BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #585297 przez dominia
Michasia powiem Ci, ze jak M zgasil swieczki to zaraz poszlismy spac ;) u Niego ostatnio ciezko w pracy i ja tez padnieta jestem .. Ale niedlugo sobie odbijemy :)
Co do stanikow to gdybym nie miala 3 do karmienia to chyba bym mnie szlak trafil .. Zmieniam codziennie bo mimo wkladek przecieka czasem albo przy karmieniu cos sie uleje i smierdze mlekiem .. Fuj co za zapach :) i pomyslec, ze moj Syn tak je lubi i przez nie rosnie :)

Moj malec zjadl juz tyle ze mama nie wie czy wystarczy dopoki nie przyjade ;) a zostalilam chyba z 400 ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #585299 przez kasia123m
Madlen j tez mam ta herbatke.wczoraj Tosia pila ja raz.ale nie wiem ile dziennie moze jej wypic.wczoraj dalam jej 15ml.jakbym jej butelki z buzi niewyjela to by cala wypila.noi chyba dzis nalezy zrobic swieza co?

12 lata 1 miesiąc temu #585303 przez Satine0
Michasia Do mnie też dziś teściowa przyjedzie. Na szczęście na kawe tylko. Ale już na samą myśl mi włosy na głowie stają. A co do stanika to tu masz duże rozmiary :)

www.biustonoszedokarmienia.pl/biustonosze-do-karmienia,3.php

12 lata 1 miesiąc temu #585360 przez sylwia1986
Princess na szczęście bąbel się wchłonął, a dostałam fragmin przeciw zakrzepowo.

Majkon kciuki zaciśnięte :) będzie dobrze.

Michasia fantastycznie że tak wszystko dobrze i po cesarce i z malutką, radzisz sobie pięknie :lol:

Dominia gratuluje i trzymam kciuki za następne zaliczenia.

Michasia u mnie jest karmienie, kupa i znów karmienie, następnej kupy już na szczęście nie ma ;) a co do ćwiczeń była u nas rehabilitantka na sali i mówiła żeby teraz ćwiczyć tylko mięśnie kegla. Brzuszek z dnia na dzień mam mniej workowaty, linię bardzo wyraźną a pępek przepadzisty :ohmy: słodka kruszynka z Ani i Ty wyglądasz kwitnąco, bardzo Ci macierzyństwo służy.

Dominia to miło ze strony M, u nas póki co muszą starczyć czułe pocałunki i przytulenie - ale to baaaardzo dużo daje mimo ogromnego zmęczenia.

Madlen słodki Adaś.

12 lata 1 miesiąc temu #585388 przez xpatiiix3
Alina no a co się szczypać hahah trzeba pakować, bo mały co raz cięższy i trzeba się wyrobić trochę w bicu :D

Dominia ale miło ze strony M, udany wieczór patrzę był :D

Monia no to super dzień wczoraj miałyście z Kinią :D

Madlen no dała mu sylimarol 1/4 rano i wieczorem ze swoim mleczkiem mam rozdrobnić mu na łyżeczce, a to bez recepty bo ziołowe, więc nie zaszkodzi i żółci pomaga wydalić się z organizmu :) a mój malutki w 17dobie 13.25 mg miał... w środe powtórka z krwii... Co do brzucha mój już 3 razy mniejszy hehe jeszcze trochę i będzie płaski, a ja wcale nie ćwieczę :D rozstępy też delikatnie już wyblakły :) Śliczny Adaś.! :kiss:

Dominia dasz radę, powodzenia.! trzymam kciuki.! :kiss:

Alina mojemu też czasem łezka poleci jak płacze...

Ale jestem szczęśliwa mój malutki w końcu przespał ładnie całą nocke :) wstawał sobie co 3h i ładnie zasypiał od razu przy mamusi :D więc muszę przyznać, że jednak to trzymanie go wczoraj wieczorem było bardzo dobrym pomysłem ale biedaczek już był potem tak zmęczony że aż zasnąć nie mógł dopiero o 22.30 usnął mi, ale za to pospaliśmy do 9.30 :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #585412 przez ola85
Dominia - Ty jesteś dzielna babka :) Gratulacje
Michasia - obie wyglądacie ślicznie :) Wejdź na allegro, tam rozmiarów jest od groma..
Alina - U mnie w szpitalu znowu kładli nacisk na porody naturalne, nawet jedna z dziewczyn miała wskazania od lekarza prowadzącego ciąże do cesarki, a tam się nie zgodzili.
Monia - fajny babski wypad :)
Pati - no moja mała też w miarę dobrze dzisiaj spała

U mnie w szpitalu mieli fioła na punkcie żółtaczki. Każdemu dziecku wpisywali śladowa żółtaczka, teraz lekarz mnie pyta o wynik bilirubiny, a ja muszę tłumaczyć że nie miała robionej bo nie było wskazań...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #585416 przez Monia_T
Madlen ja robiłam bioderka w Intercorze. Zadzwoń jak już będziesz miała skierowanie od pediatry, nie ma problemu z terminami. Umawiają Cię na konkretną godzinę, wszystko jest bardzo sprawnie zorganizowane, polecam :)

Zdradzisz, który lekarz był Twoim Aniołem?

Weszłam na stronę szpitala i śmiać mi się chciało, jak piszą, o nowoczesnych systemach przywoływania połoznych, w stosunku do tego jak Ty byłaś potraktowana...
U nas położna pierwsze co to pokazała gdzie je przywoływać, salowe nie pozwoliły wstać po jedzenie, wszystko podawały do łożka, bez mrugnięcia zabierały, nawet jak chciałam sama wyjąć swoje sztućce z szuflady to z uśmiechem zrobiła to za mnie :)
Mam nadzieję, że szybko zapomnisz o pobycie w szpitalu :)

A brzuch niestety mi został :dry: Chciałam ściągać się pasem poporodowym, ale przez krwotoki, które wracały nie mogłam...nie chciałam ryzykować powrotu do szpitala. Plus taki, że waga spadła, chociaż już się zatrzymała...ale karmiąc myślę, że jeszcze zgubię.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #585433 przez honka_18
michasia no prawie podwoił ale bardzo dużo je bo aż 150 ml co 3h czasami zje 120ml ale wtedy kolejnych 3 h nie wytrzyma i po 2 znowuż się domaga
A ze chrzcinami to ciebie podziwiam my dopiero tydzień temu byliśmy pierwszy raz z Adasiem na mszy bo bałam się chorób bo w takim dużym skupisku ludzi o bakterie nie trudno

Oj dziewuszki nie przejmujcie się brzuchami dla pocieszenia ja w pasie wczoraj się mierzyłam i mam całe 100 cm czyli 30 na plusie i to tego ok +10 kg ale co tam przestałam się tym przejmować będzie ciepło to na spacerkach się zgubi te + a robie dodatkowo po 100 brzuszków dziennie ( przestałam 3 dni temu bo nie mam siły z powodu mojej i Adasia gorączki)

kasia123m herbatki możesz dawać do 50 ml dziennie i codziennie świeżą robić

Do mnie teściowa przylatuje na kilka dni dopiero na początku maja bo to światowa kobiecina jest i we Włoszech teraz jest, z jednej strony nie mogę się jej doczekać a z drugiej to się trochę obawiam jak to będzie

12 lata 1 miesiąc temu #585442 przez xpatiiix3
Ola widzisz zgadali się chyba :P

A co do chrzcin ja robić chyba w sobotę będę, bez mszy, właśnie ze względu na to, że tyle ludzi w koło... Całe szczęście, że u mnie jest taka możliwość :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #585450 przez honka_18
a tu jest mój mały przystojniak:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #585458 przez [email protected]
Hej dziewczyny :) u nas noc średnio,mały spałby najchętniej przy piersi

Wszystkie piękne dzidziusie :)

Madlen urodziłam 27 a opuchlizna zeszła 2-3 dni temu,bardzo spuchnięte stopy i łydki,w szpitalu powiedzieli ze nawet do 6tyg może schodzić więc spokojnie to normalne,dużo pij i sikaj,mi pomogło,co do lekarza prowadzacego moim był zastępca ordynatora i co z tego,poród jak u Ciebie zakończony cc,mojego gina nie było w nocy a wtedy trwał poród,mąż się z nim widział w szpitalu i mówił że mu przykro że tak wyszło,że ciężki poród a jego nie było ale co mi po tym że mu przykro,nigdy nie zapomnę tej masakry :( co do mm leżałam z dziewczyną która podawała swojemu synkowi 90ml co 3 godz i było ok,ja do 4 doby nie miałam pokarmu i miałam swoje mm i butelkę,czajnik był i sama robiłam mleko,nie prosiłam się położnych bo po 2 dniach dziwne teksty słyszałam,a tak to się nie denerwowałam i mam pokarm :) zobaczysz jak zejdzie Ci opuchlizna,śmiesznie to wygląda,ja mam strasznie chude ręce i nogi,wyglądają jak z przed ciąży a brzuchem się nie przejmuj,trzeba na niego czasu,możesz używać Cepan na blizne po cc, ale jak się zagoi,zejdzie strupek,mój brzuch też jeszcze nie ładny

Od wczoraj mam biegunkę,pije smecte,co jeszcze mogę zrobić :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #585470 przez Pliszka
Monia, czytałam ten artykuł i się bardzo stresuję :( Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. Kurde, nie pamiętam, żeby Misiek kiedyś miał opryszczkę to się teraz musiało dziadostwo przyplątać jak jest maluch w domu :dry:

Michasia, właśnie kupił te plasterki.
Zastrzyki przeciwzakrzepowe, ja miałam Clexane, robi się je w brzuch albo w ramię.

Madlen, super Adaś :) Ja byłam bardzo opuchnięta po porodzie, coś strasznego: stopy, twarz, wszystko dwa razy takie jak normalnie :dry: Powoli zeszło.
My mamy taki podgrzewacz:http://allegro.pl/teddy-auto-dom-podgrzewacz-sterylizator-i3057821038.html
Wybrałam go bo ma przejsciówkę do podłączenia w samochodzie, a to się nam przyda w wakacje. no i sterylizuję w nim smoczki. Bez rewelacji, bo nie utrzymuje stałej temperatury tylko trzeba pilnować. Ten termostat bez sensu bo on wodę w której podgrzewamy podgrzewa do konkretnej temperatury, a nie o to przecież chodzi, wiec nastawiam zawsze na 100 stopni i pilnuje żeby mi się mleczko podgrzało do dobrej temperatury. No ale już się przyzwyczaiłam i jest ok.

pati, fajnie, ze noc wreszcie udana :)

Oluś z mamą :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #585483 przez Alina2408
satine to dobrze pmietalam ze ty spuchlas...

dominia w koncu sie naje :)

pati to podzwigaj go z wozkiem :P:P

pati ale do tej pory to na sucho plakala.. a teraz takie mokre oczka i smutna minka... jejku jak to chwyta za seducho... no pati to ladnie spaliscie moja spala dobrze obudzila sie dwa razy drugi o 5 i mysle sobie ze pospimy dzis dluzej ale nieeee nataszka lubi wstawac o 6 i koniec!!!

ola to niby wiesz negowali cesarki ale je robili na zyczenie...

honka wiesz jak bedzie jak bedzie tesciowa?- inaczej :P

hnka jaki on juz duzy szok!!!

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #585485 przez buziaczek18
Hej dziewczynki ,ale słodkie te wasze maluszki jakie już duże,pliszka honka mozecie mi napisać jaki rozmiar zdjęcia powstawiałyscie ?,ja nie mogę wrzucić żadnego żeby wam pokazać Zuzię :( :( i jakim programem zmniejszacie?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #585486 przez Alina2408
pliszka slicznie razem wygladacie...

buziaczek tu jest stronka do zmniejszania fot od razu robi odpowiednia wielkosc...
www.jak-zmniejszyc-fotke.pl/

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka