BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 9 miesiąc temu #472321 przez jadziatopol
Aganobla :kiss:

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #472324 przez Monia_T
Hej, hej.

Ja już z powrotem w domku :)
Oczywiście nie mogło iść jak trzeba...pomyliłam godziny i pewna na 100% że krew pobierają do 10.30 zjawiłam sie tam przed 10. A na zamkniętych drzwiach napis jak byk, że pobierają do 9 :angry:
No ale ponieważ humor mi dopisuje, poszłam z uśmiechem do laborki serologicznej i poprosiłam pigułę czy mogłaby mi jeszcze krew pobrać...o dziwo udało się :) Nawet miło mi się z nią rozmawiało, a jak wyszła na początku minę miała nietęgą ;)

U diabetologa odsiedziałam swoje...lekarka pooglądała moje cukry, zwiększyła dawkę insuliny. I teraz dla słodkich mam...usłyszałam od niej dzisiaj, że skoki cukru w ciąży są nieuniknione. Oczywiście, trzeba robić wszystko, żeby było ich jak najmniej, ale to nie jest powód do paniki :lol: Także spokojnie mamuśki. Ważne jest monitorowanie ruchów maluszka, czy nie jest zbyt ospały. Dla zainteresowanych wklejam artykuł mojej pani doktor jak wspominałam, jest specjalistką od cukrzycy ciążowej, więc wie co mówi :)
konto.bydgoszcz.wsinf.edu.pl/~linkooln/d...wiklana_cukrzyca.htm

Byłam w Lidlu, mają w promocji proszek Lovela, do białego i koloru, 2,8kg za 19.90zł, dobra cena. Ja wzięłam póki co tylko do białego, bo większość jasnych ubranek mam dla Iguni :laugh:

A dziś na obiad kurczak grillowany(filet z udźca), z kapustą pekińską, ogórkiem świeżym i małosolnym, pomidorkiem, rzodkiewką i sosem czosnkowo-jogurtowym własnej roboty :lol: Uwielbiamy to z małżonkiem, a przy okazji porcja zdrowia :woohoo:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #472333 przez jadziatopol
Monia to miło,ze ci sie udało po godzinach jeszcze pobrac krew...czyli dzień udany? :) dzieki za informacje :) pocieszajace :) a powiedz jak maluszek jest ospaly to wynik wysokiego cukru czy niskiego? Ja oczywiscie panikuje troszke bo do przedwczoraj Hubi nie rusza sie tak mocno i nie kopie mnie z taka sila jak wczesniej...czuje tylko lekkie smyranie i przeciaganie jakby spal caly czas. Zawsze w nocy mnie budzil i rano...a teraz nic. :(
ten link mi nie dziala :( o! zadzialalo :)

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #472348 przez Satine0
Hej dziewczyny :))

Jadzia mam to samo z moją małą ;/ staram się nie schizować bo może po prostu śpi hmm...sama nie wiem. A może ma już mało miejsca.

13 lata 9 miesiąc temu #472359 przez Monia_T
Jadzia wg doktorki, jak dziecko się słabiej rusza, to nie dostaje odpowiedniej ilości pokarmu, bo organizm mamy przyswaja pierwszy, ma to związek z wchłanianiem i poziomem cukru. Już nie raz od niej słyszałam, że ciężarna z cukrzycą musi dużo i często jeść :)
Moja Iga dziś rano też była spokojniejsza, zwykle jak sie obudzę brzuch skacze a tu cisza. Ale wróciłam do domu, wypiłam sok pomidorowy, zjadłam kisiel i kilka orzechów nerkowca i zaczęły się harce :lol:

No i w końcu pokazał mi się Twój awatarek z Hubim! Super :)
Jeszcze Anoda jest w starszym wydaniu...

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #472361 przez jadziatopol
Satine o! to moze nasze dzieciaki maja leniwe dni...albo mnie miejsca :) wole jak sie rusza przynajmniej spokojniejsza jestem. Skad mam wiedziec czy jem wystarczająco duzo? :( jem tyle co jest w diecie zalecone plus to co dodaje sobie miedzy posilkami...ale nie waże wszystkiego bo bym oszalała. Monia a jakie mialas cukry,ze zwiekszyla ci dawke? i czy ty tez chodzisz jak Kasia do szpitala na usg,zeby monitorowac dziecko? czy tylko do swojego ginekologa? dopiero teraz widac Hubusia? A Anody jeszcze nie widzisz? dlaczego tak jest ,ze niektorzy widza niektorzy nie...o co chodzi?

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #472363 przez Satine0
Jadzia mozliwe, że lenia mają...ale też wole jak mi brzuch skacze a tu cisza. Cukrzycy nie mam...ale ostatnio mało jem to może przez to być też taka mało ruchliwa??

Laski mam na sprzedaż ten detektor tętna . Zapłaciłam za niego 48zł. Mogę sprzedaż za 43zł z przesyłką. Został tylko raz włączony. Niestety przez moją warstwę słoniny on nie działa na mnie...tak więc leży niepotrzebny i nieużywany. Może któraś będzie zainteresowana.

13 lata 9 miesiąc temu #472366 przez jadziatopol
Satine przypuszczam,ze przez moja warstwe tluszczu tez nic nie bedzie slychac :(

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #472367 przez anoda89
Jadzia to normalne że się martwisz. Staraj się myślieć pozytwynie, już niedługo będziesz z mężem. Ja nie widzę awatarka :( , jak na złość.

13 lata 9 miesiąc temu #472369 przez Monia_T
Diabetolog zleciła mi USG w przyszłym tygodniu. Jeśli mała byłaby zbyt spokojna mam bez skierowania jechać na KTG do szpitala.
Spokojnie, na pewno jesz tyle co potrzeba :) A Hubi ma pewnie dziś dzień leniuszka, przecież dotąd nie było problemów z ruchami :laugh:
Cukry miałam kilka razy między 120 a 140.
Ona wróciła z jakiegoś sympozjum, opowiadała mi tym swoim medycznym językiem (na dodatek bardzo szybko mówi!), że stwierdzono, że ciężarne, które przed ciążą nie miały problemów z cukrzycą, jak juz się ją wykryje powinny być na insulinie nawet przy niewielkich przekroczeniach normy. Dawki mam teraz spore...16j do śniadania, 19j do obiadu, 15j do kolacji i 18j na noc...trochę przerażające, ale skoro ma to pomóc mojej córci, to będę wkłuwać ile trzeba ;)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #472405 przez jadziatopol
Monia to faktycznie masz sporo tej insuliny :( no ale czego sie nie robi dla maluszka :) a jak masz liczyc ruchy?
Anoda nie widzisz Hubiego? ja widze twojego avatarka :) slicznie wygladasz :)

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #472410 przez dominia
ma juz któraś z Was Mamcie tą pościel co Monia wysyłała link za 39 zł ? jaka jest jakość ? dobra ? i to są normalne wymiary standardowe do łóżeczka 120 na 60 ? bo ja sie nie znam wogole na tym :blush:

13 lata 9 miesiąc temu #472411 przez anoda89
Już widzę :). Przystojniaczek :).

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #472414 przez jadziatopol
Anoda po mamusi :lol: :blink: a leniuszek po tatusiu :P

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #472421 przez anoda89
Oj chyba jednak do taty podobny :silly:. Ładni rodzice to i ładny Hubi :).

Co do mojego awatarka to zdjęcie stare. Teraz mam ciemne włosy i pare kilo do przodu :laugh:.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka