BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #587763 przez dominia
Jadzia tak, Igor ma za wysoko ucięty i mu wystaje dlatego lekarka kazała kleić żeby wlazł do środka .. bo później w przyszłości może mieć problemy przez to .. chociaż gorzej mają dziewczynki, mojego Tomka siostrzenica ma wystający i już wiadomo, że będzie miała z nim problem w ciąży ;)
Mam nadzieję, że już niedługo nasze pępolki będą piękne i wygojone :)

Chomiczka to malutki ma kolke ? kurcze napewno Wam ciężko ;) trzymam kciuki żeby Synusiowi szybko ulżyło :kiss: krzyki w kąpieli to normalne, po tygodniu powinien już lubić się pluskać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #587768 przez chomiczka
Dominia powiem Ci że pewności to ja nie mam. Ale kupki robi ładne, pierdzi ładnie, beka ładnie. Mimo to po jedzeniu płacze i pręży się, robi się cały czerwony i podkurcza nóżki - zaparć nie ma to sądzę że to kolka. Ten płacz jest straszny i nie do opanowania. Nie wiem co to by mogło być innego jak nie kolka. W ogóle wydaje mi się że chyba złą matką jestem, bo wszędzie w gazetach czy w necie jak czytam to jest napisane że każda matka odczytuje powód płaczu dziecka, a ja widzę że płaczę i coś mu dolega ale nie mam pojęcia co :dry: powodów może być tysiące ....

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587769 przez jadziatopol
Chomiczka sliczny Olus :kiss: wspolczuje kolek.....ostatnio ogladalam wywiad z jakims lekarzem...i mowil ,ze niestety nie ma lekarstwa na kolki dla maluchow...to wynika z niedojrzalosci ukladu pokarmowego...po prostu nalezy przezyc je...po jakims czasie mijaja. Mozna probowac zmniejszyc nieco poprzez masowanie brzuszka...podawanie herbatek...ale czasem i to nie daje zadnego efektu niestety. MOj pierwszy syn tez mial kolki wiec wiem jakie to nieprzyjemne ;) Hubek nie ma wogole . Trzymam kciuki,zeby mu cos ulzylo :) ty tez musisz odpoczac troszke ...bo twoje zmeczenie i zdenerwowanie moze odbijac sie na Olku. Popros kogos,zeby ci pomogl...mama, ciocia...nie wiem, ktokolwiek i odpocznij nieco ;) :)
Nie wolno ci tak myslec! Nie jestes zla mama....maluszek ma pewnie kolki i nic na to nie poradzisz ;) sprobuj siebie uspokoic najpierw a potem masuj brzusio...mow do niego...wlacz jakas spokojna muzyczke...noc go na rekach jak trzeba i to mu przynosi ulge...poprobuj....cos na pewno zadziala.
Dominia mam nadzieje ze nasze popiki (tak mowi moj lekarz) zagoja sie calkowicie :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #587777 przez Marlena1888
hej mamusie!!!
jak codzień czytam wasze posty i zawsze coś ciekawego się dowiem :)czasem tylko nie mam jak pisać, bo M gdzieś pojedzie a samej z Brzdącem to trudniej ;)fajnie że tj w ciąży od 2 miecha byłyśmy razem tak jest teraz :D

Monia cudowna Twoja Iga, śliczny ma uśmieszek :) dwa dni temu Filipek po raz pierwszy się do mnie uśmiechął tak świadomie hihi :lol: cudowne uczucie!

Chomiczka ślicznego masz synka!!!;P a bobotic to ja właśnie też mam ;P i rewelacja, kropelki radzą sobie extra :) podajemy 4razy na dobę po dwie kropelki na smoka :P nic się nei martw, na początku jest najtrudniej, ;)

Michasia u nas w pokoju jest 23-24st. ale zawsze mamy Filipka w kocyku lub rożku;)

Paulaa my za tydzień idziemy na szczepienie, weźniemy skojarzone szczepionki bo zawsze to mniej wkuć.. i na rotawirusy. zastanawiam się także nad wzięciem szczepionek na pneumokoki ale to od 2mies. kurcze zdania są podzielone.. skutki uboczne mnie trochę deprymują.. sama nie wiem.

Aleksia ja też mam rogala i bez niego ani rusz..

mój synek też się pręży i wije i strzela z karabinu :woohoo: ;) przy jedzeniu najbardziej..
a zdjęcie dodam jak zrzucę coś z aparatu, narazie zapodział się gdzieś kabel do kompa ;)

Dominia wracaj do zdrówka!!! 3mam kciuki!

12 lata 1 miesiąc temu #587782 przez jadziatopol
Marlena ale ten czas minal szybko...jej...niedawno pisalysmy o dolegliwosciach ciazowych a tu juz o kupkach i pierdach :lol: moj tez tak strzela z armaty i prezy sie przy jedzeniu ...a szczegolnie pod koniec...chce mi wyrwac sutka ;) szok! Ja za 2 tygodnie mam II szczepionke na zoltaczke i reszte cala....i tez mam mieszane uczucia co do rotawirusow. A poza tym nie wiem jak jest tutaj...ale chyba te szczepienia sa obowiazkowe niestety ;)
Dominia ty tez pisalas kiedys ,ze jak sie prezy to ci chce oderwac sutka...tak?

[/url]
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #587801 przez dominia
Jadzia Jaki mały Radzio :) wydanie mini :lol: ale .. z Mamusi napewno też coś ma :)
Czasem zdziwia przy cycu i fakt ciągnie jak się pręży ale to rzadko :)

Chomiczka nie mów tak nawet i nie myśl !! Dla Olusia jesteś najwspanialszą Mamusią na świecie !!! i tego się trzymaj ! :kiss:

Co do szczepień to ja płatne, mniej cierpienia dla dziecka no i podobno bezpieczniejsze ;)

Patii dzisiaj nie widzialam ???

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587810 przez jadziatopol
DOminia z mamusi ma to madre spojrzenie :blink:
faktycznie Patii nie bylo dzisiaj ;)
a ja kurcze chcialam rozjasnic sobie wlosy troszke tylko i mi wyszly zolte! zawsze rozjasniam sama w domu i mam niezle juz doswiadczenie i od kilku lat potrafie sama sobie rozjasnic tak,zeby mi zolte nie wyszly...a tu kicha.Kiedys pracowalam jako kosmetyczka w salonie fryzjerskim i szkolilam sie na fryzjerke wiec pojecie o koloroach mam i wszystkie blondy sobie sama robilam z dobrym rezultatem...nawet sama schodzilam z czarnych do blondu a tu taka niepsodzianka :ohmy: :angry: Pewnie przez hormony ;) Jestem zalamana...nie wyjde dzisiaj z Hubusiem na spacer....kupie wieczorem farne ciemna jakas i naloze i wroce do ciemnych. ;)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587817 przez Monia_T
Jadzia Hubcio jaki cudny :woohoo: :woohoo: :woohoo: I ta minka :kiss:

Chomiczka masz cudownego synka i dla niego jesteś najwspanialszą mamusią!!! Dasz radę Kochana, jestem tego pewna :laugh:

Marlena jak się dziecko uśmiecha to można na nie patrzeć i patrzeć :laugh:

Do ubierania zdecydowanie wolę body niż kaftaniki, które zwijają się na pleckach. Z zakładaniem nie mam problemów :)

A szczepimy tymi 5w1 i chyba żadnych dodatkowych.

Moja Iga też czasami tak szarpie cycka, że obawiam się czy nie urwie :silly:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #587832 przez jadziatopol
Monia Teraz widze,ze zmienilas avatarka ...ale Igunia ma czarujacy usmieszek..jej....boski :kiss: az by sie chcialo wziac i wycalowac :kiss:
ciekawe czy tutaj sa szczepionki 5 w 1? kurcze boje sie tych szczepien ;) i nie wiem jak to tutaj wyglada ;)
A co do kaftanikow...to probowalam...ale sie podwijaly tak jak Monia pisze i tez zakladam tylko bodziaki :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #587862 przez Monia_T
Jadzia ja też pełna obaw z tymi szczepieniami. Pewnie u Was jeszcze inne do wyboru mają...głowa puchnie od tych decyzji.

A jak Bartek? Radzi sobie w szkole?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #587874 przez jadziatopol
Monia a dzieki...Bartek radzi sobie nawet :) ja go podziwiam...bo ja nie wiem jakbym sie odnalazla w szkole w obcym kraju i w dodatku z obcym jezykiem ;) ostatnio mu zaproponowalam,ze mu pomoge w zadaniu....mieli przeczytac tekst 3 stronicowy o historii Hiszpanii.....niestety jak zaczelam czytac to sie poddalam....polowy tekstu nie rozumialam ;) mieli mnostwo skomplikowanych terminow,ktore musieli na boku wypisac i napisac znaczenie tych slow (tak jak u nas trudne slowka i znaczenie ze slownika wyrazow obcych)....bylam pod wrazeniem jak to moje dziecko sobie radzi i nie skarzy sie wogole...bo to dla niego ciezkie przeciez ;) z algebry dlugo nie rozumial terminow...wczoraj przyszedl taki zadowolony bo napisal test i nawet mu niezle poszlo ...i mowi"mamo...wreszcie zrozumialem te wszystkie oznaczenia z matematyki!" :) ja nie moge mu za bardzo pomoc w szkolnych sprawach..ale on tez nie chce...jakos sobie radzi :) dzieki Monia :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #587893 przez Monia_T
Kurcze zdolniacha z tego Twojego syna :laugh: Jestem pełna podziwu, na pewno nie jest mu łatwo, a daje radę :) A jak znajomi?

12 lata 1 miesiąc temu #587909 przez jadziatopol
Monia tu dzieciaki sa bardzo otwarte :) cala szkola zainteresowana jego osoba...bo nie ma tu nikogo z Polski :) ma juz kilkoro blizszych kolegow....przychodza do nas czasem :) smieszni tacy :lol: i dziewczyna o imieniu Espi i o wlosach niebieskich :ohmy: przychodzi tu najczesciej :lol: chyba sobie upatrzyla mojego Bartka :) pomimo wygladu to podobno bardzo fajna (Bartek mowi)....bardzo przyjemna ...zaawsze ze mna cos pogada :) ale biedna...nie ma szans u niego bo on ma dziewczyne w Pl i bardz powaznie traktuje ten zwiazek :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #587940 przez Monia_T
Jadzia fajnie, że tak się zaaklimatyzował. I znajomych szybko znalazł. Zawsze to łatwiej :) A tejdziewczynie współczuję...ciekawe czy jest świadoma, że nie ma szans :blink: . Chociaż z tą miłością z Polski to też ciężka sprawa...taka odległość niestety potrafi zgasić największe uczucie. Ale Bartek coraz bardziej mnie zadziwia, że taki poważny stosunek do niektórych spraw ma w tym wieku :ohmy:
Dobra robota Mamuśka, świetnie go wychowałaś :lol:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #588017 przez Satine0
Wrzucam kilka fot Maryśki z dzisiaj :D

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka