BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587091 przez [email protected]
Hej,Gabryś ładnie spał od 1 do 5 :) za godz jedziemy na zdjęcie szwów,miał ktoś zdejmowane,boli :unsure: w zeszły roku miałam rozpuszczalne i wycieli tamtą blizne :)

Dominia Monia super poradziła :) i do tego bardzo dużo pij,wysikasz chorobę,na mnie działa,na katar inhalacja,robiłam w ciąży i też działało szybko,zdrówka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587106 przez kasia123m
Domina kuruj sie...wylez sie jak dasz rade..wypoc to przeziebienie..

polozna przyjdzie pewnie niedlugo...,pepek nam odpadl...i zostal jej taki wystajacy korek..nie wiem co z tym robic..

Jak Wy to robicie ze dzieci spia na brzuchu?moja tylko na mnie tak potrafi spac..

Monia a Ty masz ten klin?zapytam poloznej ale mi sie to podoba..ja bym taki kupila..

robie dzis gulasz z piersi z kurczaka..juz cala chore jestem na mysl ze znow sie bede bac ze ja brzuszek rozboli...ale kurde trzeba przeciez jakies miesko jesc bo inaczej ten pokarm lichy..choc i tak go malutko bardzo..:(ja juz sie boje cokolwiek jesc...

dzwignelam Tosie w foteliku samochodowym zeby ja przeniesc do pokoju i boli mnie brzuch w miejscu blizny:(

12 lata 1 miesiąc temu #587129 przez Monia_T
Kasia mam od początku ten klin. Położna, która była u mnie na początku na wizycie też chwaliła, że go używam. Ja jestem bardzo zadowolona, mała nie ulewa, pomógł przy katarku, jest rewelacyjny właśnie przy takich problemach jak ma Gabilee. Jestem spokojna bo zapobiega m.in. zakrztuszeniu, także polecam :)

Właśnie odebrałam paczkę od kuriera, bomiałam tylko 2 pojemniki na pokarm i trzeba było domówić. Wzięłam laktator i z cycka, z którego Iga piła godzinę temu bez wysiłku ściągnęłam 90ml w 5 minut. Jeszcze trochę wydoję :) Chyba już mi sie unormowała laktacja, bo przestałam przeciekać, piersi są w miarę miękkie i normalnej wielkości a mleka jest w nich full. I w nocy nie cieknę, wkońcu! :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #587136 przez Suzi
rutinoscorbin i witamina C to jakby to samo, poza tym siła rutinoscorbinu tkwi w silnej i wręcz nachalnej akcji promocyjnej - jednym słowem pic na wodę i fotomontaż, a od wiekszej ilosci rutinoscorbinu niektórzy mogą co najwyżej dostac krwotoku z nosa.
Ja bym radziła napar z kwiatu bzu czarnego + syrop z owoców bzu czarnego , napar z kwiatu lipy, nacieranie stóp, pleców i klatki piersiowej maścią kamforową na zmianę ze spirytusem mrówkowym lub zwykłym denaturatem, ciepłe skarpety na nogi i lezeć w ciepełku ile się da.
Jesli bolą mięsnie to przeciwzapalnie i przeciwgorączkowo paracetamol
Zdrowia s sił życzę Dominia :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #587168 przez ola85
Dominia - u mnie podobnie, katar, ból gardła, masakra. Zwykłe przeziębienie może tak człowieka umęczyć jak nie można sięgnąć po leki... Marzy mi się cirrus i strepsils...

jeszcze do tego ten strach o małą... wczoraj dość mocno kichała a nawet podkasływała, do tego miała trochę przytkany nosek i oddychała tak "nosowo", ale dzisiaj wygląda to lepiej. Użyłam tego sprayu do nosa frida i chyba jej to trochę pomogło.
Rano trochę spanikowałam, bo ona spała i nie domagała się cyca, a przy moim żarłocznym dzieciątku to co najmniej dziwne. To samo w nocy - pocycała i zasypiała, trwało to może pół godziny a zwykle trwa co najmniej 2. Ale skoro potem odzyskała apetyt, to chyba nie ma co panikować. Ale mi jej było szkoda...

Wysłałam też M. do apteki. Ja do nosa używam zwykłej soli fizjologicznej, cudów nie ma, ale trochę pomaga

12 lata 1 miesiąc temu #587184 przez michasia
Aganobla mi w pt wyjęli szew. nic kompletnie nie bolało. Ja miałam jedna nitkę, przycięła położna z jednej strony i pociągnęła z drugiej.

Jaką macie dziewczyny temp w pokoju gdzie jest dziecko? Ja swoją cały czas w rożku trzymam-robię z kocyka lub kocyka w poszewce. A u Was widzę bez niczego dzieciaczki śpią. Ubieracie w 2 rękawki? czy jak? Ja przeważnie body z długim i śpioszki.
Monika czyli po pewnym czasie cycki nie przemakają? aż mi się wierzyć nie chce. U mnie ja z kranu...karmię jednym z drugiego kap, kap...Do tego Ania co chwile mokra, jej rożek też...
Mam codzień całą stertę mokrych pieluch tetrowych i takich małych ręczniczków z mikrofibry do prania...

Gabilee poradzisz sobie. Musicie się siebie nauczyć, mam nadzieję, że i ja się w końcu przyzwyczaję, bo czasami ręce opadają...

Dominia powodzenia w walce z przeziębieniem. Oby szybko przeszło.

12 lata 1 miesiąc temu #587225 przez dominia
Michasia ja bym nie pozwolila nawet Igiemu spac bez przykrycia .. stary nawet jak czasem kimnie na kanapie to budzi sie i mu zimno a co dopiero takie malenstwo, robie tak jak Ty :) otulam Go kocykiem tak jak rozkiem :) i jak spi to jeszcze przykrywam jednym :)
rano mam z 18 stopni a przed kapiela z 20, 21 :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587226 przez Monia_T
Michasia spokojnie, unormuje się :laugh: Przy pierwszej córce też unormowało mi się po ok 6 tygodniach, teraz po 5.
My mamy temperaturę między 21-22 stopnie, nie grzejemy, po prostu jest tak ciepło. Kaloryferów ni używamy, no i często wietrzę. A Igunia śpi opatulona w rożku lub kocyku. A tak bez niczego to tylko na fotce ;) bo właśnie ją odkładałam.

Ola malutkiej też możesz podać wit.C. Nam pediatra zaleciła 3 kropelki dziennie, do tego nasivin krople, ten od 1-ego tygodnia,bo jest jeszcze taki od 3 miesięcy. I maść majerankowa.

Pogoda do d... to wszyscy chorują, zdrówka życzę :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587250 przez michasia
Monia, Dominia dzieki.

A jeszcze pytanie do mam, które mają dodatkowe ubezpieczenie-czy za pobyt w szpitalu należy się też jakaś kasa? bo jeśli po cesarce jest się dłużej niż 4 dni (u mnie od 4.dnia płacą), no albo jak ktoś dłużej musiał być, to powinni tez coś dać, nie?

12 lata 1 miesiąc temu #587251 przez Alina2408
monia jaka sliczna corunia normalnie szok a ten usmiech powala...

no jadzia szalejesz :):)

pati tylko uwazaj zeby nie spal tylko na jednym bo w koncu bedzie mial glowke bardziej plaska z jednej strony...

jadzia nie wiem czy do konca zdrowo ale mala usypia w lezaczku chociaz czesciej w nim drzemie a jak spi dluzej to przekladam ja do lozeczka mimo wszystko...a ty nie mozesz wziac pieluszki zeby cycuchy sobie przykryc???

monia to my pogode mamy taka sama...

monia dokladnie rosnie z nataszki maly telemaniak a to chyba dlatego ze tam sie rusza ja dzwieki...

kasiu jak slicznie wygladala tosienka a co do bolu brzuszka to musisz sprobowac pojedynczo tych rzeczy i zobaczyc po czym to...

gabileee spokojnie jak maly chory to zrob zakaz odwiedzin w sumie powinni sie wstrzymac szczegolnie ze to taki okres wirusowy...sprobuj kochana odbijac go pozniej znow nataszke nieraz trzeba odbic podwojnie po jakims czasie...

gabilee dasz rade z pewnosci jejku kobietko tylko zey nie dopadla cie deprecha ... prosze cie jak zacznie cos sie dziac to powiedz mezowi moze jakas pani psycholog zeby to sie nie poglebialo...

sylwia ja tez po pelnym make upie :P:P bo tak to i worki pod oczami bo ja mam tak z natury i ogolnie bladzisko :):)

dominia pisalam juz witamina c rutinoscorbin i tran to ci wolno... apap na zbicie goraczki a chrolchinaldin i tantum verde na gardlo...no i na katarinhalacje...

kasiu moja tez nie lubi spac na brzuszku nawet lezenie ja denerwuje ale cwiczymy...

monia to ja wlasnie zaczelam przeciekac wiec poszlam dzis kupic laktator i pojemniki na pokarm i woreczki ale jak uzylam to zlecialo mi tylko 50 ml i nie wiem jak to jest :P:P moze zle to robie...

michasiu u mnie podobna temperatura co u domini :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #587274 przez michasia
a i jeszcze jedno pytanie- jak kapiecie w tym emolium czy w ciekłej parafinie, czy czymś podobnym, to dajecie to do wody i w tym się dziecko moczy trochę, czy do tego jakiś środek myjący też?
Ja używam takiego płynu 2 w 1-szampon i żel. Moczę, namydlam i opłukuję, buzie samą wodą. Ale Ania ma cały czas suchą skórę. Oliwka mało pomaga.
Pisałyście też chyba, że ta pierwsza skóra musi się złuszczyć, tak? bo ma na nóżkach taką delikatnie schodzącą i na stópkach, no i dłonie. Ale dłoni położna nie kazała smarować...

Alina jak robiłaś z pępkiem, bo też mam ten tribactic. po ilu dniach odpadł?

12 lata 1 miesiąc temu #587286 przez dominia
Michasia ja wlewam kilka kropelek emolium, w tym lezy i ta woda sie go płuka i szmatka szoruje :) jeszcze niczym dodatkowym Igora nie myje :) niedlugo zaczniemy myc sie mydelkiem bambino bo juz kupilam :) smaruje po kapieli zwykla parafina :)

12 lata 1 miesiąc temu #587287 przez Alina2408
michasiu bralam i moczylam patyczek do uszu w tribacticu i lekko odginalam ten kikut i tam jezdzilam patyczkiem... wyciagalam wszystkie te funfle co juz odchodzily...kikut odpadl dokladnie po dwoch tygodniach... nie papral sie a jak odpadl to psikalam troche dopuki bylo zaognione...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587294 przez Monia_T
Michasia ja wlewam do wody odrobinę płynu do kąpieli Nivea, myję mydełkiem Bambino. A później oliwkuję :) Emolientów nie używam, bo poza złuszczaniem skórki na rączkach i nóżkach na początku problemów skórnych nie miałyśmy, a nie chcę przyzwyczajać ciałka do mocno działających kosmetyków.
Jak leżałam w szpitalu, jedna dziewczyna z sali dowiadywała sie o ubezpieczenie i u niej okazało się, że jak leży na patologii to kasa się należy, ale jak na wypisie jest napisane tylko, że oddział poporodowy to już nie bo tu wchodzi ubezpieczenie za urodzenie. Niestety nie wiem, w jakiej firmie była ubezpieczona, może lepiej zapytaj u siebie, bo mają różne zasady wypłat.

Alina 50ml na raz to całkiem nieźle :) Zmieniaj ułożenie piersi w laktatorze, to poleci więcej, bo inne kanaliki będą się uaktywniały.

12 lata 1 miesiąc temu #587304 przez dominia
Dziewczynki pępuś odpadł nam w 10 dniu .. jak była lekarka to był piękny mimo tego wystający i kazała kleić .. ale ze moj Syn się czasem tak pręży, że wyszedł mu jeszcze bardziej i coś mi się z niego sączy :( dalej ogarniamy go tym ostaniseptem czy jak to sie pisze i chyba nic nie daje :( co o tym myslicie ? moze czyms innym jakby posmarowal to by w koncu przestał sie paprac ? martwie sie troche .. i jeszcze kleic przez to nie moge zeby wlazl do srodka :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka