u Was wszystko w porządku i że tak szybko się dobrze poczułaś po cc :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #584835 przez jadziatopol
Michasia to spokojnie bardzo znioslas cc i okres po :) super :lol: Ania slicznotka taka malutka :) :kiss:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #584867 przez dominia
Jestem, zyje, zdalam :)
Ale .. Moja pamiec jest oplakana :( moja koncentracja lezy i kwiczy :(
Zobaczymy co bedzie jutro .. Ale kiepsko to widze ehh ..

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584871 przez jadziatopol
Dominia jestes dzielna! :lol: gratuluje i podziwiam! :lol: trzymam kciuki za jutro! na pewno zdasz :lol: a jak Igorek?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #584875 przez Pliszka
Dominia, gartulacje! :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584885 przez kasia123m
Domina gratulacje :laugh:

Michasia widze ze nawet lekko poszla u Ciebie ta cesarka.wazne ze mala wyjeli.ze wylapali to malowodzie.a Ania sliczniutka..:)

Mi tez jakos papmersy niepodchodza.mimo iz sa mieksze.ale te gumki na nozkach juz 2 ray kup przepuscily i siku tez.a jak uzywam happy to sztywne sa ale nigdy sie jeszcze nieprzemoczyla w nich.ciekawe jakie sa te dady z biedronki.jak mi sie skoncza te to kupie.

Ja stwierdzilam ze chyba z tydz jeszcze i koniec odciagania jak takie marne ilosci odciagam i wiecie co...uciaglam przed kapaniem 80ml....jaja jakies.moze przez to ze pilam wiecej..wmuszalam w siebie mineralke po tej herbatce laktacyjnej...teraz tez pije sporo..zobaczymy czy na noc uciagne wiecej niz wczoraj.wczoraj to 15 to porazka byla.

Majkon trzymamy kciuki

Princess cos Ci mialam napisac i zapomnialam.a pisze z tel wiec niemoge doczytac hehe..skleroza na satrosc.a wiem dczytalam juz.wiecie ze ja nie dostalam do domu zadnych zastrzykow przeciwzakrzepowych...w szpitlu mi robili 1 dziennie...a do domu nie dali.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584898 przez [email protected]
Hej :) ciągle nie wyspana,ciekawe kiedy troszkę odeśpię,chciałabym już przestać krwawić to przestałoby tak bardzo boleć{endometrioza}
Dziś jest pierwsza rocznica śmierci taty,nie byłam na mszy,jestem jeszcze słaba.

Michasia super że tak dobrze się czujesz,pozazdrościć :)

Sylwia nacierpiałaś się biedna :( te ostatnie porody były ciężkie dla nas

Majkon trzymam kciuki

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584915 przez dominia
Jadzia zostawiłam Go wtedy kiedy nie spał .. :( zjadł ze mnie chyba wszystko co się tylko dało ;) piszę do Oli po 17 czy śpi .. a wyjechaliśmy po 16 .. a Ona, że nie ! :( ale w końcu jakoś im usnął bo jak stwierdzili, że musiał się wypierdzieć i wygnieść .. a Jemu brakowało porządnego otulenia kocykiem i tulenia bo dopiero wtedy Tacie usnął .. jutro do 12:30 jest z Nim Mama a później znowu zostaje z Olą i Dziadkiem ;) ja będę dopiero koło 16 :( chyba umrę tak długo bez Niego :(

Michasia super, że z Anią i z Tobą wszystko dobrze :)

Dostalam od M wielka czekolade o smaku tiramisu w sumie sama sobie ja wybralam bo mial dla kazdej z nas i jeszcze dom obok sa laski :) byl jeszcze w samochodzie i cos przydarl ale nie pokazal mi co :p pewnie w lozku dostane :D

12 lata 1 miesiąc temu #584936 przez xpatiiix3
Hehee Jadzia każda matka na swój sposób jest jakaś przewrażliwiona :P no dostał już tabletke i powiem, że grzeczne dziecko normalnie z łyżeczki wypił :) chyba dobre ,bo za bardzo nie pluł :P

Michasia no to super patrze szybciutko dochodzisz do siebie :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #584938 przez michasia
Dominia dzielna w ciąży i już jako mamuśka:0 gratulacje za dziś, a za jutro trzymam kciuki. Jak Igorek zniósł czas bez Ciebie? Dostał odciągniete mleko? Ile wypił?

mnie ogólnie ominął cały ten ból porodowy. W ogóle tam w szpitalu podobno przez 2 tyg same cesarki były...a jak ktoś rodzi naturalnie i nie może przez 3 godz urodzić, to też na stół biorą...

Kąpiel się udała:) Czyli spokojnie da się 1-osobowo. W wodzie jest ok, ale później pępek i ubieranie...nie lubię tego, bo Mała zawsze się denerwuje.

dziś o 10.00 miałam jechać na to zdjęcie szwu, a Ania chyba wyczuła, że coś się kroi, bo do 13.00 jak ją odkładałam, to się budziła i kwękała...W końcu dostała smoczek...
Ogólnie zawsze mam taki dylemat, bo jak śpi i się obudzi to biorę do karmienia. Wtedy robi kupę, więc biorę i przebieram. Otwiera szeroko oczy i szuka cyca, więc znów do piersi, i znów kupa...
Nie lubi być przebierana, a znowu nie położę jej z kupą, bo jeszcze się odparzenia nabawi...macie na to jakiś sposób.

Kasia a kiedyś tam pisałaś, że odkleiłaś plaster na ranie-u Was nie zdejmują na następny dzień po cesarce?
Te pieluszki dady bym oceniła jako pośrednie między pampersem a bellą. Jeszcze te z rosmanna chce wypróbować.

A jeszcze pytanie do dziewczyn po CC -jak Wasze brzuchy? Ja od pępka do śladu po cięciu mam taki worek...w paski jak Pati:), ale dalej czuję takie mrowienie jak dotknę, czy to znaczy, że jeszcze w środku jest opuchlizna i worek się trochę wchłonie jak zejdzie?
Jak pytałam położną wczoraj, to mówiła, że można zacząć już ćwiczyć...dała nawet taka książeczkę. Ale nieiwem, czy ćwiczenia z napinaniem brzucha i podnoszeniem nóg są dobre po cesarce...nic o tym nie piszą. a babka niewiem czy zapomniała, że miałam cesarkę czy jak.

Princess pytałaś o chrzciny. My chcemy w Wielkanoc, Paweł rozmawiał z "naszym" księdzem, bo chrzest trydencki, i ma się zastanowić kiedy najlepiej. Z chrzestnymi problem...najbardziej byśmy chcieli znajomych, którzy mieszkają pod Warszawą albo w Gdańsku,albo w poznaniu, ale cóż...poprosimy kuzynkę i jej męża. Miała być druga kuzynka, ale...

dziś moja ciocia przyniosła w prezencie dla Ani termometr laserowy:) super, bo myślałam, czy kupić:)

A jutro przyjeżdża teściowa i zostaje do niedzieli...

mam już tydzień

a tu w domku zaraz po powrocie ze szpitala
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #584982 przez xpatiiix3
Dominia super, dzielna mamusia z Ciebie :)

Michasia jejku jak ślicznie z Anią razem wyglądacie :) :kiss:

Matko tak jak narzekałam, że moje dziecko chodzi spać o 18 tak teeraz nie śpi od 18... dopiero zasnął... No i znowu mi stęka coś... Masakra a ja już taka zmęczona...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #584997 przez Alina2408
pati dziekujemy buziaczki przekazane bo malutka niedawno sie przebudzila na milkbar :) wlasnie jak mowilas o drugim to pomyslalam ze mozesz na dwa leciec przynajmniej rece bedziesz miala rowno wyrobione :):):)

jadzia wyczytalam ze ta fizjologiczna zoltaczka moze sie utrzymywac nawet do trzech miesiecy i nie ma w tym nic strasznewgo poprostu trzeba obserwowac czy nie robi sie bardziej zolty maluch i czy to mu sie zmniejsza... to wypowiadal sie jakis doktor wiec spokojnie obserwuj oczka :) ale powiem ci ze nataszka nie ma bialek takich superbialych i marek tez tak ma wiec zastanow sie zanim spanikujesz :) a kolezanki dziecko musialo miec inna zoltaczke juz nie pamietam jak ona sie nazywa... poza tym u noworodkow karmionych piersia zoltaczka moze schodzic wolniej... no i problem jest jak dziecko nie ma apetytu i jest apatyczne a to waszym maluchom raczej nie grozi...

to princess widocznie mozesz szalec z czkolada :)

majkon kobieto a moze popros lekara o sprawdzenie wod powiedz ze slabo sie czujesz czy cos... ja bym zwariowala szczerze... a kciuki bedziemy z pewnoscia trzymac...

michasiu wyglada na to ze to bezwodzie ci e tylko nastraszylo i swietnie sobie radzicie zarowno zdrowotnie jak i ogolnie :) swietnie ze dobrze sie czujesz to na pewno ulatwia ci sprawe zajmowania sie mala... pewnie lepiej po tej cesarce niz ja po tych swoich szwach ktore tak utrudnialy mi zycie przez dwa tygodnie :):) ucaluj malenka nie moge sobie wyobrazic jaki to drobiazg z niej a jakie ubranka ubieracie??? jaki rozmiar???

dominia gratuluje ale nie dziwie sie braku koncentracji ja bez malej tez bym nie mogla sie skupic na niczym juz pisalam ze nawet jak ktos ja dluzej trzymal na reku to mnie to denerwowalo...

kasia widzisz moze ci sie z ta laktacja jeszcze bardziej rozbuja pij pij wode bo to pomagaa...

aga samo krawienie moze sporo potrwac ale zebys sie dobrze czula kochana... zycze ci tego...

michasia moze tak podchodza do tych cesarek przez ta blizniaczke tego medalisty tak zapobiegawczo... jak u mnie sie polozne zmienialy to pytaly jak rodzilam i bardzo gratulowaly i tego ze naturalnie i ze tak szybko i ze swietnie sobie radze mimo ze slabo sie poruszalam...

michasiu ale ania to malenki krasnalek... my zmieniamy pieluszke zaraz po obudzeniu pozniej dopiero karmienie i w polowie odbijamy i ewentualnie zmieniamy drugi raz pieluche bo i my mamy czesto kupe po karmieniu a pozniej znow cyc i mala zasypia badz siedzi sobie smacznie...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #585031 przez dominia
Moj M rozstawil swieczki po calej Naszej sypialni ! :) porobil serduszka, pieknie to wygladalo :) a jak mi sie zrobilo milo :) szkoda tylko, ze sie nie dalo poprzytulac w tak pieknym swietle :) ale .. Powiedzielismy sobie, ze ciag dalszy nastapi ....... :)

12 lata 1 miesiąc temu #585088 przez honka_18
witam ale długo do Was nie zagłdałam

michasiaGRATULUJE całuski dla Ani :kiss:
Czytając twoją relację nie mogłam wyjść z podziwu jak przypomnę sobie moją siostrę obolałą całą po cesarce to aż mi ciarki przechodzą, a ty tak dobrze ją wspominasz silna z ciebie kobitka :lol:
Cieszę się że tak szybko do siebie doszłaś i że jest wszystko oki

DominiaGratuluje i życzę powodzenia. trzymam kciuki
Ale pomysłowego masz męża:) A mój prawie cały dzień przespał bo po nocce(12h)wstał i za chwile wyszedł znowuż do pracy:(

michasiaśliczna ta twoja córeczka, taka słodziutka, jaka maleńka mój Adaś ważył nie wiele więcej ale już taki duży że powoli zapominam jak to jest z takim maciupkim słoneczkiem no i Ty jak ładnie wyglądasz. Super:)

pozdrawiam i życzę przespanych nocy :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #585095 przez jadziatopol
Honka hej :lol: dawno cie nie bylo...faktycznie . Jak Adas? Ile juz wazy? zamiesc nowe zdjatka :) Ty jestes w Anglii...prawda? wy tez tam macie USG bioderek po miesiacu?

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka