BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 7 miesiąc temu #437188 przez DOMI
A co do tych ruchów to pewnie, że to indywidualna sprawa kiedy zaczniesz odczuwać .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #437207 przez kasia123m
Paula jak mala?

Dziewczyny jak to jest z tymi ananasami w puszce?mam straszna ochote.wolno w koncu czy nie?bo spotkalam sie z wieloma informacjami.
Jadzia mieszkam obecnie na prokocimiu.najpierw tu wynajmowalam 5lat a rok temu udalo nam sie dostac kredyt i choc malutkie ale mamy swoje mieszkanko.
Jeszcze bym sobie ciasto zjadla jakies.moze orzechowca.chyba musze sie do sklepu wybrac.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #437208 przez DOMI
Kasia, a niby nie wolno z jakiego powodu? Ja czytałam tylko, że spożycie zupełnie niedojrzałego surowego ananasa oraz soku z jego liści może sprowokować poroninie.
A ostatnio trafiłam w necie na wielki nagłówek "papaja powoduje poroninie" z ciekawości przeczytałam artykuł i okazało się , że owszem, ale spożywanie jej pestek w dużych ilościach. I tak straszą ludzi :). Ktoś przeczyta sam nagłówek a potem mnożą się bzdury. Ja już czytałam różne herezje na temat co wolno a czego nie wolno w ciąży :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #437223 przez Marlena1888
Hej!

Jak tam mija niedziela?
Ja własnie wróciłam do domku, :*

Bananamana dzięki za słowa otuchy, chyba było mi to potrzebne.

a wiecie, że piwo bezalkoholowe ma do 0,5 %. Ja nie wiedziałam i raz przy okazji piłam karmi.. ale nie smakowało.

Łucja ja zaczęłam odczuwać ruchy ok 16 tyg ciąży :) najczęściej rankiem i w nocy:P

';)

12 lata 7 miesiąc temu #437224 przez princess
Dzięki Michasia, Marlena, Mrufka i DOMI :)

Mrufko, cieszę się, że Twoja córcia zdrowa. A wielowodzie chyba lepsze niż małowodzie?
A jak croissanty Ci wyszły? Chętnie bym spróbowała :silly:

Łucjo, na tym etapie ciąży ruchy nie są jeszcze regularne. Jajestem spokojna, jak poczuję swoje maleństwo przynajmniej rano i wieczorem :)

DOMI, a już do końca ciąży masz nakaz oszczędzania się? Pamiętam, że masz krążek.

Co do imion to oczywiście jest to wybór rodziców, ale powinien być on z uwzględnieniem, iż to nie my będziemy je nosić tylko dziecko i w razie jakiegoś "oryginału" to ono będzie musiało znosić wytyki innych.

DOMI, a jest takie imię Szmek? Bo pierwsze słyszę?

Dziewczyny, piszecie o ananasie, ja go uwielbiam i ostatnio kupiliśmy świeżynę, zjadłam dwa grube plastry. Z kolei czytałam o bazylii, że mutagennie wpływa na płód i powinno się jej unikać.

Wróciłam od mamy, jak zwykle niedzielne obżarstwo, tym razem zapiekanka warzywna, na deser serniczek, jeszcze bym go zjadła :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #437226 przez DOMI
Princess, oczywiście mój syn ma Szymek czyli Szymon na imię. Ha..ha.. zjadłam y i prawie Shrek wyszedł.
Mam szew a nie pessar i raczej do końca ciąży muszę się oszczędzać. A co do małowodzia to kiepska sprawa. U mnie wykryli w 30tc i już do końca ciąży byłam w szpitalu. :( Wielowodzie to też nie fajnie.

12 lata 7 miesiąc temu #437232 przez princess
Uff, to całe szczeście, że Szymek :D Też mi się podoba Szymon, po moim pradziadku. Ale M się nie zgadza. W ogóle u nas trwają ciągłe debaty na temat imienia dla chłopca, nie wiecie jak przekonać męża do imienia?

12 lata 7 miesiąc temu #437235 przez DOMI
A jakie mąż ma propozycje? U nas nikt nikogo nie musiał przekonywać. Jakoś tak padła ta jedna propozycja i tatuś na nią przystał . W ostateczności można nadać dwa imiona ale tego drugiego zwykle i tak się nie używa - sama mam dwa i w użyciu tylko pierwsze.

12 lata 7 miesiąc temu #437237 przez kasia123m
princess a jakie macie typy?on chce jak a Ty jak?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #437242 przez [email protected]
Moj M. tez nie zgadzal sie na Gabrysia a teraz juz sie zgadza bo czesto mówie o dziecku Gabrys i jakos zaczelo mu sie podobac,tesciowa nie zadowolona ale wazne ze nam sie podoba :) ciekawe jak sie okaze ze bedzie córeczka

12 lata 7 miesiąc temu #437245 przez Łucja123
Dziewczyny, wielkie dzięki za odpowiedzi co do ruchów.

Jak Wy je w ogóle odczuwacie? Takie przelewanie się? Ja czuję małe kopniaki, ale nie obroty Małego...

Co do imienia, to Szymon strasznie mi się podoba:) Gdyby nie to, że tak na imię ma mój przyszły mąż, dałabym tak synowi:)

Princess, może po prostu mów tak do brzucha to mąż się osłucha to polubi:) Tak jak w przypadku Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.:)

12 lata 7 miesiąc temu #437249 przez Paulaaa
Hej dziewczyny :)

Cały dzień gdzieś lataliśmy, w ogóle nie miałam dojścia do neta. :)

Z Oli lepiej. Już nie narzeka na głowę. Teraz jest strasznie nerwowa i wpada w histerię. Oczka jej trochę uciekają na boki podczas płaczu (tzw. zachodzące słońce). Jutro z rana zadzwonię do neurochirurga znowu. Zapewne będzie kazał nam przyjechać do CZD. Ale to nawet lepiej, bo wolę, żeby wszystko sprawdzili. 18 Października jedziemy na turnus rehabilitacyjny. Nie chcę żeby tam się coś wydarzyło, bo nie lubię ''nie swoich'' szpitali.

Malutka jakoś mało się dziś rusza. Normalnie to nawala mnie o stałych porach a dziś jakoś tak oszczędnie. A. się śmieje, że może drzemie sobie dziś więcej i dlatego. :) No ale najważniejsze, że w ogóle ją czuję.

Ja w ciąży z Oli miałam małowodzie. Od 30 tyg w szpitalu a w 34 rozwiązanie...

12 lata 7 miesiąc temu #437254 przez Łucja123
Mam suwaczek:) Dzięki za podpowiedzi:)

Przez brzuch to jeszcze nie czuć u mnie ruchów...

I fajnie, że tak ciepło mnie przyjęłyście:) Miłego wieczoru!!!

12 lata 7 miesiąc temu #437258 przez Łucja123
Łucja123 napisał:

Mam suwaczek:) Dzięki za podpowiedzi:)

Przez brzuch to jeszcze nie czuć u mnie ruchów...

I fajnie, że tak ciepło mnie przyjęłyście:) Miłego wieczoru!!!

Dupa, nie mam... nie wiem... nie chce mi się z tym walczyć...

12 lata 7 miesiąc temu #437268 przez michasia
Łucja, na tej stronie , co się suwaczki robi, to trzeba chyba trzeci z kolei link wkleić, czy jakoś tak.
dziecko.haczewski.pl/ tutaj jak sobie wszystko wybierzesz, to też Ci się suwaczek do wklejenia na forum pokaże. I wtedy powinien być w formie obrazka, a nie linka.
Paulaa dobrze, że już Oli głowa nie boli, mam nadzieję, że będzie już wszystko dobrze, ale rzeczywiście lepiej, by lekarz ją zbadał.Będziesz spokojniejsza na tym turnusie.
Ja na obiad miałam pieczone mięsko i ziemniaki i groszek z marchewką i buraczki. Uwielbiam buraczki z chrzanem:)
A przed chwilą wróciliśmy od znajomych:). Koleżanka jest już w 26tc także ma fajny brzuszek:)
A ruchy, to niewiem czy czuję, bo czasem jakiś taki bąbelek jakby jest, ale nie jestem pewna czy to dziecko, ale przed ciążą tak nie było, więc raczej tak.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka