- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Brzuszek Tosię niekoniecznie może boleć od mm, a odbijasz ją po każdym karmieniu? Ja zauważyłam, że jak odbijam Adasia to potem ma mniej gazów, mniej się pręży i spokojniej śpi. Jednak to bekanie dużo daje.
Co do głupot które mi powypisywali to już nie pierwszy raz się z tym spotykam. Gin u którego prywatnie prowadziłam ciążę wpisywał mi w dokumentacji, że to moja pierwsza ciąża, potem, że to druga ciąża i drugi poród... Większość lekarzy się nie przykłada do tej całej biurokracji.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Niemowleta moga nie robic kupki nawet pare dni, to nie zaparcie, tylko swietne przyswajanie

gabilee, głowa do góry, dasz rade i za pare dni odzyskasz humor, to tylko hormony, jestes wspaniała mama. A gosci my poprosilismy o cierpliwosc

Zamówiłam lezaczek

allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...914-i3086352664.html
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja wcześniej małą myłam Johnsonem i było ok, teraz M kupił ten emolient i też mi się wydaje że to za mocne, jak się wyleczę to skoczę do sklepu po coś słabszego. Ale mój pediatra znowu uważa żeby przez pierwszy miesiąc życia myć tylko tym. On ma jakąś obsesję na punkcie alergii
U nas pępek odpadł w 15 dniu, ale jeszcze jest tam taki strupek, który jak się leciutko podrażni np. ubrankiem to leciutko podkrwawia, na razie przemywam octaniseptem
Też spróbuję tym alko...
Dziewczyny, piszecie że ubieracie maluszki w body, ale moja tego nie cierpi. a mnie body przeszkadza w nocy przy zmianie pieluch. teraz ubieram tradycyjnie: kaftanik plus śpiochy
Princess - faktycznie dziwnie z tą książeczką...
Paulaa - ja biorę te płatne, mniej rtęci i mniej zastrzyków
Dominia - ja pytałam lekarza o to prężenie się i On mi powiedział że to zupełnie normalne, bo dziecko nie chcę zrobić kupki, tylko ją zatrzymać, no to jak wstrzymuje to się pręży i naciąga. Jeżeli w końcu kupka się pojawia i brzuszek nie jest wzdęty to ok
Pliszka też słyszałam tak samo, że dzieciaczki mogą tydzień kupki nie robić, ale podobno dotyczy to dzieci karmionych wyłącznie piersią
U mnie z małą chyba lepiej, mnie natomiast wzięło na całego, no i teraz boję się by małej nie "doziębić"
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Satine daję wodę mineralną podgrzaną- Żywiec, chętnie pije. Czy też źle?
To żadnych herbatek nie stosujemy u takich maluchów? Hipp jest dedykowany od 1 tygpdnia. Ale faktycznie jak odstawiłam tę koperkową jak radziłaś to nie pręży się tak i jest spokojniejszy.
Poczytałam o glukozie co kazali dawać w szpitalu i same negatywy.. Wyrzucę to.
No i daję jesć nawet jak nie miną ustawowe 3h
Czy wodę do mleka mm można podgrzewać w mikrofali?
Princess ja również stawiam na markę Nivea
OO tyłek pod prysznic db pomysł..

A co to za bibułka?
I jak robisz z tym gotowym mlekiem jak Adaś nie wypije wszystkiego? Odgrzewasz ponownie? Mi mówili, żeby tak robić, pomimo, że na butelce napisane by zużyć w ciągu 1h.
Co za paranoja w tych szpitalach. Mi w książeczce dziecka oprócz złej godziny odejścia wód napisali, że mały chętnie ssał mleko z piersi. Tylko gdzie to mleko, bo sam lekarz stwierdził, ze nie ma..
Kobiety po cc: długo byłyście na lekach przeciwbólowych? Ja biorę solpadeine 2 tabl. co parę godzin. Ciągle bym spała...
Kasia używamy tylko Bebilon i zaparć nie ma

Bavaria jest totalnie bezalkoholowa z tego co stosowałam

Pamiętam, ze kupowałaś butelki Tommee Tipee. Jesteś z nich zadowolona?
Nam czasem się wciąga "cyc" ale chyba to za łapczywie pije.
Ciekawa jestem czy działa antykolkowo faktycznie..
Fajny ten wskaźnik temp.
Pliszka gdzie zamówiłaś sab simplex? www.sabsimplex.org/ ?
Ola no ubrać body z długim rękawem to jest wyzwanie..
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
princess prosze bardzo

aleksia witam ja jasia wzielam ale mala karmilam na lezaco na poduszce a jas sluzyl mi pod glowe wygodniej bylo widziec co i jak...
paula u nas kikut tez zostal w bodziaku

olaa mnie znow kaftniki sie podwijaja ale ja jak zakladam body to polspiochy lub spiochy a jak pajacyk to nic wiecej...
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
princess, na razie uzywamy jednorazówek babydream. Za jakis miesiac pomysle o zmianie

Ja tez dzis sie obudziłam z koszulka mokra od mleka

Dominia, Ola, zycze zdrówka!

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pliszka ja z kolei dostalam rogala w szpitalu...ale cos mi nie pasuje. Nie jest dla mnie wygodny

Monia mnie tez sie wreszcie unormowala laktacja....piersi miekkie a pelno mleka

Xpatii wczoraj bylismy na spacerze 2 godzinnnym i karmilam Hubka...zakrylam sie lekko koszula i nie bylo zle...ja nie mam juz z tym problemu..ale tu nie jest to mile widziane.

Dominia zdrowka zycze kochana...nic nie radze bo Monia juz swietnie ci doradzila

Alina wlasnie troszke sie wczoraj zaslonilam koszula i pieluszka i nawet fajnie bylo

Buziaczek oby Zuzia nie zachorowala....a wam zycze zdrowka

Ola zdrowka dla malutkiej

Dominia nam sie tez troche slimaczy pepek i sie martwie

Kasia ja tez klade na brzuszku Hubka jak zasnie....sam nie usnie na brzuchu

Michasia ja mam chyba troche za cieplo w mieszkaniu bo w pokoju mam 20-21 a przed kapiela 22-23....ale mi jest non stop zimno....pewnie przez hormony

Satine od dzisiaj tylko tak sie bede wazyc

A ja probowalam wczoraj dac malemu herbatke z butelki...ale za pierona nie chcial

Moj Hubert tez czassem prezy sie strasznie...a szczegolnie jak zasypia ..jak to Dominia ladnie okreslila GNIECIE sie. Pliszka,Ola dzieki za wyjasnienie bo juz myslalam,ze to niedobrze....czesto zasnac nie moge bo caly czas jeczy,prezy sie...naciaga az w koncu po 10 minutach spi

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Jejku ale cudownie, też chcę taką pogodę, piękno oceanu i spacerek w tak świeżym powietrzu

No to mamy Gniotków

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Paula też się ciągle biję z myślami na temat wyboru szczepionki. Wiadomo lekarz i położna będą namawiali do tych skojarzonych - tak jak namawiają do emolientów i octeniseptu..
Aleksia też jestem zachwycona rogalem do karmienia, dostałam od M, bo wcześniej męczyłam się z poduszkami zwykłymi, a to były za małe, a to za miękkie..
Jadzia zazdroszczę pogody u nas tak jak pisze Pliszka zimaaa.
Małego ubieram w pajaca i czasem na to kaftanik i do rożka.
Zastanawiam się nad chrztem, w USC widnieje jako Bartosz, ale wyczytałam że czasem ksiądz życzy sobie mimo wszystko drugiego imienia świętego. Zresztą dojdzie do rozmowy w kościele to się okaże.
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dominia ja tez sie bardzo martwie...tym bardziej,ze ten pepus u nas jest schowany w krazku -tak sie na to mowi podobno. Musze sie niezle nameczyc zeby go wysunac na wierzch i umyc.....i on caly czas jest w srodku ..a tam jest mokro....susze mu...staram sie dmuchac ,...chuchac.....jest jakby coraz lepiej. Trzeba sprawdzac czy nie ma zaczerwienienia dookola pepka i czy pepek nie smierdzi...bo to oznaki infekcji. U nas na razie ok....ale tez sie boje tak jak ty

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
My wreszcie - po dwóch tygodniach jesteśmy już w domku

Przedstawiam wam małego Olusia

Kasia mój też je bebilon i trochę z cycków, jak odciągnełam po całej nocy z cyców było tylko 70 ml

Kupiłam mleko NAN pro, ale boję się trochę zmieniać.
Pediatra w szpitalu poleciła mi kropelki bobotic, mają ten sam skład co sab simplex. Na ulotce jest napisane że stosować od 1 miesiąca, ale podaliśmy mu dzisiaj pierwszy raz trochę mniejszą dawkę. Nie mogę patrzeć jak się męczy i pręży co chwilę. Ciężko z nim cokolwiek zrobić bo cały czas płacze.
Nie myślałam że tak ciężko będzie, czasami już nie daje rady jak płacze kilka godzin i nic go nie jest w stanie uspokoić. Ja nie śpie prawie wcale, czasem nie mam czasu zjeść. A najgorsze jest to że nie wiem jak mu pomoć. Na dodatek dupka mu się odparzyła i już nic nie pomaga, myje mu dupkę wodą, odstawiłam chusteczki, smaruje sudocremem i nic to nie daje. Wczoraj pierwszy raz go kąpaliśmy i darł się jak opętany, dziś znowu kąpiel - aż się boję. Najgorsza jest ta bezsilność, on płacze a ja nie wiem dlaczego